Верхи на кулі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Верхи на кулі
англ. Riding the Bullet
Форма повість
Автор Стівен Кінг
Мова англійська
Написано 2000
Опубліковано 2000
Країна  США

«Верхи на кулі»(англ. Riding the Bullet) — новела американського письменника Стівена Кінга. Вийшла у форматі електронної книги. 2000 року оповідання було номіноване на Премію Брема Стокера за значний внесок у розвиток новел та через 2 роки увійшла до збірки оповідань Стівена Кінга «Все можливо». Упродовж першого дня, понад 400 000 примірників книги було завантажено з Інтернету. Кожен міг завантажити електронну копію за $2,5[джерело?].

Сюжет[ред. | ред. код]

Отримавши звістку про те, що його мати була доставлена до лікарні після інсульту, Алан Паркер, студент коледжу штату Мен, кидає навчання і мчить додому. Щоб швидше відвідати свою матір, Алан вирішує подорожувати автостопом, сподіваючись, що йому пощастить з попутниками. Для хлопця з багатою уявою, шлях назустріч до чогось невідомого може стати захопливою пригодою, але Паркер одержимий смертю.

Вона, не бажаючи відпускати свою жертву, йде за Аланом: пізно вночі по пустельному шосе він натрапляє на небезпечних попутників, злу собаку, яка схожа на звіра з пекла, і живого мерця, який здається на перший погляд приємним співрозмовником. Ніч здається нестерпно довгою для Алана, переживаючи, що ранок можливо для нього ніколи не настане. Тікаючи від ненависного попутника чи посланця з самого пекла, головний герой лише вибивається з сил. Алан постає перед вибором: що для нього найдорожчим і чим він готовий пожертвувати. Він, зрештою потрапляє в лікарню, де він дізнається: попри його почуття провини і передчуття, що його мати померла або помре в будь-який момент, вона в повному порядку. Він закінчує коледж і піклується про свою матір протягом декількох років, поки вона не помирає від серцевого нападу.

Фільм[ред. | ред. код]

«Верхи на кулі» — екранізація однойменного твору Стівена Кінга. Прем'єра фільму відбулася 15 жовтня 2004 року. Стрічка отримала схвальні відгуки від критиків та шанувальників творчості Стівена Кінга[джерело?].

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]