Людина-павук: Далеко від дому

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Людина-павук: Далеко від дому
Spider-Man: Far from Home
Офіційний український постер фільму
Жанр супергеройський екшн
Режисер Джон Воттс
Продюсер Кевін Файгі
Емі Паскаль
Сценарист Кріс Маккенна
Ерік Соммерс
На основі коміксів про Людину-павука від Стена Лі та Стіва Дітко
У головних
ролях
Том Голланд
Зендея
Маріса Томей
Джейк Джилленгол
Кобі Смолдерс
Семюел Л. Джексон
Оператор Метт Ллойд
Композитор Майкл Джаккіно
Монтаж Лі Фолсом Бойд
Ден Лебентл
Художник Ґрант Армстронґ
Кінокомпанія Columbia Pictures
Marvel Studios
Дистриб'ютор Світ Sony Pictures Releasing
Україна B&H Film Distribution
Тривалість 129 хв.[1][2][3]
Мова англійська
Країна США США
Рік 2019
Дата виходу США 26 червня 2019 (Голлівуд)
США 2 липня 2019
Україна 4 липня 2019
Кошторис $160 млн
Касові збори $1,075,328,925
IMDb ID 6320628
Рейтинг MPAA:
СВКВвУ: 12+
IMDb: 8.0/10 stars
Попередній КВМ: «Завершення» (2019)
ЛП: «Повернення додому» (2017)
Наступний КВМ: «Чорна вдова» (2021)
ЛП: «Додому шляху нема» (2021)
sonypictures.com/movies/spidermanfarfromhome
CMNS: Людина-павук: Далеко від дому у Вікісховищі

«Люди́на-паву́к: Дале́ко від до́му» (англ. Spider-Man: Far from Home) — американський супергеройський екшн про Людину-павука, персонажа коміксів видавництва Marvel Comics, спродюсований Marvel Studios і Columbia Pictures, спільно з Sony Pictures Entertainment як дистриб'ютор. Є сиквелом екранізації «Людина-павук: Повернення додому» (2017), а також двадцять третьою стрічкою в рамках кіновсесвіту Marvel (КВМ). Фільмування картини займався режисер Джон Воттс за сценарієм Кріса Маккенна та Еріка Соммерса, тоді як акторський склад включає в себе Тома Голланда в ролі Пітера Паркера / Людини-павука, а також Зендею, Марісу Томей, Джейка Джилленгола.

У жовтні 2016 почалися дискусії стосовно сиквела «Людини-павука: Повернення додому», причому дату релізу затвердили в грудні 2016. Голланд підтвердив про свою участь в липні 2017, а Воттс був підтверджений в грудні. Голланд повідомив назву фільму перед початком зйомок, які розпочалися в липні 2018 в Англії у таких місцях як Гартфордшир і Лондон.

Прем'єра стрічки в Україні відбулась 4 липня 2019 року у форматі 3D.

Сюжет[ред. | ред. код]

У Ікстенко, Мексика, Нік Ф'юрі та Марія Гілл досліджують наслідки аномального урагану і стикаються з велетенською людиноподібною істотою, пізніше впізнаною як елементаль Землі. Раптом таємничим чином з'являється якийсь Квентін Бек і вступає в сутичку з елементалями. У Нью-Йорку Школа науки і технологій відновлює свою роботу, щоб знову прийняти учнів, які повернулися завдяки Брюсові Беннеру вісім місяців тому (події «Месники: Завершення»). По шкільному телебаченню двоє учнів-дикторів нагадують, що повернені учні виявились на 5 років молодшими за своїх уже вирослих однокласників і продовжують навчання. Школа організовує двотижневу літню поїздку в Європу. Пітер Паркер, все ще сумуючи за Тоні Старком, планує освідчитися у коханні однокласниці Мішель під час відвідання ними Парижу.

Паркер в костюмі Залізного павука виступає з короткою промовою на заході зі збору коштів для бездомних, організованому його тіткою Мей. Колишній охоронець Старка і куратор Паркера Геппі Гоґан повідомляє підлітка, що його для нової місії шукає Нік Ф'юрі. Проте Пітер не бажає зараз здійснювати подвиги та тікає. Пізніше на невеликій пресконференції журналісти запитують в Людини-Павука чи очолить він Месників. Розгублений Пітер тікає від натовпу.

Під час поїздки до Венеції Паркер і його друг Нед міняються місцями, в результаті Нед знайомиться з дівчиною Бетті. В той же час Паркер пропускає всі нагоди зблизитися з Мішель. По прибуттю до Італії він мало не виказує себе, бо тітка поклала до валізи костюм Людини-павук, але ніхто не вірить, що костюм справжній.

Однокласники опиняються в центрі нападу елементаля Води. Пітер не може її подолати, але знову таємничим чином прибуває Бек і знищує елементаля магією, в той час як Пітер намагається допомогти, рятуючи від падіння будинки. Розмова Пітера з Мішель про Містеріо зближує їх. Вночі Ф'юрі присипляє Неда і знаходить Паркера в готелі. Він веде Пітера до секретного штабу, де їх зустрічає Квентін Бек, якого преса вже встигла охрестити Містеріо. Бек стверджує, що елементалі, як і він сам, прибули з паралельного всесвіту, в якій знищили Землю і всю його сім'ю. Ф'юрі віддає Пітеру окуляри Старка, призначені для наступника Залізної людини. Паркер відхиляє пропозицію Ніка вступити в команду зі знищення елементалів, вирішивши продовжити поїздку з класом, але Ф'юрі таємно перенаправляє маршрут шкільної поїздки в Прагу, де, за прогнозами, через два дні останній Вогняний елементаль завдасть удару.

Дорогою до Праги Пітер виявляє в окулярах Тоні вбудований штучний інтелект І. Д. А., який має доступ до всіх баз даних Stark Industries і супутникової орбітальної зброї. Крім того, під час зупинки в австрійських Альпах агент Щ.И.Т.а передає підлітку спеціальний стелс-костюм для місії в Празі та збереження таємниці особистості. Однокласник Бред намагається осоромити Пітера перед Мішель і Паркер ненавмисне наказує супутнику атакувати автобус. Відволікши однокласників, він знешкоджує посланого з супутника дрона.

Вогняний елементаль з'являється на Празькому карнавалі, але Містеріо з допомогою Паркера знищує його. Ф'юрі та Гілл запрошують Паркера і Бека в Берлін, щоб обговорити формування нової команди супергероїв. Пітер вважає, що Старк доручив йому знайти наступника Залізної людини та передає Квентіну управління окулярами І. Д. А. Але з'ясовується, що Квентін Бек не прибулець з іншого світу, а колишній фахівець з голографічних ілюзій Stark Industries, звільнений Старком за нестабільну психіку. Квентін ображений на Тоні за нібито привласнення його винаходів. Бек очолює команду колишніх співробітників Stark Industries, незадоволених своїм звільненням. Фахівці, використовуючи бойових дронів проєкту Вільяма Ріви, симулюють атаки елементалів і сили самого Бека за допомогою технологій голографічного захоплення рухів. Квентін зі спільниками святкують здобуття контролю над Stark Industries. Він планує завоювати славу Залізної людини, рятуючи світ від фальшивих загроз.

Тим часом після битви з Вогненним елементалем Пітер вирушає в прогулянку по Празі з Мішель. Він збирається освідчитися дівчині у своїх почуттях, але вона перебиває його, кажучи, що розгадала таємницю: Пітер — це Людина-павук. Мішель показує йому уламок, обплутаний павутиною, але це виявляється проєктор, що випадково вмикається, показуючи елементаля й Містеріо. Підлітки розуміють, що Квентін шахрай і Пітер визнає, що він Людина-павук.

Режисуючи чергову ілюзію, Бек виявляє зникнення проєктора та вистежує Мішель з Пітером. Одягнувши костюм, Паркер вирушає до Берліна, де зустрічається з Ф'юрі, але бачить, що весь штаб, співробітники, Марія Гілл і сам Ф'юрі — ілюзії Містеріо. Підліток бореться з безліччю ілюзій, поки Містеріо насміхається з нього. В підсумку лиходій заманює Пітера під потяг. Пітеру вдається вціліти, але, залізши в вагон, він втрачає свідомість.

Прокинувшись в тюремній камері в Нідерландах в компанії хуліганів, Пітер зв'язується з Геппі. Разом з ним підліток летить до Лондона, куди раніше вирушили його однокласники; там же Містеріо планує свою фінальну атаку. На джеті Геппі показує Пітеру секретну мінілабораторію, яку для нього залишив Старк. Використовуючи свої знання і технології Старка, Паркер створює собі новий костюм з частин наявних. Тим часом Геппі шле Ніку закодоване повідомлення, з якого той розуміє в чому справа. На Тауерському мосту Бек організовує атаку суперелементаля, що з'єднав в собі сили всіх чотирьох істот. Містеріо прагне вбити Мішель, Неда і всіх, хто може знати його секрет. Пітер, навчившись контролювати своє павуче чуття, виводить з ладу голограму та відновлює контроль над І. Д. А. Містеріо намагається вбити його, але гине від випадкового пострілу власного дрона. Вільям Ріва тікає з рештою дронів і кресленнями. Пітер дарує Мішель прикрасу, котру придбав ще у Венеції й планував презентувати в Парижі. Повернувшись до Нью-Йорка, вони починають зустрічатися. Згодом Паркер розкриває, що Геппі зустрічається з його тіткою.

Сцени після титрів[ред. | ред. код]

  • У першій сцені після титрів репортер Джей Джона Джеймсон з DailyBugle.net звинувачує Людину-павука в атаках елементалів, транслюючи на екрані в центрі Нью-Йорка відеозапис останньої сутички Пітера і Містеріо, яку підробив Бек за допомогою своїх ілюзій. На записі Квентін звинувачує Паркера у своїй смерті та розкриває особистість Людини-павука.
  • У другій сцені після титрів Нік Ф'юрі й Марія Гілл їдуть в машині. Раптово Гілл перетворюється в Скрулла Сорен, а Ф'юрі — в Скрулла Талоса. Виявляється, під час всієї місії скрулли за завданням Ф'юрі маскувалися під Ніка і Марію, а справжній Ф'юрі відпочиває на космічному кораблі скруллів, що летить в невідомому напрямку.

У ролях[ред. | ред. код]

Акторський склад[ред. | ред. код]

Підліток, який отримав надлюдські павукоподібні здібності після укусу генетично модифікованого павука[4].
Майстер зі спецефектів, який використовує свої таланти для створення складних ілюзій під час вчинення злочинів[5].
Однокласниця Паркера[6].
Колишній глава служби безпеки «Старк Індастріс» і водій та охоронець Тоні Старка[7].
Тітка Пітера[8].
Колишній директор Щ.И.Т.а, який завербував Месників[9].
Колишній високопоставлений агент Щ. И. Т.а, яка тісно співпрацює з Ніком Ф'юрі[9].

На додаток, Джейкоб Баталон, Тоні Револорі, Анґурі Райс та Гемкі Мадера в ролях Неда, кращого друга Паркера, Юджина «Флеша» Томпсона, який полюбляє глузувати з Паркера, однокласницю Паркера Бетті Брант, і містера Делмара, власника місцевої крамниці, зруйнованої у першому фільмі, відповідно[10][11][12]. Нуман Акар у ролі Димитрія[13], Мартін Старр у ролі містера Гаррінґтона і камео Бена Мендельсона у ролі Талоса.

Український дубляж[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Розробка[ред. | ред. код]

У червні 2016, голова Sony Pictures Том Ротман заявив, що Sony і Marvel Studios сповнені рішучості для створення майбутніх фільмів про Людину-павука після «Людини-павука: Повернення додому»[14]. Наступного місяця, президент Marvel Studios Кевін Файгі сказав, що в тому разі якщо будуть зроблені наступні картини, ранньою ідеєю для них, яку мали Marvel, було слідувати моделі серії фільмів про Гаррі Поттера, з сюжетом, котрий буде охоплювати новий навчальний рік[15], тоді як другий фільм має намір охопити перший рік Паркера у вищій школі[16]. У жовтні 2016, Голланд повідомив про початок обговорень стосовно другого фільму, включаючи міркування щодо лиходія[17][18]. У грудні, після успішного випуску першого трейлера «Повернення додому», Sony запланували реліз сиквела на 5 липня 2019[19].

У червні 2017 було повідомлено, що Sony використають у фільмі ще одного персонажа, правами на якого володіють Marvel Studios, так, як це зробили з Залізною людиною у «Поверненні додому»[20]. Файгі заявив, що Marvel і Sony «тільки починаючи затверджувати наші плани» стосовно фільму, і, на його думку, поява Людини-павука у фільмах «Месники: Війна нескінченності» та «Месники: Завершення» «запустить його у дуже новий кіновсесвіт в цей момент», подібно до того, як «Перший месник: Протистояння» «поінформував все у „Поверненні додому“»[21]. Marvel та Sony прагнули до того, щоб режисер «Повернення додому» Джон Воттс повернувся для сиквела, і за словами Файгі «це точно є наміром», тоді як Паскаль наголосила, що «було б божевільним» знову не запросити Воттса. Своєю чергою, Воттс сказав, що має контракт на два фільми[22]. Крім того, Файгі зауважив, що фільм буде називатися подібно до «Повернення додому», використовуючи новий підзаголовок, тобто не буде мати «2» у назві. Він також заявив, що фільмування, як очікується, розпочнеться у квітні або травні 2018[23]. Паскаль зазначила, що фільм почнеться через «кілька хвилин» після завершення «Месників 4»[24]. Як і у «Поверненні додому», Файгі заявив, що лиходій фільму буде одним з тих, які ще не з'являлися у минулих екранізаціях павучого героя[25]. У липні 2017, Воттс вів переговори зі студіями щодо повернення для сиквела[4], а Маріса Томей висловила інтерес до повторення ролі тітки Мей з попереднього фільму[26].

Підготовка[ред. | ред. код]

В кінці серпня 2017, коли фільм увійшов в стадію пре-продакшну, Кріс Маккенна[en] та Ерік Соммерс, двоє зі сценаристів «Повернення додому», провели остаточні переговори стосовно написання сценарію сиквела[27]. На початку жовтня 2017, Джейкоб Баталон підтвердив, що повторить роль Неда у фільмі[10]. У грудні, Файгі підтвердив, що Воттс повернеться для зйомок сиквела[28]. У лютому 2018 було повідомлено, що Зендея повторить свою роль Мішель «ЕмДжей» Джонс. Наприкінці квітня, зйомки планували розпочати на початку липня 2018, тоді як Файгі відзначив, що зйомки відбудуться у Лондоні, замість Атланти, як у першому фільмі. За словами Файгі, одна з причин цього полягає в тому, що велика частина фільму відбуватиметься навколо світу, за межами Нью-Йорка[29]. Наступного місяця, Джейк Джилленгол вступив у переговори щодо ролі Містеріо[8][30]; Маккенна і Соммерс також були підтверджені як сценаристи фільму. У кінці червня, Голланд повідомив, що фільм матиме назву «Людина-павук: Далеко від дому»[31], а Джилленгол був підтверджений на свою роль[5]. Файгі пояснив, що існувала можливість витоку назви після початку зйомок, тому вони вирішили розкрити її самі[32]. Він порівняв назву з «Поверненням додому» в тому, що вона має «повне альтернативне значення», продовжуючи використання слова «дім»[33], і пояснив, що фільм зосереджений на Паркері та його друзях, які їдуть до Європи на літні канікули[34].

Фільмування[ред. | ред. код]

Зйомки розпочалися 2 липня 2018 в Гартфордширі, Англія[35], під робочою назвою «Осінь Джорджа» (англ. Fall of George)[36]. Фільмування також відбуваються в Лондоні[29], включаючи східну частину міста[37]. Незабаром після початку зйомок, закадрові фотографії показали, що Гемкі Мадера повторить свою роль містера Далмара, власника місцевої крамниці[12], тоді як Джей Бі Смув і Нуман Акар[en] також отримали ролі[13][38]. В серпні, Кобі Смолдерс та Семюел Л. Джексон були підтверджені на ролі Марії Гілл і Ніка Ф'юрі з колишніх фільмів КВМ[9]. У вересні зйомки проходили у Празі та Лібереці у Чехії, та до кінця місяця переїхали до Венеції.[39] Згодом, на початку жовтня, зйомки фільму переїхали у Нью-Йорк[40], до офіційного завершення знімального процесу, який відбувся 16 жовтня 2018 року.[41]

Музика[ред. | ред. код]

У жовтні 2018 року було підтверджено, що композитор попередньої частини, Майкл Джаккіно, повернеться на свій пост для Далеко від дому.[42] Як і перший фільм, саундтрек включає інструментальну версію музики з мультсеріалу 1960-х років «Людина-павук».

Саундтрек до фільму «Людина-павук: Далеко від дому»
Саундтрек-альбом
Композитор Майкл Джаккіно
Виконавець Майкл Джаккіно
Дата випуску 28 червня 2019
Записаний 2019
Жанр Музика до фільму
Тривалість 79 хвилин
Студія звукозапису Abbey Road Studios
Лейбл Sony Classical
Продюсер Кевін Файґі і Емі Паскаль
Хронологія Кіновсесвіт Marvel
Попередній
←
Месники: Завершення
(2019)
Чорна вдова
(2020)
Наступний
→

Spider-Man: Far From Home (Original Motion Picture Soundtrack) — це альбом музикальних композицій з фільму Людина-павук: Далеко від дому від Columbia Pictures / Marvel Studios, які були написані Майклом Джаккіно. Музичні композиції в альбомі були випущені Sony Classical 28 червня 2019 року.

Список композицій альбому Spider-Man: Far From Home (Original Motion Picture Soundtrack)
#НазваТривалість
1.«Far From Home Suite Home»8:27
2.«It’s Perfect»0:30
3.«World’s Worst Water Feature»7:30
4.«Multiple Realities»3:32
5.«Brad to the Drone»3:32
6.«Change of Plans»2:28
7.«Night Monkey Knows How to Do It»0:19
8.«Mr. One Hundred and One»3:20
9.«Prague Rocked»3:43
10.«Who’s Behind Those Foster Grants»2:57
11.«Power to the People»3:33
12.«Personal Hijinks»3:53
13.«Praguenosis: BAD»1:08
14.«A Lot of ‘Splaining to Do»2:14
15.«The Magical Mysterio Tour»3:21
16.«Taking the Gullible Express/ Spidey Sensitive»5:07
17.«Gloom and Doom»4:16
18.«High and Flighty»2:20
19.«An Internal Battle»1:50
20.«Happy Landings»2:58
21.«Tower of Cower»5:12
22.«Bridging the Trap»1:58
23.«Bridge and Love’s Burning»2:50
24.«Swinging Set»1:47
25.«And Now This…»0:58
1:19:00 (79 хвилин)
Посилання

Випуск[ред. | ред. код]

Прем'єра фільму в США відбулася 2 липня 2019[31].

Рекламна кампанія[ред. | ред. код]

У зв'язку з тим, що Паркер помирає наприкінці фільму «Месники: Війна нескінченності» і, ймовірно, не воскресне до виходу «Месники: Завершення» у квітні 2019, Жермен Люссер з io9 зазначив, що Sony повинні почати маркетинг «Далеко від дому» лише за два місяці до його випуску або викрити той факт, що персонаж воскресне для загальної аудиторії, яка може не розуміти, що це станеться в наступному фільмі про Месників. На думку Люссера буде взятий останній підхід, тоді як представники Sony заявили, що студія працюватиме з Marvel, щоб «продумати стратегію стосовно Людини-павука»[43].

8 грудня 2018 року перший трейлер фільму був ексклюзивно показаний на панелі Sony під час CCXP[en] у Бразилії, під час нього Голланд і Джилленгол були присутні для реклами фільму. Кадри не розкривали таємниці події «Війна нескінченності» або її продовження, а Стівен Вайнтрауб з Collider описав його як продовження лише «всесвіту(історії серії) Людини-павука».[44]

6 травня 2019 року, у США та Великій Британії були відкриті передпродажі на квитки фільму. Того ж дня, український дистриб'ютор оголосив, що найближчим часом деякі мережі кінотеатрів в Україні так само відкриють продажі квитків.[45]

Промо-матеріали у мережі[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Міжнародний тизер на YouTube
Трейлер на YouTube
  • Постери:
  1. Тизер-постер було опубліковано 15 січня 2019 року.[46]
  2. Три постери було опубліковано 26 березня 2019 року (перший повноцінний та два міжнародних).[47]
  • Трейлери:
  1. Дебютний трейлер та міжнародний тизер були опубліковані у мережі 15 грудня 2019 року.
  2. Новий трейлер було опубліковано у мережі 6 травня 2019 року.

Сприйняття[ред. | ред. код]

Касові збори[ред. | ред. код]

Станом на 21 липня 2019 року «Людина-павук: Далеко від дому» зібрав $319,7 млн у Сполучених Штатах і Канаді та $651,1 млн в інших країнах, загалом у світі — ;970,8 млн. За три тижні до свого внутрішнього випуску офіційне відстеження промисловості отримало фільм вартістю близько 170 мільйонів доларів за шість днів його відкриття. Деякі з них досягали 200 мільйонів доларів, інші — консервативні 165 мільйонів доларів; Sony прогнозує дебют на $154 млн. До тижня випуску оцінки знизилися до $140 мільйонів, причому студія очікувала $120 мільйонів. Прокат йшов у 4634 театрах (другий за весь час за Месники: Завершення), «Далеко від дому» зробив у вівторок рекорд на $39,3 мільйона, у тому числі близько 2–3–3 мільйони від північних попередніх переглядів у близько 1000 театрах. Потім він склав 27 мільйонів доларів на другий день, найкращий в середу брутто для фільму КВМ, і $25,1 мільйона на 4 липня, другий за величиною колись загальний для свята за Трансформери ($29 мільйонів у 2007 році). У його вихідні каса фільму склала $92,6 млн, і в цілому $185,1 млн. За 6-денний кадр, перевищивши $180 млн. У свій другий вихідний каса фільму склала $45,3 млн, Знову перевищивши касу з 51 % зниженням від першого тижня; нижче, ніж 62 % зниження Повернення додому у своєму другому вік-енді. Далеко від дому зібрав 21 мільйон доларів у свій третій вік-енд, але був скинутий новим королем Левом.

Відгуки[ред. | ред. код]

На сайті Rotten Tomatoes, фільм має 90 % рейтингу за результатами 391 відгуку, середня оцінка 7.45 / 10. Консенсус читачів на сайті критиків говорить: «Бриззивно непередбачувана суміш підлітків, романтики та супергероїв, Людина-павук: Далеко від дому, стильно ставить основу для наступної ери КВМ». Metacritic, який використовує середньозважений показник, присвоїв фільму 69 зі 100 балів на основі 55 критиків, що вказує на «загалом сприятливі відгуки». Глядачі, опитані CinemaScore, дали фільму середню оцінку «A» за шкалою A + F, тоді як у PostTrak вона отримала загальний позитивний бал у 90 % і «певну рекомендацію» 76 %.

Триквел[ред. | ред. код]

У квітні 2017 року було оголошено про запланований потенційний третій фільм.[48] Також у квітні, Голланд заявив, що фільм буде відбуватися у старшій школі Паркер.[48] У липні 2019 року Кевін Файгі заявив, що третій фільм буде представляти «історію Пітера Паркера, яка ніколи раніше не була показана» на основі сцен після титрів другого фільму.[49] У вересні 2019 року студії Marvel і Sony Pictures оголосили, що мають намір створити третій фільм, після тупику між двома компаніями під час переговорів. Воттс повернувся в крісло режисера зі сценарію МакКенни та Соммерса. Голланд, Зендая, Томей, Баталон і Револорі повторюють свої ролі, у той час, як Бенедикт Камбербетч повторює свою роль як Доктор Стрендж, Джеймі Фокс і Ендрю Гарфілд повторюють свої ролі як Електро та Пітер Паркер / Людина-павук з фільму «Нова Людина-павук» Вебба, Альфред Моліна і Кірстен Данст повторюють свої ролі доктора Восьминога та Мері Джейн Вотсон із трилогії Смена Реймі «Людина-павук». Показ фільму запланований на 17 грудня 2021 р. у США.[50]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://jpbox-office.com/fichfilm.php?id=18243
  2. Spider-Man: Far from Home (2019) - IMDb
  3. https://www.bbfc.co.uk/release/spider-man-far-from-home-q29sbgvjdglvbjpwwc00mdm0nte
  4. а б 'Spider-Man: Homecoming' Director in Talks to Return for Sequel (Exclusive). Архів оригіналу за 19 липня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  5. а б Tom Holland Reveals Next 'Spider-Man' Movie Is Called 'Far From Home'. Архів оригіналу за 24 червня 2018. Процитовано 24 червня 2018.
  6. Jake Gyllenhaal, Ansel Elgort, Zendaya to Star in Crime Drama 'Finest Kind'. Архів оригіналу за 10 лютого 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  7. Spider-Man: Far from Home set picture confirms the return of an MCU favourite. Архів оригіналу за 18 жовтня 2018. Процитовано 7 травня 2019.
  8. а б Jake Gyllenhaal Eyed for Villain Role in ‘Spider-Man: Homecoming’ Sequel. Архів оригіналу за 21 травня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  9. а б в Spider-Man: Far From Home Adds Samuel L. Jackson, Cobie Smulders. Архів оригіналу за 7 серпня 2018. Процитовано 7 серпня 2018.
  10. а б Peter Parker's best friend, Ned, may show up in an Avengers movie. Архів оригіналу за 5 жовтня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  11. Tom Holland Hangs Out With Spider-Man: Far From Home Cast In New Pic. Архів оригіналу за 24 липня 2018. Процитовано 8 серпня 2018.
  12. а б 'Spider-Man: Far From Home' Photos Reveal an Unexpected Returning Character. Архів оригіналу за 10 липня 2018. Процитовано 11 липня 2018.
  13. а б ‘Spider-Man: Far From Home’ Adds Numan Acar. Архів оригіналу за 26 липня 2019. Процитовано 8 серпня 2018.
  14. Tom Rothman on 'Spider-Man' Plans and Loving 'Ghostbusters' Trolls: «Can We Please Get Some More Haters to Say Stupid Things?». Архів оригіналу за 23 червня 2016. Процитовано 7 липня 2018.
  15. Kevin Feige Says ‘Spider-Man’ Sequels Could Follow the ‘Harry Potter’ Format. Архів оригіналу за 8 листопада 2020. Процитовано 7 липня 2018.
  16. ‘Spider-Man: Homecoming’ Set Visit: Everything We Learned. Архів оригіналу за 15 січня 2018. Процитовано 29 листопада 2017.
  17. Robert Pattinson, Sienna Miller Talk ‘The Lost City of Z’. Архів оригіналу за 8 листопада 2020. Процитовано 7 липня 2018.
  18. Tom Holland Learned He Got His 'Spider-Man: Homecoming' Role From a Marvel Instagram Post. Архів оригіналу за 9 листопада 2016. Процитовано 7 липня 2018.
  19. ‘Spider-Man: Homecoming 2’ Shoots Web Around Independence Day 2019; ‘Bad Boys 4’ Moves To Memorial Day. Архів оригіналу за 10 грудня 2016. Процитовано 7 липня 2018.
  20. How Sony Learned to Cede Control to Marvel on 'Spider-Man: Homecoming'. Архів оригіналу за 21 червня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  21. Exclusive: Kevin Feige talks Spidey's future & studio collaborations. Архів оригіналу за 26 червня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  22. ‘Spider-Man: Homecoming 2’: Director Jon Watts Likely to Return. Архів оригіналу за 26 червня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  23. ‘Spider-Man: Homecoming 2’ Filming Dates, Title Details Revealed. Архів оригіналу за 26 червня 2017. Процитовано 29 листопада 2017.
  24. EXCLUSIVE: Sony's Spider-Man Movies Happen in the «Same Reality» as the MCU. Архів оригіналу за 29 червня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  25. Marvel's Kevin Feige on Spider-Man, the future of the MCU and replacing Robert Downey Jr. Архів оригіналу за 9 липня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  26. Marisa Tomei on Playing Aunt May in ‘Spider-Man: Homecoming,’ Sequels and Hollywood Sexism. Архів оригіналу за 22 липня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  27. 'Spider-Man: Homecoming' Writers Returning for Sequel (Exclusive). Архів оригіналу за 30 серпня 2017. Процитовано 29 листопада 2017.
  28. Kevin Feige Confirms Jon Watts Will Direct Spider-Man: Homecoming 2. Архів оригіналу за 9 грудня 2017. Процитовано 7 липня 2018.
  29. а б The Sequel to Spider-Man Homecoming Spans the Globe. Архів оригіналу за 23 квітня 2018. Процитовано 22 червня 2018.
  30. Jake Gyllenhaal in Talks to Star in 'Spider-Man: Homecoming' Sequel. Архів оригіналу за 22 травня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  31. а б Spider-Man: Far From Home trailer debuts to fans at CCXP in Brazil. Архів оригіналу за 8 грудня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  32. Kevin Feige Still Won't Tell Us All Marvel's Future Plans. Архів оригіналу за 9 липня 2018. Процитовано 11 липня 2018.
  33. Spider-Man: Far From Home Has Multiple Meanings, According To Kevin Feige. Архів оригіналу за 25 червня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  34. The Avengers 4 Trailers Are Going To Have A Weird Marketing Problem. Архів оригіналу за 26 червня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  35. First Spider-Man: Far From Home Set Photos Surface. Архів оригіналу за 3 липня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  36. ‘Spider-Man 2′ Working Title Continues Jon Watts’ Reference To Seinfeld. Архів оригіналу за 21 червня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  37. New Spider-Man: Far From Home Set Video Sees Tom Holland Get Emotional. Архів оригіналу за 9 липня 2018. Процитовано 11 липня 2018.
  38. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою deadline_smoove не вказано текст
  39. 'Spider-Man: Far From Home' Is Now Filming in Venice. Архів оригіналу за 11 жовтня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  40. ‘Spider-Man: Far From Home’ is Now Filming in NYC. Архів оригіналу за 15 грудня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  41. Spider-Man: Tom Holland Announces Far From Home Has Wrapped. Архів оригіналу за 17 жовтня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  42. Michael Giacchino to Return for ‘Spider-Man: Far From Home’. Архів оригіналу за 11 жовтня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  43. Thanks to Infinity War, Marvel May Need a New Strategy to Promote Its Upcoming Releases. Архів оригіналу за 7 травня 2018. Процитовано 7 липня 2018.
  44. Spider-Man: Far From Home trailer debuts to fans at CCXP in Brazil. Архів оригіналу за 8 грудня 2018. Процитовано 12 грудня 2018.
  45. Анонс передпродажів квитків на фільм в Україні. www.facebook.com (укр.). Sony Pictures Ukraine. 6 травня 2019. Процитовано 7 травня 2019.
  46. Пост від дистриб'ютора з українським тизер-постером фільму. www.facebook.com (укр.). Sony Pictures Ukraine. 14 лютого 2019. Процитовано 7 травня 2019.
  47. Пост від дистриб'ютора з новими українськими постерами фільму. www.facebook.com (укр.). Sony Pictures Ukraine. 2019-26-03. Процитовано 7 травня 2019.
  48. а б 'Spider-Man: Homecoming' Set Visit: Everything We Learned – Page 3 of 3. /Film (амер.). 3 квітня 2017. Архів оригіналу за 3 квітня 2017. Процитовано 22 липня 2019.
  49. Davis, Erik (7 липня 2019). Marvel's Kevin Feige on the MCU Multiverse, 'Far From Home' Post-Credits Scenes and The Future of Spider-Man. Fandango. Архів оригіналу за 7 липня 2019. Процитовано 22 липня 2019.
  50. Архівована копія. Архів оригіналу за 24 липня 2020. Процитовано 25 січня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]