Сільське господарство Намібії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Однією з галузей економіки Намібії є сільське господарство. ВВП сільського господарства країни становить 5 % від національного. Головне виробництво — тваринництво, землеробство, лісове господарство[1]. Від 25 % до 40 % від населення країни залежить від сільськогосподарського виробництва. За даними 2010 року, міністром сільського господарства країни є Джон Муторва. У міністерстві діє низка державних організацій, у тому числі Намібійська водна організація.

Опис[ред. | ред. код]

Виробництво в даній країні ускладнене тим, що 2 % території Намібії досить зволожується опадами. Більшість річок країни є ефемерними, для зрошення полів можуть бути використані тільки прикордонні річки: Оранжева, Кунене, Окаванґо[2].

Незважаючи на те, що в період з 2004 по 2009 рік сільськогосподарське виробництво становило 5-6 % ВВП Намібії, значна частина населення Намібії залежить від сільськогосподарської діяльності. Продукти тваринного походження, живі тварини та експорт сільськогосподарських культур склали приблизно 10,7 % від загального обсягу експорту країни. Зараз в країні налічується близько 4000 комерційних ферм, з яких 3000 належать білому населенню[3]. У центральних і північних регіонах переважає розведення великої рогатої худоби, а каракульскі вівці і кози розводяться переважно в південних посушливих районах. Основні сільськогосподарські культури: просо, сорго, кукурудза і арахіс. Біля берегів річки Оранжева також вирощується столовий виноград.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Namibia
  2. Hoffmann, Jürgen. Greening the Namibian Desert: An African Success Story. South African Institute of International Affairs. Архів оригіналу за 20 квітня 2012. Процитовано 01.10.2017.
  3. Weidlich, Brigitte (5 серпня 2010). Land ministry tests new farm acquisition model. The Namibian.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]