Завал-талі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Трос завал-талів, протягнутий від нока гіка на ніс яхти.
Гальмо гіка

Завал-талі — снасть рухомого такелажу яхти, талі, що служать для завалювання (відведення) гіка. Запобігають самочинному повороту через фордевінд, який призводить до небезпечного перекидання гіка з одного борту на другий. Відповідають еринс-бакштагам (еринс-талям) гафеля і брасам рей.

Завал-талі фіксують гік у певному положенні з одного з бортів судна. Корінний кінець лопаря талів кріпиться на ноку гіка, ходовий проводиться на бак і через блок до корми (на кокпіт). Перед вибиранням завал-талів треба потравити гіка-шкот, що винести гік за борт дещо далі належного.

Замість завал-талів може використовуватися гальмо гіка. Воно кріпиться знизу гіка, через нього проходить трос, закріплений кінцями в місцях кріплення вант. За рахунок сили тертя гальмо забезпечує повільне пересування троса всередині і відповідно, сповільнене переміщення гіка. Аналогічну функцію може здійснювати і контршкот.

Використовування завал-талів на правому галсі (угорі) та лівому галсі (унизу).

Джерела[ред. | ред. код]

  • Самойлов К. И. Завал-тали // Морской словарь. — М.-Л. : Государственное Военно-морское Издательство НКВМФ Союза ССР, 1941. (рос.)
  • Боб Бонд. Завал-тали // Справочник яхтсмена. (рос.)
  • Mainsheet magazine, Vol. 23, No 2, May 2005