Голлі (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Голлі»
Обкладинка українського видання
Автор Стівен Кінг
Назва мовою оригіналу англ. Holly
Країна США США
Мова англійська
Жанр детектив
Видавництво США Чарльз Скрібнерз санс
Велика Британія Hodder & Stoughton[en]
Видано 5 вересня 2023
Томів 1
Сторінок США 449
Велика Британія 433
ISBN США 978-1-668-01613-8 (палітурка)
Велика Британія 978-1-399-71291-0 (палітурка)
Попередній твір Казка (роман)

Голлі (англ. Holly) — роман американського письменника Стівена Кінга у жанрі детектив, що побачив світ англійською мовою 5 вересня 2023 у американському видавництві «Чарльз Скрібнерз санс» та у британському видавництві «Годдер і Стоутон»[en][1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Коли Пенні Дал (англ. Penny Dahl) зателефонувала до детективного агентства «Finders Keepers», сподіваючись на допомогу в пошуку її зниклої доньки, Холлі Гібні (англ. Holly Gibney) спочатку не хотіла братися за цю справу. Її партнер, Піт (англ. Pete), хворий на коронавірусну хворобу. Нещодавно померла її мати, з якою у неї були непрості стосунки. А Холлі має бути у відпустці. Але щось у відчайдушному голосі Пенні Дал не дозволяє Холлі відмовити їй.

У кількох кварталах від того місця, де зникла Бонні Дал, живуть професори Родні (англ. Rodney) та Емілі Гарріс (англ. Emily Harris). Вони являють собою картину буржуазної респектабельності: віддані одне одному, одружені восьмидесятилітні, які є напіввідставними науковцями. Але вони приховують жахливу таємницю в підвалі свого добре доглянутого, заставленого книгами будинку, який може бути пов'язаний зі зникненням Бонні. І здаватиметься майже неможливим дізнатися про їх задуми: вони кмітливі, вони терплячі та безжальні.

Холлі мусить використати всі свої неперевершені таланти, щоб перехитрити збочених професорів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Holly by Stephen King. Goodreads. Архів оригіналу за 16 жовтня 2023. Процитовано 16 жовтня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]