Обговорення користувача:Dmytro Petrov

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Dmytro Petrov!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 16:01, 12 квітня 2021 (UTC)[відповісти]

«Це зробила вона» 2021: Попередні підсумки, церемонія нагородження 8 грудня, наступні кроки[ред. код]

Доброго дня! Дякуємо, що долучилися до марафону із покращення української Вікіпедії «Це зробила вона». Завдяки вам та ще тридцяти учасникам і учасницям протягом марафону було поліпшено близько 250 статей про видатних жінок. Дякуємо за цей внесок!

Ми плануємо оголосити та відзначити переможців марафону та активних учасників і учасниць на церемонії нагородження, що пройде онлайново у середу 8 грудня; початок о 17:00. Окрім відзначення, плануються виступи цікавих спікерок — зокрема спортсменки, багаторазової чемпіонки паралімпійських ігор Олени Акопян та представниці кампанії «Повага» Анастасії Багаліки. Запрошую запланувати долучитися та зареєструватися за посиланням.

Підсумки марафону ми підбиватимемо протягом кінця цього тижня і початку наступного тижня. Тож якщо ви ще не оновили інформацію про свій внесок на сторінці марафону, прохання це зробити до середи 1 грудня включно. Після цієї дати ми можемо не врахувати ваш внесок, якщо він не вказаний на сторінці марафону.

Якщо маєте питання, пишіть мені або за адресою infowikimedia.org.ua. До зустрічі на сторінках вікіпростору і на нагородженні наступної середи ) --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 12:57, 29 листопада 2021 (UTC)[відповісти]

Доброго вечора, пане Дмитре! Цим редагуванням Ви (1) прибрали шаблон {{Otheruses}} попри уточнення в назві статті, (2) розкатегоризували статтю з Категорія:Романи 1843, (3) підставили шаблон {{lang-ru}}, і (4) прибрали прикінцевий розділ «Примітки» разом із шаблоном {{reflist}}. Поясніть, будь ласка, ці свої дії. --Рассилон 20:38, 28 грудня 2021 (UTC)[відповісти]

Добрий день! Вибачте пане Рассилон, але створений Вами шаблон не інформативний, якщо Ви порівняєте його з тим, який створив я. Взагалі я і намагався замінити тільки його (звертаю увагу: в умовах проведення конкурса, в рамках якого я створив статтю, зазначено, що я можу редагувати та доводити її до кінця терміну проведення конкурсу). Інші зміни навіть не помітив. Буду вдячний, якщо Ви, як більш досвідчений користувач, підкажете, як правильно редагувати, категоризувати статті. З повагою, Майоршин Дмитро. --Майоршин Дмитро (обговорення) 07:57, 29 грудня 2021 (UTC)[відповісти]
Як редагувати — ВП:ЯРС, ВП:СТИЛЬ. Про категоризацію див. ВП:КАТ. Не менш важливими є джерела — див. ВП:АД, ВП:В, ВП:ПД, Довідка:Примітки. Не забувайте про кнопки попереднього перегляду та «Показати зміни» (поряд із кнопкою збереження) — інколи вони бувають дуже корисними, а також про опис редагування. Якщо ж Ваші зміни потенційно можуть бути неоднозначними (як-от Ваше прибирання встановлених мною службових шаблонів), то їх бажано прокоментувати розгорнутіше. --Рассилон 09:46, 29 грудня 2021 (UTC)[відповісти]
Дякую за роз'яснення! --Майоршин Дмитро (обговорення) 09:57, 29 грудня 2021 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до «Це зробила вона» — марафону, присвяченого захисницям України та іншим видатним жінкам[ред. код]

Вітаю! Пишу, щоб запросити долучитися до марафону «Це зробила вона» 2022 у Вікіпедії, який розпочався сьогодні і триватиме до 24 листопада.

У межах проєкту запрошуємо працювати над статтями про видатних жінок, зокрема про захисниць України. На відміну від минулорічного марафону, цього разу можна також створювати нові статті; однак за поліпшення уже наявних можна отримати додаткові бали.

Ви брали участь у кампаніях WikiGap чи «Це зробила вона» у минулому — тож сподіваємося, що вам буде цікаво приєднатися і до цієї кампанії. За активну участь традиційно можна отримати пам'ятні сувеніри та книжкові призи від організаторів. Долучайтеся!

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 11:33, 10 листопада 2022 (UTC)[відповісти]

Фантастична осінь[ред. код]

Dmytro Petrov вітаю та дякую за створені під час ФО-2022 статті. Ваш внесок буде винагороджений принаймні однією книгою, найпевніше з цих:

Тож якщо якась з перелічених книг вже є у вас, прошу це зазначити, щоб ви не отримали непотрібного.---Yasnodark (обговорення) 13:03, 21 січня 2023 (UTC)[відповісти]

Dmytre бачу, що ви були активні, чи бачили ви моє повідомлення?--Yasnodark (обговорення) 11:52, 28 січня 2023 (UTC)[відповісти]

Добрий день! Повідомлення бачив. Таких книг у мене немає. --Dmytro Petrov (обговорення) 09:30, 30 січня 2023 (UTC)[відповісти]
Dmytro Petrov Дякую за відповідь. Проте ще питання по одній книжці:

Фантастична осінь 2022: Розсилка призів[ред. код]

Вітаю!

Дякую за активну участь у кампанії «Фантастична осінь» 2022 в українській Вікіпедії. ГО «Вікімедіа Україна», яка підтримала цей проєкт, з радістю надішле вам книжки та / або сувеніри [залежно від обсягу внеску] за ваш внесок.

Я надіслав вам вікіпоштою посилання на анкету, яку потрібно заповнити, щоб вказати адресу для отримання. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 15:02, 24 січня 2023 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до Вікімарафону з нагоди 19-річчя української Вікіпедії[ред. код]

Доброго ранку! Сподіваємося, у вас усе добре наскільки це можливо. Ви долучалися до щорічного Вікімарафону з нагоди дня народження української Вікіпедії або схожого заходу в минулі роки — тож запрошуємо долучитися і цього року, якщо маєте змогу.

Вікімарафон 2023 триватиме з 26 січня до 1 лютого. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії, подарувати статтю Вікіпедії на її день народження — та отримати за це сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна».

Долучитися можна як онлайн, так і долучившись до якоїсь із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону будуть проходити у низці міст України, а також уперше і за кордоном; повний список зустрічей організатори будуть публікувати на відповідній сторінці у Вікіпедії та у соцмережах ГО «Вікімедіа Україна».

Крім того, ми проведемо три вебінари: 26, 28 та 29 січня, на яких детально розповімо як створити статтю у Вікіпедії, та поділимося порадами від досвідчених вікіпедистів, які стануть вам у нагоді. Реєструйтеся на вебінари за посиланням.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023.

Про можливості підтримки вікіспільноти під час війни читайте на порталі «Вікіпедія:Війна».

Від імені організаційної команди ВікімарафонуNickK (обг.) 07:03, 25 січня 2023 (UTC)[відповісти]

Подавати статті на Вікімарафон можна до 5 лютого включно[ред. код]

Доброго дня! Дякую, що ви долучилися до Вікімарафону. Пишу, щоб повідомити, що термін подання статей продовжено до 5 лютого включно.

Через технічні проблеми з інструментом перекладу у Вікіпедії, які спостерігалися минулі кілька днів, деякі учасники та учасниці не змогли повноцінно долучитися до марафону.

Наразі усі несправності вже виправлені, тож організатори вирішили продовжити період подання статей до неділі 5 лютого включно.

Нагадуємо, що для того, щоб взяти участь у Вікімарафоні 2023, потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою і додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2023}}, а для отримання сувенірів записатись на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023/Учасники.

Встигніть долучитися!

--Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 10:28, 1 лютого 2023 (UTC)[відповісти]

Повідомлення щодо Вікімарафону[ред. код]

Вітаю! Пишу, щоб звернути вашу увагу, що ви створювали статті під час Вікімарафону до 19-річчя української Вікіпедії, однак деякі чи всі з цих статей не подані на Вікімарафон шаблоном на сторінці обговорення.

Якщо ви й не планували брати участі у Вікімарафоні, або ж планували подати на нього не всі створені у цей період статті — перепрошуємо, що потурбували!

Однак якщо ви брали участь у Вікімарафоні, будь ласка, пройдіться створеними вами статтями і додайте на їх сторінки обговорення відповідний шаблон до середи 8 лютого включно. Як це зробити, читайте в інструкції за посиланням.

Також нагадуємо, що за участь у Вікімарафоні можна отримати сувеніри поштою; для цього потрібно записатися на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2023/Учасники не пізніше середи 8 лютого. Потрібно мати принаймні одну статтю, створену у період з 26 січня до 5 лютого 2023 року та позначену шаблоном Вікімарафону на сторінці обговорення. Після 8 лютого і перед відправкою сувенірів організатори Вікімарафону перевірять внески на предмет відповідності правилам Вікіпедії; тим часом ви ще можете покращувати статті, створені під час марафону. (Будь ласка, не записуйтеся на отримання сувенірів поштою, якщо вже отримали їх на офлайн-події Вікімарафону).

Якщо у вас є питання, пишіть мені або за адресою wikimarathonwikimedia.org.ua. Дякую за ваш внесок! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 20:08, 6 лютого 2023 (UTC)[відповісти]

Дякую за Вашу увагу! Дійсно, під час Вікімарафону створив статті: Три квитки до Пригоди, Хто ти?, Цитадель, Шлях кенгуреняти, Перевантажений ковчег, але забув додати шаблон на сторінку обговорення статті Цитадель. --Dmytro Petrov (обговорення) 19:01, 8 лютого 2023 (UTC)[відповісти]

Запрошення долучитися до Тижня київських письменників[ред. код]

Вітаю з прийдешнім Всесвітнім днем письменника, що очікується 3 березня! З нагоди цього свята запрошую долучитися до Тижня київських письменників, який триває до кінця лютого.

Організатор — Київська міська організація Національної спілки письменників України за підтримки громадських організацій «Вікімедіа Україна» та «Творча еліта України». Активні учасники й учасниці отримають призи та сувеніри від організаторів. Минулого року Ви брали участь у Тижні української мови та літератури 2022 — тож, можливо, Вам буде цікаво приєднатися і зараз та допомогти покращити висвітлення цієї важливої теми в українській Вікіпедії. --Perohanych (обговорення) 10:14, 24 лютого 2023 (UTC)[відповісти]

Подяка за участь в Тижні необхідних статей[ред. код]

Вікізначок «За заповнення прогалин»
Дякую за Ваш внесок, зроблений в рамках Тижня необхідних статей. Завдяки Вам нам вдалось скоротити відставання від інших Вікіпедій в найбільш необхідних статтях.

Якщо Ви бажаєте продовжувати підтримувати ідею тижня — можете користуватись інструментами на відповідній сторінці вікіпроєкту Популярність.
--Mike.Khoroshun (обговорення) 11:43, 13 квітня 2023 (UTC)
[відповісти]

Дякую! Обов'язково спробую скористатись! --Dmytro Petrov (обговорення) 08:27, 18 квітня 2023 (UTC)[відповісти]


Конкурс «Європейська весна 2023»: Нагадування та корисна інформація[ред. код]

Доброго дня! Дякую, що долучилися до конкурсу статей «Європейська весна». Кілька важливих нагадувань:

  • Нагадуємо, що цьогоріч конкурс триватиме до 15 травня включно (до півночі 16 травня за київським часом / 21:00 15 травня за UTC). До завершення конкурсного періоду ви можете покращувати створені раніше статті; чим якіснішою буде стаття станом на кінець конкурсу, тим вищу оцінку журі вона отримає. Зокрема переконайтеся, що стаття відповідає мінімальним критеріям щодо розміру (мінімум 3500 байтів) та іншим правилам конкурсу.
  • Просимо перевірити, чи додали ви до всіх опрацьованих статей конкурсний шаблон {{Європейська весна 2023}} і чи правильно його оформили. Про те, як його оформити, можете прочитати на сторінці довідки. Зокрема перевірте, чи вказали ви у шаблоні ім'я користувача і чи поставили позначку про покращення, якщо це покращення вже наявної статті.
  • Звертаємо увагу, що конкурс також триває у сестринських проєктах — Вікімандрах та Вікіцитатах. За активну участь там можна отримати окремі відзнаки.
  • Нагадуємо, що у конкурсі передбачені цінні призи для основних авторів статей, які отримають статус «доброї» чи «вибраної». Доробити статтю потрібно до завершення конкурсу, отримати статус «доброї» чи «вибраної» — до кінця червня 2023 року.

Якщо маєте питання, пишіть мені або на імейл-адресу ceespringwikimedia.org.ua --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:42, 10 травня 2023 (UTC)[відповісти]

Стаття Евакуація населення України, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 червня 2023. Що ще можна зробити? --Seva Seva (обговорення) 10:48, 10 червня 2023 (UTC)[відповісти]

Додавання посилань на Вікіпедію[ред. код]

Вітаю! Побачив, що Ви створили багато статей. По-перше, хочу подякувати Вам за внесок в Українську Вікіпедію. Однак, багато Ваших редагувань містять посилання на саму ж УкрВікі або іншомовні розділи Вікіпедії. Наприклад, у цих статтях:

Вікіпедія - не авторитетне джерело, позаяк її може редагувати будь-хто. Такі редагування порушують правила Вікіпедія:Авторитетні джерела й Вікіпедія:Перевірність. Прошу утриматися від додавання посилань на Вікіпедію (українську чи іншомовні розділи) при редагуванні, чи створенні статей, а також виправити вже додані джерела. Якщо Ви перекладаєте статтю з іншої мови слід додавати ті ж самі джерела, що й в оригіналі, а для дотримання авторських прав - вказати з якого розділу Ви переклали цю статтю. Як це зробити написано у правилі Вікіпедія:Переклад. Для того, щоб підібрати авторитетні джерела до статті рекомендую ознайомитися з пояснювальним додатком Вікіпедія:Як оцінити якість джерела (його ще не включено до правил, але він допоможе з оцінкою джерел). --Seva Seva (обговорення) 22:36, 31 липня 2023 (UTC)[відповісти]

Дякую за слушну пораду! --Dmytro Petrov (обговорення) 19:15, 1 серпня 2023 (UTC)[відповісти]

Стаття Сквер Андрія Ізюмова, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 21 серпня 2023. Що ще можна зробити? --Seva Seva (обговорення) 09:53, 21 серпня 2023 (UTC)[відповісти]

Підтримайте народи, що борються за свою незалежність[ред. код]

--Sakateka (обговорення) 09:01, 21 вересня 2023 (UTC)[відповісти]

Запрошуємо до участі у конкурсі «Вікіпедія для школи» 2023[ред. код]

Доброго дня! Сподіваємося, у вас усе добре наскільки це можливо. Ви реєструвалися на конкурс «Вікіпедія для школи» у 2021 році — тож, можливо, вам буде цікаво долучитися до цьогорічного конкурсу.

«Вікіпедія для школи» 2023 триватиме з 1 жовтня по 30 листопада. Мета конкурсу — поліпшити та розширити статті з предметів шкільної програми, роблячи їх кориснішими як для учнів та учениць так і для освітян. Ви можете взяти участь, зареєструвавшись, вибравши тему і поліпшивши статтю згідно з регламентом.

Переможці отримають призи, а деталі та інформацію ви знайдете на сторінці конкурсу. Конкурс також проходить в Вікіцитатах.

Не пропустіть шанс приєднатися і зробити Вікіпедію ще кращою для освіти! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 14:48, 5 жовтня 2023 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до марафону Це зробила вона 2023[ред. код]

Вітаю! Сьогодні починається Це зробила вона 2023 — щорічний марафон із опрацювання статей про видатних жінок, спрямований на покращення видимості жінок у Вікіпедії. Він триватиме до 24 листопада.

Ви долучалися до цієї чи схожих кампаній у минулі роки, тож сподіваюся, що матимете можливість долучитися і цьогоріч. За активну участь традиційно можна отримати призи та сувеніри від організаторів. Запрошуємо особливо фокусуватися на поліпшенні уже наявних статей (за це можна отримати додаткові бали); хоча також можна створювати нові.

У межах марафону планується офлайн-подія для вікіспільноти у Києві завтра, 12:00—16:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями Вікіпедії, поспілкуватися з однодум(и)цями і насолодитися кавою) Ви ще встигаєте зареєструватися сьогодні, деталі та реєстрація за посиланням.

Приєднуйтесь! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 07:22, 10 листопада 2023 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до WikiGap 2024[ред. код]

Вітаю! Сьогодні розпочався WikiGap 2024 — щорічний онлайн-марафон із створення та поліпшення статей про видатних жінок. Він триватиме до 24 березня.

Ви долучалися до WikiGap чи схожих кампаній у минулі роки, тож сподіваюся, що матимете можливість приєднатися і цьогоріч. За активну участь традиційно можна отримати сувеніри від організаторів, а особливі подарунки — за доведення статей до статусу «доброї» чи «вибраної». Зверніть увагу, що цього року ми хочемо привернути особливу увагу покращенню та оновленню вже наявних статей, тому сувеніри можна отримати лише за покращення наявних статей (при цьому створювати нові статті у межах кампанії також можна).

У межах марафону планується офлайн-подія для вікіспільноти у Києві в суботу 16 березня, 13:00—16:00. На зустрічі можна буде разом попрацювати над статтями про видатних жінок, поспілкуватися з однодум(и)цями і насолодитися кавою) Деталі і реєстрація за посиланням.

Долучайтеся! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:42, 4 березня 2024 (UTC)[відповісти]

Фантастична осінь у Вікіпедії 2023: Ваші призи[ред. код]

Доброго дня! Дякую за вашу активну участь у тематичній кампанії «Фантастична осінь». Зараз ми фіналізовуємо підсумки цього проєкту за 2023 рік — і хотіли б надіслати вам поштою призи та сувеніри за ваш внесок.

Якщо ви хочете отримати їх, прохання надати нам вашу адресу. Я надіслав вам вікіпоштою посилання на анкету, яку потрібно заповнити. Якщо ви не отримали листа, перевірте спам та/або напишіть мені за адресою anton.protsiukwikimedia.org.ua або ж вікіпоштою за посиланням Спеціальна:Лист користувачеві/AntonProtsiuk (WMUA). --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:16, 5 березня 2024 (UTC)[відповісти]