Гранд-адмірал Траун

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Траун

Ларс Міккельсен в образі гранд-адмірала Трауна, серіал «Асока»


Посади Не відомо
Планета Сціла
Раса Чісс
Національність Чісс
Стать чоловіча
Організації Галактична імперія, Імперія Руки (Легенди)
Актор Ларс Міккельсен (Асока)

Гранд-адмірал Траун — персонаж розширеного всесвіту Зоряних війн. Створений письменником Тімоті Заном для своєї «Трилогії Трауна» у 1991 році.

Траун належав до раси чіссів. Його ім'я рідною мовою звучить як Митт'рау'нуруодо (англ. Mitth'raw'nuruodo). Це єдиний гранд-адмірал не людина, що служив в Імперському Флоті. Він вважався найкращим стратегом у флоті і, незважаючи на сувору й жорстоку політику Галактичної імперії, він посів високе місце.

Майбутній гранд-адмірал служив у чісських експансіоністських оборонних силах багато років, де він продемонстрував свої здібності. Однак багато методів Траун суперечили суспільству чіссів, і тому його вигнали. Він був виявлений майбутнім офіцером Імперського флоту Восс Парком, який привів чіссів до Палпатина. Палпатин навчав Трауна у 27 році ДБЯ і знав його командні здібності.

Згодом Траун почав підніматися по імперської службових сходах і вже у 2 році ПБЯ став тринадцятим імперським гранд-адміралом. Незабаром після цього він вирушив на секретне завдання в Невідомі Регіони. Траун залишався там протягом кількох років після битви за Ендор, в якій Палпатин загинув. До 9 року ПБЯ Імперія була на межі краху, коли Траун повернувся. У нього був план із руйнування Нової Республіки. Хоча гранд-адмірал завдав кілька важких ударів молодому уряду, він не зміг його знищити. Траун був убитий під час битви за Білбрінджі ногрі Рухом, особистим охоронцем гранд-адмірала, який дізнався, що Імперія зрадила його народ.

З'явився у мультсеріалі «Зоряні війни: Повстанці», та став частиною канону.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Офіційний сайт [Архівовано 23 вересня 2019 у Wayback Machine.](англ.)
  • Grand Admiral Thrawn [Архівовано 13 вересня 2016 у Wayback Machine.] at SWbooks.co.uk
  • Pena, Abel G.; Wallace, Daniel (2003). Who's Who: Imperial Grand Admirals. Star Wars Insider (66).
  • Anderson, Kevin J.; Wallace, Daniel; Hughes, Bill (2000). Star Wars: The Essential Chronology (вид. 1st). New York: Del Rey. ISBN 978-0-345-43439-5.
  • Wallace, Daniel (2002). Star Wars: The New Essential Guide to Characters. Illustrated by Michael Sutfin. New York: Del Rey. с. 185—187. ISBN 978-0-345-44900-9.