Ренд Пол

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ренд Пол
англ. Rand Paul
Ренд Пол
Ренд Пол
Сенатор від штату Кентуккі
Нині на посаді
На посаді з 3 січня 2011 року
Попередник Джим Баннінг
Народився 7 січня 1963(1963-01-07) (61 рік)
Піттсбург, Пенсільванія, США
Відомий як політик, лікар, офтальмолог
Місце роботи Вошингтон таймс
Країна США
Національність США США
Alma mater Бейлорський університет (1984)[1], Медична школа Дюкського університетуd (1988)[1], Дюкський університет і Brazoswood High Schoold
Політична партія Республіканська партія США
Батько Рон Пол
У шлюбі з Келлі Ешбі Пол
Діти Вільям
Роберт
Дункан
Професія офтальмолог
Релігія пресвітеріанство
Підпис
paul.senate.gov

Рендал Говард «Ренд» Пол (англ. Randal Howard "Rand" Paul; 7 січня 1963(19630107)) — проросійський американський політик, популіст, член Республіканської партії. Сенатор США від штату Кентуккі. Син Рона Пола, перший в історії США чинний сенатор, один із батьків якого є членом Палати представників США.

Сенаторська діяльність[ред. | ред. код]

Під час обговорення законопроєкту про вступ Чорногорії до НАТО Ренд Пол проголосував проти, тим самим заблокувавши законопроєкт. На ці дії колеги відгукнувся голова Комітету Сенату по обороні сенатор Джон Маккейн:

<Пол> працює на мету Путіна... розчленувати маленьку країну, яка вже стала жертвою спроби перевороту... Ті, хто виступає проти, фактично виконують забаганки та прагнення Путіна, і я розумію вагу моїх слів

Я знову повторю, сенатор від штату Кентукі <Ренд Пол> тепер працює на Володимира Путіна [2]

У відповідь Ренд Пол заявив, що «критично ставиться до розширення НАТО з огляду на те, що США вже обтяжені значними витратами на оборону та 20-трильйонним державним боргом». В інтерв'ю каналу MSNBC він також додав, що поведінка Маккейна є підтвердженням необхідності запровадження граничної межі перебування у Сенаті.

Політика щодо України[ред. | ред. код]

У 2014 році Пол сказав, що США повинні «шанобливо ставитись до Росії» і уникати будь-яких дій у відносини Росії з Україною, які росіяни можуть розцінити як провокацію, такі як прагнення вступу України в НАТО[3].

У січні 2022 проголосував проти проєкту санкцій для газогону «Північний потік-2» як засобу запобігання російському вторгненню в Україну[4].

12 травня 2022 року Пол заблокував прискорене ухвалення законопроєкту про допомогу Україні на суму близько 40 мільярдів доларів.[5]

20 квітня 2023 року Пол разом з 18 іншими представниками республіканської партії США підписав листа президенту США Джозефу Байдену, в якому зазначається що "необмежена допомога Україні Сполученими Штатами Америки має бути припинена", і що ті, хто підписав листа, "рішуче виступатимуть проти всіх майбутніх пакетів допомоги, якщо ці пакети допомоги не будуть пов’язані зі прозорою дипломатичною стратегією довести цю війну до швидкого завершення".[6]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. а б Biographical Directory of the United States CongressGPO, 1903.
  2. Голос Америки: Маккейн заявив, що відомий сенатор США працює на Путіна. - 16.03.2017
  3. Costa, Robert (25 лютого 2014). Rand Paul: GOP shouldn't 'tweak' Russia over Ukraine. The Washington Post.(англ.)
  4. U.S. Senate: U.S. Senate Roll Call Votes 117th Congress - 2nd Session. www.senate.gov. Процитовано 23 січня 2022.
  5. Цензор.НЕТ. Проросійський політик Ренд Пол у Сенаті США заблокував швидке ухвалення допомоги Україні на $40 мільярдів. Цензор.НЕТ (укр.). Процитовано 12 травня 2022.
  6. Лі, Майк; Крейн, Елай (20 квітня 2023). Лист законодавців республіканської партії президенту США Джозефу Байдену (англійською) . Процитовано 20 квітня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]