Ultimate Spider-Man (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Ultimate Spider-Man (гра))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ultimate Spider-Man
Розробник Activision
Видавець Activision
Дистриб'ютор Marvel Entertainment
Жанр(и) Екшн
Платформа GameCube, PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, Game Boy Advance, Nintendo DS, Мобільний телефон
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата випуску 19 вересня 2005
Режим гри однокористувацька гра
Мова англійська
Вік. обмеження BBFC: R18Restricted 18
CERO: ZAges 18 and up only
ESRB: Teend[3]
OFLC (A): M / PGGBA, DS
PEGI: PEGI 12
USK: 18USK 18
Творці
Режисер(и) Браян Майкл Бендіс
Ігродизайнер(и) Браян Рідd
Композитор(и) Кевін Мантей
Технічні деталі
Носій CD, DVD
Попередня гра Spider-Man 2: The Game
Наступна гра Spider-Man 3: The Game
Офіційний сайт

Ultimate Spider-Man — відеогра 2005 року за мотивами однойменної серії коміксів. У цій грі гравець може грати як за Людину-павука, так і за його кровожерливого ворога Венома.

Сюжет[ред. | ред. код]

Людина-павук

Гра починається з першої битви Людини-павука (Пітер Паркер) з Веномом (Едді Брок), перед тим, як Едді зникає. Пітер думає, що знищив Венома. Через 3 місяці після їхньої зустрічі Пітер продовжує боротися зі злом у обличчі Людини-павука. Після того, як Людина-павук зупиняє Шокера, він бере участь у перегонах проти Людини-Факела (Джонні Шторм) з Фантастичної четвірки. Тим часом Веном, який виявляється живим, бореться з Росомахою (Джеймс «Логан» Хоулетт) з команди Люди Ікс у місцевому барі.

Після того, як Людина-павук зупиняє злочинця Носорога (Алекс О'Хірн), він відчуває сильний головний біль, спричинений появою Венома. Того ж вечора Срібна Шабля (Сільвер Саблінова) відкриває полювання на Венома. Разом зі своєю Дикою зграєю вона намагається зупинити його, але зазнає поразки. Пітер знову зустрічає Венома і бореться з ним на даху. Пізніше Венома бере у полон бізнесмен Болівар Траск і вивчає його разом з вченим Едріаном Тумсом. Вони наказують Едді перемогти Електро (Макс Діллон), який здатен перетворювати своє тіло у згусток енергії. Електро намагається вбити Людину-павука, і Веном повинен рятувати свого ворога. Веном перемагає Електро і намагається вбити Людину-павука, але того рятує організація S.H.I.E.L.D. на чолі з Ніком Фьюрі, а Веном втікає з місця подій. Веном розповідає Траску, що Пітер — Людина-павук. ПІзніше Срібна Шабля знову намагається впіймати Венома, але знову зазнає поразки.

Тим часом у місті з'являється злочинець на ім'я Жук (Абнер Дженкінс) і звільняє з камери Зеленого Гобліна (Норман Озборн), старого ворога Людини-павука. Людина-павук бореться з ним, але Жукові вдається втекти. Пітер повертається до редакції газети Daily Bugle, де працює вебдизайнером. Там на нього вже чекає Ф'юрі і наказує Пітерові залишити цю справу S.H.I.E.L.D. і триматись подалі від посольства Латверії, знаючи, що той зробить протилежне. Пітер вирушає до посольства, де зустрічає Зеленого Гобліна і ганяється за ним всім містом. Пітер перемагає Гобліна і відправляє його до S.H.I.E.L.D., а Веном тим часом переслідує Жука.

Веном

Ввечері Пітер зустрічає Срібну Шаблю, яка знешкоджує його. Пітер прокидається у машині Шаблі на мості Квінсборо. Під час їхньої битви на мості з'являється Веном і викрадає Шаблю. Пітер переслідує їх і рятує Шаблю, але після цього Шабля знешкоджує їх обох. Веном прокидається у Траск Індастріз і бачить Пітера, якому Тумс вводить препарат, і Пітер перетворюється на Карнажа — божевільного монстра, створеного з клітин Венома і крові Пітера. Веном визволяє Пітера з симбіота і симбіот налазить на Едді, після чого ПІтер востаннє бореться з гібридом Венома з Карнажем і перемагає його.

У фінальній сцені Пітер сидить на даху морського складу разом з Мері Джейн і ми дізнаємося, що Веном все ще живий.

Боси[ред. | ред. код]

  • Веном (Людина-павук)
  • Шокер (Людина-павук)
  • Росомаха (Веном)
  • Людина Факел (Людина-павук; у перегонах)
  • Носоріг (Людина-павук)
  • Веном (Людина-павук; вдруге)
  • Електро (Веном)
  • Жук (Людина-павук)
  • Срібна Шабля (Веном)
  • Зелений Гоблін (Людина-павук)
  • Жук (Веном)
  • Срібна Шабля (Людина-павук)
  • Веном (Людина-павук; втретє)
  • Карнаж (Веном)
  • Веном-Карнаж (Людина-павук)

Оцінки критиків[ред. | ред. код]

У цілому гра отримала позитивні відгуки з боку критиків. Найвищу оцінку грі поставив GameTrailers — 8.9 Eurogamer поставив грі лише 6 з 10.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в MobyGames — 1999.
  2. https://www.bbfc.co.uk/release/ultimate-spider-man-q29sbgvjdglvbjpwwc00mdy1mju
  3. ESRB rating database
  4. Ultimate Spider-Man (PS2) Review. GamePro. 5 жовтня 2005. Архів оригіналу за 9 липня 2013. Процитовано 17 січня 2009.
  5. Ultimate Spider-Man (GameCube) Review. GameSpot. 26 вересня 2005. Архів оригіналу за 10 січня 2010. Процитовано 17 січня 2009.
  6. Ultimate Spider-Man Review. GameSpy. 22 вересня 2005. Архів оригіналу за 9 липня 2013. Процитовано 17 січня 2009.
  7. Ultimate Spider-Man Review. GameTrailers. 13 листопада 2007. Архів оригіналу за 9 липня 2013. Процитовано 21 квітня 2008.
  8. Ultimate Spider-Man Review. IGN. 22 вересня 2005. Архів оригіналу за 9 липня 2013. Процитовано 17 січня 2009.
  9. Ultimate Spider-Man Videos. X-Play. 28 березня 2006. Архів оригіналу за 9 липня 2013. Процитовано 17 січня 2009.