Відеореклама

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Відеореклама — форма реклами, що зазвичай розміщується в інтернеті, і направлена на створення іміджу компанії, просунення послуг чи товарів, представлення інформації з метою підвищення продажу.

Відмінною рисою відеореклами в інтернеті є взаємодія між компанією, що розміщує рекламу, і аудиторією, що передивилась рекламний відеоролик. У зв'язку з тим, що відеореклама часто розміщується на популярних відеохостингах, таких як YouTube, Vimeo тощо, аудиторія отримує можливість залишати відгуки і формувати свій власний рейтинг відео. Станом на 2021 рік українські користувачі інтернету переглядають по 20 рекламних відеороликів на день[1].

Представники компанії отримують своєю чергою інформацію про кількість переглядів запису, географічну статистику — місце проживання глядачів, статистику переглядів по днях. Ці дані дозволяють оцінювати ефективність рекламної діяльності, давати прогнози про конверсії. Також популярність відеореклами в Інтернеті зумовлена відносно низькими цінами на розміщення того чи іншого ролика. У 2021 рік відеореклама є другим за обсягом бюджетів видом цифрового маркетингу в Україні, експерти оцінюють ринок відеооголошень у понад 6 млрд грн[2].

Види відеореклами[ред. | ред. код]

Сучасну діджитал-відеорекламу можна класифікувати за платформою, на якій її розміщено. Формат, тривалість і зображальні засоби залежать від способу сприйняття контенту, прийнятого на майданчику. Відповідно, будуть відрізнятись відеоролики, зняті для:

  • YouTube,
  • TikTok,
  • Instagram,
  • In-app просування (реклама в мобільних застосунках) тощо.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Медийная реклама 2021. Украинцы смотрят в два раза больше видеорекламы, чем в 2019 году — исследование. biz.nv.ua (рос.). Процитовано 19 січня 2023.
  2. Підсумки року 2021 (PDF). https://vrk.org.ua/.