Блінд

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Реконструкція корабля «Батавія[en]» з бліндом (унизу праворуч) і бом-блінда-бовеном
Блінда-рея з топенантами, пертами і прибраним бліндом на фрегаті «Штандарт»

Блінд — пряме вітрило, закріплене на реї під бушпритом[1][2]. Назва походить від нід. blind чи нім. Blinde, які пов'язані з германським прикметником blind («сліпий»): оскільки підняте на носі корабля вітрило затуляло передній огляд[3]. Рея, на якій кріпився блінд, називалася блінда-реєю, а прикріплені до її ноків браси — блінда-брасами або трисами.

Найдавніші зображення блінда вирізьблені в храмі Боробудур («боробудурський корабель») в Індонезії. Блінд використовувався на суднах починаючи з доби Античності (дав.-гр. ᾰ̓ρτέμων) і аж до початку XIX ст. До середини XVIII ст. на більшості кораблів було також вітрило бом-блінда-бовен[4], укріплене на короткій блінда-стеньзі, яка встановлювалася вертикально на передньому кінці бушприта.

Блінд відрізнявся від інших вітрил тим, що його риф-банти йшли не паралельно верхній і нижній шкаторинам, а діагонально. Це було пов'язано з особливостями його брасоплення: при повороті блінда-реї один зі шкотових кутів вітрила нахилявся до самої води (за рахунок похилого положення бушприта), тому рифлення по діагоналі уможливлювало закачати догори один з нижніх кутів. Для забезпечення стоку води, що потрапила в пузо вітрила, на блінді біля нижньої шкаторини були передбачені отвори — ватер-гати.

Коли блінда-стеньга вийшла з ужитку і бушприт стали подовжувати утлегарем, на останньому на бом-блінда-реї піднімали бом-блінд (також може називатися «бом-блінд-бовен», як на блінда-стеньзі)[5]. Шкоти бом-блінда йшли до блінда-реї.

Кораблі з повною оснасткою «золотої доби вітрила» вже не мали бліндів, оскільки простір під бушпритом у них був зайнятий мартин-гіками: вони забезпечували натяг мартин-штагів, що тягнули бушприт і утлегар донизу, врівноважуючи силу кліверів. Блінда-рея залишилася у вигляді блінда-гафелів — горизонтальних вусів для рознесення стоячого такелажу утлегаря і бом-утлегаря[6] (утлегар-бакштагів та бом-утлегар-бакштагів).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mastini, Frank (1990). Ship Modeling Simplified: tips and techniques for model building from kits. McGraw-Hill. с. 63. ISBN 0-07-155867-5. Архів оригіналу за 5 травня 2021. Процитовано 14 січня 2011.
  2. Jamieson, Alexander (1829). A Dictionary of Mechanical Science. Т. Vol. II. London: Henry Fisher, Son & Co. с. 956. Архів оригіналу за 5 травня 2021. Процитовано 14 січня 2011.
  3. E. T. Dankwa (1999). The Development of Square-Rigged Ships. Архів оригіналу за 6 жовтня 2011. Процитовано 14 січня 2011.
  4. Классификация парусов. Архів оригіналу за 28 листопада 2018. Процитовано 22 листопада 2018.
  5. Самойлов К. И. Бом-блинд-бовен // Морской словарь. — М.-Л. : Государственное Военно-морское Издательство НКВМФ Союза ССР, 1941. (рос.)
  6. Блинд, парус // Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона : в 86 т. (82 т. и 4 доп. т.). — СПб., 1890—1907. (рос. дореф.)