Кораблі милосердя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кораблі милосердя
Тип благодійна організація
health charityd
Засновано 1978
Правовий статус неприбуткова асоціаціяd і організація 501(c)(3)[1]
Країна  Німеччина,  США ·  Бельгія
Штаб-квартира Garden Valley[d]
Дохід 106 217 922 $ (2019)[1]
Вебсайт: mercyships.org

CMNS: Кораблі милосердя у Вікісховищі

«Кораблі милосердя» (англ. Mercy Ships, MS) — унікальна медична благодійна організація, яка надає медичні послуги населенню країн що розвиваються, за допомогою спеціалізованих громадянських шпитальних суден.

Історія створення[ред. | ред. код]

1964р. — 19-річний Дональд Стівенс в складі молодіжної групи відвідав Багамські острови. У той період по всьому регіону почав бушувати тропічний ураган Клео — найсильніший ураган за останні 100 років. Молодіжна група Дона сховалася в ангарі, але не всі змогли знайти притулок від стихійного лиха. Шторм зруйнував сотні будинків місцевих жителів, було багато постраждалих, які потребували медичної допомоги і ліків. Ставши свідком цих подій Дон Стівенс замислюється про створення шпитального судна, яке б надавало допомогу найбільш вразливим групам населення.[2]

1978р. — Дональдом і Діоною Стівенс заснована благодійна організація «Кораблі милосердя» (Mercy Ships). Дональд і його колеги фандрайзери придбали за $ 1 млн. Італійський круїзний лайнер Victoria, побудований у 1953 р. Цього ж року розпочата робота з переобладнання лайнера у перший корабель милосердя цієї організації.

Для Дональда робота організації «Mercy Ships» стала рушійною силою протягом всього життя. Він є діючим Президентом Організації, а його дружина Діона — дипломована медсестра, є директором з навчання і контролює програму Ships Watchmen.

Діяльність[ред. | ред. код]

Флот Mercy Ships[ред. | ред. код]

Mercy Ships — Anastasis

Anastasis[ред. | ред. код]

Лайнер Victoria після переобладнання мав три операційних зали; лікарняну палату, розраховану на 40 пацієнтів; стоматологічну клініку; лабораторію; рентгенвідділення і отримав нове ім'я Anastasis. У середньому 350 членів екіпажу з 30 країн жили і працювали на борту. За весь період роботи корабля милосердя у відкритому морі, на борту працювало 25 000 добровольців і членів екіпажу. Anastasis був флагманом флоту кораблів милосердя, перебуваючи в експлуатації з 1978 р. до 2007 р.

Good Samaritan[ред. | ред. код]

Корабель милосердя Good Samaritan з 1983 р. обслуговував Карибський басейн, Центральну Америку, Південну Америку. З 1994 р. судно пройшло капітальний ремонт, отримало нове ім'я Island Mercy та обслуговувало південну частину Тихого океану, зосередивши свою медичну діяльність на наданні офтальмологічних та стоматологічних послуг, а також доставку вантажів. Постійний екіпаж складався з 60 осіб. Island Mercy працювало в цьому регіоні до 2001 р.

Caribbean Mercy[ред. | ред. код]

Caribbean Mercy працював з1994 р. до 2006 р.у Центральній Америці і Карибському басейні. Судно, крім лікарняної палати, мало відділення хірургії ока, зали для проведення навчальних програм, конференцій, семінарів.

Africa Mercy[ред. | ред. код]

Africa Mercy — на теперішній час є найбільшим цивільним госпітальним судном у світі, має п'ять операційних залів і шпитальну палату, розраховану на 82 ліжок, можливість розміщення різних транспортних засобів, що забезпечують доставку медичної допомоги на березі. На борту корабля працює 450 волонтерів і членів екіпажу з 72 країн. 

Функції Mercy Ships[ред. | ред. код]

  • кораблі милосердя відвідують найбідніші країни світу (в основному, це країни Африканського континенту) та надають безкоштовну медичну допомогу, включно з проведенням складних хірургічних операцій для місцевого населення, яке не має доступу до базового медичного обслуговування;
  • розвиває і підтримує партнерські відносини з місцевими органами влади для поліпшення інфраструктури охорони здоров'я;
  • надає широкий спектр медичних послуг на березі для поліпшення здоров'я і добробуту місцевого населення, у тому числі стоматологічні клініки, медико-санітарна освіта громад щодо профілактики захворювань та методів ведення сільського господарства;
  • розробляє програми і проводить тренінги, спрямовані на підвищення кваліфікація медичного персоналу, що працює з обмеженими ресурсами.

Поточна діяльність Mercy Ships[ред. | ред. код]

У серпні 2016 р. госпітальне судно Africa Mercy розгорнуло свою діяльність у місті Котону, Бенін, де протягом 10 місяців до червня 2017 р. буде надавати населенню західноафриканської країни безоплатну спеціалізовану медичну допомогу, включно з проведенням хірургічних операцій[3]. До цього часу, протягом двох років, корабель милосердя здійснював медичне обслуговування населення острівної держави Мадагаскар.

Одним із спонсорів благодійної організації «Кораблі милосердя» є Міжнародна асоціація круїзних ліній (CLIA).

Представництва Mercy Ships[ред. | ред. код]

Благодійної організації «Кораблі милосердя» має 16 національних представництв, розташованих у 4 регіонах:

Національні представництва приймають пожертви і спонсорську допомогу, а також набирають волонтерів в багатонаціональний екіпаж кораблів милосердя.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б https://www.charitynavigator.org/ein/262414132
  2. Корабли милосердия (Mercy Ships). Архів оригіналу за 18 вересня 2016.
  3. Госпитальное судно прибыло в Бенин. Архів оригіналу за 18 вересня 2016.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]