Woo-Hoo Dunnit?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Ву-ху, детектив?»
англ. Woo-Hoo Dunnit?
Сімпсони снідають макаронами
Сімпсони снідають макаронами
Сімпсони снідають макаронами
Сезон № 30
Серія № 661
Перший показ 5 травня 2019
Сценарій Браян Келлі
Режисер(и) Стівен Дін Мур
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника YABF15
Запрошені зірки
Вілл Форте в ролі Короля Тут, Джекі Мейсон в ролі Хайма Крастовскі, Лієв Шрайбер в ролі диктора, Кен Бернс в ролі самого себе
Особливості серії
Політ у заставці Сокіл летить з рукавичкою містера Бернса у пазурах; Бернс, тримаючись за рукавичку, двічі каже: «Пусти»
Хронологія
Попередня Наступна
D'oh Canada Crystal Blue-Haired Persuasion
Сезон 30
Список серій

«Woo-Hoo Dunnit?» (укр. «Ву-ху, детектив?») — двадцять друга серія тридцятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 5 травня 2019 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Документальний кримінальний серіал «Будні Спрінґфілда» (англ. «Dateline: Springfield») бере інтерв'ю у сім'ї Сімпсон після того, як Мардж і Ліса, повертаючись додому, виявляють, що фонд коледжу Ліси в розмірі 670,42 доларів, захований у банку кухонного мийного засобу під раковиною, зникає. Викликають поліцію, і шеф Віггам і Лу проводять розслідування… Коли диктор каже, що підозра спрямована на когось із самої сім'ї Сімпсон, Мардж злиться на звинувачення, наполягаючи на тому, що той, хто вкрав гроші, залишив на столі напій без підставки, залишивши кільце на столі, що Сімпсони «ніколи не роблять».

Виклик у поліцію, зроблений Гелен Лавджой, виводить Мардж на перше місце у списку підозрюваних, звинувачуючи її у використанні грошей на азартні ігри. Однак камери спостереження показують, що, незважаючи на те, що вона пішла в казино, вона протистояла спокусі (на відміну від Гелен) і просто вийшла.

Наступною особою у списку підозрюваних є Гомер, через те, що його борг у таверні Мо було погашено. Поліція припускає, що, коли Гомер напився, він дібрався додому, впав і з'їв залишки спагеті, а потім, натрапивши на банку з миючими засобами, використав засіб для чищення кухні та взяв гроші для погашення боргу. Однак, коли поліцейські дістають штани Гомера, то не знаходять на них жодних доказів грошей. Мо звинувачує Гомера безпосередньо, але поліція з'ясовує, що Гомер має алібі: він тієї ночі помилково шість годин дзвонив Диско Стю, який чув, що той прибирав кухню без мийного засобу — просто вилизуючи її.

Наступним підозрюваним є Барт, якого Мілгаус звинувачує у купівлі Слайму за гроші. Барт знав про гроші під раковиною, але завжди повертав те, що позичав. Його розглядають як натхненника виробництва зеленого слизу у Спрінґфілдській початковій школі. Однак, коли ринкова ціна впала, він продав решту свого Слайму, що залишився, продавцю коміксів, після чого поклав гроші назад у банку, знімаючи це на випадок, якщо поліція йому не повірить.

Остання підозрювана у сім'ї — сама Ліса, яку звинувачує Мартін, бо хотіла новий саксофон. Вони йдуть до Музичного магазину Короля Тут, і він показує касету, на якій Ліса пробує грати на новому саксофоні більше 14 годин, але вона його не купила, бо клоун Красті купив його до неї. Алібі Ліси полягає в тому, що того дня Мардж відвела її до репетитора із класиків, що дуже збентежило Лісу. Коли всі підозрювані зникли, Гомер і Мардж виганяють знімальну групу «Буднів Спрінґфілда» і змушує її вибачитися за незручності, залишаючи таємницю так і нерозгаданою…

При перегляді документалки Мардж і Гомера бачать, Мардж ставить під напій чоловіка підставку, яку вона вигадала. Коли вона випадково згадує, що хоче розпочати бізнес з підставок, вартість яких складає 0,65 долара за штуку, Гомер розуміє, що Мардж викрала гроші, щоб інвестувати їх у бізнес, і весь час відмовляла в цьому. Гомер кличе дітей, готуючись сказати їм правду. Однак, Мардж порівнює походи Гомера до Мо з життєвими пригодами і зізнається, що вона хоче щось подібне для свого бізнесу. Гомер передумав, прикривши Мардж і бреше дітям, кажучи, що гроші з'їли щурі. Потім він вирушає на пляж і насолоджується прогулянкою з Мардж.

У фінальній сцені на студії звукозапису диктор втрачає голос після суперечок щодо невирішеного кінця шоу і отримує трансплантацію голосових зв'язок від вівці.

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 1,79 млн осіб з рейтингом 0.7, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку A-, сказавши, що «Розумно продуманий, ретельно спланований сюжет, виняткові вчинки усіх і, головне, вірність персонажам навіть, коли їх викидають за межі зони комфорту, — це один із тих недавніх епізодів „Сімпсонів“, які вселяють щось на зразок надії. Це приголомшливо»[2].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 4/5 із середньою оцінкою 3,68/5[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 5th May 2019. SpoilerTV. Архів оригіналу за 7 травня 2019. Процитовано 2 вересня 2020.
  2. A true crime documentary brings out the best of The Simpsons. The A.V. Club (англ.). 6 травня 2019. Архів оригіналу за 24 вересня 2020. Процитовано 1 вересня 2023.
  3. Rate & Review: "Woo-hoo Dunnit?" (YABF15). The No Homers Club (англ.). 5 травня 2019. Процитовано 1 вересня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]