Присутність (виставка)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Прису́тність. До́кази агре́сії росі́йських ві́йськ на терито́рії Украї́ни» — документальна виставка доказів агресії російських військ щодо України

Опис[ред. | ред. код]

Виставка тривала у Києві протягом 21–28 лютого 2015 року на Михайлівській площі.[джерело?]

В експозиції були представлені зразки важкої техніки, стрілецької зброї, безпілотники, залишки боєприпасів, документи, одяг, докази інформаційної війни, фото- та відеодокументи, які використовуються російськими регулярними підрозділами та незаконними збройними формуваннями в боях проти українських військ на Донеччині та Луганщині.

Відкривали виставку секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак, міністр МВС Арсен Аваков та голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Ця зброя демонструється, як речові докази військової агресії і злочинів проти людяності. Саме з цієї зброї вбивали українських громадян. Вся вона захоплена на сході і зараз є в рамках кримінального впровадження як речові докази» — заявив Валентин Наливайченко[1]

Серед експонатів виставки:

Виставку відвідали офіційні міжнародні делегації, які прибули в Україну на річницю Революції Гідності та президент України Петро Порошенко, посли зарубіжних країн.

Після завершення виставки частина експонатів буде передана Музею історії України у Другій світовій війні.

Галерея[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]