Сестри Милосердя з Міядзаки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сестри Милосердя з Міядзакі
Caritas Sisters of Miyazaki
Абревіатура C.S.M.
Церква Римо-католицька церква
Засновник Антоніо Каволі і Вінченцо Чіматті
Заснування 15 серпня 1937 року
Сайт http://www.m-caritas.jp
Антоніо Каволі і сестри конгрегації.

Се́стри Милосе́рдя з Міядза́кі (яп. 宮崎カリタス修道女会, Міядзакі Карітасу Сю:до:дзьокай, англ. Caritas Sisters of Miyazaki, CSM) — католицька монаша конгрегація папського права, заснована доном Антоніо Каволі (SDB) и доном інченцо Чіматті (SDB) 15 серпня 1937 року, в місті Міядзакі, Японія. Входить до складу Салезіанської сім'ї.

Покровителями є св. Іван Боско, Діва Марія Заступниця Християн, св. Йосип, св. Вінсент де Поль.

Історія[ред. | ред. код]

Дон Антоніо Каволі, засновник згромадження Сестер Милосердя.

Конференція (група) «Сестер Милосердя», започаткована в 1928 році отцем-салезіанином Антоніо Каволі, разом з частиною «Конференції св. Вінсента», що потім влилася до неї, займалася «Садом Милосердя» —притулком для людей похилого віку і сиріт у Міядзакі. ПЗа порадою дона Вінченцо Чіматті, групу перетворюють в Конгрегацію 15 серпня 1937 року.

8 серпня 1939 року дон Вінченцо Чіматті, апостольський префект Міядзакі, канонічно засновує Конгрегацію єпархіального права. В 1939 році вже є перші черниці, що принесли обіти. Під час другої світової війни конгрегація переживає, як і вся Японія, кризу і бідність. По закінченні війни, конгрегація відкриває свої філії в Кореї, Латинській Америці і в Європі, продовжуючи займатися сиротами та людьми похилого віку. В 1948 році схвалений перший монастирський статут; останній, оновлений за правилами Салезіянської родини, був затверджений у вересні 1985 року. З 24 січня 1986 року Конгрегація стає членом Салезіянської родини. У січні 1998 року Конгрегація стає Конгрегацією Папського права.

Теперішній час[ред. | ред. код]

Дон Вінченцо Чіматті, співзасновник конгрегації Сестер Милосердя.

За даними 2008 року, конгрегація налічує більше 1000 черниць (приблизно 500 сестер з Японії, 500 з Кореї та інших країн світу), які працюють в 11 країнах.

Місія[ред. | ред. код]

Мета існування конгрегації — турбота про хворих і стражденних, сиріт, виховання і освіта дітей, турбота про нужденні сім'ї і літніх людей, євангелізація. Девіз конгрегації — «Блаженні милостиві» (Мт. 5:7) і «Ідіть, навчайте всі народи» (Мт. 28:19)

Конгрегація і Салезіянська родина[ред. | ред. код]

Так як Сестри Милосердя є членами Салезіянської родини, то генеральний настоятель головної конгрегації в цій сім'ї — конгрегації Салезіан — є її натхненником і центром єдності. Конгрегація проводить місію Дона Боско в Церкві з урахуванням часу і місця діяльності. Інститут активно співпрацює з іншими групами Салезіянської сім'ї.

Організація[ред. | ред. код]

У Конгрегацію приймають після періоду ознайомлення після закінчення 2-х років новіціяту.

Література[ред. | ред. код]

  • Салезіянськеа родина (переклад з видання: La Famiglia salesiana di Don Bosco), Вид. СЦДБ, Гатчина, 2002

Посилання[ред. | ред. код]