РаХоВа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Christian Celtic Cross

Рахова[1] (від перших букв англ. racial holy war — расова священна війна) — передбачувана війна арійської раси за своє існування проти кольорових рас. Термін був введений Беном Классеном, канадським вихідцем з України, засновником Світової Церкви Творця (яка пізніше, за обставинами судового конфлікту з однойменною орегонською церквою, була перейменована в Рух творення)[2]. У даний час термін має певну популярність серед прихильників білого расизму [джерело?].

Для перемоги в передбачуваній Рагова необхідне об'єднання всіх людей білої раси в єдиний фронт — Четвертий Рейх [джерело?].

У Канаді, в провінції Онтаріо, існувала музична група «RaHoWa», очолювана Джорджем Бурді і пов'язана з Рухом творення; продюсером групи був лейбл «Resistance Records». До розпаду цю музичну групу привів арешт і чотиримісячне тюремне ув'язнення Бурді за звинуваченням у фізичному насильстві, після чого музикант залишив расистський рух [джерело?].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Будучи акронімом, термін «рахова» часто записується як «RaHoWa» або «RAHOWA», українською, відповідно, «РаХоВа» або «РАХОВА»)
  2. Ben Klassen: RAHOWA! This Planet is all Ours. Creativity Book Publisher, 1987

Посилання[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]