Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels
Обкладинка версії для 3DO
Розробник Key Game
Видавець Electronic Arts
Жанр(и) тактичний шутер, шутер від першої особи
Платформа 3DO, MS-DOS, Microsoft Windows, PlayStation, Sega Saturn
Дата випуску

1 січня 1995 (3DO)

1996 (PC, PlayStation, Saturn)
Режим гри однокористувацький, багатокористувацький
Мова англійська
Вік. обмеження ESRB: T[1]
Творці
Ігродизайнер(и) Енді Джонс, Ніколас Вілсон, Кріс Періґо, Кріс Хаббард
Програміст(и) Майк Річардсон, Тоні Саммерхейс, Ніколас Вілсон[2]
Композитор(и) James Hannigand
Технічні деталі
Носій CD-ROM
Попередня гра Space Hulk (1993)

Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels — відеогра, продовження Space Hulk, адаптації однойменної настільної гри за вигаданим всесвітом Warhammer 40,000. Розробкою займалася компанія Key Game. Гра вийшла для платформ 3DO в 1995 році та PlayStation, Sega Saturn, MS-DOS і Windows в 1996. 2006 року THQ Wireless випустила версію для мобільних телефонів.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Як і в оригінальній Space Hulk, гравець командує загоном Термінаторів Космодесантників, при цьому може перемикатися між членами загону, особисто беручи керівництво над тим чи іншим бійцем. В боях використовується два режими: перший — бій в реальному часі, другий — планування маршруту і віддача наказів бійцям протягом паузи, що триває 60 секунд. При цьому Vengeance of the Blood Angels більше зосереджена на боях в реальному часі і не має екранів інших бійців, крім керованого гравцем. Кількість підконтрольних Термінаторів збільшилася до максимум 10-и.

В режимі кампанії в міру проходження персонаж гравця підвищується у званні і згодом отримує командування над підрозділом Термінаторів. Гра також пропонує одиночні місії, де загін Космодесантників виконує бойові завдання: знайти артефакт, дійти до заданої точки або просто вижити. Тут також є можливість пройти тренувальні місії. Місії взяті з настільної Space Hulk (1-е видання), а також з оригінальної гри. В ПК-версії наявний мультиплеєр, де команди Термінаторів (до 10-и гравців) змагаються у вбивстві генокрадів.

В противників з'явилися зони ураження. Наприклад, кулі можуть повністю відбитися від панцира генокрада, або вбити його єдиним пострілом, потрапивши між пластинами пацира[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Орден Кривавих Янголів виявив корабель Space Hulk, який прямує до густонаселеної планети Девлар III (англ. Delvar III). Він наповнений генокрадами і Космодесантниками Хаосу з легіону Залізних Воїнів. Загін Термінаторів Космодесанту вирушає на корабель, щоб повернути його у вимір Варпу, перш ніж він не впав на планету[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б GameSpy: Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels
  2. Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels: Cast
  3. Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels на Metacritic. Архів оригіналу за 19 серпня 2013. Процитовано 7 травня 2015.

Джерела[ред. | ред. код]