Обговорення користувача:Jbuket/Архів 2020

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Стаття Інститут реформ та розвитку Києва, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 2 січня 2020. Що ще можна зробити? --Kharkivian (обг.) 15:30, 2 січня 2020 (UTC)

Порушення авторських прав у статті Мільчев Володимир Іванович

Дякуємо, що Ви зробили свій внесок у статтю Мільчев Володимир Іванович, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із таких джерел: http://history.znu.edu.ua/1508.ukr.html. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Мільчев Володимир Іванович.

Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на вільне поширення матеріалу з зазначеного джерела на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор матеріалу у зазначеному джерелі, але розмістили цей матеріал на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті Мільчев Володимир Іванович, і її буде відновлено.
  • Ви також можете переписати зміст чужого тексту своїми словами й дати посилання на сайт із докладнішим описом. --Kharkivian (обг.) 11:41, 27 січня 2020 (UTC).

Порушення авторських прав у статті Грибовський Владислав Володимирович

Дякуємо, що Ви зробили свій внесок у статтю Грибовський Владислав Володимирович, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із таких джерел: http://ri-urbanhistory.org.ua/biobibliography/11-personalni-storinki/9-gribovskij-vladislav-volodimirovich. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Грибовський Владислав Володимирович.

Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на вільне поширення матеріалу з зазначеного джерела на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор матеріалу у зазначеному джерелі, але розмістили цей матеріал на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті Грибовський Владислав Володимирович, і її буде відновлено.
  • Ви також можете переписати зміст чужого тексту своїми словами й дати посилання на сайт із докладнішим описом. --Kharkivian (обг.) 11:45, 27 січня 2020 (UTC).

Запрошую до патрулювання статей Вікімарафону

Доброго дня! Зараз в українській Вікіпедії триває Вікімарафон. Протягом наступних кількох днів до Вікіпедії прийде більше нових користувачів і буде створено більше нових статей, ніж зазвичай. Новачкам часто потрібна допомога у допрацюванні статей і поясненні правил Вікіпедії.

Ви є активним патрульним, тож чи не було б вам цікаво долучитися до проекту патрулювання статей Вікімарафону? Сторінка проекту — Вікіпедія:Вікімарафон 2020/Патрулювання (запишіться там, якщо долучитесь до проекту); список статей для патрулювання тут (буде оновлюватися кожного дня; відмічайте там перевірені статті). Окрім подяки від усіх редакторів і читачів Вікіпедії, учасники проекту отримають набір сувенірів від ГО «Вікімедіа Україна» )

І, звісно ж, запрошую вас приєднуватися до самого Вікімарафону до 1 лютого онлайн або на вікізустрічах. --Acedtalk 19:38, 27 січня 2020 (UTC)

Пишемо про пам’ятки культури до Вікіпедії

Вітаю! До кінця лютого триває акція зі створення та поліпшення статей про пам'ятки культури України — тематичний тиждень «Пишемо про пам'ятки культури до Вікіпедії».

Ми проводимо фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки» з 2012 року, і за ці роки вдалося зібрати 280 тисяч вільних фотографій пам'яток культури. На жаль, далеко не всі з цих пам'яток належно представлені в українській Вікіпедії, і далеко не всі якісні фотографії використовуються у статтях Вікіпедії. Ми прагнемо покращити це.

Ви берете участь у вікіпроекті «Вікі любить пам'ятки» — тож, можливо, вам було б цікаво долучитися до цієї акції. Як приємний бонус, найактивніші учасники місячника отримають брендовані сувеніри та подарунки від ГО «Вікімедіа Україна» )

Долучайтеся! --Acedtalk (від імені організаційного комітету «Вікі любить пам'ятки») (від імені організаційного комітету «Вікі любить пам'ятки») 19:02, 6 лютого 2020 (UTC)

Просьба уважно переглядати текст перед патрулюванням

Вітаю! Звернув увагу на відпатрульовану Вами версію статті Шар-Планина (диф). Стаття була створена машинним перекладом і не відповідала вимогам ВП: ПАТ. Просьба уважніше переглядати патрульовані тексти: значна частина статей в Українській Вікіпедії створюється машинним перекладом з Російського розділу, а їхні автори погано вичитують чи взагалі не вичитують їх. З повагою --В.Галушко (обговорення) 11:41, 25 лютого 2020 (UTC)

Дякую за уважність! --Jbuket (обговорення) 13:15, 25 лютого 2020 (UTC)

Стаття Інститут реформ та розвитку Києва, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 12 травня 2020. Що ще можна зробити? --Kharkivian (обг.) 09:27, 12 травня 2020 (UTC)

Стаття Герчик Олександр Михайлович, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 22 травня 2020. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 00:51, 22 травня 2020 (UTC)

Бузкова неділя

Дякую за участь у Бузковій неділі! Браслет передам, коли буде можливість. --Anntinomyобг 09:14, 22 травня 2020 (UTC)

Сторінку Савенко Андрій Федотович номіновано на вилучення

Стаття Савенко Андрій Федотович, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 24 травня 2020. Що ще можна зробити? --Kharkivian (обг.) 15:13, 24 травня 2020 (UTC)

Петренко Михайло Миколайович

Я чекаю на пояснення ваших дій. —NachtReisender (обговорення) 18:43, 30 червня 2020 (UTC)

Ваша дія не коректна. Сайт http://www.дивлюсьянанебо.com/ присвячений поетові Харківської школи романтиків першої половини ХІХ століття Михайлу Миколайовичу Петренку. Аналогічно сайт http://museumshevchenko.org.ua вказаний у відповідному місці картки на сторінці Шевченко Тарас Григорович. Думаю, можна знайти й інші приклади. --Jbuket (обговорення) 18:48, 30 червня 2020 (UTC)
Некоректними були ваші дії, бо ви скасовували мої редагування, ніяк це не обґрунтовуючи. Різниця між цими двома сайтами полягає в тому, що сайт музею Шевченка цілком офіційний. Є контакти, через які можна зв'язатися з керівниками музею або спланувати свій візит, є місце розташування музею на мапі. Зі свого боку, цей сайт, що присвячений Петренкові, ніяк не може довести свою офіційність. Скидається, що це просто вебосередок, який створили прихильники його творчости. —NachtReisender (обговорення) 18:58, 30 червня 2020 (UTC)
"Письменник не має офіційного сайту" (ваше пояснення). Де ви бачите слово "офіційний" у відображенні картки? Знайдіть інший, більш "офіційний" сайт, який вповні розкриває творчість поета - і заміняйте. Просте видалення цього посилання з вашого боку є вандалізмом. --Jbuket (обговорення) 19:05, 30 червня 2020 (UTC)
Ви доводите до абсурду. Вочевидь, що сайт у картці має бути офіційним, бо так можна залишити посилання на будь-який ресурс, зокрема й на пародійний, де з письменника роблять меми. Зберігаймо здоровий глузд. —NachtReisender (обговорення) 19:15, 30 червня 2020 (UTC)
До того ж, шановний пане, якщо ви відвідаєте сторінку Шаблон:Письменник, то прочитаєте, що в графі «сайт» має бути зазначений «офіційний сайт» —NachtReisender (обговорення) 19:19, 30 червня 2020 (UTC)
Сайт http://www.дивлюсьянанебо.com/ на вашу думку пародійний чи такий, що паплюжить пам'ять поета? Обґрунтуйте. --Jbuket (обговорення) 19:22, 30 червня 2020 (UTC)
Повторюю: якщо ви відвідаєте сторінку Шаблон:Письменник, то прочитаєте, що в графі «сайт» має бути зазначений «офіційний сайт» —NachtReisender (обговорення) 19:28, 30 червня 2020 (UTC)

У картці може бути сайт особи або організації про яких стаття, і вони його ведуть. А обговорюваний сайт у посиланнях або джерелах, якщо використаний. Аналогічно вилучив сайт музею у статті про Шевченка. --Submajstro (обговорення) 19:33, 30 червня 2020 (UTC)

Дякую, СубмайстреNachtReisender (обговорення) 19:37, 30 червня 2020 (UTC)
Ваші дії щонайменше дивні. Не розумію, кому ці сайти шкодять? --Jbuket (обговорення) 19:36, 30 червня 2020 (UTC)
Виникає насамперед питання чому саме цей сайт а не інший. Додайте туди, куди я вказав і проблем немає. --Submajstro (обговорення) 19:40, 30 червня 2020 (UTC)
Якось обійдуся без ваших вказівок :) --Jbuket (обговорення) 19:49, 30 червня 2020 (UTC)
Хай як хто бажає, та вікіпедія — колективний проєкт. Ви не можете створити тут свій автономний острівець, пане, вам треба співпрацювати з іншими. —NachtReisender (обговорення) 19:52, 30 червня 2020 (UTC)
Я за конструктивну співпрацю. Абсурдні дії не підтримував і не підтримаю. --Jbuket (обговорення) 19:57, 30 червня 2020 (UTC)
За такою ж логікою до вікіпедії можна додати достолиха недостовірної інформації, бо вона, здавалося б, нікому не шкодить. —NachtReisender (обговорення) 19:37, 30 червня 2020 (UTC)
Займалися б краще чимось корисним, пане NachtReisender. Бо таке "вичищення" виглядає просто смішно --Jbuket (обговорення) 19:42, 30 червня 2020 (UTC)
Перед тим, як порадити комусь «займатись чимось корисним», пам'ятайте про етикет. —NachtReisender (обговорення) 19:47, 30 червня 2020 (UTC)

Просвіта

Привіт, Jbuket!

Сьогодні, 1 серпня, є такий запис у "Цей день в історії":

1924 — у Буенос-Айресі (Аргентина) засновано українське товариство «Просвіта»

Це справжня дата?--Dgho (обговорення) 10:24, 1 серпня 2020 (UTC)

Звісно справжня. Це одна із найвідоміших організацій української діаспори. Про неї можна почитати й у Вікіпедії. --Jbuket (обговорення) 05:45, 4 серпня 2020 (UTC)
Там написано "Установчі збори відбулися 10 лютого 1924 року".--Dgho (обговорення) 09:26, 4 серпня 2020 (UTC)
Установчі збори це не заснування. Заснування зазвичай співпадає з реєстрацією. Енциклопедія Українознавства і низка інших видань подає дату заснування "Просвіти" в Буенос-Айресі 1.08.1924 --Jbuket (обговорення) 21:13, 4 серпня 2020 (UTC)
Ну це як подивитися. Залежно від законодавства, права в юрособи можуть виникати в той чи інший день, але заснування ближче до виникнення, ніж до реєстрація. Хоча якщо консенсусною датою є 1.08, то говорити більше ні про що.--Dgho (обговорення) 10:22, 5 серпня 2020 (UTC)

Стаття Академія сучасної освіти А+, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 2 вересня 2020. Що ще можна зробити? --Mitte27 (обговорення) 11:30, 2 вересня 2020 (UTC)

Номінація на АрбКом 2020 (XII скликання)

Вітаю! Я вас номінував на АрбКом 2020 (XII скликання Вікіпедія:Вибори арбітрів/2020/Кандидати оскільки знаю вас як відмінного редактора який безперечно буде ефективним арбітром АрбКому й зможе допомогти вирішити коншлікти укрвікі.--piznajko 19:02, 6 вересня 2020 (UTC)

Дякую за довіру! Можливо, варто спробувати. --Jbuket (обговорення) 06:21, 8 вересня 2020 (UTC)

Новий район

Привіт. В чому причина відкочення правок нового користувача? Такими діями ми їх відлякуємо, хоча навпаки повинні підтримувати. --Вальдимар 13:44, 10 вересня 2020 (UTC)

Вітаю. Дійсно, вийшло непорозуміння. Але проблема в цьому питанні є глобальна, тому я виніс його в Кнайпу. Почекаємо роз'яснення щодо загальної політики правок статей про НП, які входили до ліквідованих районів. --Jbuket (обговорення) 07:11, 11 вересня 2020 (UTC)

Вікіконференція 2020

Вітаю! Запрошую проголосувати за дати проведення Вікіконференції, запропонувати теми та доповідачів => Перейти на сторінку обговорення на сайті «Вікімедіа Україна» --AnnaKhrobolova (WMUA) (обговорення) 13:07, 19 вересня 2020 (UTC)

Запрошення

Вітаю Jbuket ! Запрошую вас до нижнього обговорення фантастичного питання тут, бо схоже пінги не спрацювали, звісно.--Yasnodark (обговорення) 16:11, 19 листопада 2020 (UTC)

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Petro Antonenko.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Andriy.v (обговорення) 21:02, 22 листопада 2020 (UTC)