Інтерв'ю з Путіним

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інтерв'ю з Путіним
The Putin Interviews
Жанр документальний фільм
Режисер Олівер Стоун
Сценарист Олівер Стоун
У головних
ролях
Путін Володимир Володимирович, Олівер Стоун, Джордж Герберт Вокер Буш, Білл Клінтон, Єльцин Борис Миколайович, Аарон Браун[d], Ден Разер, Фідель Кастро, Джордж Вокер Буш, Збігнєв Казімеж Бжезінський, Гілларі Клінтон, Джозеф Данфорд, Саакашвілі Міхеїл Ніколозович, Зюганов Геннадій Андрійович, Прохоров Михайло Дмитрович, Ангела Меркель, Ярош Дмитро Анатолійович, Вікторія Нуланд, Джо Байден, Башар аль-Ассад, Барак Обама, Дональд Трамп, Джон Маккейн і Майкл Гейденd
Оператор Родріґо Прієтоd і Ентоні Дод Ментлd
Композитор Jeff Beald
Дистриб'ютор Showtime Networks і Hulu
Мова англійська
Країна  США
Рік 2017
IMDb ID 6840134
sho.com/the-putin-interviews

«Інтерв'ю з Путіним» або «Путін» (англ. «The Putin Interviews») — чотирисерійний пропагандистський[1] документальний фільм 2017 року американського режисера Олівера Стоуна про президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет фільму побудований навколо спілкування Олівера Стоуна з Володимиром Путіним на теми, пов'язані з відносинами Росії та США, розширення НАТО і розгортання ПРО в Європі, війни в Сирії і в Україні, діяльності Едварда Сноудена та деталей біографії Путіна.

Критика[ред. | ред. код]

Фільм отримав переважно критичні оцінки поза межами Росії і розглядається як такий, що ставить за мету демонізацію США та гуманізацію Путіна[2][3].

Foreign Policy критикує Стоуна за «догідливість» і «потурання своєму герою в висловлюванні конспірологічних теорій і бездоказових заяв», а також використанні кліше, ігнорування деталей і замовчування низки тем (обрання, терактів у Москві і Беслані, протестного руху і його переслідування)[4].

The Guardian зазначає, що велика частина відгуків на фільм з'явилася, коли критики подивилися перші дві години, в яких Путіна представляють з симпатією, але зазначає, що згодом Стоун став більш критичним, в результаті чого «маска Путіна дає тріщини». Автор називає фільм «блискучою перемогою» режисера[5].

Newsweek називає фільм Стоуна «зрежисованим фарсом» і вважає, що Стоун був настільки «сп'янілий» можливістю спілкування з Путіним, що його пильність притупилася і він не ставив Путіну очевидні питання[6].

BBC зауважує, що в першій серії Стоун критикував США більше самого Путіна, так що складалося враження, що сам Стоун, а не його син Шон, працює на Russia Today. Перша серія фільму «виснажливо нудна».

Ліберальний сайт «Daily Beast» назвав фільм «безвідповідальним любовним листом» Путіну, і попередив свій текст анонсом «Коли Америка посилає своїх людей брати інтерв'ю у Володимира Путіна, вона не шле найкращих».

Шведський SVT зазначає, що Стоун був пасивний і не заперечував президенту РФ, що зробило його пропагандистом на службі Путіна[7].

Консервативний сайт Newsbusters передрукував бесіду американських журналістів зі Стоуном під заголовком «Легковірний Олівер Стоун про бандита Путіна: „Навіщо цей державний діяч стане мені брехати?!“»[8].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Da nickt der Präsident. Архів оригіналу за 17 червня 2017. Процитовано 23 червня 2017.
  2. Как я заснул под беседу Оливера Стоуна с Владимиром Путиным. Архів оригіналу за 20 червня 2017. Процитовано 21 червня 2017.
  3. Оливер Стоун о Владимире Путине: Российский народ никогда так хорошо не жил. Архів оригіналу за 22 червня 2017. Процитовано 21 червня 2017.
  4. Tamkin, Emily. Oliver Stone’s ‘Putin Interviews’ Will Teach You Little About Putin, and Even Less About Russia. Foreign Policy (амер.). Процитовано 6 жовтня 2022.
  5. Олівер Стоун про Володимира Путіна: Російський народ ніколи так добре не жив. Архів оригіналу за 22 червня 2017. Процитовано 21 червня 2017.
  6. What We Learned From Putin and Stone's Kremlin Tour. Newsweek (англ.). 14 червня 2017. Процитовано 6 жовтня 2022.
  7. Nyheter, S. V. T. (16 червня 2017). Fyra timmar med Putin sänds på Rysslands största tv-kanal. SVT Nyheter (швед.). Процитовано 6 жовтня 2022.
  8. Credulous Oliver Stone on Thug Putin: Why Would ‘Statesman’ Lie to Me?. Архів оригіналу за 18 червня 2017. Процитовано 23 червня 2017.
  9. Путин выдал атаку вертолетов США за работу российской авиации. Архів оригіналу за 19 квітня 2018. Процитовано 21 червня 2017.
  10. Путин показал Стоуну, как россияне обстреливает Сирию. Оказалось, что это американцы атакуют талибов. Архів оригіналу за 23 червня 2017. Процитовано 21 червня 2017.