Паспорт громадянина Італії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паспорт громадянина Італії
Обкладинка паспорта громадянина Італії
Тип документу паспорт
Країна видання Італія Італія
Введений 22 травня 2007 (біометрична версія) 1 червня 2014 (нинішня версія)
Призначення ідентифікації особистості
Вимоги до власника громадянство Італії

Паспорт громадянина Італії  — документ, що видається громадянам Італії для здійснення поїздок за кордон.

Біометричні паспорти доступні з 26 жовтня 2006 року, дійсні на 10, 5 або 3 роки (залежно від віку заявника). Кожен громадянин Італії також є громадянином Європейського Союзу. Паспорт разом із посвідченням на національну особу дає право на свободу пересування та проживання в будь-якій країні Європейського Союзу та Європейського економічного простору.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Італійські паспорти мають загальний дизайн паспортів ЄС: вони бургундські, з емблемою Італії, прикрашеної в центрі передньої обкладинки. Під гербом напис "Passaporto", що означає "паспорт", напис зверху "Unione Europea" (Європейський Союз), "Repubblica Italiana" (Італійська Республіка). Італійський паспорт має стандартний біометричний символ внизу.

Візові вимоги для громадян Італії[ред. | ред. код]

Станом на 2017 рік громадяни Італії мають можливість відвідувати без візи в цілому 156 держав і територій. Згідно з Індексом обмежень візового режиму, італійський паспорт став 3-м у світі.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Compare Passports Power | Passport Index 2017. Passport Index - All the world's passports in one place. (амер.). Процитовано 24 серпня 2017.