Чаузі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Шаузі)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чаузі right-center
Доросла кішка
Походження США США
Інші назви Нільська кішка
Висота до холки 36-46 см
Вага самців до 15 кг
Вага самок до 10 кг
Стандарти породи
TICA стандарт
Кіт свійський (Felis catus)

Чаузі, шаузі, нільська кішка (англ. Chausie) — доволі нова порода кішок, що була зареєстрована в 1995 році. Є результатом схрещення домашньої кішки з диким очеретяним котом

Історія[ред. | ред. код]

Кіт очеретяний

Порода була виведена при схрещуванні домашньої кішки з диким очеретяним котом. Селекціонери хотіли отримати нову породу, яка б зберігала зовнішність дикої кішки, але мала характер домашньої.

Перші представники нової породи були отримані в кінці 1960-х — початку 1970-х років в США. Шаузі була офіційно зареєстрована в TICA в 1995 році.

Назва породи походить від латинської назви дикого очеретяного кота — Felis chaus.

Характер[ред. | ред. код]

Кішки цієї породи люблять спілкування і навіть потребують цього, але не люблять сидіти на руках. Вони дуже рухливі, активні, грайливі. Мало чого бояться, відмінні у полюванні. Гарно уживаються з іншими тваринами. Вміють дуже високо стрибати. Віддані своїм господарям.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Шаузі — велика і висока порода. Має сильне мускулисте тіло, довгі ноги, великі вуха з китичками. Хвіст середньої довжини та товщини. Представники цієї породи виключно короткошерсті.

Джерела[ред. | ред. код]

Заведия Т. Л. Сучасна енциклопедія любителя кішок: 1500 корисних порад фахівців. — Донецьк : БАО, 2004. — ISBN 966-548-910-0.