Uncharted 2: Among Thieves

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Uncharted 2: Among Thieves
Обкладинка відеогри
Розробник Naughty Dog
Видавець Sony Computer Entertainment
Дистриб'ютор PlayStation Now[1]
Жанр(и) Action-adventure
Платформа PlayStation 3
Дата випуску США 13 жовтня 2009
Австралія 15 жовтня 2009
Європейський Союз 16 жовтня 2009
Режим гри багатокористувацька гра і однокористувацька гра
Мова російська
Вік. обмеження BBFC: 1515 Certificate
CERO: C (від 15 років)
ESRB: TTeens
OFLC (A): MA15+Mature
OFLC (NZ):
PEGI: PEGI 16
USK: 18USK 18
Творці
Режисер(и) Bruce Straleyd і Емі Генніг
Ігродизайнер(и) Ніл Дракманн
Композитор(и) Ґреґ Едмондсонd
Технічні деталі
Рушій Naughty Dog Engine 2.0
Havok (фіз. рушій)
Носій Blu-ray Disc
Uncharted
Попередня гра Uncharted: Drake's Fortune
Наступна гра Uncharted 3: Drake's Deception
Офіційний сайт

Uncharted 2: Among Thieves (укр. Незвідане 2: Серед злодіїв) — відеогра жанру action-adventure, розроблений Naughty Dog і виданий Sony Computer Entertainment для консолі PlayStation 3 в жовтні 2009 року. Події розгортаються через два роки після попередньої гри Uncharted: Drake's Fortune (2007). Історія розповідає про те, як Натан Дрейк, Хлоя Фрейзер і Олена Фішер шукають камінь Чінтамані та Шамбалу, борючись з ополченням, очолюваним військовим злочинцем Зораном Лазаревичем.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Як і попередня гра, Uncharted 2 є action-adventure від третьої особи. Гравець виступає в ролі шукача пригод Натана Дрейка. У цій грі більше уваги приділено перестрілкам, ніж акробатичним прийомам і головоломкам. Дія відбувається в нових місцевостях, зокрема засніжених. Розширився набір зброї та було впроваджено можливість стрільби однією рукою, коли Дрейк лізе по стінах чи чіпляється за що-небудь.

В Uncharted 2 наявні багатокористувацький та кооперативний режими. В багатокористувацькому режимі до 10-и гравців діляться на дві суперницькі команди з різними умовами. У кооперативному пропонується пройти низку випробувань на тих самих місцевостях, що і в поодинокому режимі, але до 3-х гравців можуть одночасно співпрацювати там, керуючи Дрейком і його друзями.

Сюжет[ред. | ред. код]

Натан Дрейк отямлюється в потязі, що зазнав аварії та звисає зі скелі. Дрейк згадує як колишній друг Гаррі Флінн і давня подруга Хлоя Фрейзер запропонували йому завдання — викрасти монгольський світильник з музею Стамбула. Нат погоджується, коли дізнається, що лампа може привести до скарбів затонулого флоту Марко Поло. Гаррі й Дрейк викрадають світильник, який містить вказівку на головний скарб флоту — камінь Чінтамані з легендарного міста Шамбала. Та Флінн обманює Дрейка, здавши його поліції. Натан на три місяці опиняється у в'язниці. Хлоя, не знаючи про зраду Флінна, просить Віктора Саллівана звільнити Натана.

Після звільнення Дрейк і Віктор слідують за Флінном і його босом — сербським злочинцем Зораном Лазаровичем. Шпигуючи в таборі Лазаревича, Хлоя добуває відомості, що на затонулому флоті ніколи не було Чінтамані. Проти шукачів скарбів виявляють гробницю учасників походу Марко Поло та тибетський кинджал Пхурбу зі листом. У ньому Поло пише, що вказівка на камінь знаходиться в храмі в Катманду. Незабаром Флінн зі своїми людьми прибувають до гробниці й відбирають лист, а Нат і Віктор тікають, зістрибнувши зі скелі в річку.

Хлоя і Натан відправляються в Непал, де бачать як армія Лазаревича руйнує місто, намагаючись знайти потрібний храм. Припускаючи що храм, який вони шукають, прикрашає символ Пхурбу, вони обстежують околиці. Дорогою до храму Нат і Хлоя стикаються з журналісткою Оленою Фішер і її оператором Джеффом, які вистежували Лазаревича. Вчотирьох вони добираються до храму і дізнаються, що камінь і Шамбала знаходяться в Гімалаях. Зібравшись іти, вони потрапляють у засідку, в ході чого Джеффа ранить один із солдатів Лазаревича. Попри заяви Хлої залишити Джеффа, група несе його, поки їх не ловлять Лазаревич і його люди. Хлоя наводить пістолет на Ната, щоб зберегти своє прикриття, а Лазаревич вбиває Джеффа. Хлоя і Лазаревич сідають на потяг і їдуть в гори.

Натан з Оленою викрадають джип та наздоганяють потяг Лазаревича. Нату вдається застрибнути до вагона і знайти Хлою, але та відмовляється йти з ним, через те, що він взяв Олену та Джеффа з собою. В цей час з'являється Флінн і стріляє Натану в живіт. Дрейк у відповідь стріляє в газові балони, що знищує потяг і більшість найманців Лазаревича.

Вибравшись із потяга, Дрейк проходить крізь снігову бурю. Він встигає знайти Пхурбу перед тим як падає без свідомості, а отямлюється в тибетському селі, де зустрічає Олену. Вона представляє йому старого німця, на ім'я Карл Шефер. Той розповідає, що Пхурбу є ключем до пошуку Шамбали, але Нат відповідає, що це його більше не цікавить. Тоді Шефер посилає Натана і главу села Тензіна знайти останки людей з його експедиції, що шукала Шамбалу 70 років тому.

Пробравшись через кілька печер стародавнього храму, Натан і Тензін розуміють, що експедиція Шефера складалася з членів СС та працювала на Аненербе. Шефер убив їх, щоб захистити світ від сили каменю. Повернувшись в село, вони виявляють там найманців Лазаревича. Захистивши село, Нат з Оленою дізнаються, що Шефер викрадений разом з кинджалом. Вони відстежують конвой Лазаревича, що прямує до покинутого монастиря. Разом вони знаходять пораненого Шефера, який просить знищити камінь і помирає.

Натан знаходить Хлою, вона віддає йому Пхурбу після того, як він обіцяє вбити Лазаревича. Нат і Олена використовують Пхурбу, щоб відкрити секретний прохід у Шамбалу під монастирем, але в цей час з'являється Лазаревич. Він наказує Натану відкрити браму до Шамбали, той слухається, але за брамою виявляються охоронці, переодягнені в міфічних чудовиськ. Під час наступного нападу охоронців Натану з Оленою вдається втекти.

Пробравшись на вершину центрального храму, Дрейк виявляє там камінь Чінтамані — гігантський бурштин, врослий у дерево. Справжню цінність становить не він, а сік цього дерева, котрий робить непереможним того, хто його вип'є. Несподівано з'являється поранений Флінн, який підриває гранату біля героїв. Він гине сам, але також ранить Олену. Натан залишає Олену з Хлоєю і вирушає завадити Лазаревичу дістатися до дерева. Та Лазаревич встигає випити сік, що зцілює його від поранень і наділяє величезною силою. Дрейк здогадується, що нарости смоли на дереві легкозаймисті та підпалює їх. Вогонь тимчасово ослаблює лиходія і на нього накидаються охоронці Шамбали.

Повернувшись до Олени та Хлої, Натан тікає з міста. Повернувшись у село, Хлоя запитує Дрейка, чи любить він Олену, і той відповідає ствердно. Хлоя йде, а Віктор приводить до Дрейка Олену, після чого вирушає навздогін за Хлоєю.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. All PS Now games A-Z: Browse the full list of games available to play with your PS Now membership

Посилання[ред. | ред. код]