Обговорення користувача:Ykvach/Архів 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вітаю. Не вдається зв'язати сторінку з іншомовними вікі. Не підкажете, у Вас така ж проблема? Дякую. (іншомовні:ru, pl) -- Seva Seva обговорення 23:22 22 травня 2013 (UTS)

Справді, через Вікідані чогось не зв'язувалось. Зв'язав з польським розділом через «Додати посилання» в меню «Іншими мовами», потім зайшов на російську сторінку і зв'язав таким же чином її з українською. До речі, виникло питання: польською палац має назву «Pałac Beliny-Brzozowskiego». Я не знавець польської мови, але може правильніше буде «Палац Бржозовського»? --Олег (обговорення) 06:01, 23 травня 2013 (UTC)
Вітаю! Не знаю в чому була проблема, але наразі все працює. Щодо назви польською - вони дали назву від повного прізвища господаря: pl:Zenon Belina-Brzozowski. На вікісховищі категорія має аналогічну назву. Виходить, що родина дійсно мала подвійне прізвище. Не думаю, що варто змінювати назву в укрвікі, бо у нас щого знають як Палац Бжозовського або Шахський (остання - простонародна). Але щоб розставити всі крапки над і було б варто створити сторінку про самого Зенона Беліну-Бжозовського. --Yuriy Kvach (обговорення) 06:14, 23 травня 2013 (UTC)
Я мав на увазі не подвійність, а те, що при перекладі зникла літера «р». --Олег (обговорення) 07:29, 23 травня 2013 (UTC)
Не знаю, чи вірно вас зрозумів... ви маєте на увазі другу літеру в слові Brzozowskiego? Якщо так, то пояснюю. Тут діфтонг, RZ, читається щось середнє між Ж і Ш, але ближче до Ж, або як нормальне Ш, якщо після "P". Тому тут все ОК! Brzozowski - Бжозовський, від слова Brzoza - Береза, тобто це палац Березовського, якоюсь мірою :) --Yuriy Kvach (обговорення) 15:31, 23 травня 2013 (UTC)
Так, Ви вірно мене зрозуміли. Тепер і я зрозумів :) Дякую! --Олег (обговорення) 17:01, 23 травня 2013 (UTC)

Домінанта

Яка ще реклама без джерел? Юридична компанія, як і інші юридичні компанії з значимим статусом, вказують інформацію про себе в вікіпедії. Компанія не рекламує свій продукт, а лише інформує про те, якими саме галузями права вона займається, та коротку інформацію про себе. Відсутні будь-які повідомлення про ціну, якість, результативність чи інші дані, щодо послуг (оскільки це може відноситись до реклами). Інформація про фірму буде збільшуватися, враховуючи те, що вона співпрацює з державними органами України. Однак, аналогічні статті про юридичні фірми України не наповнюються детально в вікіпедії. Тому, за аналогією, та з метою усунення протиріч, ми також не вказувала масштабну за розміром інформацію про фірму, оскільки вона могла відноситися до реклами, а це заборонено на Вікіпедії

Вкажіть джерела приведеної інформації, а реклама це чи ні - вирішать при обговоренні. --Yuriy Kvach (обговорення) 13:19, 29 травня 2013 (UTC)

Вітаю! Підкажіть, будь ласка, хто вилучив шаблон "на вилучення" (вибачте за тавтологію :-) з цієї статті? З повагою, --robot777 (обговорення) 17:45, 30 травня 2013 (UTC)

Автор! :( --Yuriy Kvach (обговорення) 18:10, 30 травня 2013 (UTC)
Сторінку користувача muslsss створено. Будь ласка, якщо зможете перенесіть матеріал про кураша на цю сторінку для доопрацювання. Завчасно дякую.--~~~~

--muslsss

Проект: Одещина

Перенесено на Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Одещина#Архітектура Одеси

Ідея хороша, я би долучився. Я переношу це на СО проекту, щоб інші користувачі могли долучитись при бажанні. --Yuriy Kvach (обговорення) 16:04, 29 травня 2013 (UTC)

Хибне перенаправлення

Вітаю! Ви як адміністратор можете вилучити хибне перенаправлення Paradisaea. Просто я спочатку в статті Райський птах двовимпельний неправильно вказав назву роду. Цей же вид належить до роду Pteridophora. Дякую. --Bulakhovskyi (обговорення) 09:08, 1 червня 2013 (UTC)

Green tickТак --Yuriy Kvach (обговорення) 09:10, 1 червня 2013 (UTC)

  • Дякую. І можете за одно відпатрулювати мою статтю. Не люблю, коли неперевірені версії. Крім того, я колись давно завантажив файл. Утім, я не зміг його використати, бо назва збіглася з якимось іншим файлом. Тому я залив знову цей файл, але з іншим іменем. І ось залишився цей дублікат. Чи можна його стерти. --Bulakhovskyi (обговорення) 16:34, 1 червня 2013 (UTC)
Ви завантажили його двічі, я об'єднав їх. Взагалі вільні файли слід завантажувати на вікісховище. Я поставив цей файл на перенос. --Yuriy Kvach (обговорення) 11:49, 2 червня 2013 (UTC)

Все-таки кладовище. Про цвинтар кажуть, коли мають на увазі кладовище біля церкви. Тут є такий нюанс. --Bulakhovskyi (обговорення) 20:40, 5 червня 2013 (UTC)

Опа! Не знав! Тоді й назви статей про одеські кладовища треба змінювати, бо там є церкви! Виходить, кладовище - більш загальне поняття? Хоча козацькі поховання у власне козацьких документах значаться як "цвынтари", незважаючи на те що документація велася російською, і церкви там теж не було. А коли в українській мові взагалі з'явилося слово кладовище? Бо з цвинтарем все ясно - cemeterium. Ті поховання, про які я створював статті - досить старі. Виходить - слід ще подумати над назвою. Більш того, це проблема не тільки назви вказаної статті. Я пропоную вам підняти це питання десь у кнайпі, щоб привести всі статті в укр вікі до певного стандарту. --Yuriy Kvach (обговорення) 06:47, 6 червня 2013 (UTC)
  • Та це не дуже принципово, але просто така невеличка різниця є, і її фіксують словники. Кладовище, ви правильно сказали, загальне поняття. Але сьогодні вживають і цвинтар, і кладовище. Ось значення:
  1. Цвинтар — 1) Подвір'я і кладовище біля церкви. 2) Місце, відведене для поховання померлих; кладовище.
  2. Кладовище — Місце для поховання померлих; гробовище. Ось так. --Bulakhovskyi (обговорення) 06:53, 6 червня 2013 (UTC)

Переглянув інформацію про Усатівський цвинтар, а також про Куяльницький цвинтар. Здається, це все ж таки цвинтарі, бо Куяльницький діяв при Везнесенській церкві, а з 1822 року - метричні книги обох цвинтарів велися в усатівській церкві Різдва Богородиці. Як я зрозумів, кладовище - це поняття комунальне, а цвинтар - релігійне, і поховання реєструються у метричних книгах церкви. Якщо так - то всі наші комунальні кладовища - це саме кладовища, незважаючи на наявність церков. Винятком є старі кладовища, такі як 1-е і 2-ге Християнські, бо там були (або є) церкви, які раніше таки вели метричні книги. Так? --Yuriy Kvach (обговорення) 07:10, 6 червня 2013 (UTC)

Угу, тоді я лишаю назву Великий Усатівський цвинтар, але перейменую статті про 1-е і 2-ге хрст. кладовища. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:17, 6 червня 2013 (UTC)
ОК! І всеж таки прошу вас розпочати обговорення на цю тему десь у кнайпі, або просто ініціювати зміну назв статей і категорій на цю тему. Бо виходить, що Категорія:Кладовища України містить підкатегорії із помилковими назвами. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:25, 6 червня 2013 (UTC)

Посміхніться

А чи знаєте Ви, пане Юрію, що Ваш однофамілець з Америки теж любив риб (правда, трохи в іншому сенсі) і навіть півстоліття тому був головою «НаТУРА» (Наукового товариства українських риболовців Америки)? Ні? Тоді почитайте статтю у «Свободі» за 1961 рік. В кінці 2-ї сторінки під назвою «Над синім озером». Хоча, можливо, це, справді, просто байка --Олег (обговорення) 05:02, 13 червня 2013 (UTC)

Дякую, цікаво! А може це навіть про мене? Бо я теж де "з малих літ ловив пукасиків, ковбликів, слизиків і всякі іншу всячину, включно до пуголовок." :) -Yuriy Kvach (обговорення) 07:31, 13 червня 2013 (UTC)
Еге ж, років сто тому. Точно про Вас :) --Олег (обговорення) 08:25, 13 червня 2013 (UTC)
Минулого життя?... :) --Yuriy Kvach (обговорення) 08:29, 13 червня 2013 (UTC)

Чому?????

Чому ви видалили Медобори команда з мого особистого простору?? — Гордій Віталій (обговорення) 16:53, 19 червня 2013 (UTC)

Стаття Користувач:Гордій Віталій/Медобори (Команда) і тепер існує у вашому просторі. Thevolodymyr змінив її назву, а сторінку перенаправлення поставив на вилучення. --Yuriy Kvach (обговорення) 17:42, 19 червня 2013 (UTC)

Куяльник

Вітаю! Гарні у вас фото з Куяльника. Це у вас там була експедиція? --Bulakhovskyi (обговорення) 19:13, 21 червня 2013 (UTC)

Була, шоб вона горіла! Позавчора! Я вже заморився роз'їздами за цей тиждень. :) Ми тут ведемо роботи стосовно збереження лиману. --Yuriy Kvach (обговорення) 09:58, 22 червня 2013 (UTC)
Я доповнив статтю загальними відомостями про екологічну ситуацію на лимані. І ваші фотографії якраз доповнюють. Якщо лиман цвіте, то ситуація вкрай кепська. Було б непогано, мені здається, зробити галерею основних видів, поширених на лимані і в лимані, якщо там щось залишилося. --Bulakhovskyi (обговорення) 10:19, 23 червня 2013 (UTC)
Я би не казав, що цвітіння означає кепську ситуацію - це хоч якась живність! Для гіпергалинних водойм наявність Dunaliella та артемій (а їх там теж було повно, просто знімки не вдалися) - це норма. --Yuriy Kvach (обговорення) 11:58, 23 червня 2013 (UTC)

Багатоніжки

Як ви думаете такі стаби пойдут?:

Обсерваторія

Вітаю! Маю до вас невеличке прохання як до одесита. Чи не могли б ви (як буде у вас нагода) сфотографувати одеську обсерваторію і завантажити світлину для ілюстрації самої статті та списку Світової спадщини ЮНЕСКО? --Lystopad (обговорення) 08:53, 30 червня 2013 (UTC)

Залюбки! Я зроблю знімок входу, всередину наврядчі зайду (зазвичай закрито), але теж спитаю. Шкода що не написали раніше - позавчора гуляв із родиною біля обсерваторії. Тепер тільки на тижні зроблю... --Yuriy Kvach (обговорення) 10:13, 30 червня 2013 (UTC)
Мені не горить Це не терміново. --Lystopad (обговорення) 15:55, 30 червня 2013 (UTC)

Вибачення

Добрий вечір, шановний пане Юрію!!

Уклінно прошу вибачити мене. Той текст, що я видалив, призначався зовсім іншій особі і лише випадково потрапив на Вашу сторінку. Я знав, що Ви його прочитаєте, але мені дуже незручно.
Ще раз перепрошую!!
Бажаю Вам успіхів
З повагою Orestsero (обговорення) 17:57, 4 липня 2013 (UTC)

Ага, зрозуміло! Не переймайтесь! Удачі вам! --Yuriy Kvach (обговорення) 18:10, 4 липня 2013 (UTC)

Вітаю! Випадково побачив, що Ви у статті "Бійка" порушення авторських прав поставили. Доводжу до Вашого відома, що у сайта znaimo.com.ua первинне джерело інформації - російська вікіпедія (статті українською перекладено роботом). Green Zero (обговорення) 17:14, 4 липня 2013 (UTC)

Вітаю! Випадково побачив, що Ви тут написали :) По-перше, це Ваше, хоч і небезпідставне припущення. Насправді у них стоїть значок копірайту. По-друге, копіювання навіть з росвікі без вказання автора — це вже порушення авторських прав (розділ 4В ліцензії GFDL і пункт 4c ліцензії cc by-sa). --Олег (обговорення) 18:10, 4 липня 2013 (UTC)
А по-третє - поставив копівіо не я, а Sphereon (див. тут). Я лише переоформив сторінку. --Yuriy Kvach (обговорення) 18:14, 4 липня 2013 (UTC)

Ха! Так вони свій копірайт проставили мабуть незаконно! І посилань на російську вікі я в них взагалі не знайшов, але знайшов ru:Драка. Тут виходить невелика проблема - переклад зробив сайт Знаймо, і вони вважають, що вони мають на цей переклад авторське право. --Yuriy Kvach (обговорення) 18:22, 4 липня 2013 (UTC)

До того ж переклад нікчемний)). Ну тоді - розібрались що до чого :). Перепрошую що потурбував. Green Zero (обговорення) 05:43, 5 липня 2013 (UTC)
Сама стаття жахлива - слід переробити. Я там поставив шаблон стаба, але в мене відчуття, що шаблон {{переробити}} там теж не зайвий. --Yuriy Kvach (обговорення) 07:48, 5 липня 2013 (UTC)
Вибачте, що втручаюся, але мені здається що тим копірайтом що перекладена стаття мають займатися боти. На мою думку. --Гордій Віталій (обговорення) 09:04, 5 липня 2013 (UTC)
Я записав статтю до свого списку. Перероблю. Green Zero (обговорення) 09:13, 5 липня 2013 (UTC)

Вітаю! Блокувати анонімних користувачів безстроково не варто, оскільки IP-адреса цілком може перейти іншій людині; навіть зараз вона може належати кільком людям. Тим більше за одне редагування. --Acedtalk 11:20, 7 липня 2013 (UTC)

Погоджуюсь, погарячився! Просто тут цілком ясно що це за анонімний користувач. Одного дня тут теж малувато буде - не виключно що він і далі буде вандалити. --Yuriy Kvach (обговорення) 12:04, 7 липня 2013 (UTC)
Якщо і далі буде вандалити, то треба буде, звісно, на довший термін заблокувати. Але тижня-двох цілком вистачить. --Acedtalk 12:23, 7 липня 2013 (UTC)

EOO

Вітаю! Не підскажете, що означає EOO у Червоному списку, бо словник акронімів, начебто нічого підходящого не видає? --Олег (обговорення) 16:09, 8 липня 2013 (UTC)

Extent of occurrence, поширення короче кажучи. Другий подібний термін - area of occupancy (AOO), це зайнятий ареал. Різницю я чесно кажучи точно не розумію. Треба десь знайти й почитати. --Yuriy Kvach (обговорення) 18:41, 8 липня 2013 (UTC)
Дякую!--Олег (обговорення) 19:31, 8 липня 2013 (UTC)

про слонів

вітаю, пане Юрію. пару правок зробив. і залишив записку, як і запропоновано, на СО слон. там є чималий і гарний доробок, вартий перенесення у опис родини. з повагою, --Zag (обговорення) 10:22, 9 липня 2013 (UTC)

Тиждень тропічної біоти

Вітаю! Як щодо ще одного біологічного тижня — тижня тропічної біоти? --Vova-goc (обговорення) 13:52, 8 липня 2013 (UTC)

Не думаю що це збере багато людей. А якщо просто тиждень тропіків? Так можна залучити більше людей. Про географію тропіків теж дуже мало написано - працювати й працювати. --Yuriy Kvach (обговорення) 18:31, 8 липня 2013 (UTC)
Як скажите, так і зроблю --Vova-goc (обговорення) 12:38, 9 липня 2013 (UTC)
Ви так відноситесь, ніби все що я сказав - істина, як слово Господнє! :) Просто я виказав свій погляд - вважаю, що "Тропічний тиждень" буде прохідною назвою. --Yuriy Kvach (обговорення) 12:57, 9 липня 2013 (UTC)
Ні), просто треба так щоб учасники були, та щоб тиждень провівся повноцінно...
Я хотів би щоб тиждень бідбувся по темі — біологія, тематиці тропічної біоти. Та, на таку тематику достатньо людей не прийде, не ті 3 людини як тут заведено, а більш повноцінну кількість. Як щодо такої назви «Тиждень Тропіків та Тропічної Біоти»? --Vova-goc (обговорення) 18:29, 10 липня 2013 (UTC)
Можна ще в когось із географів спитати, що вони думають стосовно назви. --Yuriy Kvach (обговорення) 11:26, 11 липня 2013 (UTC)

Систематика комах

Добридень, Юрію! Прошу звернути увагу на Категорія:Систематика комахи, яку Ви створювали. У назві орфографічна помилка необхідно виправити. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 13:43, 16 липня 2013 (UTC)

Ой блін! :) Вийшла систематика якоїсь певної однієї комахи! --Yuriy Kvach (обговорення) 15:45, 16 липня 2013 (UTC)
Виправив! Дякую що примітили, бо я навіть після вашого повідомлення три рази перечитував назву, поки примітив зайву літеру! --Yuriy Kvach (обговорення) 15:49, 16 липня 2013 (UTC)

Центріоля

Доброго дня. Хотів запитати у Вас як у науковця. Яка назва вірна - центріоля чи центріоль? У мене нема доступу до біологічних словників, тому не знаю чи вірно названа стаття.--Yozh (обговорення) 16:15, 18 липня 2013 (UTC)

Перевірив за словником - вірно "центріоль" --Yuriy Kvach (обговорення) 16:48, 18 липня 2013 (UTC)
Дякую.--Yozh (обговорення) 16:52, 18 липня 2013 (UTC)

Триглові

Доброго дня. Хотів запитати у Вас як у українця чи все у мене по частині мови вірно в цих статтях? Та й ще, чи є такі риби в Україні, бо я залишив національне назву як Морський півень але який він, я не знаю, будь ласка, погляньте:--Mishae (обговорення) 21:15, 18 липня 2013 (UTC)

Дякую! Трохи підправив мову та стиль. Морський півень - це загальна назва, що вживається для представників всієї родини. Я її прибрав із назви видів. --Yuriy Kvach (обговорення) 05:58, 19 липня 2013 (UTC)
Дякую взаємно! Я знав що це назва для всієї родини, але думав що в українському є "добавка" як у статті Морський півень сірий.--Mishae (обговорення) 13:46, 19 липня 2013 (UTC)

Шановний Юрію,можете допомогти у ситуації.Сталося так ,що в рамках конкурсу «Галерея слави сходу України та півдня Росії» я написав статтю Харківський слобідський козачий полк,проте існувала ідентична Харківський полк,але вона була дуже недоробленою на мій погляд і тому я створив статтю Харківський слобідський козачий полк об'єднавши інформацію з тієї сторінки і додавши багато своєї,а тепер інформацію з моєї статті хочуть об'єднати зі статтею Харківський полк,а мою статтю видалити , хоча в моїй статті вже все зроблено Просто я новачок, спочатку трохи не зрозумів тепер все усвідомлюю. Чи можете ви якось вплинути на адміністрацію укрВікі і залишити мою статтю а Харківський полк видалити.Мені порадили звернутись до вас,як одного з впливових користувачів укрВікі, і я вас прошу допомогти.Для запевнення подивіться обидві статті , прочитайте ,побачите суть одна і та ж. Дякую. --Миша историк (обговорення) 14:21, 20 липня 2013 (UTC)

Вітаю вас, Міша! Я - не історик, тому мені тяжко буде грамотно об'єднувати інформацію. Тому я вам пропоную самому це зробити, а я буду допомагати. Зробимо так! Уважно вичитайте всю інформацію у Харківський полк, перевірте, якої із цієї інформації не вистачає у створеній вами статті Харківський слобідський козачий полк. Усю інформацію, якої не вистачає - перенесіть у відповідні розділи. Слід буде також виправити посилання. Я вам вже писав, як це зробити, напишу ще раз. Наприкінці речення, де має бути цитата джерела (ви у цих випадках поставили цифру у дужках, на приклад - [2]) слід написати значки <ref></ref>, між якими вписати цитату джерела. На приклад, там де у вас цитата [1] - видаліть цю одиничку і поставте <ref>И. Е. Саратов. Первый герб города Харькова. (Полковой период — до 1765 года). Журнал НиТ № 1-2008</ref> У розділи "примітки" я вписую шаблон {{reflist}} - завдяки ньому ваші цитати будуть розміщатись автоматично у розділі "примітки" із відповідним номером. Коли проставите всі цитати у тексті - видаліть їх із розділу "Примітки" (вони там вже і так будуть), залиште лише шаблон {{reflist}}. Як все зробите, то видаліть всю інформацію із статті Харківський полк, а замість неї впишіть такий текст: #redirect[[Харківський слобідський козачий полк]] Тоді напишіть мені - я об'єднаю історію редагувань у цих двох статтях. домовились? З повагою. --Yuriy Kvach (обговорення) 15:04, 20 липня 2013 (UTC)

Зробив--Миша историк (обговорення) 16:25, 20 липня 2013 (UTC)

Дякую , яврахую ваше прохання щодо файла про Берестечко у мене є до вас прохання Ось дивіться існує стаття Степан Разіна я б хотів зробити статтю постання Степана Разіна ,оскільки я готувався до Всеукраїнської олімпіади з історії і дуже детально вивчив цю тему Чи можна мені створити таку статтю

Вітаю! Є ще деякі зауваження. Коли пишете на сторінці обговорення користувача - використовуйте вкладку "Додати тему". Це у правому верхньому куті третя після "Читати" і "Редагувати". І обов'язково пишіть назву теми, а наприкінці підписуйтесь у вигляді --~~~~ (цей значок перетвориться на ваш нік і час створення посту). Тоді буде зрозуміло хто пише і на яку тему. Щодо створення статті - нікого не треба питати. Якщо є ідея створити статтю - спочатку перевірте чи не існує вже така стаття (щоб не було історій на кшталт із Харківським полком). Якщо стаття вже існує - редагуйте існуючу статтю, якщо ні - створюйте нову. У випадку із повстанням Разіна - існує сторінка-перенаправлення Повстання Степана Разіна. На сторінці про Разіна вже запропоновано розділити статтю статтю. Тому ви починайте редагувати Повстання Степана Разіна, використовуючи інформацію із статті Разін Степан Тимофійович, додаєте свою інформацію у разі необхідності. --Yuriy Kvach (обговорення) 14:15, 21 липня 2013 (UTC)

Пане Юрію чи можете ви перевірити мою статтю Кінь тарпан як біолог--Миша историк (обговорення) 14:32, 21 липня 2013 (UTC)

Вітаю! Будьте уважніше, стаття вже існує - див. Тарпан. Переносіть всю інформацію і робіть перенаправлення. -Yuriy Kvach (обговорення) 16:28, 21 липня 2013 (UTC)

Гарна книжка

Вітаю! Проглядав книжкові новинки і знайшов гарненьку книжку про риб. Її можна погортати, натиснувши на малюнок. Вона, щоправда, науково-популярна, але не кожен день таке виходить українською. Тим паче з іхтіології. Подумав, що вам буде цікаво. Стільки гарних книжок. Шкода, що грошей не вистачить на все. --Bulakhovskyi (обговорення) 01:06, 22 липня 2013 (UTC)

Історичний центр Одеси

Вітаю! Ми з вами давненько говорили про статтю про центр Одеси. У мене вже є певний план в голові, лише треба реалізувати. У нас є фото визначних пам'яток саме в центрі Одеси? Думаю, у цій статті можна було б їх подати з коротеньким описом. Завтра поїду до нашої горьківки, там є відділ Одесика. Звідти можна взяти джерела для статті. --Bulakhovskyi (обговорення) 06:37, 19 липня 2013 (UTC)

Я знайшов, але там всі знімки одразу. Треба буде повибирати. --Bulakhovskyi (обговорення) 07:03, 19 липня 2013 (UTC)
Так на вікісховищі є категорія - там все систематизовано. Є також категорія про будинки і про вулиці. Якщо чогось не вистачає - я можу зробити знімок. Днями вже бігав містом із фотоапаратом. --Yuriy Kvach (обговорення) 09:39, 19 липня 2013 (UTC)
Будете бігати ще, то запросіть мене. Є теми, як і хотілося б обговорити з вами щодо укрвікі. Ну і дещо з архітектури показати. --Bulakhovskyi (обговорення) 12:41, 19 липня 2013 (UTC)
Вітаю! Ну що там з фотами. Недарма ж бігали, здається. До речі, значно розширив проект. --Bulakhovskyi (обговорення) 21:46, 24 липня 2013 (UTC)

Голосування щодо денонсації конкурсу «Галерея Слави Сходу України та Півдня Росії» з боку Української Вікіпедії

Запрошую висловити власну думку. --Bulka UA (обговорення) 08:04, 25 липня 2013 (UTC)

Підсумок

Вітаю! Мабуть тобі краще підбити підсумок щодо долі статті Морська енциклопедія Одеси, бо тематика стосується Одещини. --Bulakhovskyi (обговорення) 23:24, 27 липня 2013 (UTC)

Перепрошую, в мене проблеми із інтернетом. Зробив. --Yuriy Kvach (обговорення) 09:30, 29 липня 2013 (UTC)

  • Вітаю! Треба подумати, які ще пам'ятники визначні типу дюку. Тільки не потьомкінцям. А Сватоплук Чех точно був якось пов'язаний з центром, бо у мене там діячі з центральної частини. --Bulakhovskyi (обговорення) 17:32, 31 липня 2013 (UTC)
    Чех на Соборці жив, будинок навпроти дитячого майданчику "Рошен". Шо він тут робив - не знаю, мабуть мав справи. Але тип, що ця особа жила у нашому місті - слід пишатись. Бо якось однобоко виходить пишатись російськими діячами, забуваючи про інших. Бо весь Світ захоплено читає "Люцифера" Емінеску, а у нас навіть не знають хто це такий (саме із цією мотивацією знесли поставлений йому пам'ятник), не те щоб пишатись тим, що він жив і працював в Одесі. Проте Пушкіну, про якого мало хто знає західніше Берлінського меридіану - цілих два пам'ятники! --Yuriy Kvach (обговорення) 07:28, 1 серпня 2013 (UTC)

Радянська анексія західноукраїнських земель, 1939–1940

Потрібна допомога. Хоча стаття в категорії «добрі», хотів би її ще покращити. Вважаю необхідним додати цитату когось з польських політиків про ставлення до події та її наслідків з точки зору поляків. Для цього треба провести пошук по польським ЗМІ в інтернеті. На жаль, моє знання польської досить обмежене: читаю, розмовляю ще так-сяк, але писати не вмію, тому ключові слова для пошуку підібрати буде важче. Якщо зможете, допоможіть...--ROMANTYS (обговорення) 21:17, 2 серпня 2013 (UTC)

Вітаю! Можете глянути статті у польській вікі - pl:IV rozbiór Polski pl:Pakt Ribbentrop-Mołotow. Зараз ще гляну джерела у вебі.--Yuriy Kvach (обговорення) 09:22, 3 серпня 2013 (UTC)
Тут чудове посилання. Маргінальне, але останнім часом набирає популярності. І взагалі гляньте за посиланнями --Yuriy Kvach (обговорення) 09:27, 3 серпня 2013 (UTC)
Дякую, скопіював запис, потім гляну. --ROMANTYS (обговорення) 19:43, 3 серпня 2013 (UTC)

Прохання перейменувати

Вітаю! Прохання перейменувати Категорія:МедососовіКатегорія:Медолюбові відповідно до АД, наведеного у відповідній статті. Наперед дякую, --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 07:21, 4 серпня 2013 (UTC)

Так, зробив! --Yuriy Kvach (обговорення) 10:31, 4 серпня 2013 (UTC)

Будинок-стіна

Вітаю! Ось посилання про визнання пам'яткою. Друге посилання. Пишу про неї статтю Будинок-стіна. --Bulakhovskyi (обговорення) 21:02, 6 серпня 2013 (UTC)

  • Крім того, було б непогано у проекті Одещина зробити розділ Створені статті. Статті створюються рідко, але це буде якийсь моніторинг і загальні посилання. --Bulakhovskyi (обговорення) 23:24, 6 серпня 2013 (UTC)

Дякую за посилання! Розділ про створені статті слід зробити. Я думав з початку наступного року. --Yuriy Kvach (обговорення) 08:35, 7 серпня 2013 (UTC)

У цьому році Сєва зробив чимало сторінок на цю тематику. Крім того, маємо безліч знімків, є про що писати. Там, до речі, Пшено не збирається сторінку про лиман перейменовувати, я вже втомився від нього. --Bulakhovskyi (обговорення) 11:13, 7 серпня 2013 (UTC)
Так, я вже бачив сторінку обговорення статті про лиман. Про етимологію там дійсно слід вказати посилання на джерела. --Yuriy Kvach (обговорення) 13:01, 8 серпня 2013 (UTC)

Вітаю, Юрію. Мабуть я там нахомутав у статті. Але в ЧКУ Арноглось середземноморська = камбала Кесслера = Arnoglossus kessleri. А у нас Arnoglossus kessleri = Арноглось КесслераАрноглось середземноморська. Можна з глузду з'їхати. --Олег (обговорення) 08:53, 15 серпня 2013 (UTC)

Вже боюсь додавати до статті. В ЧКУ Ялець-андруга європейський = Telestes soufa, а в нас Ялець-андруга звичайний = Telestes soufa. Це синоніми? Я переробив список Тварини Червоної книги України доповнив і додав до укр. назв латинські. Йду за списком де укр. назва синя а лат. червона, або навпаки. Почали вилазити якісь косяки. --Олег (обговорення) 09:14, 15 серпня 2013 (UTC)

Що до ялця - це синоніми, слід вказати обидві назви із посиланням на джерела. А арноглосі - це два різні види, і у Червоній книзі вписаний Arnoglossus kessleri, я вже виправив перенаправлення. Середземноморської біля наших берегів взагалі немає, в Чорному морі вона тільки біля берегів Туреччини. --Yuriy Kvach (обговорення) 12:04, 16 серпня 2013 (UTC)
Якщо не водиться, то можна прибрати 2 речення «Занесений до Червоної книги України. Природоохоронний статус — «Вразливий»»? А що робити зі списком? Там стоїть, як в ЧКУ «Арноглось середземноморська, камбала Кесслера, Arnoglossus kessleri». Може поставити примітку, що це помилково — мається на увазі Арноглось Кесслера, або навпаки поставити Арноглось Кесслера з приміткою, що в ЧКУ помилково стоїть Арноглось середземноморська? Тоді і в статті Арноглось середземноморська напевно краще це написати, щоб люди не додавали його до категорії і до списку. Вибачте, що напружую. Зробіть, як вважаєте за краще. --Олег (обговорення) 15:08, 16 серпня 2013 (UTC)
Речення я прибрав. Щодо назви - дійсно, назва Арноглось середземноморська і Арноглось Кесслера у різних джерелах (це і роботи Мовчана, і Червона книга, і Чеклист Чорного моря) вживаються для синоніми для одного виду - Arnoglossus kessleri. Але це є помилкою, оскільки назва Арноглось середземноморська відповідає en:Mediterranean scaldfish (Arnoglossus laterna). Тому у рамках роботи термінологічної комісії при Інституті зоології НАН України було випущено перегляд назв, на який я і посилався. Однак дійсно слід вказати всі подробиці вживання цієї назви, щоб уникнути плутанини. Зараз я це зроблю. --Yuriy Kvach (обговорення) 15:56, 16 серпня 2013 (UTC)

Іфігенела Андрусова

Перепрошую, що знову доводиться турбувати. Я офігенела :). У двох виданнях ЧКУ Іфігенела Андрусова мала одрук у біноміальній назві — Iphigenella andrusowi (1994) і Iphigenella andrussovi (2009). Інших посилань стаття не містить. Купа посилань у гуглі дає Iphigenella andrussowi. Не могли б Ви вибрати з них пару найбільш аторитетних, щоб підтвердити правильну назву, або навести якусь літературу? --Олег (обговорення) 13:06, 17 серпня 2013 (UTC)

Не переймайтесь! ЧКУ ногами зроблена. Гляньте сайт http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=491616 - там нормальні сучасні назви. Там майже всі види морських і солонуватоводних безхребетних можна перевіряти. --Yuriy Kvach (обговорення) 17:07, 17 серпня 2013 (UTC)
Дякую, буду знати, додав. --Олег (обговорення) 17:27, 17 серпня 2013 (UTC)

Вітаю. Думаю, в ЧКУ все ж помилка, вони написали Nipargoides без h. --Олег (обговорення) 06:54, 18 серпня 2013 (UTC)

Я ж кажу - ногами зроблено! Я вже не кажу, що туди позаносили деякі банальні види, яким у Червоній книзі не місце. --Yuriy Kvach (обговорення) 11:56, 18 серпня 2013 (UTC)

Ласка звичайна

Вітаю! Існує дві статті Ласиця мала та Ласиця. Один грамотій перейменував їх. Але чи доцільно їх об'єднувати? --Bulakhovskyi (обговорення) 09:29, 18 серпня 2013 (UTC)

Я вважаю, що статтю Ласиця слід "розкидати" між Mustela і Ласиця мала. Статтю про рід Mustela можна перейменувати на Ласиця. Але це краще обговорити із Ігорем Загороднюком - він спец у цих питаннях. --Yuriy Kvach (обговорення) 12:01, 18 серпня 2013 (UTC)

ВЛП

«Вікімедіа Україна» отримала списки пам'яток від Одеської ОДА. Якщо у вас є час і бажання, можете доповнити вікіпедійні списки. Списки ОДА тут.--Анатолій (обг.) 19:15, 26 серпня 2013 (UTC)

Дуже дякую за інфо! Буду потрохи робити. --Yuriy Kvach (обговорення) 19:18, 26 серпня 2013 (UTC)
Тільки не потрібно було об'єднувати дати спорудження, як то було зроблено стосовно Садиби Курисів у Комінтернівському районі. Стосовно 51-227-0010 1920 і 1982 це дати у які здійснювались будівельні роботи, тому потрібно вказувати обидві без об'єднання, як і було первісно. Стосовно 51-227-9001 краще вказати 19 ст., тому що деякі об'єкти комплексу датуються саме так і теоретично могли бути спорудженими у інші роки, ніж вказано для палацу. Investigatio (обговорення) 11:37, 30 серпня 2013 (UTC)
До речі це майже те саме, що і на сайті управління http://nasledie.odessa.gov.ua , але я бачу, що згідно надісланого переліку виключили ще деякі пам'ятки. Investigatio (обговорення) 11:37, 30 серпня 2013 (UTC)
Дякую за інфо! Будь ласка, виправте як слід, якщо я зробив помилку! --Yuriy Kvach (обговорення) 12:37, 30 серпня 2013 (UTC)

Млин Вайнштейна

Добрий день. Пам'ятка 51-101-1438 Млин Вайнштейна (насправді Вейнштейна) це не та будівля, що зображена на http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Млин_Вайнштейна.JPG Якщо у Вас є питання щодо розташування об'єктів користуйтеся координатами. Власне, млин, це будівля у глибині подвір'я, яку видно скрізь арку, з провулку та з Тещиного мосту. Investigatio (обговорення) 10:56, 3 вересня 2013 (UTC)

Дуже дякую! Зараз приберу з переліку. --Yuriy Kvach (обговорення) 10:58, 3 вересня 2013 (UTC)