Bart's Not Dead

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Bart’s Not Dead)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Барт не помер»
англ. Bart's Not Dead
Барт боїться сказати правду
Барт боїться сказати правду
Барт боїться сказати правду
Сезон № 30
Серія № 640
Перший показ 30 вересня 2018
Сценарій Стефані Гілліс
Режисер(и) Боб Андерсон
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника XABF19
Запрошені зірки
Дейв Аттел в ролі Люка, Піт Голмс в ролі Меттью, Галь Гадот і Емілі Дешанель в ролі самих себе, Джонатан Ґрофф — виконавець ролі Барта у фільмі «Барт не помер»
Особливості серії
Сцена на дивані Футуристичний телевізор, що літає, демонструє еволюцію «Сімпсонів», закінчуючи серією «Simpsons Roasting on an Open Fire». Раптово зелена інопланетна рука вимикає телевізор за допомогою пульта. Потім показується зелена інопланетна версія сім'ї Сімпсонів, яка сидить на футуристичному дивані, що також літає, в футуристичної версії вітальні. Потім прибулець-Гомер починає розпитувати інших про голос справжнього Гомера.
Хронологія
Попередня Наступна
Flanders' Ladder Heartbreak Hotel
Сезон 30
Список серій

«Bart's Not Dead» (укр. «Барт не помер») — прем'єрна серія тридцятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 30 вересня 2018 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

На шкільному концерті, під час гри Ліси на саксофоні, Джимбо, Дольф і Кірні вирішують, що Барт повинен зірвати концерт смикнувши за пожежну сигналізацію, але він відмовляється, думаючи про сестру. Наступного дня Мардж пишається ним, але Гомер і дідусь Сімпсон кажуть йому прийняти виклик, як чоловік. У каньйоні розбишаки закликають Барта зістрибнути з греблі, проте він падає на бетон.

У Спрінґфілдській лікарні Барт прокидається, і, щоб не розчарувати Мардж, бреше, що був в раю і зустрів там Ісуса. Незважаючи на попередження Ліси, Барт продовжує брехати про те, на що схожі Небеса і стає популярним. Продюсери християнського кіно приходять до будинку Сімпсонів, щоб надати Гомеру і Барту можливість зняти фільм про цей «досвід». Барт змушує Гомера і Неда Фландерса разом працювати над фільмом.

Фільм починає зніматися, але вина Барта зростає, і йому сняться кошмари. У кошмарному сні він потрапляє на небеса, де спершу зустрічає дідуся Був'є, який лає його, а потім і Ісуса Христа, який б'є його обличчя. Незважаючи на це фільм «Bart's Not Dead» (укр. «Барт не помер»), нарешті виходить у світ.

Вдома перед сном Барт признається Мардж, що це була брехня (через що Гомер прикидається здивованим). Як тільки Мардж чує новини, Ліса оголошує, що фільм став хітом, заробивши у прокаті понад 100 мільйонів доларів. Мардж наполягає, що вони повинні зізнатися, і на прес-конференції Гомер і Нед віддають прибуток на благодійність, і все прощено.

У фінальній сцені, через кілька років Барт прибуває на Небеса і зустрічається з Гомером, який закликає його зустрітися з Ісусом. Сам Гомер втікає на індуїстський рай, щоб попросити Крішну відправити його назад на Землю як черепаху.

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 3,24 млн осіб з рейтингом 1.4, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що серію «направлено на повернення до більш орієнтованого персонажа»[2].

Джессі Шедін з «IGN» дав епізоду 7,2 з 10, заявивши, що це «одна з кращих прем'єр сезонів „Сімпсонів“ за останні роки, в основному тому, що вона розповідає розумну, цікаву історію, а не покладається на виверти. Хоч не повністю використовується передумова серії, але вона все ще дає деяку забійну сатиру на комерційні релігійні фільми і сильний погляд на відносини Барта з Гомером і Лісою»[3].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з п'яти зірок[4].

У лютому 2019 року сценаристка серії Стефані Гілліс виграла премію Гільдії сценаристів Америки в області анімації 2018 року[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 3,18/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Welch, Alex (2 жовтня 2018). ‘Sunday Night Football’ adjusts up, ‘The Simpsons,’ ‘Bob’s Burgers,’ and more adjust down: Sunday final ratings. TV By The Numbers (англ.). Архів оригіналу за 2 жовтня 2018. Процитовано 30 червня 2020.
  2. The Simpsons' 30th season takes on faith-based films and assures us "Bart's Not Dead". The A.V. Club (англ.). 1 жовтня 2018. Архів оригіналу за 30 червня 2020. Процитовано 23 серпня 2023.
  3. The Simpsons Season 30 Premiere: "Bart's Not Dead" Review - IGN (англ.), архів оригіналу за 30 червня 2020, процитовано 30 червня 2020
  4. The Simpsons Season 30 Premiere Review: Bart's Not Dead. Den of Geek (амер.). 1 жовтня 2018. Архів оригіналу за 18 червня 2020. Процитовано 30 червня 2020.
  5. McNary, Dave; McNary, Dave (18 лютого 2019). WGA Awards 2019: ‘Can You Ever Forgive Me?,’ ‘Eighth Grade’ Win Screenplay Awards. Variety (англ.). Архів оригіналу за 18 лютого 2019. Процитовано 13 травня 2019.
  6. Rate & Review: "Bart's Not Dead" (XABF19). The No Homers Club (англ.). 23 вересня 2018. Процитовано 23 серпня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]