Адам Севідж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Адам Севідж
Народився 15 липня 1967(1967-07-15) (56 років)
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США
Країна  США
Місце проживання Сан-Франциско
Діяльність актор, телеведучий, кінопродюсер, інженер, скульптор, педагог, кіноактор, ведучий
Alma mater Школа мистецтв Тіша
Знання мов англійська
Заклад Університет Академії Мистецтвd
Роки активності 1996 — тепер. час
Конфесія атеїзм
Батько Whitney Lee Savaged
Нагороди
IMDb ID 0767234
Сайт adamsavage.com

Адам Севідж (англ. Adam Whitney Savage; нар. 15 липня 1967(19670715), Нью-Йорк, США) — американський інженер і педагог, спеціаліст зі спецефектів, ведучий передачі «Руйнівники міфів».

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Адам почав робити свої власні іграшки з тих пір, як зміг тримати ножиці. Свого часу він працював кіномеханіком, мультиплікатором, графічним дизайнером, теслею, розробником іграшок, зварювальником, ландшафтним дизайнером. У роботі він використав безліч різних матеріалів таких як метал, папір, скло, пластмаса, гума, піна, працював з гідравлікою, з неоном (це далеко не повний список). З 1993 року Адам сконцентрувався на індустрії спецефектів. Він працював над такими всесвітньо відомими фільмами як Зоряні Війни: Епізод I — Прихована Загроза, Епізод II — Атака Клонів, Термінатор 3: Повстання машин, Матриця 2: Перезавантаження, Матриця 3: Революція. Також разом зі своїм другом Джеймі Гайнеманом вони зіграли епізодичні ролі у фільмі «Премія Дарвіна» і «CSI: Місце злочину».

В даний час, додатково до роботи над «Руйнівниками міфів», Адам викладає передове моделювання в Академії Мистецтв Сан-Франциско. Він також знаходить час, щоб реалізовувати себе у творчості. Більше 50 виставок в Сан-Франциско, Нью-Йорку та інших містах США включали його твори.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]