VR Group

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
VR Group
фін. VR-Yhtymä Oyj (25 квітня 2022)[1]
Тип залізнична компанія і залізничний перевізникd
Форма власності публічна корпораціяd[1]
Галузь залізничний транспорт[2]
Засновано 1 березня 1995
Штаб-квартира Iso Pajad
Продукція залізничний транспорт
Виторг 1 231 400 000 € (2015)
Співробітники 8615 осіб (2015)
Дочірні компанії
  • Pohjolan Liikenned, VR FleetCared, VR Sveriged, VR Transpointd і Avecrad
  • Член Міжнародний союз залізниць[3] і Service Sector Employers Paltad
    vrgroup.fi(фін.)
    CMNS: VR Group у Вікісховищі
    Лінії VR

    VR Group (фін. VR-Yhtymä Oy, швед. VR-Group Ab) — державна залізнична компанія Фінляндії. Займається вантажними і пасажирськими залізничними перевезеннями. Довжина колій 5 794 км.

    Історія[ред. | ред. код]

    Заснована в 1862 році. Спочатку мала назву «Фінські залізниці» (фін. Suomen Valtion Rautatiet) до 1922 року.

    Електрифікація VR[ред. | ред. код]

    Всі залізниці Фінляндії електрифіковані змінним струмом. Фінські залізниці використовують електровози Bombardier і НЕВЗу, курсують рейкові автобуси Dm12 (ČKD Vagonka)

    Участь в антиросійських санкціях[ред. | ред. код]

    1 березня 2022 року, у зв'язку з російським вторгненням в Україну, компанія оголосила, що вона утримається від будь-якої взаємодії з російською стороною, крім зв'язку, необхідного для транскордонного руху. Курсування швидкісного пасажирського поїзду Allegro за маршрутом Санкт-Петербург-Гельсінкі триватиме на вимогу фінської влади до подальшого повідомлення для того, щоб громадяни Фінляндії та інших країн ЄС мали змогу покинути територію росії.

    Крім того, російські громадяни, які бажають покинути країну, теж повинні мати таку можливість. Продовження руху — це рішення, прийняте як Європейським Союзом, так і урядом Фінляндії. Також повідомлялося, що усі українці можуть подорожувати безкоштовно при пред'явленні українського паспорта в поїздах VR Group у Фінляндії. VR Group підсвітила годинникову вежу Центрального залізничного вокзалу Гельсінкі кольорами українського прапора, а сам український прапор був піднятий на флагштоку вокзалу з 3 березня 2022 року[4].

    25 березня 2022 року залізничне сполучення швидкісними поїздами Allegro між Фінляндією та росією припинилося, так як була досягнута основна мета продовження руху: забезпечити можливість громадянам Фінляндії та інших країн ЄС покинути росію. «За ці тижні люди, які хотіли виїхати з Росії, встигли покинути країну», — заявив директор з пасажирських перевезень залізничного концерну VR Group Топі Сімола (Topi Simola)[5].

    26 березня було оголошено, що VR Transpoint з 12:00 27 березня 2022 року через санкції запроваджені проти «Російських залізниць» призупиняє вантажні перевезення з росії до подальшого повідомлення[6]. Проте, вже 30 березня VR Group повідомила про відновлення вантажних перевезень в росію, які були призупинені через санкції Великої Британії проти «Російських залізниць». Компанія отримала роз'яснення від влади Великої Британії про те, що ці санкції не поширюються на контракти VR Group. Рішення про відновлення вантажного сполучення не відмінило призупинення діяльності швидкісного потягу Allegro[7].

    6 квітня 2022 року рада директорів VR Group ухвалила рішення про контрольоване припинення східних вантажних перевезень та підготовку плану скорочення трафіку, який має бути реалізовано таким чином, щоб враховувати потреби безпеки постачання[8].

    3 травня 2022 року VR Group повідомила про початок розірвання контрактів з клієнтами, але частина російського трафіку може тривати до кінця року відповідно до умов припинення договорів, якщо клієнт все ще цього вимагатиме.

    iVR Group також ініціювала переговори про продаж або ліквідацію своїх асоційованих компаній в росії: ContainerTrans Scandinavia (CTS)[9] і Freight One Scandinavia (FOS)[10]. Крім того, VR Group почала переговори про продаж своєї російської дочірньої компанії Finnlog, яка надає вагони в оренду ключовим клієнтам VR Transpoint у Фінляндії та управляє вагонами для імпортного перевезення деревини між росією та Фінляндією.

    Вантажообіг між Фінляндією та РФ становив третини від загальної кількості вантажоперевезень VR Group, 2021 року він склав 37 млн тонн.[7]


    Див. також[ред. | ред. код]

    Примітки[ред. | ред. код]

    1. а б Business Information SystemFinnish Patent and Registration Office, Finnish Tax Administration.
    2. Архів преси XX століття — 1908.
    3. https://vademecum.uic.org/en/memberDetail/146
    4. VR Group's actions due to the Russian attack on Ukraine. Процитовано 17 червня 2022.(англ.)
    5. Фінляндія скасувала пасажирські поїзди до Росії. Процитовано 17 червня 2022.
    6. VR Transpoint is suspending freight traffic from Russia until further notice due to sanctions. Процитовано 17 червня 2022.(англ.)
    7. а б VR Transpoint's eastern freight traffic starts. Процитовано 17 червня 2022.(англ.)
    8. VR discontinues its Eastern freight traffic in a controlled manner. Процитовано 17 червня 2022.(англ.)
    9. CTS — компанія, що надає послуги з контейнерних перевезень та експедиторських послуг між Фінляндією та росією та іншими країнами СНД та Азії. В CTS VR володіє 50 %, інші 50 % належать АТ «ТрансКонтейнер».
    10. FOS — це логістична компанія, що спеціалізується на залізничних перевезеннях між Фінляндією, росією та країнами СНД. VR володіє 50 % FOS, інші 50 % належать АТ «Перший вантажний транспорт» (PGK).

    Посилання[ред. | ред. код]

    • www.vr-konserni.fi — офіційний сайт «VR Group». (фін.)(швед.)(англ.)