Мухо Ньолкє

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мухо Ньолькє
ネルケ無方
Народився1968(1968)
Берлін, Німеччина
Країна Німеччина
Місце проживанняЯпонія Японія
Діяльністьнастоятель буддиського храму
Alma materВільний університет Берліна
Знання мовнімецька, англійська і японська
Титулсвященик
Посадаабат
КонфесіяДзен-буддизм, традиція Сото-сю
IMDbID 3648303

Мухо Ньолкє (нім. Muhō Nölke, яп. ネルケ無方) (нар. 1968, Берлін) — дзен-майстер німецького походження. Він був дев'ятим настоятелем дзен-буддиського храму Антайдзі, у Японії; є перекладачем робіт Доґена і Кодо Савакі, а також є автором книги за своїм авторством.

У віці 16 років, Мухо познайомив з практикою дзадзен один з його шкільних викладачів і, скоро, він вирішив стати дзенським монахом. Для підготовки до свого перебування у Японії він вивчав японську мову в університеті Берліна, одночасно з філософією та фізикою. Під час навчання він провів один рік в Університеті Кіото і вперше дізнався про храм Антайдзі. У віці 22 років, він провів там 6 місяців, як звичайний мирянин-практик.

Три рокі згодом, після закінчення університету, Мухо був посвячений у Сото-дзен монахи настоятелем росі Міяура Сінью. Окрім Антайдзі він пройшов річне навчання у монастиру Тофукудзі традиції Ріндзай у Кіото і один рік в Хоссіндзі в Обамі, префектура Фукуй.

Після отримання передачи Дхарми (сіхьо) від свого вчителя росі Міяура, Мухо вирішив жити як бездомний монах у центральному парку Осаки, де він вів дзазен-групу у 2001 році.

Проте через 6 місяців, у лютому 2002, він дізнався про раптову смерть свого вчителя від нещасного випадку і був визваний назад до Антайдзі. Він зайняв пост свого вчителя навесні того ж року, ставши таким чином дев'ятим настоятелем храму. У жовтні 2020 році Мухо склав повноваження настоятеля, передавши їх Еко Накамурі, поточній 10-їй настоятельниці Антайдзі[1].

Бібліографія

[ред. | ред. код]

Німецька

[ред. | ред. код]

Японський

[ред. | ред. код]

Див. також

[ред. | ред. код]

Храм Антайдзі

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. Antaiji – Abt Muho. Архів оригіналу за 28 жовтня 2021. Процитовано 28 жовтня 2021.