Кішки таббі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кішки таббі
Зображення
Модельний елемент Mackerel tabbyd
CMNS: Кішки таббі у Вікісховищі

Коти масті таббі — це коти, для яких характерні плями, смуги, та інші смугоподібні візерунки на шерсті й характерний знак М на лобі[1]. Серед котів світлого забарвлення ця масть не зустрічається. Табб — це не порода котів, а лише тип шерсті, який зустрічається у різних порід[2], зокрема Єгипетська мау, бенгальська кішка, очеретяний кіт та інші. Коти схожих мастей: каліко.

Опис[ред. | ред. код]

Кіт таббі ( "Барсик") в зимовій шубі
Кіт таббі ( "Барсик") в зимовій шубі

Нашерстний малюнок котів цієї масті може бути у вигляді букв (Єгипетська мау), візерунків, смуг, плям, а також сполучати всі ці візерунки[2][3]. Найбільше представників цього забарвлення серед: котів каліко, єгипетських мау. Оскільки очеретяні коти дикі, то визначити кількість важко. Бенгальський же кіт має густий окрас, і таббі часто не вдається побачити. А от для бенгальського дикого кота характерне рідше забарвлення, тому його теж можна зарахувати до представників окрасу таббі. Дворовим котам, які не мають породи, притаманна масть каліко, яка теж належить до категорії таббі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. What Exactly Are Tabby Cats? | Purina. www.purina.co.uk (en-gb) . Процитовано 3 січня 2023.
  2. а б A Tribute to Tabby Cats in all Their Manifestations [Архівовано 6 грудня 2010 у Wayback Machine.]. About.com: Cats. Retrieved on January 31, 2008
  3. Cat Colors FAQ [Архівовано 30 квітня 2021 у Wayback Machine.] Cat Fanciers. Retrieved on January 31, 2008

Посилання[ред. | ред. код]