Рогейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип рогейну
Логотип рогейну

Рогейн та рогейнінг (англ. rogaining) — вид спорту, близький спортивному орієнтуванню, пригодницьким перегонам, гірським марафонам та іншим видам спорту. Формально його можна вважати командним добовим орієнтуванням по вибору, хоча насправді він значно відрізняється від класичного спортивного орієнтування.

Назва[ред. | ред. код]

Назва «рогейн» (rogaining) походить від імен трьох засновників, членів Surrey-Thomas Rover, які вперше організували змагання: Род, Гейл і Ніл Філліпс — RoGaiNe. Назву було офіційно прийнято Вікторіанською асоціацією рогейну на її перших щорічних загальних зборах у серпні 1976 року та прийнято Скаутами Австралії та Університетськими групами бігунів, щоб надати новому виду спорту власну ідентичність[1].

Основні положення[ред. | ред. код]

Рогейн в його класичному 24-годинному варіанті — командний вид спорту. Міжнародний стандарт передбачає участь у змаганнях з рогейну команд чисельністю від двох до п'яти осіб, які не мають права розділятися на дистанції. Основне завдання — набрати за обмежений проміжок часу (зазвичай 24 години, але змагання проводяться і в скороченому форматі — 6, 8, 10, 12 годин) максимальну суму очок, які присуджуються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості. За кожну хвилину запізнення після закінчення відведеного часу з суми очок, набраної командою, віднімається по одному штрафному очку, а при запізненні на фініш на 30 і більше хвилин результат команди анулюється. У разі, коли дві або більше команд набрали однакову суму очок, вище місце присуджується команді, яка фінішувала раніш. Контрольні пункти мають різну цінність, виражену в очках, залежно від віддаленості від старту і складності КП, і проходити їх можна в довільному порядку.

Один з видів рогейну — міський рогейн. Це екстремальні змагання в межах міста і слово «міський» в цьому поєднанні позначає не рівень змагань (чемпіонат міста), а місце проведення.

Батьківщина рогейну — Австралія, вид спорту зародився в 1970-х роках і потім отримав розвиток в таких країнах, як Нова Зеландія, США, Канада. Міжнародна федерація рогейну[en] (International Rogaining Federation, IRF) була створена в 1989 р. В 1992 у був проведено перший чемпіонат світу з цього виду спорту, з тих пір чемпіонати світу проходять раз у два роки. Поступово цей вид спорту розвивається в європейських країнах, у тому числі в Чехії, Швеції, Ірландії, Росії, Україні, з 2012 року ЧС проходять кожен рік. З 2003 а проводяться чемпіонати Європи з рогейну, в 2006 та 2010 роках в Україні, Чернівецька область.

Рогейн — універсальний вид спорту: в рогейні можуть брати участь, як і добре підготовлені найсильніші спортсмени, готові протягом 24 годин безперервно битися за звання чемпіонів, так і аматори, які прагнуть активно провести вихідні на природі. Команда визначає собі завдання під силу, вибирає порядок проходження дистанції і темп руху. Формат змагань (взяття контрольних пунктів за вибором) дозволяє в будь-який момент повернутися в базовий табір, де забезпечена гаряча їжа, можна переночувати і продовжити проходження дистанції на наступний ранок.

Основна ідея рогейну — це спорт для всіх. Для кожної команди важливо визначити, які цілі вона ставить перед собою, і від цього залежатимуть відповіді на багато питань — вибір тактики, спорядження, екіпіровки. Всі змагання з рогейну, в тому числі чемпіонати світу, відкриті для участі всіх бажаючих.

Види рогейну[ред. | ред. код]

Крім традиційного бігового рогейну виділяють:

  • Лижній рогейн (snogaine) — зимові рогейну з використанням лиж або снігоступів;
  • Велорогейн (cyclogaine) — рогейну з використанням велосипедів для пересування (цей формат проводиться переважно 6 або 8 годин);

а також інші формати:

  • Водний рогейн (paddlogaine) — рогейн на обширній водної поверхні (наприклад, на великому озері з безліччю островів або на системі невеликих взаємопов'язаних озер) з використанням будь-яких плавальних засобів, що приводяться в рух людською силою (веслові човни, каное, байдарки і т. п .);
  • Метрогейн (metrogaine) — 6-годинний рогейн у великих містах, де як засіб пересування дозволено використовувати метрополітен (найбільш схожий російський аналог — «Біжи місто»);
  • Пабгейн (pubgaine) — недовгі 2-3 годинні розважальний міський рогейн, де як КП використовуються різні паби.

ПРАВИЛА ЗМАГАНЬ З РОГЕЙНУ[ред. | ред. код]

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.[ред. | ред. код]

1.1. Рогейн — вид спорту, в якому команди за допомогою карти і компаса повинні за певний контрольний час (від кількох годин до однієї доби) набрати найбільшу кількість очок за проходження по вибору контрольних пунктів з числа наявних у районі змагань і позначених на карті.

1.2. Ці правила проведення змагань з рогейну (надалі — Правила) встановлюють єдиний порядок проведення всіх змагань з рогейну на території Україні. Керівництва, інструкції, положення про змагання та додаткові умови проведення змагань повинні ґрунтуватися на вимогах цих Правил і не суперечити їм. У випадках, встановлених Міжнародною Федерацією рогейну (IRF), при проведенні міжнародних змагань застосовуються правила Міжнародної Федерації рогейну (IRF).

1.3. При інтерпретації Правил учасники, організатори та судді повинні виходити з принципів спортивної справедливості, чесної боротьби, взаємоповаги, безпеки та рівності учасників змагань.

1.4. У Правилах використовуються наступні основні поняття і терміни: «Контрольний час» — встановлений ліміт часу від моменту старту до фінішу для відвідування контрольних пунктів командами. «Дозволений час на співпрацю» — встановлений ліміт часу на дозволену суддями співпрацю учасників змагань. Цей час не має перевищувати 25 % контрольного часу змагань.

1.5. Змагання з рогейну проводяться з контрольним часом від 3-х до 24-х годин. Контрольний час змагань має вимірюватися в цілих годинах.

1.6. За тривалістю змагання з рогейну поділяються на: — Класичні — 24 години. — Середні — 10 — 12 годин, — Короткі — 5 — 6 годин, — Надкороткі — до 3 годин (на над коротких трасах можливе індивідуальне проходження дистанцій).

1.7. За способом пересування команд змагання з рогейну поділяються на такі види: — Рогейн бігом, — Рогейн на лижах, — Рогейн на велосипеді.

1.8. У залежності від контрольного часу (п. 1.5 Правил) і способу пересування (п. 1.7 Правил) утворюються формати змагань (дисципліни).

1.9. На одних змаганнях в програму може входити кілька форматів (дисциплін) різної тривалості, але поєднання форматів у одній групи (наприклад, 6 і 10 годин) не допускається.

2. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ[ред. | ред. код]

2.1. У змаганнях з рогейну беруть участь команди, які складаються з двох, трьох, чотирьох або п'яти чоловік, на чемпіонатах Світу і Європи два чи три.

2.2. В залежності від статі учасників всі команди поділяються на групи: — «Чоловічі команди» — команда складається тільки з чоловіків, — «Жіночі команди» — команда складається тільки з жінок, — «Змішані команди(мікст)» — команда включає, принаймні, одну жінку і одного чоловіка.

2.3. В залежності від віку учасників всі команди включаються в групи: — «Відкрита група» — вік учасників не регламентується. У цю групу включаються всі команди. — «Юнаки» — всі члени команди повинні бути молодше 18 років на перший день змагання. — «Юніори» — всі члени команди повинні бути молодше 20 років на перший день змагання. — «Ветерани» — всі члени команди повинні бути у віці 40 років або старших на перший день змагання. — «Суперветерани» — всі члени команди повинні бути у віці 55 років або старших на перший день змагання. Команди, які входять до групи «Суперветерани» можуть включаться також до групи «Ветерани».

2.4. Місця в змаганнях з рогейну присуджуються згідно категоріям у залежності від статі та віку учасників, що входять до складу команди (Таблиця № 1)

Таблиця № 1
Позначення Назва категорії Вимоги до складу команд Міжнародне позначення
ЧВ Чоловіки, відкрита Чоловіки MO
ЖВ Жінки, відкрита Жінки WO
МВ Змішана відкрита Не менше одного чоловіка і однієї жінки XO
ЧЮ-20 Чоловіки, юніори Чоловіки, вік кожного члена команди менше 20 років MJ(20)
ЖЮ-20 Жінки, юніорки Жінки, вік кожного члена команди менше 20 років WJ(20)
МЮ-20 Змішана, юніори, юніорки Не менше одного чоловіка і однієї жінки, вік кожного члена команди менше 20 років XJ(20)
ЧЮ-18 Юнаки Чоловіки, вік кожного члена команди менше 18 років MJ(18)
ЖЮ-18 Дівчата Жінки, вік кожного члена команди менше 18 років WJ(18)
МЮ-18 Змішана, юніори, дівчата Не менше одного чоловіка і однієї жінки, вік кожного члена команди менше 18 років XJ(18)
Ч-40(ветер) Чоловіки, ветерани Чоловіки, вік кожного члена команди 40 років або старше MV
Ж-40(ветер) Жінки, ветерани Жінки, вік кожного члена команди 40 років або старше WV
М-40(ветер) Змішана, ветерани Не менше одного чоловіка і однієї жінки, вік кожного члена команди 40 років або старше XV
М-55(СВ) Чоловіки, суперветерани Чоловіки, вік кожного члена команди 55 років або старше MSV
Ж-55(СВ) Жінки, суперветерани Жінки, вік кожного члена команди 55 років або старше WSV
М-55(СВ) Змішана, суперветерани Не менше одного чоловіка і однієї жінки, вік кожного члена команди 55 років або старше XSV

На міжнародних змаганнях юніори груп 18 та 20 одна група.


2.5. На змаганнях з контрольним часом понад 10 годин, команда, у складі якої є учасник молодше 16 років, повинна включати хоча б одного учасника 18 років чи старше.

2.6. Учасниками змагань не можуть бути члени суддівської колегії, а також особи, які брали участь у підготовці карти змагань, плануванні розташування та постановці контрольних пунктів.

2.7. Учасники змагань зобов'язані:

2.7.1. Планувати і реалізовувати свій шлях пересунення у відповідності зі своїм рівнем фізичної та технічної підготовленості.

2.7.2. Надавати будь-яку допомогу іншим учасникам змагань лише у випадку, якщо вони отримали травму або перебувають у стані, що загрожує їх життю і здоров'ю. Така команда не може бути оштрафована ні за яке правило при наданні такої допомоги.

2.7.3. У разі вимоги показувати суддям, учасникам змагань або організаторам наявність і кріплення засобів відмітки.

2.7.4. Мати з собою під час змагань обов'язкове спорядження. У разі вимоги будь-якого судді його наявність необхідно представити.

2.7.5. Під час змагань постійно знаходитися в межах голосового контакту з іншими членами своєї команди. Інтервал відмітки на контрольному пункті членів однієї команди не повинен перевищувати 1 хвилини (при відсутності іншого встановленого інтервалу відмітки Організатором).

2.7.6. Усе взяте із собою з центру змагань спорядження чи обладнання принести назад у центр змагань.

2.8. Учасникам змагань забороняється:

2.8.1.Брати з собою на дистанцію собак.

2.8.2. Застосовувати будь-які інші засоби пересування під час змагань, крім передбачених для формату даних змагань.

2.8.3. Використовувати під час змагань для визначення свого місця розташування будь-яке навігаційне чи інше технічне обладнання, за винятком магнітного компаса та карти.

2.8.4. Користуватися засобами мобільного зв'язку та іншими радіоприймальними і передавальними пристроями, за виключення ситуацій, які загрожують здоров'ю та життю учасників

2.8.5. Використовувати комп'ютери або інші спеціальні програми при плануванні маршруту.

2.8.6. Розводити багаття в районі змагань, окрім ситуацій, які загрожують здоров'ю та життю учасників.

2.8.7. Залишати сміття в районі змагань, крім місць спеціально відведених для цього організаторами.

2.8.8. Залишати в районі змагань, окрім центру, продукти харчування, спорядження чи обладнання до початку змагань з метою їх подальшого використання під час змагань.

2.8.9. Приймати допомогу (крім медичної) чи співпрацювати з іншими людьми та командами, або навмисно слідувати за іншими командами чи окремими учасниками. Співпрацею вважається: — пройдені разом поспіль КП в інтервалі менше 5 хвилин понад 25 % (за сумарним часом) від встановленого суддями контрольного часу. Час співпраці відраховується на етапах, де початок руху і кінець руху вкладається в інтервал 5 хвили і менше). За порушення цього пункту згідно пункту міжнародних правил В12 обидві команди повинні бути дискваліфіковані за рішенням головного судді. Команди повинні самостійно контролювати під час змагань можливі випадки співпраці і робити все необхідне, щоб вони потім не стали приводом для дискваліфікації.

2.8.10. Відпочивати ближче 100 метрів від контрольного пункту, за винятком випадків, коли контрольний пункт суміщений з пунктом харчування.

2.9. Кожній команді під час змагань необхідно мати свисток. У критичній ситуації учасники змагань зобов'язані подавати ряд коротких звукових сигналів своїм свистком. Судді мають контролювати наявність свистка до старту і не допускати команду на дистанцію без свистка.

2.10. Якщо під час змагань один або декілька учасників захочуть припинити змагання і вийти з команди, то команда повинна повернутися в центр змагань і повідомити про це суддям. Ця команда буде вважатися такою, що завершила змагання. Якщо буде сформована нова команда, то вона може бути, за рішенням суддів, допущена до змагань, але очки, попередньо набрані командою, що завершила змагання, новій команді нараховуватися не будуть.

2.11. Учасники лижних і велосипедних форматів можуть пересуватися по району змагань частину часу або весь час пішки. При цьому транспортувати з собою лижі або велосипед обов'язково. Пересування без лиж по лижних трасах заборонено.

2.12. При порушенні учасником змагань вимог, встановлених цими Правилами, команда, до складу якої входить даний учасник, може бути дискваліфікована і знята зі змагань.

3. РАЙОН ЗМАГАНЬ, РОЗТАШУВАННЯ КОНТРОЛЬНИХ ПУНКТІВ[ред. | ред. код]

3.1. Площа району змагань, кількість контрольних пунктів та їх розташування повинна бути сплановані таким чином, щоб команда, яка набрала найбільшу кількість очок в певному форматі змагань, відвідала не менше 80 % контрольних пунктів, зазначених на карті для цього формату, але не всі контрольні пункти.

3.2. Центр змагань повинен розташовуватися по можливості в центрі району змагань.

4. КАРТА ЗМАГАНЬ[ред. | ред. код]

4.1. Для змагань з рогейну повинна використовуватися карта масштабу 1:24000 від до 1:64000. При проведенні змагань з контрольним часом від 3 до 6 годин можливе використання карт більш крупного масштабу, а при проведенні змагань на велосипеді з контрольним часом від 12 годин до 24 годин — більш дрібного масштабу.

4.2. Карта повинна мати перетин рельєфу не більше 20 метрів, що забезпечує чіткість читання рельєфу учасниками на карті.

4.3. Карта змагань видається кожному учаснику змагань, незалежно від кількості учасників в одній команді.

4.4. Бажано, щоб карта змагань, що видається учасникам, розміщувалася на одному боці одного прямокутного аркуша паперу. Розміщення карти змагань на кількох аркушах або розбиття карти на кілька фрагментів не рекомендується. Розбиття карти на кілька фрагментів різного масштабу не допускається.

4.5 Карти учасниками змагань для планування маршрутів видаються за 2—3 години до старту.

4.6. Учасникам форматів тривалістю 10 годин і менше допускається видавати карти для планування за 1 годину до старту, учасникам форматів тривалістю 3 години і менше — за 30 хвилин до старту.

5. РОЗМІЩЕННЯ ТА ОБЛАДНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ ПУНКТІВ[ред. | ред. код]

5.1. Призма на місцевості по можливості встановлюється так, щоб вона була видна учасникам у світлий час доби з відстані не менше 25 метрів з імовірних напрямів їх підходу до контрольного пункту.

5.2. Призма повинна бути встановлена на висоті від 0.5 до 2 метрів від землі, бажано на рівні очей людини.

5.3. Якщо частина тривалості змагань припадає на темний час доби, контрольні пункти мають бути обладнати світловідбиваючими матеріалами в достатній кількості.

5.4. Обладнання на кожному контрольному пункті: призма КП, засоби електронної відмітки, додаткові засоби резервної відмітки (в порядку пріоритетності) компостер для резервної відмітки, заламіноване конфетті з номером КП, номер КП фарбою та контрольний двохбуквений код на місті розташування КП. В випадку застосування компостерної відмітки додатково робиться протокольна відмітка на кожному КП.

6. НОМЕРИ І ВАРТІСТЬ КОНТРОЛЬНИХ ПУНКТІВ[ред. | ред. код]

6.1. Кожному контрольного пункту присвоюється вартість — число, що означає кількість очок, що отримує команда при відмітці на контрольному пункті.

6.2. Вартість контрольного пункту повинна відображатися в його позначенні (номері).

6.3. Номери контрольних пунктів повинні зростати в порядку збільшення вартості контрольних пунктів.

6.4. Перша цифра у двозначному, або перші дві цифри в тризначному, позначенні (номері) контрольного пункту повинні показувати вартість цього контрольного пункту, наприклад, КП 35 — 3 (або 30) очок, КП 107 — 10 (або 100) очок.

6.5. При призначенні вартості контрольним пунктам слід враховувати: — Складність і точність орієнтування, яке потрібно від команд для взяття контрольного пункту, — Важкодоступність місця, в якому розташований пункт (наприклад, пункт розташований на вершині високої гори), — Відстань від центру змагань, — Відстань від сусідніх контрольних пунктів.

8. СИСТЕМИ ВІДМІТКИ[ред. | ред. код]

8.1. При відмітці на контрольному пункті всі учасники, що входять в одну команду, повинні перебувати в межах голосового контакту. В іншому випадку очки за даний контрольний пункт не нараховуються.

8.2. За рішенням Організатора, з метою контролю відвідування контрольних пунктів усіма учасниками, що входять в одну команду, судді можуть фіксувати всім учасникам чипи (контрольні картки) на зап'ясті спеціальним контрольним браслетом.

8.2.1. Контрольний браслет, що фіксує чипи (контрольні картки), є тільки засобом контролю, а не кріплення чипів (контрольних карток). Про кріплення чипів (контрольних карток), що виключає їх втрату під час змагань, учасники повинні піклуватися самостійно.

8.2.2. У разі пошкодження (розриву) контрольного браслета, що дозволяє зняти чип із зап'ястя в одного з членів команди, команда дискваліфікується, і очки за відвідані нею контрольних пунктів не зараховуються.

8.3. У разі використання електронної системи відмітки і фіксації чипів на учасниках, Організатором може встановлюватися часовий інтервал відмітки учасників, що входять в одну команду, на контрольному пункті (наприклад, 1—2 хвилини).

8.4. У разі перевищення часового інтервалу відмітки учасниками на контрольному пункті, очки за відвідини даного контрольного пункту не нараховуються.

8.5. Якщо контрольний час змагань не минув, команда, яка втратила чип (контрольну картку), може повернутися в центр змагань, за рішенням суддів отримати новий чип (контрольну картку) і продовжити змагання. При цьому очки за раніше відвідані контрольні пункти не зараховуються.

9. СТАРТ І ФІНІШ ЗМАГАНЬ[ред. | ред. код]

9.1. У змаганнях з рогейну як правило використовується загальний старт. За рішенням організаторів змагань можливе застосування різного часу старту або місць старту для різних вікових груп.

9.2. У разі проведення змагань в декількох форматах (за тривалістю і способом пересування) допускається рознесення по часу старту учасників різних форматів. Учасники одного формату стартують одночасно.

9.3. При проведенні змагань з контрольним часом 24 години час старту по можливості повинна бути підібрано так, щоб періоди змагань до і після темного часу доби вийшли приблизно рівними.

9.4. Протягом змагань команди можуть у будь-який час повертатися в центр змагань для відпочинку, прийому їжі, заміни спорядження. За рішенням Організатора може здійснюватися контроль прибуття і відбуття команд у центрі змагань і може проводитися відповідна відмітка в чипах (картках) учасників.

9.5. Фінішувати команди можуть у будь-який час протягом всього контрольного часу формату змагань, в якому бере участь команда.

9.6. При запізненні команди на фініш в межах 30 хвилин після закінчення встановленого контрольного часу, команда отримує штраф, величина якого залежить від часу запізнення.

9.7. Кількість штрафних очок за кожну повну чи неповну хвилину запізнення команди на фініш встановлюється Організатором.

9.8. При запізненні команди на фініш більше ніж на 30 хвилин команда дискваліфікується, і очки за відвідані нею контрольні пункти не зараховуються.

9.9. Команда вважається фінішувала тільки після фінішу всіх членів цієї команди.

9.10. Час фінішу команди визначається по фінішу останнього учасника команди.

10. ПІДБИВАННЯ ПІДСУМКІВ ТА РЕЗУЛЬТАТІВ ЗМАГАННЯ.[ред. | ред. код]

10.1. Результати команд визначаються сумою очок за відвідані контрольні пункти. При однаковій кількості очок перевага надається команді, яка здолала дистанцію за менший час.

10.2. У разі запізнення команди на фініш з набраної командою суми очок за кожну повну чи неповну хвилину запізнення віднімається штраф у розмірі визначеному Організатором змагань.

10.3. Команді, яка набрала більшу кількість очок, а при рівності очок має менший час проходження дистанції присуджується більш високе місце.

10.4. Якщо кілька команд мають однакову кількість очок і час фінішу (час фіксується з точністю до секунди) їм присуджується однакове місце. Після команд, що показали однаковий результат, залишається стільки незайнятих місць, скільки команд мають однаковий результат, мінус одиниця.

10.5. Місця командам присуджуються: — В абсолютному заліку серед всіх команд формату змагань, в якому вони брали участь (звання МСУ присвоюються лише за місця у відкритому класі); — В категоріях, в які входили команди у відповідності зі статтю і віком членів команди (за місця по своїх вікових групах команди отримують очки у загальнокомандний залік).

10.6. Якщо контрольний пункт на місцевості був розташований неправильно, то команди, які відмітилися на такому пункті, повинні отримати за нього очки. При цьому команди, які доведуть суддям що вони відвідали правильне місце розташування контрольного пункту (залишили на місці КП свій контрольний талон або номер), також повинні отримати за нього очки.

10.7. Якщо засоби відмітки на контрольному пункті відсутні або були непридатні для використання, то команди повинні отримати за нього очки, якщо вони після фінішу повідомлять про це суддям і доведуть що вони відвідали цей пункт (пріоритетна шкала резервної відмітки — компостер, паперове конфетті, літерний код на КП)

10.8. Організатори змагань повинні оприлюднювати поточні результати змагань із сплітами кожної команди не раніше, ніж за 30 хв. до кінця контрольного часу. Після закриття фінішу протягом 2 годин приймаються оскарження. Нагородження проводиться не пізніше ніж через 3 години після закриття фінішу. У випадку виявлення порушень правил проходження дистанцій організатори мають право не пізніше 2 діб після закінчення контрольного часу внести зміни в підсумкові результати.

11. ХАРЧУВАННЯ УЧАСНИКІВ[ред. | ред. код]

11.1. При проведенні змагань з контрольним часом 10 годин і більше має бути організований один або декілька пунктів харчування учасників як в центрі змагань, так і за його межами.

11.2. При проведенні змагань з контрольним часом 12 годин і більше окрім центра змагань дозволяється організовувати додатковий пункт харчування учасників на дистанції.

11.3. На пунктах харчування повинні бути, як мінімум: — Питна вода; — При середньодобовій температурі повітря нижче +10 градусів Цельсія гарячий чай (окріп); — Продукти з високим вмістом вуглеводів (наприклад, цукор, печиво, банани та інше); Рекомендується організовувати гаряче харчування учасників.

11.4. Пункт харчування в центрі змагань повинен почати роботу не пізніше 6 годин після старту змагань і закінчити роботу не раніше, ніж через годину після закінчення контрольного часу змагань.

11.5. Якщо пункти харчування обладнані в центрі змагань, то вони повинні почати свою роботу не пізніше 4 годин після старту змагань і закінчити роботу не раніше 2 годин до закінчення контрольного часу змагань.

11.6. У разі якщо в районі змагань відсутні природні джерела якісної питної води або їх недостатньо, то Організатор повинен забезпечити розміщення в районі змагань пунктів з питною водою, кількість яких має бути таким, щоб учасникам не доводилося носити велику кількість води із собою. Питна вода на таких пунктах повинна бути забезпечена протягом усього часу змагань.

Чемпіонати з рогейну[ред. | ред. код]

Чемпіонат світу з рогейну[ред. | ред. код]

На 2013 рік проведено 11 чемпіонатів світу. В дужках вкаказано загальне місце команди.

Чемпіонати світу
Рік Місце проведення Кількість команд MO 1 MO 2 MO 3 WO 1 WO 2 WO 3 XO 1 XO 2 XO 3 MJ 1 MJ 2 MJ 3 WJ 1 WJ 2 WJ 3 XJ 1 XJ 2 XJ 3 MV 1 MV 2 MV 3 WV 1 WV 2 WV 3 XV 1 XV 2 XV 3 MSV 1 MSV 2 MSV 3 WSV 1 WSV 2 WSV 3 XSV 1 XSV 2 XSV 3 Примітка
1 1992 Австралія Австралія, Beechworth 194 J. Russell Австралія Австралія, M. Walters Австралія Австралія (1) P. McComb Австралія Австралія, A. McComb Австралія Австралія (2) G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія, E. Wymer Австралія Австралія (3) D. Patkin Австралія Австралія, A. Tyson Австралія Австралія (26) N. Holmes Австралія Австралія, M. Holmes Австралія Австралія (39) K. Gigante Австралія Австралія, J. Scott Австралія Австралія (40) T. Woolford Австралія Австралія, B. Gare Австралія Австралія (9) F. Anderson Австралія Австралія, J. Anderson Австралія Австралія (21) P. Creaser Австралія Австралія, B. Van Netten Австралія Австралія, D. Van Netten Австралія Австралія (31) B. Arthur Австралія Австралія, K. Barnett Австралія Австралія (34) A. Idnurm Австралія Австралія, R. Walter Австралія Австралія (75) A. Cooke Австралія Австралія, J. Knight Австралія Австралія, T. Roydhouse Австралія Австралія (91) A. Lewisohn Австралія Австралія, B. Thompson Австралія Австралія (180) - - C. Rehberg Австралія Австралія, R. Webb Австралія Австралія (176) - - P. Gagarin США США, F. Pilon США США (4) A. Buchanan Нова Зеландія Нова Зеландія, D. Laurie Нова Зеландія Нова Зеландія (5) P. Hoopman Австралія Австралія, G. Rowberry Австралія Австралія (7) J. Tickell Австралія Австралія, J. Van Leeuwen Австралія Австралія (79) P. Dufty Австралія Австралія, S. Murphy Австралія Австралія (113) J. Bourne Австралія Австралія, M. Whitehorn Австралія Австралія (126) P. Creaser Австралія Австралія, B. Van Netten Австралія Австралія, D. Van Netten Австралія Австралія (31) D. White Австралія Австралія, A. White Австралія Австралія (48) A. Terr Австралія Австралія, J. Terr Австралія Австралія (58) - - - - - - - - - Юніори до 18 років
2 1996 Австралія Австралія, Mt Singleton 271 D. Rowlands Австралія Австралія, J. Russell Австралія Австралія (1) A. Stradeski Канада Канада, P. Mair Канада Канада (2) G.Lawford Австралія Австралія, R. Gray Австралія Австралія (3) C. O'Keefe Австралія Австралія, J. Casanova Австралія Австралія (22) B. Lockley Австралія Австралія, P. Nathan Австралія Австралія (31) C. Wade Австралія Австралія, J. Lockley Австралія Австралія, B. English Австралія Австралія (97) D. Ellis Австралія Австралія, J. Nitschke Австралія Австралія, V. Walker Австралія Австралія (10) G. Carroll Австралія Австралія, D. Challen Австралія Австралія, J. Tonai-Moore Австралія Австралія (16) S. George Австралія Австралія, J. Parr Австралія Австралія (20) A. Jenkins Австралія Австралія, D. Towers Австралія Австралія (60) D. Elderfield Австралія Австралія, R. Lamp (95) M. Cox Австралія Австралія, J. Ferguson Австралія Австралія (99) C. Wade Австралія Австралія, J. Lockley Австралія Австралія, B. English Австралія Австралія (97) T. Klass Австралія Австралія, E. McCutcheon Австралія Австралія, J.Toia Австралія Австралія (117) J. Porter Австралія Австралія, L. Hastie Австралія Австралія (208) - - - G.Lawford Австралія Австралія, R. Gray Австралія Австралія (3) P. Merrotsy Австралія Австралія, R. Robinson Австралія Австралія (5) L. Privett Австралія Австралія, R. Taylor Австралія Австралія (7) B. Lockley Австралія Австралія, P. Nathan Австралія Австралія (31) Kr. Hermann Австралія Австралія, Kat. Hermann Австралія Австралія (141) M. Jones Австралія Австралія, J. Scott Австралія Австралія, D. Hotchkis Австралія Австралія (173) I. Maley Австралія Австралія, P. Kelsey Австралія Австралія (21) Ph. Dufty Австралія Австралія, Pen. Dufty Австралія Австралія (25) B. Northey Австралія Австралія, L. Northey Австралія Австралія (28) G. Birch Австралія Австралія, J. Supanz Австралія Австралія (36) D. Mountstephens Австралія Австралія, I. Rannard Австралія Австралія (86) B. Thomsett Австралія Австралія, R. Fergie Австралія Австралія (111) J. Pitfield Австралія Австралія, P. Roche Австралія Австралія (233) - - M. Hill Австралія Австралія, I. Chambers Австралія Австралія (98) P. Hamilton Австралія Австралія, K. Hamilton Австралія Австралія (123) R. Hiller Австралія Австралія, J. Walter Австралія Австралія (138) Юніори до 18 років
3 1998 Канада Канада, Kamloops 134 N. Aylott Австралія Австралія, I. Kakko Фінляндія Фінляндія (1) G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія, D. Rowlands Австралія Австралія (2) M. Baath Швеція Швеція, L. Schagerstrom Швеція Швеція (3) C. Hagen Канада Канада, P. James Канада Канада (10) M. Holmes Австралія Австралія, N. Holmes Австралія Австралія (21) H. Rangert Швеція Швеція, S. Smith Канада Канада, E. Stalstad Швеція Швеція (50) H. Bailey Австралія Австралія, R. Matthews Австралія Австралія (11) A. May Канада Канада, B. May Канада Канада (14) E. Smith США США, M. Smith США США (23) - - - - - - - - - P. Hoopman Австралія Австралія, A. McComb Австралія Австралія (5) R. Gray Австралія Австралія, G. Lawford Австралія Австралія (7) G. Jeffrey Австралія Австралія, D. Morris Австралія Австралія (9) C. De Rosa Канада Канада, S. Donald Канада Канада (89) K. Andrews Канада Канада, J. Gaucher Канада Канада (110) N. Ackerfeldt Канада Канада, K. Lachance Канада Канада (111) H. Bailey Австралія Австралія, R. Matthews Австралія Австралія (11) E. Smith США США, M. Smith США США (23) A. Leonard США США, C. Leonard США США (28) B. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія, P. Squires Нова Зеландія Нова Зеландія (13) C. Black США США, O. Skrien США США (33) G. Birch Австралія Австралія, J. Supanz Австралія Австралія (59) - - - D. Gookin США США, E. Gookin США США (68) E. Gaarder Канада Канада, P. Gaarder Канада Канада (71) J. Waddington Канада Канада, S. Waddington Канада Канада (83)
4 2000 Нова Зеландія Нова Зеландія, Christchurch 193 D. Rowlands Австралія Австралія, G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія (1) C. Forne Нова Зеландія Нова Зеландія, N. Barrable Англія Англія (2) J. Markham Нова Зеландія Нова Зеландія, D. Wolf Швейцарія Швейцарія (3) R. Smith Нова Зеландія Нова Зеландія, E. Maturana Іспанія Іспанія (17) C. Hagen Канада Канада, P. James Канада Канада (26) J. Casanova Австралія Австралія, A. Tyson Австралія Австралія (27) J. Adams Нова Зеландія Нова Зеландія, R. Hart Велика Британія Велика Британія (4) A. Bedwell Велика Британія Велика Британія, M. Saunders Велика Британія Велика Британія (9) P. Wood Нова Зеландія Нова Зеландія, A. Wood Нова Зеландія Нова Зеландія (11) M. Smithson Нова Зеландія Нова Зеландія, N. Poultney Нова Зеландія Нова Зеландія (59) R. Smith США США, B. Leonard США США (133) - - - - G. Meyer Нова Зеландія Нова Зеландія, J. Meyer Нова Зеландія Нова Зеландія (138) S. Maclaren Нова Зеландія Нова Зеландія, B. Neason Нова Зеландія Нова Зеландія, S. Smithson Нова Зеландія Нова Зеландія (153) - L. Privett Австралія Австралія, P. Hoopman Австралія Австралія (14) G. Lawford Австралія Австралія, R. Gray Австралія Австралія (15) T. Gazley Нова Зеландія Нова Зеландія, C. Tait Нова Зеландія Нова Зеландія (18) L. John Нова Зеландія Нова Зеландія, D. Kane Нова Зеландія Нова Зеландія (99) M. Honey Австралія Австралія, I. Harding Австралія Австралія (115) J. Wilson Нова Зеландія Нова Зеландія, A. Lamb Нова Зеландія Нова Зеландія (161) L. Mead Нова Зеландія Нова Зеландія, G. Mead Нова Зеландія Нова Зеландія (32) D. Morris Австралія Австралія, V. Prince Нова Зеландія Нова Зеландія, R. Caldwell Австралія Австралія (38) P. Watson Нова Зеландія Нова Зеландія, G. Ingham Нова Зеландія Нова Зеландія (41) T. Dent Австралія Австралія, R. Taylor Австралія Австралія (33) G. Howitt Австралія Австралія, D. Erbacher Австралія Австралія (91) R. Opsahl США США, N. James Канада Канада (124) S. Crawford США США, J. Dickinson США США (86) T. Faulkner Нова Зеландія Нова Зеландія, B. Rathbone Нова Зеландія Нова Зеландія (120) - Ph. Dufty Австралія Австралія, Pen. Dufty Австралія Австралія (51) B. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія, A. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія (52) M. Hill Австралія Австралія, I. Chambers Австралія Австралія 62 Юніори до 18 років
5 2002 Чехія Чехія 182 D. Rowlands Австралія Австралія, G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія (1) P. Bořánek Чехія Чехія, M. Seidl Чехія Чехія (2) U. Aeschlimann Швейцарія Швейцарія, D. Wolf Швейцарія Швейцарія (3) J. Quinn Австралія Австралія, K. Haarsma Австралія Австралія (57) J. Volfová Чехія Чехія, M. Volfová Чехія Чехія (70) C. Wolswinkel Австралія Австралія, K. Gigante Австралія Австралія (90) G. Mankus Латвія Латвія, R. Lapinsh Латвія Латвія, A. Liepina Латвія Латвія (7) J. Klinkerová Чехія Чехія, D. Straka Чехія Чехія (10) V. Hora Чехія Чехія, M. Horová Чехія Чехія (12) P. Martinec Чехія Чехія, J. Jansa Чехія Чехія (17) F. Stupal Чехія Чехія, T. Lakomý Чехія Чехія (28) J. Jiráček Чехія Чехія, J. Klusáček Чехія Чехія (37) Š. Betková Чехія Чехія, K. Hamáčková Чехія Чехія (134) L. Mezníková Чехія Чехія, M. Spurná Чехія Чехія (135) K. Paulová Чехія Чехія, I. Mašková Чехія Чехія (162) P. Rychlý Чехія Чехія, P. Hrouzová Чехія Чехія (91) K. Kristýna Чехія Чехія, J. Ryšavý Чехія Чехія (123) - D. Rowlands Австралія Австралія, G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія (1) U. Aeschlimann Швейцарія Швейцарія, D. Wolf Швейцарія Швейцарія (3) T. van Geldermalse Австралія Австралія, D. Morris Австралія Австралія (6) S. Crawford США США, R. Spriggs Австралія Австралія (116) A. Jansová Чехія Чехія, M. Rajnošková Чехія Чехія (131) C. Fyffe Австралія Австралія, J. Corner Австралія Австралія (158) V. Hora Чехія Чехія, M. Horová Чехія Чехія (12) P. Squires Нова Зеландія Нова Зеландія, A. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія, B. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія (22) B. Meder Нова Зеландія Нова Зеландія, V. Prince Нова Зеландія Нова Зеландія (33) L. Pivett Австралія Австралія, R. Taylor Австралія Австралія (21) J. Langford Австралія Австралія, R. Dawson Австралія Австралія (43) M. Wood Нова Зеландія Нова Зеландія, T. Gazley Нова Зеландія Нова Зеландія (63) S. Crawford США США, R. Spriggs Австралія Австралія (116) - - P. Squires Нова Зеландія Нова Зеландія, A. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія, B. Kennedy Нова Зеландія Нова Зеландія (22) E. Smith США США, M. Smith США США (60) P. Syväterä Фінляндія Фінляндія, H. Syväterä Фінляндія Фінляндія (89) Юніори до 18 років
6 2004 США США, Аризона 176 M. Kloser США США, M. Tobin США США (1) G. Barbour Нова Зеландія Нова Зеландія, D. Rowlands Австралія Австралія (2) P. Bořánek Чехія Чехія, M. Seidl Чехія Чехія (3) V. Campbell США США, J. Knowles США США (55) S. Crawford США США, R. Spriggs Австралія Австралія (70) A. Chapman США США, D. Humiston США США (73) D. Baldwin Австралія Австралія, J. Quinn Австралія Австралія (8) J. Klinkerova Чехія Чехія, D. Straka Чехія Чехія (12) R. Lapins Латвія Латвія, A. Liepina Латвія Латвія, G. Mankus Латвія Латвія (13)
7 2006 Австралія Австралія 308 Dennis de Monchy Нова Зеландія Нова Зеландія, Chris Forne Нова Зеландія Нова Зеландія
8 2008 Естонія Естонія, Карула 339 Домбровський Євген Росія Росія, Шестаков Павло Росія Росія
9 2010 Нова Зеландія Нова Зеландія, Чевіот 250 Chris Forne Нова Зеландія Нова Зеландія, Marcel Hagener Нова Зеландія Нова Зеландія
10 2012 Чехія Чехія, Пршебуз 333 Silver Eensaar Естонія Естонія, Rain Eensaar Естонія Естонія
11 2013 Росія Росія, Алоль 314 Silver Eensaar Естонія Естонія, Rain Eensaar Естонія Естонія
12 2014 США США, Південна Дакота
13 2015 Фінляндія Фінляндія, Лапландія
14 2016 Австралія Австралія, Аліс-Спрингс

Чемпіонат Європи з рогейну[ред. | ред. код]

На 2013 рік проведено 10 чемпіонатів Європи. В дужках вкаказано загальне місце команди.

Чемпіонати Європи
Рік Дата Місце проведення Кількість команд[2] Кількість учасників[3] MO 1 MO 2 MO 3 WO 1 WO 2 WO 3 XO 1 XO 2 XO 3 MJ 1 MJ 2 MJ 3 WJ 1 WJ 2 WJ 3 XJ 1 XJ 2 XJ 3 MV 1 MV 2 MV 3 WV 1 WV 2 WV 3 XV 1 XV 2 XV 3 MSV 1 MSV 2 MSV 3 WSV 1 WSV 2 WSV 3 XSV 1 XSV 2 XSV 3
1 2003 16-17 серпня Росія Росія, Перм 40 84 M. Seidl Чехія Чехія, P. Bořánek Чехія Чехія (1) А. Осокин Росія Росія, А. Липин Росія Росія, В. Мазурин Росія Росія (2) К. Володин Росія Росія, С. Лачтченко Росія Росія (3) Е. Бондар Росія Росія, И. Жаблеева Росія Росія (11) З. Щенина Росія Росія, А. Долганова Росія Росія (22) О. Иващенко Росія Росія, Е. Будякова Росія Росія, Д. Иващенко Росія Росія (24) Н. Миронов Росія Росія, О. Творогова Росія Росія (6) Н. Копылова Росія Росія, А. Городилов Росія Росія (7) А. Лакимов Росія Росія, Т. Лакимова Росія Росія (15) Е. Наберухин Росія Росія, О. Левшонков Росія Росія, А. Будяков Росія Росія (18) Р. Каменских Росія Росія, Р. Гилманов Росія Росія (19) В. Мелехин Росія Росія, В. Неволин Росія Росія (25) - - - М. Политова Росія Росія, С. Неволин Росія Росія (27) А. Рязанов Росія Росія, В. Мурашова Росія Росія (40) - А. Осокин Росія Росія, А. Липин Росія Росія, В. Мазурин Росія Росія (2) Г. Ноговицын Росія Росія, В. Мазанов Росія Росія (5) В. Левицкий Росія Росія,А. Путилов Росія Росія, А. Самойлов Росія Росія (9) З. Щенина Росія Росія, А. Долганова Росія Росія (22) Л. Зотина Росія Росія, А. Федоринчик Росія Росія (33) - P. Syväterä Фінляндія Фінляндія, H. Syväterä Фінляндія Фінляндія (16) А. Вершинин Росія Росія, Л. Буракова Росія Росія (20) Анат. Кожевников Росія Росія, Ан. Кожевникова Росія Росія (35) Г. Ноговицын Росія Росія, В. Мазанов Росія Росія (5) В. Сентябов Росія Росія, А. Киселев Росія Росія (23) Н. Глухов Росія Росія, В. Тарасов Росія Росія (30) З. Щенина Росія Росія, А. Долганова Росія Росія (22) - - P. Syväterä Фінляндія Фінляндія, H. Syväterä Фінляндія Фінляндія (16) Анат. Кожевников Росія Росія, Ан. Кожевникова Росія Росія (35) - Юніори до 18 років
2 2005 11-12 червня Естонія Естонія, Нива 89 199 M. Klementsov Естонія Естонія, J. Reha Естонія Естонія (1) R. Lapins Латвія Латвія, K. Kursinskis Латвія Латвія (2) M. Seidl Чехія Чехія, P. Boranek Чехія Чехія (3) U. Silventoinen Фінляндія Фінляндія, M. Aatsinki Фінляндія Фінляндія (18) A. Alnek Естонія Естонія, R. Laev Естонія Естонія (27) M. Vehlmann Естонія Естонія, I. Vehlmann Естонія Естонія (35) G. Mankus Латвія Латвія, A. Liepina Латвія Латвія (4) J. Klinkerova Чехія Чехія, D. Straka Чехія Чехія (9) G. Visnevskis Латвія Латвія, I. Valdmane Латвія Латвія (10) M. Roosaare Естонія Естонія, R. Roose Естонія Естонія (30) S. Nahkor Естонія Естонія, S. Lepikult Естонія Естонія (52) - K. Rebane Естонія Естонія, I. Levtšenkova Естонія Естонія (82) - - J. Kostjukov Естонія Естонія, K. Pabbo Естонія Естонія (32) J. Vaikjärv Естонія Естонія, M. Tellas Естонія Естонія, K. Kamarik Естонія Естонія, S. Lill Естонія Естонія, B. Veskioja Естонія Естонія (84) - A. Mihailovs Латвія Латвія, J. Nagelis Латвія Латвія (8) A. Pritsik Естонія Естонія, J. Väärsi Естонія Естонія (13) В. Рылов Росія Росія, А. Фершалов Росія Росія (14) A. Alnek Естонія Естонія, R. Laev Естонія Естонія (27) E. Arb Естонія Естонія, E. Vahu Естонія Естонія (53) I. Vabole Латвія Латвія, I. Purgaile Латвія Латвія (54) B. Ozola Латвія Латвія, A. Kosmachevs Латвія Латвія (11) M. Klapkova Чехія Чехія, M. Klapka Чехія Чехія (16) M. Viirmann Естонія Естонія, E. Pukkonen Естонія Естонія (17) M. Tõnus Естонія Естонія, A. Kõrvas Естонія Естонія (28) N. Lyhne Данія Данія, J. Asserbo Данія Данія (33) K. Tilk Естонія Естонія, G. Sooberg Естонія Естонія (43) L. Lille Естонія Естонія, J. Virkepuu Естонія Естонія (80) R. Mononen Фінляндія Фінляндія, U. Lindsten Фінляндія Фінляндія (83) - H. Syväterä Фінляндія Фінляндія, P. Syväterä Фінляндія Фінляндія (74) - -
3 2006 26-27 серпня Україна Україна, Сторожинець 104 226 С. Ященко Росія Росія, О. Калинин Росія Росія (1) М. Пугач Україна Україна, І. Карпенко Україна Україна (2) М. Штельмах Україна Україна, В. Мухідінов Україна Україна (3) R. Zane Латвія Латвія, L. Ilze Латвія Латвія (22) A. Jakovela Латвія Латвія, I. Dilba Латвія Латвія (29) I. Cakure Латвія Латвія, B. Smila Латвія Латвія (32) G. Trezins Латвія Латвія, I. Valdmane Латвія Латвія (6) Н. Бондарь Росія Росія, Е. Бондарь Росія Росія (7) І. Янчук Україна Україна, Д. Петрочук Україна Україна (8) В. Михайлов Україна Україна, Т. Остапюк Україна Україна, Р. Мостовий Україна Україна (26) М. Затинайченко Україна Україна, С. Бусигін Україна Україна (41) В. Марчук Білорусь Білорусь, В. Силюк Білорусь Білорусь, И. Марчук Білорусь Білорусь (42) О. Стругалева Україна Україна, О. Мазур (44) Україна Україна М. Дрондина Росія Росія, Е. Соколовская Росія Росія (83) Л. Січеннікова Україна Україна, І. Цуркан Україна Україна (86) Я. Галан Україна Україна, Г. Дядюра Україна Україна (53) С. Плитко Білорусь Білорусь, Н. Голубь Білорусь Білорусь (58) Гарешнякова Білорусь Білорусь, А. Бухавецки Білорусь Білорусь (64) М. Пугач Україна Україна, І. Карпенко Україна Україна (2) N. Lugans Латвія Латвія, N. Janis Латвія Латвія (13) A. Mihailovs Латвія Латвія, R. Laveikis Латвія Латвія (20) А. Тумак Україна Україна, О. Савчук Україна Україна (79) Л. Зотина Росія Росія, А. Долганова Росія Росія (98) - I. Suruda Латвія Латвія, A. Lusis Латвія Латвія (18) H. Syvatera Фінляндія Фінляндія, P. Syvatera Фінляндія Фінляндія (66) О. Маховик Росія Росія, О. Глазурин Росія Росія (67) И. Крюков Росія Росія, л. Хоруженко Росія Росія (30) В. Душкевич Росія Росія, В. Слепов Росія Росія (57) М. Кочубей Україна Україна, Г. Бордіян Україна Україна, Т. Маковійчук Україна Україна, Л. Кьоніг Україна Україна (76) Л. Зотина Росія Росія, А. Долганова Росія Росія (98) - - H. Syvatera Фінляндія Фінляндія, P. Syvatera Фінляндія Фінляндія (66) Г. Шестаков Росія Росія, О. Ивашенко Росія Росія (96) -
4 2007 28-29 липня Латвія Латвія, Смілтене 162 352 Е. Гаврилов Росія Росія, Е. Домбровский Росія Росія (1) M. Seidl Чехія Чехія, P. Boranek Чехія Чехія (2) О. Калинин Росія Росія, С. Ященко Росія Росія (4) B. Ozola Латвія Латвія, A. Ābola Латвія Латвія (13) H. Miia Фінляндія Фінляндія, I. Tiina Фінляндія Фінляндія (39) R. Ivanauskaite Литва Литва, K. Maseviciute Литва Литва (60) Н. Бондарь Росія Росія, Е. Бондарь Росія Росія (3) A. Skrubis Латвія Латвія, A. Liepiņa Латвія Латвія (5) M. Viirmann Естонія Естонія, E. Pukkonen Естонія Естонія, M. Preitof Естонія Естонія (9) С. Доронин Росія Росія, М. Борисов Росія Росія (22) T. Purgailis Латвія Латвія, A. Šinke Латвія Латвія (27) R. Krastiņš Латвія Латвія, M. Bogdanovs Латвія Латвія (30) Е. Соколовская Росія Росія, М. Дрондина Росія Росія (145) K. Kosmačeva Латвія Латвія, M. Freimane Латвія Латвія (155) - U. Kampuss Латвія Латвія, N. Buža Латвія Латвія (54) J. Tamužs Латвія Латвія, Z. Gailis Латвія Латвія, L. Veispale Латвія Латвія (58) K. Vīksne Латвія Латвія, V. Lūsa Латвія Латвія, N. Spalviņš Латвія Латвія (62) J. Nāgelis Латвія Латвія, P. Zariņš Латвія Латвія (7) A. Mihailovs Латвія Латвія, R. Lucāns Латвія Латвія (17) J. Virbulis Латвія Латвія, E. Ruža Латвія Латвія (23) B. Ozola Латвія Латвія, A. Ābola Латвія Латвія (13) R. Laev Естонія Естонія, M. Roosipuu Естонія Естонія (69) G. Lebedoka Латвія Латвія, I. Zāģere Латвія Латвія (100) M. Viirmann Естонія Естонія, E. Pukkonen Естонія Естонія, M. Preitof Естонія Естонія (9) P. Heli Vettik Естонія Естонія, A. Minn Естонія Естонія (15) I. Čākure Латвія Латвія, P. Īvāns Латвія Латвія, R. Meiers Латвія Латвія (28) I. Krūmiņš Латвія Латвія, J. Biezais Латвія Латвія (36) J. Tasa Естонія Естонія, A. Kivikas Естонія Естонія (37) А. Лисиненков Росія Росія, Е. Емелянов Росія Росія (42) M. Bolšteina Латвія Латвія, V. Zjatkova Латвія Латвія (142) - - H. Syväterä Фінляндія Фінляндія, P. Syväterä Фінляндія Фінляндія (121) K. Hovi Фінляндія Фінляндія, R. Mononen Фінляндія Фінляндія (132) R. Šterna Латвія Латвія, I. Limbēns Латвія Латвія (140)
5 2008 12-13 липня Росія Росія, Мічурінське 143 306 Miroslav Seidl Чехія Чехія, Petr Boranek Чехія Чехія
6 2009 15-16 серпня Фінляндія Фінляндія, Юлляс 240 525 Janne Mononen Фінляндія Фінляндія, Eero Jäppinen Фінляндія Фінляндія
7 2010 14-15 серпня Україна Україна, Мигове 123 265 Seppo Mäkinen Фінляндія Фінляндія, Hannu Oja Фінляндія Фінляндія
8 2011 23-24 липня Латвія Латвія, Рауна 280 600 Silver Eensaar Естонія Естонія, Rain Eensaar Естонія Естонія
9 2012 5-6 травня Литва Литва, Молетскій район 171 369 Armo Hiie Естонія Естонія, Lauri Lahtmäe Естонія Естонія
10 2013 26-27 січня Іспанія Іспанія, Каталонія 169 367 Tommi Tölkkö Фінляндія Фінляндія, Aurelio Olivar Іспанія Іспанія
11 2014 7-8 червня Естонія Естонія, Пилва
2017 21-22 квітня Італія Італія, Сан-Джиміньяно
2018 25-26 серпня Україна Україна, Берегомет
2020 22-23 серпня Латвія Латвія, Кукумс

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Downloads | Rogaining. web.archive.org. 1 березня 2011. Архів оригіналу за 1 березня 2011. Процитовано 29 листопада 2023.
  2. Зазначено кількість команд, що брали участь у форматі 24 години.
  3. Зазначено кількість спортсменів, які брали участь у форматі 24 години.

Посилання[ред. | ред. код]