Користувач:Ірина Михальчук/Крижані кристали

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Як утворенюється крижанийо лід.
Крижані кристали на замерзлому ставку
Крижані кристали

Кристали льоду є твердим льодом, який демонструє атомне упорядкування на різних ділянках довжини і містить гексагональні колони, шестикутні пластини, дендритні кристали та алмазний пил .

Формування[ред. | ред. код]

Надзвичайно симетричні форми зумовлені вологістю, а саме осіданням водяної пари на крижаний кристал. Залежно від температури навколишнього середовища і вологості, крижані кристали можуть рости з початкової шестикутної призми до численних симетричних форм. Можливі форми для кристалів льоду - це стовпчики, голки, тарілки та дендрити. Якщо кристал мігрує в регіони з різними умовами навколишнього середовища, схема зростання може змінюватися, і кінцевий кристал може показувати змішані структури. Кристали льоду, як правило, падають, якщо їх основна вісь розташована уздовж горизонталі. Це видно в поляриметричних погодних радіолокаційних сигнатурах із підвищеними (позитивними) значеннями диференціальної відбивної здатності. Електрифікація кристалів льоду може викликати вирівнювання, відмінні від горизонтальних. Електрифіковані кристали льоду добре виявляються поляриметричними погодними радарами.

Температура і вологість визначають багато різних кристалічних форм.[1] Кристали льоду відповідають за різні екрани атмосферної оптики. [2]

Крижані хмари складаються з кристалів льоду, найбільш помітними є хмари циркуса і крижаний туман. Невелике відбілювання чистого блакитного неба, спричинене кристалами льоду високо в тропосфері, може бути ознакою того, що наближається погодний фронт (і дощ ), оскільки вологе повітря переноситься на високий рівень і замерзає до кристалів льоду.  

Дендритні кристали льоду знімають за допомогою скануючого електронного мікроскопа . Кольори генеруються комп'ютером .

Геометрія[ред. | ред. код]

При температурі навколишнього середовища і тиску молекули води мають форму V. Два атома водню зв’язуються з атомом кисню під кутом 105°. [3]

посилання= Звичайні кристали льоду симетричні і мають шестикутний малюнок .

Квадратні кристали[ред. | ред. код]

Квадратні кристали льоду утворюються при кімнатній температурі при стисненні між двома шарами графену. Матеріал являє собою нову кристалічну фазу льоду, що приєднується до 17 інших. Дослідження, отримане з попереднього відкриття, що водяна пара і рідка вода можуть проходити через ламіновані листи оксиду графену, на відміну від менших молекул, таких як гелій . Вважається, що цей ефект визначається силою Ван-дер-Ваальса, яка може залучати більше 10 000 атмосферного тиску. [3]

Дивись також[ред. | ред. код]

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Visconti, Guido (2001). Fundamentals of Physics and Chemistry of the Atmosphere. Berlin: Springer. ISBN 3540674209. OCLC 46320998.
  2. Tape, Walter (1994). Atmospheric Halos. Washington, DC: American Geophysical Union. ISBN 9780875908342. OCLC 28724110.
  3. а б Sandwiching water between graphene makes square ice crystals at room temperature. ZME Science. 27 березня 2015. Процитовано 2 травня 2018.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

[[Категорія:Атмосферна оптика]] [[Категорія:Лід]]