We Are Not Your Kind

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
We Are Not Your Kind
ВиконавецьSlipknot
Дата випуску9 серпня 2019
Жанрважкий метал
Моваанглійська
ЛейблRoadrunner Records
ПродюсерSlipknot і Грег Фідельманd

We Are Not Your Kind (укр. Ми не такі, як ви) — шостий студійний альбом американського хеві-метал-гурту Slipknot. Записаний в EastWest Studios у Голлівуді, штат Каліфорнія, зі співпродюсером Грегом Фідельманом, який раніше продюсував альбом гурту .5: The Gray Chapter (2014), він вийшов 9 серпня 2019 року на лейблі Roadrunner Records. Назва альбом взята з тексту пісні «All Out Life», яка вийшла окремим синглом у 2018 році та бонус-треком до японського видання альбому. We Are Not Your Kind — єдиний альбом Slipknot, записаний колективом з восьми учасників, оскільки колишній перкусіоніст Кріс Фен був звільнений з гурту в березні 2019 року після того, як подав на Slipknot судовий позов за нібито несплачений гонорар.

We Are Not Your Kind отримав схвалення критиків; численні оглядачі називали альбом одним із найкращих релізів у кар'єрі Slipknot, високо оцінюючи рівень експериментів, продемонстрований у ключових піснях, а також вважали його знаковим релізом у жанрі важкого металу. Сингл «Unsainted» досяг 10 місця в американському чарті Billboard Mainstream Rock, а «Solway Firth» потрапив до першої десятки чарту UK Rock & Metal Singles. We Are Not Your Kind дебютував під першим номером в американському та британському чартах, а також у кількох інших хіт-парадах по всьому світу.

Передумови та написання пісень

[ред. | ред. код]

Робота над шостим студійним альбомом Slipknot почалася в лютому 2017 року, коли гітарист гурту Джим Рут і перкусіоніст Шон Креєн разом почали писати новий матеріал. В інтерв'ю Rolling Stone у листопаді 2016 року Креєн заявив, що гурт поки пише пісні, але коли саме вирушить до студії — ще невідомо[1]. Пізніше він додав, що учасники гурту хотіли не поспішати записувати нові пісні, намагаючись встигнути у заздалегідь встановлений термін, як вони робили раніше[2]. Це влітку 2015 року перкусіоніст заявив, що хоче написати концептуальний альбом, схожий наThe Wall від Pink Floyd або Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band від Beatles, ймовірно, у формі подвійного альбому із визначеною концепцією та численними інструментальними інтерлюдіями[3]. Кілька заготовок пісень було запозичено з демо-записів, записаних під час попереднього туру, і за словами Креєна, у гурту були «сотні ідей»[4].

В серпні 2017 року Креєн розказав, що було створено «близько 27 композицій». В інтерв'ю NME він додав, що «багато з нас збираються у вересні, щоб почати працювати над цими 27 музичними творами, і ми збираємося додати ще декілька», підтверджуючи наміри випустити подвійний альбом[5]. В інтерв'ю Metal Hammer у жовтні Креєн розповів, що працював з Рутом і барабанщиком Джеєм Вайнбергом над упорядкуванням матеріалу, написаного під час попереднього турне, який у поєднанні з новими ідеями призвів до «семи чи восьми» повних пісень[6]. Значна частина процесу створення пісень відбувалася без фронтмена гурту Корі Тейлора, який провів 2017 рік, записуючи шостий альбом його іншого проєкту Stone Sour Hydrograd[7]. На початку 2018 року вокаліст почав писати тексти для трьох нових пісень, які, за його словами, мали бути засновані на подіях його життя за останні кілька років[8]. У квітні Тейлор стверджував, що написав тексти для «майже всієї» нової музики гурту[9].

Запис і виробництво

[ред. | ред. код]

В розмові з HMV про процес запису альбому, Рут згадав, що гурт витратив багато часу на роботу над початковими аранжуваннями, пояснивши: «Ми витратили більшість часу на демо. Ми створили їх і дозволили їм розвиватися»[10]. Це дозволило групі «зробити крок назад» і переглянути записи пізніше, що призвело до того, що гітарист назвав «органічним» результатом[11]. Проте він додав, що фінальна частина студійної роботи стала «великим викликом», зауваживши, що «хотів би мати більше часу власне для запису альбому»[10]. Рут також відрізняв підхід до We Are Not Your Kind від його попередника .5: The Gray Chapter; він нагадав, що для релізу 2014 року «[ці] пісні прийшли прямо з мого гаража, і вони не мали такої сили, як у живої групи», в той час, як на новому записі «ми грали пісні як гурт і записували їх із клік-треком та без нього; і саме дублі без клік-треку потрапили до остаточної версії»[12].

Через кількість часу, витраченого на написання та запис демо-версій для альбому, багато треків із сесій We Are Not Your Kind залишилися невиданими. За словами Креєна, гурт записав загалом 22 пісні та 26 інтермедій для альбому, від багатьох з яких відмовилися на користь сильніших треків[13]. Перед релізом альбому перкусіоніст розповів журналу Kerrang!, що «є ще 15 пісень, які не потрапили до альбому», принаймні сім або вісім з яких були записані із вокалом[14]. Виступаючи в подкасті Metal Talks сервісу Spotify, Креєн пояснив, що обираючи, які пісні включити до альбому, він намагається «уявити [себе] фанатом у світі, в якому ми живемо сьогодні»[15]. Далі він сказав, що саме через це «All Out Life» не увійшла до альбому: на його думку, шанувальники воліли б почути нову пісню замість тієї, яка вже була відома раніше[15].

Музика та тексти

[ред. | ред. код]

We Are Not Your Kind відносили до жанрів ню-метал[16][17], альтернативний метал[18], грув-метал[17], екстремальний метал[19] та хард-рок[20]. Оглядачі та учасники гурту вважали його одним із найбільш експериментальних альбомів у кар'єрі Slipknot. Альбом містить інструментальні композиції та елементи електронної музики, прогресивного року, електророку, реп-металу та електроіндастріалу[16][21]. Під час інтерв'ю з Деніелом П. Картером на радіостанції BBC Radio 1 Корі Тейлор стверджував, що гурт «ймовірно розширив власні межі креативності та експериментальності якомога далі», додавши, що «ми не тільки побували у місцях, на які музично натякали протягом багатьох років, але насправді ніколи не досягали повністю, але також зробили найважчі речі, ніж будь-коли»[22]. Емілі Картер із Kerrang! описала We Are Not Your Kind як «найбільш експериментальний альбом 'Knot на сьогодні»[23], автор NME Джордан Бассет назвав його «Slipknot на максимумі артистизму»[19], а Ройзін О'Коннор з The Independent стверджувала, що «чиста амбіція We Are Not Your Kind така ж приголомшлива, як і їхній оригінальний альбом Iowa»[24]. Декілька критиків відзначили «Spiders» як одну з найбільш авангардних пісень на альбомі, в якій «моторошні звуки фортепіано» та «розсипчасті удари барабанів» переважають більш поширені низькі гітарні рифи[25][26][27].

Ще одною якістю We Are Not Your Kind, яку розрекламували під час підготовки до релізу, стала важкість музики. Ще в червні 2018 року Тейлор заявив, що їхній шостий альбомом буде «схожим на Iowa за рівнем важкості»[28]. Пізніше він заявив, що альбом містить одну з найважчих пісень у їхній кар'єрі[29]. Сем Тейлор з Financial Times визнав, що гурт «не блефував», коли робив такі заяви, зауваживши, що альбом «часто знаходиться на межі виснаження»[30]. Автор Gigwise Анна Сміт також припустила, що We Are Not Your Kind містить «чи не найважчий матеріал з моменту однойменного дебюту [гурту]»[31]. Рецензуючи альбом для вебсайту Blabbermouth.net, Джей Г. Горанія похвалив спроби гурту бути важкими на We Are Not Your Kind: описуючи їхні перші два альбоми, Горанія висловив думку, що «Slipknot ніби намагалися бути найважчим гуртом на ринку і занадто старалися», зробивши висновок, що «коли вони зараз перевантажилися, це виглядає більш автентично та виразно»[32].

За словами Корі Тейлора, We Are Not Your Kind містив деякі з його найбільш особистих пісень на той момент. Фронтмен пояснив, що «особисто для мене це були важкі кілька років. […] Я зміг трохи впоратися з депресією і сформулювати спосіб, як це описати»[33]. На початку написання текстів він стверджував, що «це, мабуть, мій найбільш автобіографічний матеріал за багато років», описуючи зміст лірики як «темний… справді темний»[8]. На тексти Тейлора вплинуло розставання з тодішньою дружиною Стефані Лубі 2016 року; в інтерв'ю виданню Loudwire він пояснив, що «наратив [на альбомі] з'явився, коли я намагався подолати наслідки дійсно токсичних стосунків»[34]. Ще однією темою, яка вплинула на тексти альбому, став глобальний «розкол»[35], який, як стверджував Тейлор, підживлював президент США Дональд Трамп через «фанатизм» і «расизм»[36].

Просування та випуск

[ред. | ред. код]
Перкусіоніста Кріса Фена звільнили зі Slipknot у березні 2019 року після того, як він подав на гурт до суду за несплату роялті.

Першою новою піснею, випущеною під час запису We Are Not Your Kind, був сингл «All Out Life», що вийшов 31 жовтня 2018 року[37]. Його спродюсував Грег Фідельман, який пізніше працював над альбомом[38]. Музичний відеокліп на пісню, знятий Шоном «Клоуном» Креєном[39], встановив рекорд гурту за кількістю переглядів за один день на YouTube, набравши понад 3,4 мільйона[40]. Спочатку планувалося, що трек з'явиться на We Are Not Your Kind (назва якого взята з тексту цієї пісні), однак врешті решт від цього відмовилися. Вокаліст Корі Тейлор пізніше пояснив, що «це була окрема річ, яка просто дала людям знати, що ми нікуди не ділися»[41]. У лютому 2019 року гурт запустив вебсайт із тизером за URL-адресою wearenotyourkind.com[42], а через кілька днів було підтверджено дату виходу альбому[43]. За два місяці гурт оприлюднив трек-лист альбому й офіційно підтвердив, що той називатиметься We Are Not Your Kind[44].

Менш ніж через два тижні після оголошення дати виходу альбому стало відомо, що перкусіоніст Кріс Фен подав до суду на решту гурту (з Тейлором і Креєном в ролі окремих відповідачів), стверджуючи, що з нього було утримано роялті від мерчандайзингу та гастролей[45]. Через кілька днів його звільнили з гурту, а в офіційному пресрелізі було зазначено, що «Кріс знає, чому він більше не є частиною Slipknot. Ми розчаровані тим, що він вирішив вказувати на інших та вигадувати претензії, а не робити те, що було необхідно, щоб продовжувати бути частиною Slipknot»[46]. Посаду Фена посів невідомий виконавець, якого шанувальники прозвали «Людина-тортилья» через дизайн маски[47]. Пізніше Джим Рут заявив, що відхід Фена мало вплинув на виробництво альбому[10].

16 травня 2019 року, в день офіційного анонсу альбому, Slipknot випустили перший синглом «Unsainted» разом із музичним відео, яке розкрило нові маски кожного учасника[48]. Відео побило рекорд популярності серед записів гурту, встановлений «All Out Life», отримавши понад 4,7 мільйона переглядів на YouTube за перші 24 години[49]. Сингл посів 10 місце в американському чарті Billboard Mainstream Rock, що стало найвищою позицією гурту з часів «The Devil in I» 2014 року[50], а також 68 місце в чарті синглів Великобританії, найвищу позицію гурту з часів «Psychosocial» (2008 рік)[51]. Дебютне виконання пісень «Unsainted» та «All Out Life» відбулося наступного дня, коли гурт виступив на телешоу Jimmy Kimmel Live!, зігравши наживо вперше з листопада 2016 року[52]. «Solway Firth» вийшов як другий сингл альбому 22 липня[53], досягши 14 місця в чарті Billboard Hot Rock Songs[54]. 5 серпня вийшов третій сингл «Birth of the Cruel», а 16 грудня — четвертий та останній сингл «Nero Forte»[55].

Після короткого виступу на Jimmy Kimmel Live! Slipknot виступали на низці європейських фестивалів протягом літа 2019 року[56]. Зокрема, гурт вчетверте став хедлайнером британського фестивалю Download[57], кадри з якого пізніше увійшли до музичного відео «Solway Firth»[58]. З липня по вересень відбувся перший тур Knotfest Roadshow у Північній Америці[59]. Пізніше того ж року Slipknot мали виступити на розігріві у Metallica в Австралії та Новій Зеландії, але концерти було скасовано через те, що фронтмен Metallica Джеймс Хетфілд потрапив у реабілітаційний центр[60]. 2020 року турне продовжилося виступами у Великій Британії та Європі[61]. Міжнародний реліз We Are Not Your Kind відбувся 9 серпня 2019 року на лейблі Roadrunner Records[62]. Хоча пісня «All Out Life» і не потрапила до альбому, вона з'явилася як бонус-трек до японського видання[63].

Критичні відгуки

[ред. | ред. код]
Професійні огляди
Сукупні оцінки
Джерело Рейтинг
AnyDecentMusic? 7.8/10[65]
Metacritic 89/100[64]
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
AllMusic 4/5 зірок[66]
Consequence of Sound A[67]
Exclaim! 8/10[68]
The Guardian 4/5 зірок[27]
The Independent 5/5 зірок[24]
Kerrang! 5/5 зірок[69]
Metal Hammer 4/5 зірок[70]
NME 5/5 зірок[19]
Pitchfork 6.7/10[71]
Rolling Stone 3.5/5 зірок[72]

We Are Not Your Kind був схвально сприйнятий музичними критиками. На сайті-агрегаторі Metacritic, який визначає нормалізований рейтинг за 100-бальною шкалою, покладаючись на оцінки від основних музичних видань, альбом отримав середню оцінку 89 балів на основі 14 рецензій. Журналіст Forbes Квентін Сінгер заявив, що альбом був «метал-магнум-опусом»[73].

У п'ятизірковому огляді для NME Джордан Бассет описав We Are Not Your Kind як «дивовижний запис: ревуче, жахливе заглиблення в нутрощі відрази гурту, первісний крик нескінченно винахідливого екстремального металу та пекучої мізантропії»[19]. Автор Kerrang! Емілі Картер також надала альбому найвищу оцінку, написавши, що «за 20 років після свого дебюту Slipknot такі ж сміливі, безстрашні та хвилюючі, як завжди». Ройзін О'Коннор з The Independent сказала, що «сама амбіція We Are Not Your Kind така ж приголомшлива, як і їхній основоположний запис Iowa, а динаміка може бути навіть кращою»[24]. Подібним чином Майкл Пементел з Consequence of Sound назвав альбом потужною еволюцією стилю гурту, назвавши «одним із найсильніших альбомів у їхній кар'єрі». Джо Сміт-Енгельхардт із Exclaim! описав його як «повернення до форми» після останніх двох альбомів, які були «дещо шаблонними». Джей Х. Горанія з Blabbermouth.net назвав платівку «сяючою перлиною в короні Slipknot»[32].

Численні критики вважали головний сингл «Unsainted» одним із найяскравіших моментів альбому. Бассет назвав пісню «однією з найкращих речей, які коли-небудь робили Slipknot»[19], а Корі Ґроу з Rolling Stone описав як «одну з найзахопливіших — і найжорсткіших — пісень у кар'єрі гурту». Анна Сміт із Gigwise назвала пісню «бажаним поєднанням старого та нового»[31]. Інші коментатори зосереджувалися на експериментальному характері платівки. Адам Ріс з Metal Hammer зазначив, що «A Liar's Funeral» і «Not Long for This World» мають «найбільший вплив» на альбом, тоді як автор Loudwire Джон Відерхорн написав, що «На We Are Not Your Kind … Slipknot на просто використали свої сильні сторони; вони значно розширили свої параметри, ведучи гурт у музичних напрямках, на які раніше лише натякали»[74]. Фронтмен гурту Корі Тейлор також отримав широку похвалу за тексти та вокал, який Картером назвав «видатним», а Пементел — «чудовим».

Дуже небагато рецензій на We Are Not Your Kind містили серйозну критику альбому. Пементел визнав, що «відверто кажучи, враховуючи всю стилізацію, продюсування та креативність, важко знайти в альбомі щось погане», стверджуючи, що «фанати, які сумують за раннім звучанням гурту, можуть не зачепитися за We Are Not Your Kind негайно, але навіть ці слухачі, ймовірно, звернуть увагу на цей винятковий лонгплей». Автор Pitchfork Енді О'Коннор визнав, що хоча альбом «може запропонувати більше, ніж очікувалося», він «все ще іноді надзвичайно недалекоглядний», стверджуючи, що «Slipknot знають, що для них працює, і занадто це експлуатують». Називаючи альбом «найкращий записом Slipknot за останні 15 років», на сайті Sputnikmusic поскаржилися на його довжину та одноманітний ритм[75].

Визнання

[ред. | ред. код]
Рейтинги на кінець року
Видання Рейтинг Позиція
Consequence 30 найкращих метал + хард-рок альбомів 2019 року 3 [76]
Exclaim! 10 найкращих метал- та хардкор-альбомів 2019 року 7 [77]
The Independent 50 найкращих альбомів 2019 року 14 [78]
Kerrang! 50 найкращих альбомів 2019 року 1 [79]
Loudwire 50 найкращих метал-альбомів 2019 року [80]
Heavy Metal Awards Найкращі альбоми 2019 року 1 [81]
NME 50 найкращих альбомів 2019 року 13 [82]
Revolver 25 найкращих альбомів 2019 року 2 [83]
Rolling Stone 10 найкращих метал-альбомів 2019 року 1 [84]
Sputnikmusic 50 найкращих альбомів 2019 року 41 [85]
Ultimate Guitar 20 найкращих альбомів 2019 року 6 [86]
Рейтинги на кінець десятиліття
Видання Рейтинг Місце
Consequence 25 найкращих метал-альбомів 2010-х 15 [87]
Kerrang! 75 найкращих альбомів 2010-х 8 [88]
Louder Sound 50 найкращих метал-альбомів 2010-х 3 [89]
Loudwire 66 найкращих метал-альбомів десятиліття 25 [90]
NME Найкращі альбоми десятиліття: 2010-ті 48 [91]
Revolver 25 найкращих альбомів 2010-х 16 [92]

Комерційні показники

[ред. | ред. код]

We Are Not Your Kind потрапив до першої десятки в чартах альбомів понад двадцяти країн, дебютувавши на вершині приблизно в десяти з них (включно з австралійськими, бельгійськими, канадськими, фінськими, ірландськими, португальськими, іспанськими, британськими та американськими чартами). Альбом дебютував на вершині американського Billboard 200 із 118 000 альбомних еквівалентів, включаючи 102 000 чистих продажів альбомів, ставши третім поспіль альбомом Slipknot, який досяг вершини національного чарту, після All Hope Is Gone та .5: The Gray Chapter[93]. Десять композицій з альбому потрапили до чарту Billboard Hot Rock Songs: «Nero Forte» під номером 11, «Birth of the Cruel» (№ 14), «Critical Darling» (№ 19), «Orphan» (№ 28), «Red Flag» (№ 30), «Spiders» (№ 34), «A Liar's Funeral» (№ 38), «Insert Coin» (№ 39), «Death Because of Death» (№ 40) і «Not Long for This World» (№ 43)[54]. Альбом дебютував на першому місці у UK Albums Chart, посунувши Еда Ширана з альбомом No.6 Collaborations Project, який очолював хіт-парад чотири тижні поспіль; за перший тиждень було продано 31 800 одиниць, включаючи 25 500 фізичних копій. Перше місце британського чарту альбом Slipknot посів вперше з 2001 року, коли вийшла платівка Iowa[94].

Список пісень

[ред. | ред. код]

Автор музики і слів Корі Тейлор, Джим Рут та Шон Креєн, окрім вказаних пісень[95][96]

#НазваАвторТривалість
1.«Insert Coin» 1:38
2.«Unsainted»
4:20
3.«Birth of the Cruel» 4:35
4.«Death Because of Death» 1:20
5.«Nero Forte»
  • Тейлор
  • Рут
  • Томсон
  • Креєн
  • Вентурелла
5:15
6.«Critical Darling»
  • Тейлор
  • Рут
  • Томсон
  • Креєн
6:25
7.«A Liar's Funeral» 5:27
8.«Red Flag» 4:11
9.«What's Next» 0:53
10.«Spiders»
  • Тейлор
  • Рут
  • Томсон
  • Креєн
4:03
11.«Orphan» 6:01
12.«My Pain» 6:48
13.«Not Long for This World» 6:35
14.«Solway Firth» 5:56
63:29
Бонус-трек до японського видання[97]
#НазваТривалість
15.«All Out Life»5:40
69:09

Учасники запису

[ред. | ред. код]

Список учасників взято з буклета до альбому[98].

  • Slipknot
  • Запрошені музиканти
    • Angel City Chorale – хоровий вокал на «Unsainted»
    • (#3) Кріс Фен — перкусія та бек-вокал у «All Out Life»
    • Кет Прімо – додатковий вокал у пісні «Death Because of Death»
  • Додатковий персонал
    • Slipknot – виробництво
    • Грег Фідельман – виробництво, звукоінженер
    • Грег Гордон – звукоінженер
    • Сара Кілліон – звукоінженер
    • Пол Фіг – звукоінженер
    • Бо Боднар – асистент звукоінженера
    • Чаз Секстон – асистент звукоінженера
    • Джо Баррезі – зведення
    • Джун Муракава – асистент зведення
    • Ден Монті – монтаж
    • Боб Людвіг – мастеринг
    • Майкл Боланд – дизайн
    • Александрія Креєн-Конвей – фотографія групи

Місця в чартах 

[ред. | ред. код]
Тижневі чарти
Хіт-парад (2019) Найвища
позиція
Австралія Австралія Australian Albums (ARIA)[99] 1
Австрія Австрія Austrian Albums (Ö3 Austria)[100] 3
Бельгія Бельгія Belgian Albums (Ultratop Flanders)[101] 1
Бельгія Бельгія Belgian Albums (Ultratop Wallonia)[102] 1
Канада Канада Canadian Albums (Billboard)[103] 1
Чехія Чехія Czech Albums (ČNS IFPI)[104] 4
Данія Данія Danish Albums (Hitlisten)[105] 7
Нідерланди Нідерланди Dutch Albums (MegaCharts)[106] 2
Фінляндія Фінляндія Finnish Albums (Suomen virallinen lista)[107] 1
Франція Франція French Albums (SNEP)[108] 2
Німеччина Німеччина German Albums (Offizielle Top 100)[109] 2
Угорщина Угорщина Hungarian Albums (MAHASZ)[110] 2
Ірландія Ірландія Irish Albums (IRMA)[111] 1
Італія Італія Italian Albums (FIMI)[112] 3
Японія Японія Japan Hot Albums (Billboard Japan)[113] 8
Японія Японія Japanese Albums (Oricon)[114] 9
Латвія Латвія Latvian Albums (LAIPA)[115] 6
Литва Литва Lithuanian Albums (AGATA)[116] 9
Мексика Мексика Mexican Albums (AMPROFON)[117] 1
Нова Зеландія Нова Зеландія New Zealand Albums (Recorded Music NZ)[118] 2
Норвегія Норвегія Norwegian Albums (VG-lista)[119] 3
Норвегія Норвегія Norwegian Vinyl Albums (VG-lista)[120] 1
Польща Польща Polish Albums (ZPAV)[121] 3
Португалія Португалія Portuguese Albums (AFP)[122] 1
Шотландія Шотландія Scottish Albums (OCC)[123] 1
Іспанія Іспанія Spanish Albums (PROMUSICAE)[124] 1
Швеція Швеція Swedish Albums (Sverigetopplistan)[125] 4
Швейцарія Швейцарія Swiss Albums (Schweizer Hitparade)[126] 2
Велика Британія Велика Британія UK Albums (OCC)[127] 1
Велика Британія Велика Британія UK Rock & Metal Albums (OCC)[128] 1
США США US Billboard 200[93] 1
США США Top Rock Albums (Billboard)[129] 1
Річні чарти
Хіт-парад (2019) Позиція
Australian Albums (ARIA)[130] 49
Austrian Albums (Ö3 Austria)[131] 55
Belgian Albums (Ultratop Flanders)[132] 73
Belgian Albums (Ultratop Wallonia)[133] 146
French Albums (SNEP)[134] 187
German Albums (Offizielle Top 100)[135] 43
Mexican Albums (AMPROFON)[117] 94
Swiss Albums (Schweizer Hitparade)[136] 66
US Top Album Sales (Billboard)[137] 32
US Top Current Album Sales (Billboard)[138] 28
US Top Rock Albums (Billboard)[139] 37
US Top Hard Rock Albums (Billboard)[140] 14

Сертифікації

[ред. | ред. код]
Регіон Сертифікація Продажі
Австрія (IFPI Austria)[141] Золотий 7500double-dagger
Канада (Music Canada)[142] Золотий 40 000double-dagger
Велика Британія (BPI)[143] Золотий 100 000double-dagger

*продажі, що базуються лише на сертифікаціях
^відвантаження, що базуються лише на сертифікаціях

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Grow, Kory (22 листопада 2016). Slipknot's Shawn 'Clown' Crahan on Bloody Directorial Debut. Rolling Stone. Процитовано 14 серпня 2019.
  2. Teitelman, Bram (23 листопада 2016). Shawn "Clown" Crahan talks 'Officer Downe,' next Slipknot album. Metal Insider. Процитовано 14 серпня 2019.
  3. Clown Wants Slipknot To Make Double Concept Album: We've Gotta Write Our 'The Wall' Or 'Sgt. Pepper's'. Blabbermouth.net. 27 червня 2015. Процитовано 14 серпня 2019.
  4. Slipknot Has 'Hundreds Of Ideas' For Next Album, Says Shawn 'Clown' Crahan. Blabbermouth.net. 6 березня 2017. Процитовано 14 серпня 2019.
  5. Trendell, Andrew (4 серпня 2017). What's next for Slipknot?. NME. Процитовано 14 серпня 2019.
  6. Slipknot's Clown: "We have eight new songs". Metal Hammer. 31 жовтня 2017. Процитовано 14 серпня 2019.
  7. Corey Taylor "hasn't even heard" any of Slipknot's new music. Alternative Press. 13 листопада 2017. Процитовано 14 серпня 2019.
  8. а б Corey Taylor Says New Slipknot Music Is 'Awesome,' Promises 'Most Autobiographical' Lyrics In Years. Blabbermouth.net. 14 лютого 2018. Процитовано 14 серпня 2019.
  9. Graff, Gary (5 квітня 2018). Stone Sour Unveils 'St. Marie' Video, Indulging In 'Country Side' of Band: Premiere. Billboard. Процитовано 14 серпня 2019.
  10. а б в Tom (8 серпня 2019). Slipknot We Are Not Your Kind interview. HMV. Процитовано 14 серпня 2019.
  11. Sayce, Rob (7 серпня 2019). Jim Root On Slipknot's 'Tortilla Man': "I'm Surprised That Nobody Has Sussed Out Who It Is Yet". Rock Sound. Процитовано 14 серпня 2019.
  12. Munro, Scott (6 серпня 2019). Jim Root: Corey and I would have killed each other if I stayed in Stone Sour. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  13. Pementel, Michael (13 серпня 2019). Slipknot's Shawn "Clown" Crahan on We Are Not Your Kind, Mastering One's Craft, and Finding One's Self. Consequence of Sound. Процитовано 14 серпня 2019.
  14. Slipknot Have Another "15 Songs" That Didn't Make The Cut For We Are Not Your Kind. Kerrang!. 30 липня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  15. а б Speed, AC (12 серпня 2019). Clown explains why All Out Life was left off We Are Not Your Kind. RawMusicTV. Процитовано 14 серпня 2019.
  16. а б Grow, Kory (9 серпня 2019). Slipknot Get Even Creepier Than Usual on 'We Are Not Your Kind'. Rolling Stone. Процитовано 9 серпня 2019.
  17. а б Cordova, Daniel (9 серпня 2019). The Weekly Injection: New Releases From Slipknot, The Contortionist, and More Out Today – 8/9. Metal Injection. Процитовано 9 серпня 2019.
  18. Slipknot: We Are Not Your Kind | Reviews. Ultimate Guitar. Процитовано 13 липня 2023.
  19. а б в г д Bassett, Jordan (8 серпня 2019). Slipknot – 'We Are Not Your Kind' review. NME. Процитовано 14 серпня 2019.
  20. Caulfield, Keith (18 серпня 2019). Slipknot Ties Up Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'We Are Not Your Kind'. Billboard. Процитовано 14 вересня 2019.
  21. Slipknot – We Are Not Your Kind. Sputnikmusic. 9 серпня 2019. Процитовано 9 серпня 2019.
  22. Corey Taylor On We Are Not Your Kind: "This Is Probably The Furthest We've Pushed The Boundaries Of Creativity". Kerrang!. 24 червня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  23. Carter, Emily (9 серпня 2019). Slipknot: Jim Root's Track By Track Guide To We Are Not Your Kind. Kerrang!. Процитовано 14 серпня 2019.
  24. а б в O'Connor, Roisin (8 серпня 2019). Slipknot review, We Are Not Your Kind: The rage they capture is universally felt. The Independent. Процитовано 14 серпня 2019.
  25. Alderslade, Merlin; Goodman, Eleanor; Edwards, Briony; Pattillo, Alice (9 серпня 2019). Slipknot's We Are Not Your Kind: Your ultimate track-by-track guide. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  26. DiVita, Joe (8 серпня 2019). Corey Taylor: One New Slipknot Song Is Like Black Metal David Bowie. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  27. а б Simpson, Dave (9 серпня 2019). Slipknot: We Are Not Your Kind review – Iowan behemoths' most brutal, gentle album. The Guardian. Процитовано 14 серпня 2019.
  28. Corey Taylor: The New Slipknot Album Is "Iowa Levels Of Heavy". Kerrang!. 21 червня 2018. Процитовано 14 серпня 2019.
  29. Munro, Scott (18 жовтня 2018). Slipknot: We've just written one of the heaviest songs of our career. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  30. Taylor, Sam (9 серпня 2019). Slipknot: We Are Not Your Kind — some of their heaviest music yet. Financial Times. Процитовано 14 серпня 2019.
  31. а б Smith, Anna (6 серпня 2019). Album Review: Slipknot – We Are Not Your Kind. Gigwise. Процитовано 14 серпня 2019.
  32. а б Gorania, Jay H. (9 серпня 2019). CD Reviews – Slipknot: "We Are Not Your Kind". Blabbermouth.net. Процитовано 14 серпня 2019.
  33. Kajzer, Jackie (5 червня 2018). Corey Taylor: New Slipknot Lyrics Are 'Most I've Shared' in Years. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  34. Wiederhorn, Jon (8 серпня 2019). Interview: Corey Taylor Once Again Embraced Pain to Create Art. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  35. Kajzer, Jackie (29 липня 2019). Corey Taylor: Slipknot's Diverse Tour Lineup Helps Pass the Torch. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  36. McLevy, Alex (12 червня 2017). Slipknot singer writes book about how Trump's election is a "fucking nightmare". The A.V. Club. Процитовано 14 серпня 2019.
  37. Reed, Ryan (31 жовтня 2018). Hear Slipknot's Brutal New Song 'All Out Life'. Rolling Stone. Процитовано 14 серпня 2019.
  38. Slipknot's Corey Taylor Praises Producer Greg Fidelman, Bashes Rick Rubin Ahead Of New Album Recording Sessions. Blabbermouth.net. 9 січня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  39. Colothan, Scott (31 жовтня 2018). Slipknot unleash new single 'All Out Life' and M. Shawn Crahan directed video. Kerrang Radio. Процитовано 14 серпня 2019.
  40. Munro, Scott (8 листопада 2018). Slipknot's All Out Life breaks YouTube record. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  41. Corey Taylor Explains Why All Out Life Isn't On The New Slipknot Album. Kerrang!. 28 травня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  42. Slipknot Launch New Website, WeAreNotYourKind.com. Kerrang!. 28 лютого 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  43. Munro, Scott (4 березня 2019). Slipknot announce the Knotfest Roadshow – and reveal new album release date. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  44. Trendell, Andrew (16 травня 2019). Slipknot reveal new album title, video, and masks. NME. Процитовано 14 серпня 2019.
  45. Slipknot Drummer Chris Fehn Sues Band Over Money Dispute. The Blast. 14 березня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  46. Kaufman, Spencer (18 березня 2019). Slipknot part ways with percussionist Chris Fehn. Consequence of Sound. Процитовано 14 серпня 2019.
  47. Richards, Will (11 липня 2019). Former Slipknot percussionist Chris Fehn fights to continue lawsuit over band profits. NME. Процитовано 14 серпня 2019.
  48. Pattillo, Alice (16 травня 2019). Watch Slipknot finally reveal new masks in video for Unsainted single. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  49. Trapp, Philip (23 травня 2019). Slipknot Break Personal Record With 'Unsainted'. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  50. Slipknot Chart History: Mainstream Rock Songs. Billboard. Процитовано 14 серпня 2019.
  51. Slipknot Full Official Chart History. Official Charts Company. Процитовано 14 серпня 2019.
  52. Kreps, Daniel (18 травня 2019). See Slipknot's Live Debut of 'Unsainted,' 'All Out Life' on 'Kimmel'. Rolling Stone. Процитовано 14 серпня 2019.
  53. Rees, Adam (22 липня 2019). The first reaction to Slipknot's new single Solway Firth. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  54. а б Slipknot Chart History: Hot Rock Songs. Billboard. Процитовано 14 серпня 2019.
  55. Serota, Maggie (5 серпня 2019). Slipknot — "Birth of the Cruel". Spin. Процитовано 25 серпня 2019.
  56. Slipknot Announces Summer 2019 European Tour. Blabbermouth.net. 23 жовтня 2018. Процитовано 14 серпня 2019.
  57. Ruskell, Nick (23 жовтня 2018). Reviewed: Every Slipknot Download Headline Performance. Kerrang!. Процитовано 14 серпня 2019.
  58. Reilly, Nick (22 липня 2019). Slipknot return with furious new track 'Solway Firth' – listen. NME. Процитовано 14 серпня 2019.
  59. Slipknot Announces Knotfest Roadshow Tour With Volbeat, Gojira And Behemoth. Blabbermouth.net. 4 березня 2019. Процитовано 14 серпня 2019.
  60. Schaffner, Lauryn (7 березня 2019). Metallica Announce 2019 Australian Tour With Slipknot. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  61. Munro, Scott (19 липня 2019). Slipknot announce 2020 UK and European tour. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  62. Krovatin, Chris (6 серпня 2019). Slipknot's We Are Not Your Kind: The Definitive Timeline. Kerrang!. Процитовано 14 серпня 2019.
  63. Arcand, Rob (9 серпня 2019). Stream Slipknot's New Album We Are Not Your Kind. Spin. Процитовано 14 серпня 2019.
  64. We Are Not Your Kind by Slipknot Reviews and Tracks. Metacritic. Процитовано 18 серпня 2019.
  65. We Are Not Your Kind by Slipknot reviews. AnyDecentMusic?. Процитовано 18 серпня 2019.
  66. Monger, James Christopher. We Are Not Your Kind – Slipknot: Songs, Reviews, Credits. AllMusic. Процитовано 14 серпня 2019.
  67. Pementel, Michael (7 серпня 2019). Slipknot – We Are Not Your Kind. Consequence of Sound. Процитовано 14 серпня 2019.
  68. Smith-Engelhardt, Joe (9 серпня 2019). Slipknot: We Are Not Your Kind. Exclaim!. Процитовано 14 серпня 2019.
  69. Carter, Emily (7 серпня 2019). Album Review: Slipknot – We Are Not Your Kind. Kerrang!. Процитовано 14 серпня 2019.
  70. Rees, Adam (1 серпня 2019). Review: Slipknot's We Are Not Your Kind album. Metal Hammer. Процитовано 14 серпня 2019.
  71. O'Connor, Andy (14 серпня 2019). Slipknot: We Are Not Your Kind Album Review. Pitchfork. Процитовано 14 серпня 2019.
  72. Grow, Kory (9 серпня 2019). Review: Slipknot's New Album 'We Are Not Your Kind'. Rolling Stone. Процитовано 14 серпня 2019.
  73. Singer, Quentin (11 серпня 2019). Review: The Rumors Are True, Slipknot Have Delivered A Metal Magnum Opus. Forbes. Процитовано 14 серпня 2019.
  74. Wiederhorn, Jon (5 серпня 2019). Review: Slipknot's 'We Are Not Your Kind' Full of Experimentation. Loudwire. Процитовано 14 серпня 2019.
  75. Simon (9 серпня 2019). Review: Slipknot – We Are Not Your Kind. Sputnikmusic. Процитовано 14 серпня 2019.
  76. Top 30 Metal + Hard Rock Albums of 2019. Consequence. 11 грудня 2019. Процитовано 2 березня 2022.
  77. Exclaim!'s Best Metal and Hardcore Albums of 2019. Exclaim!. 6 грудня 2019. Процитовано 15 березня 2022.
  78. The 50 best albums of 2019. The Independent. 20 грудня 2019. Процитовано 10 березня 2022.
  79. The 50 best albums of 2019. Kerrang!. 31 грудня 2019. Процитовано 25 лютого 2022.
  80. The 50 Best Metal Albums of 2019. Loudwire. 3 грудня 2019. Процитовано 1 березня 2021.
  81. Heavy Music Awards 2020. Heavy Music Awards. Процитовано 25 лютого 2022.
  82. The 50 Best Albums of 2019. NME. 16 грудня 2019. Процитовано 1 березня 2022.
  83. 25 Best Albums of 2019. Revolver. 25 листопада 2019. Процитовано 25 лютого 2022.
  84. The 50 Best Albums of 2019. Rolling Stone. 11 грудня 2019. Процитовано 1 березня 2022.
  85. Spencer, Tracy (19 грудня 2019). Staff's Top 50 Albums of 2019: 50 – 31. Sputnikmusic. с. 1. Процитовано 23 грудня 2022.
  86. UG Awards: 20 Best Albums of 2019. Ultimate Guitar. 18 грудня 2019. Процитовано 1 березня 2022.
  87. Top 25 Metal Albums of the 2010s. Consequence. 8 листопада 2019. Процитовано 11 березня 2022.
  88. The 75 Best Albums Of The 2010s. Kerrang!. 31 грудня 2019. Процитовано 1 березня 2021.
  89. The 50 best metal albums of the 2010s. Louder Sound. 18 грудня 2019. с. 5. Процитовано 1 березня 2022.
  90. The 66 Best Metal Albums of the Decade. Loudwire. Townsquare Media. 19 листопада 2019. Процитовано 1 березня 2022.
  91. Best Albums of The Decades: The 2010s. NME. 29 листопада 2019. Процитовано 1 березня 2022.
  92. 25 Best Albums of the 2010s. Revolver. 29 грудня 2019. Процитовано 25 лютого 2022.
  93. а б Caulfield, Keith (18 серпня 2019). Slipknot Ties Up Third No. 1 Album on Billboard 200 Chart With 'We Are Not Your Kind'. Billboard. Процитовано 19 серпня 2019.
  94. Myers, Justin (16 серпня 2019). Slipknot score their first Number 1 album in 18 years with We Are Not Your Kind. Official Charts Company. Процитовано 29 вересня 2020.
  95. ASCAP. ACE Repertory. ASCAP. Процитовано 3 січня 2020.
  96. TIDAL. We Are Not Your Kind / Slipknot – TIDAL. TIDAL. Процитовано 9 жовтня 2022.
  97. Slipknot / スリップノット「We Are Not Your Kind / ウィー・アー・ノット・ユア・カインド」 | Warner Music Japan. ワーナーミュージック・ジャパン | Warner Music Japan (ja-JP) . Процитовано 10 вересня 2020.
  98. (2019) Album notes for We Are Not Your Kind. Roadrunner.
  99. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Australiancharts.com. Hung Medien.
  100. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (німецькою). Austriancharts.at. Hung Medien.
  101. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (нідерландською). Ultratop.be. Hung Medien.
  102. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (французькою). Ultratop.be. Hung Medien.
  103. «Slipknot Album & Song Chart History.». Billboard Canadian Albums Chart для Slipknot. Prometheus Global Media.
  104. «Top 50 Prodejní» (чеською). Czech Albums. ČNS IFPI. Note: On the chart page, select 201933 on the field besides the word "Zobrazit", and then click over the word to retrieve the correct chart data.
  105. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Danishcharts.com. Hung Medien.
  106. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (нідерландською). Dutchcharts.nl. Hung Medien.
  107. «Slipknot: We Are Not Your Kind» (фінською). Musiikkituottajat – IFPI Finland.
  108. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (французькою). Lescharts.com. Hung Medien.
  109. "Offiziellecharts.de – Slipknot – We Are Not Your Kind" (in German). GfK Entertainment Charts.
  110. «Archívum — Slágerlisták — MAHASZ — Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége» (угорською). Mahasz.hu. LightMedia.
  111. «Slipknot — {{{album}}}». Irishcharts.com. Hung Medien.
  112. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (італійська). Italiancharts.com. Hung Medien.
  113. We Are Not Your Kind on Billboard Japan Hot Albums. Billboard Japan (яп.). Процитовано 10 вересня 2020.
  114. 19, 2019/ «Oricon Top 50 Albums» (японською). Oricon.
  115. Mūzikas Patēriņa Tops/ 33. nedēļa (латис.). LAIPA. Архів оригіналу за 10 жовтня 2019. Процитовано 27 листопада 2019.
  116. Savaitės klausomiausi (TOP 100) (лит.). AGATA. 16 серпня 2019. Процитовано 2 грудня 2019.
  117. а б Top 100 México - Los más vendidos 2019 (ісп.). Asociación Mexicana de Productores de Fonogramas y Videogramas. Архів оригіналу за 25 січня 2020. Процитовано 25 січня 2020.
  118. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Charts.org.nz. Hung Medien.
  119. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Norwegiancharts.com. Hung Medien.
  120. Vinyl 2019 uke 33 (норв.). topplista.no. 16 серпня 2019. Процитовано 9 вересня 2021.
  121. «Oficjalna lista sprzedaży :: OLIS — Official Retail Sales Chart» (польською). OLiS. Związek Producentów Audio-Video.
  122. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Portuguesecharts.com. Hung Medien.
  123. «20190816 Top 40 Scottish Albums Archive | Official Charts» (англійською). UK Albums Chart. The Official Charts Company.
  124. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Spanishcharts.com. Hung Medien.
  125. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (англійською). Swedishcharts.com. Hung Medien.
  126. «Slipknot — We Are Not Your Kind» (німецькою). Swisscharts.com. Hung Medien.
  127. «Official Albums Chart Top 100». (англійською) Official Charts Company.
  128. «20190816 Official Rock & Metal Albums Chart Top 40 | Official Charts» (англійською). UK Albums Chart
  129. "Slipknot Chart History» Billboard Top Rock Albums for Slipknot. Prometheus Global Media.
  130. ARIA End of Year Albums Chart 2019. Australian Recording Industry Association. Процитовано 10 січня 2020.
  131. Jahreshitparade Alben 2019. austriancharts.at. Процитовано 2 січня 2020.
  132. Jaaroverzichten 2019. Ultratop. Процитовано 20 грудня 2019.
  133. Rapports Annuels 2019. Ultratop. Процитовано 20 грудня 2019.
  134. Top de l'année Top Albums 2019 (фр.). SNEP. Процитовано 8 січня 2020.
  135. Top 100 Album-Jahrescharts. GfK Entertainment (нім.). offiziellecharts.de. Процитовано 20 вересня 2020.
  136. Schweizer Jahreshitparade 2019. hitparade.ch. Процитовано 31 грудня 2019.
  137. Year-End Charts: Top Album Sales (2019). Billboard. Процитовано 24 червня 2023.
  138. Year-End Charts: Top Album Sales (2019). Billboard. Процитовано 3 квітня 2024.
  139. Year-End Charts: Top Rock Albums. Billboard. Процитовано 20 вересня 2020.
  140. YEAR-END CHARTS: Hard Rock Albums (2019). Billboard. Процитовано 10 листопада 2022.
  141. Austrian album certifications – Slipknot – We Are Not Your Kind (Німецька) . IFPI Австрія. Процитовано 1 липня 2022.
  142. Canadian album certifications – Slipknot – We Are Not Your Kind. Канадська асоціація компаній звукозапису (CRIA).
  143. British album certifications – Slipknot – We Are Not Your Kind (Англійська) . Британська асоціація виробників фонограм (BPI). Процитовано 22 березня 2024. Виберіть albums у полі Format. Виберіть Gold у полі Certification. Введіть We Are Not Your Kind у полі "Search BPI Awards" та потім натисніть Enter.