Белла Хадід

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Белла Хадід
англ. Bella Hadid
Ім'я при народженні Isabella Khair Hadid[1][2][…]
Народження 9 жовтня 1996(1996-10-09)[4][5][6] (27 років)
Вашингтон, США[7][4][8]
Громадянство  США
Національність нідерландці араби
Професія модель, наїзниця
Освіта Вища школа Малібуd[9] і Нова школа дизайну Парсонсаd[10]
Зріст 175 см[6] см
Груди 80 см
Талія 61 см
Стегна 86 см
Волосся коричневе
Очі зелені
Розмір взуття 39
Агентство IMG Models[7]
Батько Могамед Гадідd[11]
Матір Йоланда Гадідd[12]
Брати/сестри Джиджі Хадід

CMNS: Белла Хадід у Вікісховищі

Ізабелла «Белла» Хаїр Хадід (також Гадід)[13][14][15] (англ. Isabella «Bella» Khair Hadid, нар. 9 жовтня 1996, Вашингтон) — американська супермодель, яка підписала контракт з IMG Models в 2014 році. 2016 році отримала премію «Модель року» Daily Front Row[16].

Ранні роки[ред. | ред. код]

Народилася 9 жовтня 1996 у Вашингтоні, в сім'ї телеведучої і колишньої моделі Іоланди Хадід (уродженка Нідерландів Іоланда ван ден Херик) і американського мультимільйонера палестинського походження Мохамеда Хадіда[17][18][19]. По лінії свого батька вона походить від Захір аль-Умарa, емір Назарету та шейх Галілеї[20]. У Белли є старша сестра, модель Джіджі Хадід, і молодший брат, Анвар Хадід[21]. Також у неї є дві старші сестри, Маріель і Алана з боку її батька і п'ять зведених сестер з боку її вітчима, Девіда Фостера[22]. Вона та її брат із сестрою виросли на ранчо в Санта-Барбарі[23]. Через десять років родина переїхала до Беверлі-Гіллз[24]

Має дуже непростий характер. Сама модель зізнається, що в той час, коли старша сестра Джіджі на відмінно вчилася в школі і була слухняною, вона влаштовувала скандали й усіляко привертала до себе увагу. Незважаючи на таку різницю в характерах, дівчата завжди були дуже дружні і намагалися весь свій вільний час проводити разом. Белла стверджує, що саме батьки є її постійними натхненниками і мотиваторами. Вони досягли всього, не маючи багатих батьків, тому вчили своїх дітей завжди йти до своєї мети і досягати її, незважаючи ні на що. Завдяки цьому, модель пішла в модельний бізнес і стала фінансово незалежною.[25]

Будучи підлітком, Белла Хадід успішно займалася кінним спортом і спочатку планувала брати участь в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро[26], але пізніше не змогла тренуватися і брати участь у змаганнях[27][28]. У жовтні 2015 року було оголошено, що вона страждає від хвороби Лайма. У її матері і брата Анвара ця хвороба була діагностована у 2012 році[29].

Дівчина не боїться звичайних робочих професій. У підлітковому віці майбутня модель працювала в кафе «Sunlife Organics». У шкільні роки вона займалася на домашньому навчанні, після чого поступила в школу дизайну.

Восени 2014 року Белла почала вивчати фотографію[30], записалась на курси і має власну колекцію зображень, але припинила це заняття через успіх у модельній кар'єрі.

Модельна кар'єра[ред. | ред. код]

2012—2014: Рання творчість[ред. | ред. код]

Модельна кар'єра Хадід почалася, коли їй було шістнадцять років з комерційного проекту для Флінна Ская. Вона також з'являлася в модельних проектах, таких як «The Swan Settings» Леси Амур разом з актором Беном Барнсом і «Smoking Hot» Холлі Коупленд. Хадід також була моделлю для колекції Hanna Hayes осінь/зима 2013 і працювала перед рекламною кампанією Chrome Hearts, сімейного бренду її найкращої подруги Джессі Джо Старк[31].

2014—2015: Початок популярності[ред. | ред. код]

Хадід підписала контракт з IMG Models 21 серпня 2014 року[32]. Вона дебютувала на Тижні моди в Нью-Йорку у вересні, виступаючи для Desigual[33]. У грудні Хадід вперше з'явилася на обкладинці журналу Jalouse[34] і була представлена ​​на 27 день календаря журналу LOVE Magazine.

У лютому 2015 року Хадід дебютувала на подіумі, показавши колекцію Тома Форда осінь/зима 2015[35]. У квітні вона була представлена ​​у двох випусках CR Fashion Book Карін Ройтфельд — « Body By Bella» і «Fantasy Campaigns». У травні вона брала участь у 22-му гала-концерті amfAR «Кіно проти СНІДу»[36].

Навесні вона була представлена ​​в кампанії Botkier Bags. У серпні вона знялася в рекламній кампанії Victoria's Secret Pink Holiday разом з моделями Рейчел Гілберт і Девон Віндзор[37]. Восени вона була представлена ​​в кампанії для Boghossian Jewelry. Наприкінці 2015 року на Тижні моди в Нью-Йорку Хадід виступала для Diane von Fürstenberg, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs і закривала показ Jeremy Scott . На Лондонському тижні моди вона виступила для Topshop Unique і Giles. На Міланському тижні моди вона виступала для Philipp Plein, Moschino, Missoni і Bottega Veneta. На Паризькому тижні моди вона прогулялася для Balmain. У грудні 2015 року вона дебютувала в Chanel, вперше виступивши на Métiers d'Art у Римі[38].

Вона з'явилася на обкладинці Seventeen у листопаді 2015 року[39]. Вона також знялася у святковій кампанії Topshop разом із вісьмома моделями, і знову була показана на 14 і 15 дні в календарі журналу LOVE Magazine[40][41]. Вона та її сестра Джіджі знялися в кампанії Balmain восени 2015 року[42] і в рекламній кампанія Ralph Lauren Denim & Supply восени 2015 року. Вона знялася разом із Xiao Wen Ju в Samsung Fall/Winter Look Book, яка поєднує в собі технології та моду[43].

Протягом 2015 року Хадід знімала редакційні статті для кількох журналів, зокрема Vogue Australia, Vogue Girl Japan, Harper's Bazaar, GQ, W Magazine, Town and Country, Pop Magazine, Glamour Magazine та Elle[39]. Вона також з'являлася на обкладинках журналів Unconditional Magazine, Grey Magazine, V Magazine (разом із сестрою Джіджі), Editorialist, Wonderland 's 10th Birthday Issue, S Moda, Evening Standard, Teen Vogue та в осінньо-зимовому випуску журналу Twin[44][45].

2016—2017: Прорив[ред. | ред. код]

У січні 2016 року Хадід дебютувала в Chanel Couture під час весняно-літнього тижня високої моди в Парижі[46]. Вона також знялася в кампанії Marc Jacobs «Моя Америка»[47]. ​​У лютому вона виступила для Fenty x Puma на Тижні моди в Нью-Йорку. Вона виступала ексклюзивно для Givenchy[48], Chanel і Miu Miu на їхніх показах на Тижні моди в Парижі в березні[49]. Вона також знялася в кампанії Joe's Jeans Spring 2016. У травні вона дебютувала в австралійській моді на Mercedes-Benz Fashion Week, ексклюзивно відкриваючи та закриваючи показ Misha Collection Resort 17. Вона також брала участь у 23-й гала-концерті amfAR Cinema Against AIDS Gala та Dior Cruise 2017 у Лондоні[50][51].

31 травня 2016 року Хадід стала амбасадором Dior Makeup. Вона знялася в веб-серіалі модного дому під назвою Dior Makeup із Беллою Хадід, а також створила уроки використання їхнього макіяжу для YouTube-каналу американського Vogue[51]. У червні вона брала участь у рекламній кампанії Givenchy Menswear Fall 2016 у Haute Couture під час Тижня моди в Парижі[52]. У липні вона виступила для Versace, Dior і закрила показ для Alexandre Vauthier. Потім вона закрила показ кампанії Fendi Haute Couture у Римі.

Хадід розпочала сезон весна/літо 2017 під час Тижня моди в Нью-Йорку, відкривши для DKNY та виступаючи для Michael Kors, Anna Sui, Ralph Laurenі Marc Jacobs[53][54].

Під час тижня моди в Лондоні вона ексклюзивно відкривала Versus Versace. Під час Тижня моди в Мілані вона відкривала покази для Alberta Ferretti і Fendi, виступала для Max Mara, Moschino, Versace і Bottega Veneta і закривала покази для Philosophy di Lorenzo Serafini. Вона також знялася в кампанії Topshop Denim[55]. У червні вона була представлена ​​в осінньо-зимовій кампанії Givenchy[56]. У липні вона разом із Frank Ocean, Кейт Мосс та іншими, була представлена ​​в кампанії Calvin Klein осінь/зима[57]. У серпні вона знялася в рекламній кампанії JW Anderson Fall/Winter[58]. Вона також сфотографувала своїх близьких друзів, сім'ю Старків, для W Magazine[59]. У жовтні вона знялася в кампанії Misha Collection «Gold by Misha». 30 листопада відбувся її дебют на Victoria's Secret Fashion Show[60]. 13 грудня вона анонсувала свою першу лінію одягу разом із давнім другом і партнером Chrome Hearts[61].

Протягом 2016 року вона з'являлася на обкладинках Seventeen Mexico, Self Service Magazine, CR Fashion Book « #CRGirls», V Magazine, Harper's Bazaar (Іспанія, Японія, Австралія та Росія), Elle (Бразилія, США, Велика Британія, Таїланд, Індонезія та Малайзія), Allure, Double Magazine, Glamour (Німеччина, США, Росія, Угорщина, Румунія, Болгарія, Туреччина та Ісландія), Exit Magazine, W Magazine Korea, L'Officiel Russia, Sunday Times Style, Британія GQ, Flare та Paper Magazine[62][63][64]. У травні Хадід з'явилася на своїй першій обкладинці Vogue для Vogue Туреччина та дебютувала у короткометражному фільмі Тайлера Форда «Приват»[65]. У серпні вона з'явилася на обкладинці Vogue Me з корейським репером G-Dragon. У вересні вона з'явилася ще на трьох обкладинках Vogue для Японії, Vogue Italia та Парижа разом із моделлю Тейлор Гілл[66]. Вона також була зіркою адвент-календар журналу LOVE 2016 року.

У січні 2017 року Хадід брала участь у кампанії чоловічого одягу Givenchy осінь/зима в Парижі. Вона також виступала для Chanel і відкривала показ для Alexandre Vauthier. У лютому вона стала амбасадором лінійки аксесуарів Bulgari та TAG Heuer[67][68]. Вона брала участь у шоу своєї сестри Джіджі, спільному шоу Tommy Hilfiger Tommy x Gigi в Лос-Анджелесі та закривала шоу H&M Studio в Парижі[69]. Обидва виступи були доповненнями до сезону в останню хвилину. Під час Тижня моди в Нью-Йорку вона відкривала покази Prabal Gurungi Zadig & Voltaire, виступали для Alexander Wang, Sies Marjan, Carolina Herrera, Brandon Maxwell, Michael Kors, Anna Sui і Ralph Lauren, і закривала для Oscar de la Renta[70][71][72]. Під час Лондонського тижня моди вона була ексклюзивним відкриттям показу Versace Versus[73].

У Мілані вона виступала для Alberta Ferretti, Fendi, Moschino та Versace. На завершення сезону в Парижі вона виступила для Lanvin, Chanel, Alexandre Vauthier і відкрила показ для Off-White. З'являючись на Каннському кінофестивалі 2017, вона брала участь у шоу Наомі Кемпбелл Fashion for Relief і на гала-концерті amfAR Cinema Against AIDS[74][75]. На Тижні високої моди вона відкрила для Alexandre Vauthier і виступила для Miu Miu Resort, Maison Margiela та Fendi[76].

Хадід та її сестра Джіджі разом розпочали весняно-літній сезон, знявшись у кампаніях Fendi та Moschino[77]. Вона також знімалася в кампанії для Zadig & Voltaire разом зі своїм молодшим братом Анваром. Вона знялася сольно для кампаній DKNY, TAG Heuer і Boghossian[78][79][80]. Вона також знялася в рекламній кампанії Ochirly Spring and Summer і в колекційній кампанії Zayn x Versus. Вона знялася у своїй першій кампанії краси для туші Dior Makeup «Pump N' Volume»[81]. Вона зняла свою першу кампанію з Nike для Nike Cortez[82]. Вона знялася як обличчя аромату Bulgari Goldea Roman Night і колекції Serpiniti[83][84]. Вона зняла другу кампанію аксесуарів для Max Mara та знялася в кампанії Penshoppe «Generation»[85]. Протягом сезону вона зіграла разом із Майлзом Макмілланом у Giuseppe Zanotti, іх Джастіном Гроссманом у NARS Cosmetics та Кендалл Дженнер у кампанії Ochirly's Fall[86].

Перша обкладинка Хадід у 2017 році була передруком її редакційної статті з W Magazine United States[87]. Його було передруковано для січневого випуску W Magazine Korea. Її перша нова обкладинка цього року була для Teen Vogue, з'явившись разом зі своєю найкращою подругою Джессі Джо Старк. У квітні вона з'явилася на обкладинці Vogue China. У червні вона знялася на обкладинці Vogue Italia[88][89][90]. У вересні Хадід перевищила свої показники минулого року з Elle Russia та Harper's Bazaar China. Вона також побила рекорд за кількістю вересневих обкладинок Vogue за один рік (раніше належав Даутцен Крус у 2013 році та Лінді Євангелісті у 1993 році), з'явившись у п'яти міжнародних виданнях: Китай, Іспанія, Бразилія, Австралія та Аравія[91][92][93]. Вона також з'явилася на обкладинці CR Fashion Book, Grazia, Sunday Times Style, Porter Magazine, ELLE (Сполучені Штати, Китай, Росія та Франція), InStyle та 032c[94].

Вона також працювала над статтями для Vogue Paris, LOVE Magazine, V Magazine і Dazed[95].

2018–донині: Подальше визнання[ред. | ред. код]

У січні 2018 року Хадід з'явилася на обкладинці Vogue Korea[96]. У березні вона знялася на обкладинці британського Vogue разом зі своєю сестрою Джіджі[97]. У травні вона з'явилася на обкладинці Vogue Japan. У липні вона знялася на обкладинках Cosmopolitan Germany, Harper's Bazaar і Vogue México[98][99][100]. У вересні вона знялася на обкладинках Allure і Pop Magazine[101][102]. У жовтні вона з'явилася на обкладинці Harper's Bazaar Arabia[103]. Осінній сезон 2018 Хадід відкрила Off-White на Паризькому тижні моди[104]. У Мілані вона виступала для Tommy Hilfiger, Missoni, Roberto Cavalli, Tod's, Fendi, Moschino, Alberta Ferretti та Max Mara. У Нью-Йорку вона виступала для Michael Kors, Anna Sui, Ralph Lauren, Prabal Gurung, Brandon Maxwell і Jason Wu[105][106]. 8 листопада вона втретє брала участь у показі Victoria's Secret Fashion Show[107].

У лютому 2019 року на Тижні моди в Парижі Хадід виступила для Redemption, Haider Ackerman і Off-White[108]. У Мілані вона виступала для Versace, Missoni, Philosophy Di Lorenzo Serafini, Max Mara, Fendi, Versace, Alberta Ferretti, Moschino та Roberto Cavalli. Потім вона йшла на шоу CR Runway до 90-ї річниці разом з моделями Іриною Шейк і Джоан Смоллс. У Нью-Йорку вона виступала для Oscar de la Renta, Michael Kors, Brandon Maxwell і Savage x Fenty[109]. У березні вона знялася на обкладинці Vogue Russia[110]. У квітні вона знялася на обкладинці Vogue Greece[111]. У червні вона з'явилася на обкладинках Vogue Japan та Vogue España[112][113]. Вона вдруге з'явилася на обкладинці Vogue Japan у липні[114]. У червні вона з'явилася на обкладинці ELLE France[115].

У лютому 2020 року на Тижні моди в Нью-Йорку Хадід виступила для Tom Ford, Brandon Maxwell, Oscar de la Renta, Rodarte, Khaite і Michael Kors[116]. Вона також брала участь у осінній кампанії Марка Джейкобса[117]. У Парижі вона виступала для Thierry Mugler і Lanvin. У Мілані вона виступала для Boss, Missoni, Versace, Tod's, Moschino, Fendi, Max Mara і Alberta Ferretti[118]. Вона також з'явилася на обкладинці Vogue Hong Kong[119]. У квітні вона з'явилася на обкладинках Vogue Korea та Vogue Greece[120][121]. У червні вона з'явилася на обкладинці Vogue Paris, зі своєю сестрою Джіджі[122]. У серпні вона знялася на обкладинці ELLE. Її обкладинку зняла старша сестра[123]. У вересні вона з'явилася на обкладинці Vogue Italia[124]. У грудні вона знялася для обкладинки Vogue Japan[125].

У лютому 2021 року Хадід виступила для осінньої кампанії Givenchy[126]. У березні вона брала участь у віртуальній кампанії весна/літо Mugler і з'явилася в кампанії Boss x Russell Athletics[127][128]. Вона також з'явилася на обкладинці Vogue España[129]. У травні вона брала участь у шоу Versace AW21[130]. У червні, під час Паризького тижня моди, вона брала участь у показі Jacquemus «La Montagne»[131]. У липні на Каннському кінофестивалі її сукня високої моди від Maison Schiaparelli привернула увагу[132]. На Тижні моди в Парижі 2022 Хадід закрила показ Coperni весна 2023, під час якого прямо на моделі створили сукню за технологією Fabrican[133][134].

Благодійність[ред. | ред. код]

У листопаді 2018 року на День Подяки вона зголосилася допомогти приготувати 500 страв для місії Bowery від імені System of Service, Hashtag Lunch Bag і Nike.

У квітні та травні 2020 року Хадід оголосила, що зробила пожертву місцевим продовольчим банкам у Нью-Йорку та організації Feeding America для підтримки допомоги хворим на COVID-19[135][136]. У травні вона оголосила, що буде підтримувати та робити пожертви таким благодійним організаціям, як Preemptive Love, UNRWA USA і Middle East Children's Alliance (MECA), щоб допомогти біженцям[137][138].

Хадід підтримала рух Black Lives Matter. Коли протести відновилися в травні 2020 року, Хадід оголосила, що зробить пожертву в NAACP Legal Defense Fund[139]. У червні Хадід виставила на аукціоні свої черевики Miu Miu в рамках благодійного аукціону, організованого британським Vogue, всі гроші пішли на користь NHS Charities Together і NAACP[140].

У липні Хадід виставила на аукціон одяг, який вона створила вдома під час карантину, всі виручені кошти були спрямовані таким організаціям, як Your Rights Camp і Feeding America. У серпні, після вибуху в Бейруті, Ліван, вона оголосила, що збирається пожертвувати тринадцяти благодійним організаціям у Лівані[141][142].

У вересні Хадід пожертвувала частину свого одягу на розпродаж у Брукліні, який пішов на користь таких організацій, як Abundant Beginnings Collective і Brooklyn Supported Agriculture[143]

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Тип Нагорода Результат
2015 Model.com Industry Awards Зірковий прорив: жінки (вибір читачів) Перемога
2016 First Annual Fashion Los Angeles Awards Модель року Перемога
GQ Men of the Year Awards Модель року Перемога
British Fashion Awards Міжнародна модель року Номінація
Models.com Industry Awards Модель року: жінка (вибір критиків) Перемога
Модель року: жінка (вибір читачів) Номінація
Зірка року в соціальних мережах: жінка (вибір читачів) Номінація

Фільмографія[ред. | ред. код]

Телебачення[ред. | ред. код]

Телешоу Роль
Keeping Up With The Kardashians В ролі самої себе
Real Housewives of Beverly Hills В ролі самої себе
Making a Model with Yolanda Hadid В ролі самої себе
Ramy Lena

Короткометражні фільми[ред. | ред. код]

Рік Фільм Режисер Роль
2016 Private Tyler Ford Без імені/ себе

Музичні відео[ред. | ред. код]

Рік Виконавець Назва
2014 Jesse Jo Stark Down Your Drain
2014 Jesse Jo Stark Baby Love
2015 The Weeknd In the Night
2015 Belly ft. The Weeknd Might Not

Особисте життя[ред. | ред. код]

Правові питання[ред. | ред. код]

22 липня 2014 року Хадід була заарештована та звинувачена у водінні в нетверезому стані[144]. Її водійські права були призупинені на один рік і їй дали шість місяців випробувального терміну[145]. Хадід також зобов'язали виконувати 25 годин громадських робіт і відвідувати 20 годин зустрічей Анонімних Алкоголіків

Стосунки[ред. | ред. код]

З квітня 2015 року Белла зустрічалась з американським співаком The Weeknd[146]. Познайомились, коли Хадід запросили взяти участь у роботі над оформленням альбому The Weeknd — Beauty Behind the Madness. У грудні 2015 року пара зробила перерву в стосунках, але незабаром знову возз'єдналася. В кінці 2016 року стало відомо, що «Абель та Белла порвали стосунки через дуже щільний графік обох. Їм дуже важко бачитися у зв'язку з зайнятістю, складно підлаштовувати графіки один під одного. The Weeknd, наприклад, з головою пішов у промо-кампанію свого нового альбому. Але вони досі люблять один одного і розлучаються друзями» — розповів інсайдер журналу People..". У 2018 році вони налагодили стосунки.

У липні 2020 року Хадід почала зустрічатися з арт-директором Марком Калманом[147][148]. Про їхні стосунки було оприлюднено 8 липня 2021 року, під час її перебування на Паризькому тижні моди та Каннському кінофестивалі[149][150]

Релігія та політичні погляди[ред. | ред. код]

Обговорюючи свою опозицію до імміграційної політики президента Трампа в 2017 році, Хадід заявила, що «пишається тим, що є мусульманкою», згадуючи історію свого батька як біженця[151][152]. У березні 2022 року Хадід розповіла, що веде духовний спосіб життя, і хоча її родина не була релігійною, вона виросла, вивчаючи юдаїзм і цікавлячись ісламом.

У січні 2017 року Хадід відвідала марш «Ні забороні, ні стіні» в Нью-Йорку[153]. 8 грудня Хадід приєдналася до протестів у Лондоні проти рішення Трампа перенести посольство США в Ізраїлі та визнати Єрусалим столицею Ізраїлю[154]

Під час ізраїльсько-палестинської війни Хадід підтримала Палестину.[155][156]. Вона також звернулася до президента Байдена, попросивши посприяти припиненню вогню в Газі[157]. Після цього компанія Dior припинила співпрацю з Хадід.[158][159]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Натуральний колір волосся — білявий, але вона почала фарбувати волосся в темний колір, щоб хоч якось відрізнятися від своєї сестри Джіджі.[160]
  • Щоденно дівчина приділяє 15 хвилин кардіо в день і іноді бігає на біговій доріжці. Для шоу Victoria's Secret вона почала займатися в тренажерному залі по 3 години на день, а також дотримувалась дієти з високим вмістом білка.
  • У Белли два татуювання: 3 маленьких крапки зліва під грудьми й два маленьких крильця на нозі.
  • Має колекцію гумових качок, які вона збирає з самого дитинства.
  • Під час російського вторгнення в Україну 2022 року Белла заявила, що частину зароблених коштів на Тижні моди передасть організаціям, які надають допомогу українцям[161].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Elle / F. SantucciHachette, Groupe Lagardère, 1945. — ISSN 0935-462X; 0013-6298
  2. GLAMOUR, Glamour / C. Leive, B. FullerCondé Nast, 1939. — ISSN 1617-3929; 0017-0747
  3. Grazia(untranslated), 1938. — ISSN 1120-5113
  4. а б Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  5. The Movie Database — 2008.
  6. а б Fashion Model Directory — 1998.
  7. а б Deutsche Nationalbibliothek Record #1233643150 // Gemeinsame Normdatei — 2012—2016.
  8. 73 Questions With Bella Hadid — 2018.
  9. Stern C. Woman who went to high school with the Hadids shares old yearbook photos of Gigi, Bella, and Anwar, revealing just how much the siblings have changed - while showing off Gigi's 'Most Likely to be Famous' title // Daily MailDMG Media, 2020. — ed. size: 1648853 — ISSN 0307-7578
  10. Bella Hadid On Modelling, The Weeknd, And Being Gigi's Little Sister // Elle / F. SantucciHachette, Lagardère Group, 2016. — ISSN 0935-462X; 0013-6298
  11. Mohamed Hadid explains Gigi and Bella's Muslim names in Istanbul // Daily SabahÇalık Holding, 2021.
  12. https://revistamonet.globo.com/Celebridades/noticia/2022/03/yolanda-hadid-e-alvo-de-ataques-apos-filha-bella-revelar-rinoplastia-ao-14-anos-ha-um-lugar-especial-no-inferno-para-ela.html
  13. Нанесли просто на оголене тіло Белли Гадід: на тижні моди в Парижі презентували сукню з рідкої бавовни. LVIV.MEDIA (укр.). 2 жовтня 2022. Процитовано 23 грудня 2023.
  14. Белла Гадід з’явилася в повному образі українського бренду Bevza. vogue.ua (рос.). 3 травня 2022. Процитовано 23 грудня 2023.
  15. Белла Гадід стала амбасадоркою бренду Charlotte Tilbury. officiel-online.com (рос.). Процитовано 23 грудня 2023.
  16. StackPath. models.com. Процитовано 24 січня 2023.
  17. 73 Questions With Bella Hadid | Vogue | Ghostarchive. ghostarchive.org. Процитовано 24 січня 2023.
  18. My Beautiful Family - YOLANDA. web.archive.org. 1 серпня 2015. Архів оригіналу за 1 серпня 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  19. Nast, Condé (15 березня 2022). Bella From the Heart: On Health Struggles, Happiness, and Everything In Between. Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  20. The Radar People. digital.modernluxury.com (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  21. Askinasi, Rachel. Meet the Hadids, the family of models who have been called 'the first family of fashion' and are worth more than $57 million combined. Insider (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  22. Who Are Gigi Hadid's Other Siblings?. Bravo TV Official Site (амер.). 5 березня 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  23. How Did Yolanda Foster Get Lyme Disease? It's A Complicated Illness, For Sure. Bustle (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  24. Collins, Ashley (12 березня 2020). The Hadid Sisters Live An Insanely Glamorous Life. The List (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  25. Зайцева, Мария. Белла Хадид: биография, фото, видео, пластика, инстаграм. showtopmodel.ru (ru-RU) . Архів оригіналу за 19 лютого 2017. Процитовано 18 лютого 2017.
  26. Korba, Alexandra. Bella Hadid dreams of being an Olympian. USA TODAY (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  27. Amanda Uechi Ronan. Model Bella Hadid Wants to Be an Olympic Eventer - Eventing Nation - Three-Day Eventing News, Results, Videos, and Commentary. eventingnation.com (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  28. Rider Results | United States Hunter Jumper Association. data.ushja.org. Процитовано 24 січня 2023.
  29. Yolanda Foster Reveals Daughter Bella and Son Anwar Have Battled Lyme Disease. Peoplemag (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  30. Nast, Condé (12 березня 2016). 5 Things You Didn’t Know About Bella Hadid. Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  31. StackPath. models.com. Процитовано 24 січня 2023.
  32. Bella (21 серпня 2014). Bella Hadid, Gigi’s Sister, Signed to IMG Models – Fashion Gone Rogue. www.fashiongonerogue.com (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  33. Chochrek, Ella; Chochrek, Ella (17 лютого 2019). Bella Hadid Wore Flowers in Her Hair & Carried a Sign Reading ‘Happy to Be Here’ on Her First Runway. Footwear News (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  34. Klein, Alyssa Vingan. Bella Hadid Scores Her First Fashion Magazine Cover. Fashionista (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  35. Bella Hadid Makes Her Runway Debut At Tom Ford’s Fall/Winter 2015 Fashion Show. Bustle (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  36. Rutherford, Chrissy (21 травня 2015). amfAR Celebrates Cinema Against AIDS Gala. Harper's BAZAAR (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  37. Sinha, Barnali Pal (12 листопада 2015). Bella Hadid Is New Face Of Topshop. International Business Times (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  38. Bella Hadid and Sister Gigi Wear Bondage-Inspired Lingerie on 'V' Magazine Cover - WebProNews. web.archive.org. 9 жовтня 2015. Архів оригіналу за 9 жовтня 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  39. а б Bella Hadid Is So Totally Over Being Compared to Big Sis Gigi. Seventeen (en-us) . 12 жовтня 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  40. Bella Hadid Stars in Topshop's Holiday Campaign. Harper's BAZAAR (en-us) . 16 листопада 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  41. Bella Hadid poses for LOVE advent calendar. au.lifestyle.yahoo.com (en-AU) . Процитовано 24 січня 2023.
  42. Nast, Condé (16 липня 2015). Sister, Sister! Bella and Gigi Join Kendall and Kylie in Balmain's Star-Powered Fall Campaign. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  43. Bella Hadid and Samsung: Tech’s Latest Attempt to Befriend the Fashion World. Observer (амер.). 14 серпня 2015. Процитовано 24 січня 2023.
  44. Spring/Summer 2015 Issue Nº1_Bella Hadid — UNCONDITIONAL MAGAZINE. web.archive.org. 25 червня 2016. Архів оригіналу за 25 червня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  45. Wonderland. Wonderland (брит.). Процитовано 24 січня 2023.
  46. Nast, Condé (26 січня 2016). Gigi and Bella Hadid Just Made Their Chanel Couture Runway Debut Together. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  47. Nast, Condé (29 січня 2016). Bella Hadid Just Scored the Marc Jacobs Campaign (And She Looks Predictably Awesome). Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  48. Nast, Condé (7 березня 2016). Bella Hadid Scored Another Major Model Milestone. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  49. Fernandez, Chantal. Bella Hadid Steams Up Joe's Jeans' Latest Campaign. Fashionista (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  50. Sutton, Samantha (22 травня 2016). Bella Hadid Was the Most Naked Walking Down the amfAR Gala Runway. POPSUGAR Fashion (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  51. а б Bella Hadid is Dior's new makeup ambassador | Beauty | ELLE Malaysia. web.archive.org. 1 червня 2016. Архів оригіналу за 1 червня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  52. Bobila, Maria. Bella Hadid & Kendall Jenner Walked Givenchy's Menswear Show in Haute Couture. Fashionista (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  53. Casely-Hayford, Alice. Just When You Thought Bella Hadid Couldn't Get Any Bigger... www.refinery29.com (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  54. Bella Hadid Takes a Tumble at Michael Kors, Keeps on Smiling. ELLE (en-us) . 14 вересня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  55. Bella Hadid Gives Us Jean Envy in the New Topshop Campaign. ELLE (en-us) . 2 лютого 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  56. Nast, Condé (2 червня 2016). Bella Hadid Just Landed Her Biggest Fashion Campaign Yet. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  57. Frank Ocean, Bella Hadid, and Margot Robbie Star in Calvin Klein's Fall Campaign. ELLE (en-us) . 6 липня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  58. Dazed (1 серпня 2016). Bella Hadid stars in J.W.Anderson’s new campaign. Dazed (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  59. Exclusive: Bella Hadid Photographs Her Friends the Starks, L.A.'s First Family of Fashion. W Magazine (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  60. Watch Bella Hadid's Victoria's Secret audition. Harper's BAZAAR (брит.). 27 жовтня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  61. Underwood, Khalea (14 грудня 2016). Bella Hadid Is a Clothing Designer. Us Weekly (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  62. Bella Hadid Lands The Cover Of 'Elle' Brazil. MTV (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  63. Bella Hadid Wears Minimal Styles for Exit Cover Story – Fashion Gone Rogue. www.fashiongonerogue.com (амер.). 13 квітня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  64. Could Bella Hadid Be the Next Big Supermodel?. ELLE (en-us) . 9 травня 2016. Процитовано 24 січня 2023.
  65. Visionaireworld (27 травня 2016), Visionaire 52 PRIVATE by Tyler Ford and Bella Hadid, процитовано 24 січня 2023
  66. Nast, Condé (28 квітня 2016). Bella Hadid Just Scored Her First Vogue Cover. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  67. Robinson, Roxanne; Robinson, Roxanne (7 лютого 2017). Bella Hadid Stars in Campaign for Her Favorite Childhood Luxury Brand. WWD (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  68. Our Universes : Ambassadors, Tennis, Motorsports, Golf - TAG Heuer®. www.tagheuer.com. Процитовано 24 січня 2023.
  69. Tommy X Gigi Clothes Are Already Sold Out. Peoplemag (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  70. Why Bella Hadid Cried at Two Fashion Shows at NYFW. Harper's BAZAAR (en-us) . 14 лютого 2017. Процитовано 24 січня 2023.
  71. Bailey, Alyssa (25 січня 2017). Bella and Anwar Hadid Make Zadig & Voltaire's Campaign a Family Affair. ELLE (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  72. Archive, View Author; Author, Email the; Twitter, Follow on; feed, Get author RSS (12 лютого 2017). Bella Hadid rocks leather hot pants on Alexander Wang’s runway (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  73. Gigi, Bella, and More Models of the Moment Hit the Versus Versace Runway in Donatella-Approved Party Gear. W Magazine (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  74. Kendall Jenner & Bella Hadid at Fashion For Relief Gala. Peoplemag (англ.). Процитовано 24 січня 2023.
  75. Bella Hadid's Icy Naked Dress Is Barely Hanging On. ELLE (en-us) . 25 травня 2017. Процитовано 24 січня 2023.
  76. Nast, Condé (5 липня 2017). Bella Hadid Avoided the WORST Possible Wardrobe Malfunction on the Runway. Teen Vogue (амер.). Процитовано 24 січня 2023.
  77. Gigi and Bella Hadid Co-Star in Moschino's Spring 2017 Campaign. ELLE (en-us) . 5 січня 2017. Процитовано 29 січня 2023.
  78. Nast, Condé (26 жовтня 2016). Bella Hadid On Her Personal Style, New DKNY Campaign, And How To Sex Up a Sweatshirt. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  79. Zadig & Voltaire S/S 2017 (Zadig & Voltaire). MODELS.com. Процитовано 29 січня 2023.
  80. Bella Hadid on Getting Ready for Fashion Week, Riccardo Tisci, and Why She Hates Burpees As Much as You Do. W Magazine (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  81. Weil, Jennifer; Weil, Jennifer (5 березня 2017). Bella Hadid, Christian Dior Pump Up the (Mascara) Volume. WWD (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  82. Nike: Timeline, Best Releases, New Nikes, Sale Nikes & More. Highsnobiety (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  83. Quinn, Cat. The Romantic Story Behind Bella Hadid's New Bulgari Campaign. www.refinery29.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  84. BVLGARI Official (@bulgari) on Instagram | Ghostarchive. ghostarchive.org. Процитовано 29 січня 2023.
  85. Bella Hadid is the new face of Max Mara Accessories. L'Officiel Malaysia | Fashion, Beauty, Lifestyle, Arts & Culture (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  86. Flynn, Caitlin. Bella Hadid Just Landed Yet Another Sweet Beauty Gig. www.refinery29.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  87. Bella Hadid Returns to the Cover of W Korea for January 2017. theFashionSpot. 23 грудня 2016. Процитовано 29 січня 2023.
  88. Nast, Condé (13 лютого 2017). Bella Hadid Opens Up About Her Biggest Breakup on Our New Cover. Teen Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  89. Bella Hadid Poses in Chic Spring Looks for Vogue China – Fashion Gone Rogue. www.fashiongonerogue.com (амер.). 21 березня 2017. Процитовано 29 січня 2023.
  90. Nast, Condé (1 червня 2017). Vogue Italia giugno 2017: Personal best. Bella Hadid. Vogue Italia (it-IT) . Процитовано 29 січня 2023.
  91. Brannigan, Maura. Bella Hadid Is 'Vogue' Arabia's First September Cover Star, Photographed by Karl Lagerfeld. Fashionista (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  92. NEWS - IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Архів оригіналу за 29 січня 2023. Процитовано 29 січня 2023.
  93. Bella Hadid Lands Yet Another September Issue, Fronting Vogue Spain's Latest. theFashionSpot. 16 серпня 2017. Процитовано 29 січня 2023.
  94. ELLE CHINA (@ellechina) on Instagram | Ghostarchive. ghostarchive.org. Процитовано 29 січня 2023.
  95. Discover and Shop What's Next. Highsnobiety (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  96. Bella Hadid Has Already Landed Her First 2018 Cover for 'Vogue Korea'. Hypebae. Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 29 січня 2023.
  97. Peoples, Alice Casely-Hayford,Landon. Twitter Erupts After Bella & Gigi Hadid Cover British Vogue. www.refinery29.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  98. Cosmopolitan Germany July 2018 Cover (Cosmopolitan Germany). MODELS.com. Процитовано 29 січня 2023.
  99. team, F. E. (29 червня 2018). Bella Hadid for Vogue Mexico July 2018 by Chris Colls. Fashion Editorials (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  100. Prant, Dara. Must Read: Bella Hadid Stars on the June/July Cover of 'Harper's Bazaar,' Proenza Schouler to Launch Makeup Range. Fashionista (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  101. Bella Hadid | Allure | 2018 Cover | Lipstick Photoshoot. www.fashiongonerogue.com (амер.). 15 серпня 2018. Процитовано 29 січня 2023.
  102. Bella Hadid | POP Magazine | 2018 Cover | Fashion Shoot. www.fashiongonerogue.com (амер.). 5 вересня 2018. Процитовано 29 січня 2023.
  103. Marquez-Mendez, Roberto (10 жовтня 2018). Bella Hadid Harper's Bazaar Arabia 2018 Cover Photoshoot. www.fashiongonerogue.com (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  104. Nast, Condé (1 березня 2018). If Bella Hadid Weren’t Walking the Paris Runways, She’d Be Doing This. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  105. Manning, Charles (2 березня 2018). Every Show Bella and Gigi Hadid Walked In This Season. Daily Front Row (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  106. O'Malley, Katie (22 лютого 2018). Bella Hadid Watch SS18: Best Catwalk Looks. ELLE (брит.). Процитовано 29 січня 2023.
  107. Nast, Condé (8 листопада 2018). Gigi and Bella Hadid on Walking Their Third Victoria’s Secret Fashion Show. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  108. Bella Hadid Walked Redemption’s Paris Show With a 101-Degree Fever. W Magazine (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  109. Cullum, Erin (21 вересня 2019). More Than 50 Photos That Prove Bella Hadid Is the Absolute Queen of the Runway. POPSUGAR Fashion (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  110. NEWS - IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 29 січня 2023.
  111. Bella Hadid Vogue Greece 2019 Cover Fashion Shoot. www.fashiongonerogue.com (амер.). 1 квітня 2019. Процитовано 29 січня 2023.
  112. Bella Hadid | Vogue Japan June 2019 — IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  113. Not Even Bella Hadid Can Save Vogue Spain's June 2019 Cover. theFashionSpot. 24 травня 2019. Процитовано 29 січня 2023.
  114. Bella Hadid | Vogue Japan July 2019 — IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  115. Maximilian (29 червня 2019). Bella Hadid covers Elle France June 28th, 2019 by Zoey Grossman - fashionotography (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  116. Griswold, Maggie (12 лютого 2020). Bella Hadid Has Been Taking Over the 2020 NYFW Runways—Here Are All Her Stunning Looks. StyleCaster (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  117. Nast, Condé (12 лютого 2020). Bella Hadid Transforms Into “Mrs. Robinson” on the Marc Jacobs Runway. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  118. Underwood, Khalea (28 листопада 2022). Bella Hadid's Most Drool-Worthy Runway Moments: Coperni, Versace and More. Us Weekly (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  119. Bella Hadid Vogue Hong Kong February 2020 Cover Story. Vogue Hong Kong (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  120. Maximilian (27 квітня 2020). Bella Hadid covers Vogue Greece April 2020 by Chris Colls - fashionotography (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  121. Bella Hadid Vogue Korea 2020 Cover Gucci Fashion Editorial. www.fashiongonerogue.com (амер.). 31 березня 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  122. Nast, Condé (1 травня 2020). Gigi and Bella Hadid cover the May/June 2020 edition of Vogue Paris, a fashion special. Vogue France (fr-FR) . Процитовано 29 січня 2023.
  123. Bella Hadid, Live From Quarantine. ELLE (en-us) . 3 серпня 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  124. Bella Hadid | Vogue Italia September 2020 — IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  125. Bella Hadid | Vogue Japan December 2020 — IMG Models. www.imgmodels.com (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  126. News. GIVENCHY Paris (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  127. Boss Goes Off-Court with Bella Hadid, Lucky Blue Smith, and More for New Collaboration. L'Officiel USA (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  128. Socha, Miles; Socha, Miles (31 березня 2021). Mugler RTW Spring 2021. WWD (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  129. Maximilian (24 березня 2021). Bella Hadid covers Vogue Spain March 2021 by Micaiah Carter - fashionotography (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  130. Murray, Daisy (5 березня 2021). Gigi Hadid Makes Her Big Return To The Runway In A Crop Top With Sister Bella At Versace. ELLE (брит.). Процитовано 29 січня 2023.
  131. Kendall and Bella Reunite in Coordinating Street Style. W Magazine (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  132. Bella Hadid Stuns in a Dramatic Schiaparelli Gown at Cannes Premiere. Harper's BAZAAR (en-us) . 11 липня 2021. Процитовано 29 січня 2023.
  133. Nast, Condé (30 вересня 2022). Bella Hadid Has Her Coperni Dress Spray-Painted on Live on the Runway. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  134. Parker • •, Ashley Joy. Bella Hadid Gets a Dress Spray-Painted on Her Body for Paris Fashion Week. NBC New York (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  135. Kucher, Daniel (11 квітня 2020). Bella Hadid Makes A Donation To The Food Bank Facing The Coronavirus! ⋆ Somag News. www.somagnews.com (амер.). Архів оригіналу за 11 листопада 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  136. Bella Hadid rallies 30 million Instagram followers to support New York City’s food banks in heartfelt message to the city. New York Daily News. Процитовано 29 січня 2023.
  137. Andrews, Farah (25 травня 2020). Bella Hadid urges fans to donate to Middle Eastern families in need with Eid Al Fitr message. The National (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  138. Bella Hadid shares heartfelt message for Eid. Arab News (англ.). 25 травня 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  139. Bella Hadid Speaks Out for Her Black Peers Facing Racism in the Fashion Industry. Harper's BAZAAR (en-us) . 3 серпня 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  140. Nast, Condé (16 червня 2020). Bella Hadid’s Showstopping Miu Miu Boots Fetch £10,000 In Vogue’s Charity Auction. British Vogue (брит.). Процитовано 29 січня 2023.
  141. Bella Hadid donates to Beirut following deadly explosion. Harper's BAZAAR (брит.). 10 серпня 2020. Процитовано 29 січня 2023.
  142. Lazkani, Souad (13 серпня 2020). Bella Hadid Is Donating To 13 Charities in Lebanon. 961 (en-us) . Процитовано 29 січня 2023.
  143. Nast, Condé (28 вересня 2020). Bella Hadid Donates Her Clothes to a Sidewalk Sale In Brooklyn. Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  144. Yolanda Foster's 17-Year-Old Daughter Bella Hadid Arrested for DUI. E! Online. 22 липня 2014. Процитовано 29 січня 2023.
  145. Yolanda Foster Opens Up About Daughter Bella Hadid's "Shocking and Disappointing" DUI Arrest. E! Online. 11 грудня 2014. Процитовано 29 січня 2023.
  146. Why Bella Hadid and The Weeknd Broke Up for the Second Time. ELLE (en-us) . 6 серпня 2019. Процитовано 29 січня 2023.
  147. Bella Hadid Seemingly Confirms New Relationship with Mystery Man on Instagram. Peoplemag (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  148. Burgos, Jenzia (8 липня 2021). Bella Hadid Just Went Instagram Official With Her New Boyfriend—& He’s Friends With Travis Scott. StyleCaster (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  149. Bella Hadid Seemingly Confirms That She Has A New Boyfriend. W Magazine (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  150. Bella Hadid Shares a Mirror Selfie With Boyfriend Marc Kalman. ELLE (en-us) . 7 січня 2023. Процитовано 29 січня 2023.
  151. Nast, Condé (3 квітня 2017). Bella Hadid Says She Is "Proud to Be a Muslim". Teen Vogue (амер.). Процитовано 29 січня 2023.
  152. Bella Hadid: 'I am proud to be a Muslim'. The Independent (англ.). 5 квітня 2017. Процитовано 29 січня 2023.
  153. Bella Hadid on DKNY and Protesting in New York City. ELLE (en-us) . 6 лютого 2017. Процитовано 29 січня 2023.
  154. Bella Hadid Stopped by an Anti-Trump Protest in Red Carpet Gown. Peoplemag (англ.). Процитовано 29 січня 2023.
  155. Міа Халіфа та конфлікт з Playboy. Кого у війні Ізраїлю з ХАМАС підтримали зірки. BBC News Україна (укр.). 11 жовтня 2023. Процитовано 24 жовтня 2023.
  156. Белла Хадід вперше прокоментувала конфлікт між Ізраїлем та Палестиною. Інформатор UA (укр.). 28 жовтня 2023. Процитовано 28 жовтня 2023.
  157. Yulia (28 жовтня 2023). «Народу Гази нема куди подітися. Діти гинуть»: Белла Хадід звернулась до Байдена. Букви (укр.). Процитовано 28 жовтня 2023.
  158. Dior замінив супермодель Беллу Хадід на ізраїльтянку Мей Тагер. ФОКУС (укр.). 8 листопада 2023. Процитовано 9 листопада 2023.
  159. Dior замінив Беллу Хадід на ізраїльську модель через її підтримку ХАМАС. РБК-Украина (укр.). Процитовано 10 листопада 2023.
  160. Onedio.ru. 15 интересных фактов из жизни Беллы Хадид. Onedio.ru. Архів оригіналу за 19 лютого 2017. Процитовано 18 лютого 2017.
  161. Слідом за сестрою: Белла Хадід пожертвує частину заробітку за Тиждень моди на допомогу українцям. Cosmopolitan — модный женский журнал. 11 березня 2022. Архів оригіналу за 29 березня 2022. Процитовано 29 березня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]