Луцій Сергій Фіденат (військовий трибун з консульською владою 397 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Луцій Сергій Фіденат
лат. Lucius Sergius Fidenas
Ім'я при народженніLicius Sergius Fidenas
Народивсяневідомо
Стародавній Рим
Померневідомо
невідомо
ГромадянствоРимська республіка
Місце проживанняРим
Діяльністьполітик,військовий і державний діяч
Знання мовлатина
Суспільний станпатрицій
Посадавійськовий трибун з консульською владою
Термін397 рік до н. е.
РідСергії
БатькоМаній Сергій Фіденат
Матиневідомо

Лу́цій Се́ргій Фідена́т (лат. Lucius Sergius Fidenas; V—IV століття до н. е.) — політичний, державний і військовий діяч Римської республіки, військовий трибун з консульською владою (консулярний трибун) 397 року до н. е.

Біографічні відомості

[ред. | ред. код]

Походив з патриціанського роду Сергіїв. Його батьком був найімовірніше Маній Сергій Фіденат, військовий трибун з консульською владою 404 і 402 років до н. е. про дитячі і молоді роки Луція Сергія відомостей не збереглося.

У 397 році до н. е. разом з Луцієм Юлієм Юлом, Авлом Постумієм Альбіном Регілленом, Публієм Корнелієм Малугіненом, Луцієм Фурієм Медулліном, Авлом Манлієм Вульсоном Капітоліном його було обрано військовим трибуном з консульською владою. Під час цієї каденції трибуни вели військові дії проти вольсків, еквів й міст-держав Тарквії та Вейї. Про конкретну діяльність під час трибунату самого Луція Сергія нічого невідомо.

У 394 році Луцій Сергій разом з Луцієм Валерієм Потітом і Авлом Манлієм Вульсоном Капітоліном були відправлені римським сенатом послами в Дельфи, щоб відвезти золоту чашу в дар Аполлону. Під час плавання посольський корабель був захоплений ліпарськими піратами, але ватажок останніх відпустив римлян і навіть надав їм охорону.

Відтоді про подальшу долю Луція Сергія Фідената згадок немає.

Джерела

[ред. | ред. код]
  • Тит Лівій, Ab Urbe Condita, V, 2, 16, 1-8; 17, 4. (лат.)