Бейл Органа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бейл Органа

Посади Сенатор, Віцекороль Альдераану
Планета Альдераан
(початковий дім, знищений)
Раса Людина
Національність Людина
Стать Чоловік
Організації Сенат Республіки, Галактична Республіка
Актор Джіммі Смітс

Бейл Престор Органа — перший віцекороль Альдераана, голова дому Органа, прийомний батько Леї Органа. Був одружений з королевою Альдераана Брехе Органа. Також був представником Альдераана у сенаті Республіки

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Бейл Орган був єдиним сином і мав трьох сестер: Руж, Селлі і Тіа. Як і більшість нащадків сім'ї Органу, Бейла готували до того, щоб згодом посісти місце представника Альдераана в Сенаті. Активні дії державних діячів, які дбали про інтереси суспільства, таких як Фініс Валорум, остаточно переконали Бейла, що він, ставши сенатором, може зробити багато хорошого.

На шляху до своєї посади Бейл Орган, один з найулюбленіших і шанованих лідерів Альдераана, не уникнув суперечок. Безпосередньо перед тим, як Орган успадкував титул Віцекороля, були розбіжності щодо відповідності його походження праву на владу. Альдераан був зруйнований під час Альдераанської суперечки за панування, запеклої міжусобної боротьби за трон між Будинком Органу та Будинком Антиллесів. Після того, як три голосування з цього питання закінчилися нічим, уряд Республіки направив спеціального посланця-спостерігача в особі джедая Джоруса К'баота. К'баот керував трибуналом, який ухвалив рішення про призначення Органи і вирішив конфлікт миром: сім'ї об'єдналися через одруження у присутності джедая.

Галактична Республіка[ред. | ред. код]

Так Бейл Орган став лідером Альдераана і впливовим сенатором, змінивши сенатора Бейла Антіллеса, родича своєї дружини. Його думку враховував сам Верховний канцлер Палпатін. Бейл Органа служив Галактичній Республіці як сенатор до останніх днів. Спочатку, не маючи достатнього досвіду, Бейл погоджувався з Палпатін щодо бюрократичного застою. Він також встановив політичні відносини з іншими сенаторами, включаючи Гарма Бел Ібліса з Корелії, Падме Амідалою з Набу, Доман Берусс з Ілодії і Мон Мотмою з Чандрілли. Усі ці політики стали його добрими друзями. Місцем проживання Бейла на Корусанті протягом його перебування сенатором називали Будинок Кантам, хоча мав квартиру за адресою Будинок 500 по Республіканській вулиці. Також згодом Орган став близьким другом колишнього Канцлера Фініса Валорума.

Під час початку руху сепаратистів Органу підштовхнув Альдераан до ослаблення імміграційних обмежень, щоб полегшити переїзд біженцям, і був призначений до Комітету лоялістів. Хоча він не був мілітаристом, очікувалося, що він голосуватиме за створення армії. Коли стало ясно, що сепаратисти не збираються вести переговори, Орган порадив вжиття швидких заходів, але припустив, що Сенат не схвалить використання Армії клонів, знайденої на Каміно. Тому Орган голосував за надання Палпатіну екстрених повноважень. Але оскільки Війни клонів затягувалися, він стурбувався зростанням повноважень Палпатіна, почав зав'язувати дружні стосунки з Вищою радою Ордену джедаїв та розшукувати сенаторів-однодумців. Як дипломат Органу часто бував на фронті; він брав участь у реальних боях під час обох битв за Боз-Піті та битви при Корусанті. Він також відвідував Квалідон і Металорн, служив разом і подружився з Джайлз Дюрейном, врятувавши не одне життя.

Незабаром його корабель був атакований піратами, Сенат збирався голосувати за «примусовими заходами». Фініс Валорум незабаром відвідав квартиру Органу в будинку 500 на Республіканській вулиці, втомившись від спостереження збоку. Валорум вірив, що Палпатін прагне влади і не зніме з себе повноваження, коли війна скінчиться, руйнуючи все на своєму шляху. У Палпатіна були камери в дроїдах, що записали їхню бесіду. Незабаром стався вибух на транспорті Валорума неподалік Сенату.