Луцій Сергій Фіденат (військовий трибун з консульською владою 397 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Луцій Сергій Фіденат
лат. Lucius Sergius Fidenas
Ім'я при народженні Licius Sergius Fidenas
Народився невідомо
Стародавній Рим
Помер невідомо
невідомо
Громадянство Римська республіка
Місце проживання Рим
Діяльність політик,військовий і державний діяч
Знання мов латина
Суспільний стан патрицій
Посада військовий трибун з консульською владою
Термін 397 рік до н. е.
Рід Сергії
Батько Маній Сергій Фіденат
Мати невідомо

Лу́цій Се́ргій Фідена́т (лат. Lucius Sergius Fidenas; V—IV століття до н. е.) — політичний, державний і військовий діяч Римської республіки, військовий трибун з консульською владою (консулярний трибун) 397 року до н. е.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Походив з патриціанського роду Сергіїв. Його батьком був найімовірніше Маній Сергій Фіденат, військовий трибун з консульською владою 404 і 402 років до н. е. про дитячі і молоді роки Луція Сергія відомостей не збереглося.

У 397 році до н. е. разом з Луцієм Юлієм Юлом, Авлом Постумієм Альбіном Регілленом, Публієм Корнелієм Малугіненом, Луцієм Фурієм Медулліном, Авлом Манлієм Вульсоном Капітоліном його було обрано військовим трибуном з консульською владою. Під час цієї каденції трибуни вели військові дії проти вольсків, еквів й міст-держав Тарквії та Вейї. Про конкретну діяльність під час трибунату самого Луція Сергія нічого невідомо.

У 394 році Луцій Сергій разом з Луцієм Валерієм Потітом і Авлом Манлієм Вульсоном Капітоліном були відправлені римським сенатом послами в Дельфи, щоб відвезти золоту чашу в дар Аполлону. Під час плавання посольський корабель був захоплений ліпарськими піратами, але ватажок останніх відпустив римлян і навіть надав їм охорону.

Відтоді про подальшу долю Луція Сергія Фідената згадок немає.

Джерела[ред. | ред. код]