Транспорт Кропивницького

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кропивницький залізничний вокзал

Транспорт Кропивницького має розвинену транспортну інфраструктуру, яку складають автомобільні дороги, залізниця, водні шляхи сполучення та мости, серед яких особливу роль грають мости через річку Інгул.

У місті Кропивницький розвинені автомобільні перевезення та тролейбусна мережа.

Автомобільні дороги та автомобільний транспорт[ред. | ред. код]

Загальні відомості[ред. | ред. код]

Через Кропивницький проходять європейські маршрути:

Автошляхи міжнародного значення:

Автошляхи національного значення:

Автошляхи територіального значення:

Автостанції[ред. | ред. код]

У місті розташовані дві автостанції, залізничний вокзал, аеропорт (дві злітно-посадкові смуги, одна з яких є діючою), що відповідає 3-й категорії ІКАО, знаходиться державне підприємство авіакомпанія «Авіалінії України», 2 комерційні авіакомпанії «УРГА» і «Чайка», які працюють на міжнародних авіалініях. МААК «УРГА» є членом Європейської асоціації регіональних авіакомпаній (ERA).

Автобусні пасажирські перевезення в Кропивницькому здійснює автопідприємство «Автобусний парк 13527», який належить ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія». Це ж напівдержавне підприємство поряд із декількома приватними операторами представлене і на ринку перевезень маршрутними таксі міста (загалом понад 20 маршрутів), що становить основу внутрішньоміського пасажиропотоку[1][2].

Залізничний транспорт[ред. | ред. код]

Станція Кропивницький підпорядковується Знам'янській дирекції Одеської залізниці. Станція розташована в межах міста, на двоколійній електрифікованій ділянці Знам'янка — Помічна. Через станцію прямують вантажні та пасажирські поїзди далекого й приміського сполучення.

Попри те, що Кропивницький має статус обласного центру та є найбільшим містом області, у залізничному значенні Кропивницький відіграє другорядну роль та є менш важливою станцією, ніж розташовані в області станції Знам'янка, Знам'янка-Пасажирська, Помічна та Долинська, які є залізничними вузлами, тоді як Кропивницький як транзитна станція на прямій ділянці.

Кропивницький трамвай[ред. | ред. код]

Трамвайний рух в місті (на той момент Єлисаветграді) було відкрито 26 липня 1897 року. Історично четверта міська трамвайна мережа Російської імперії після київського, нижньогородського та дніпровського трамваїв[3].

Трамвайна система зруйнована під час Другої світової війни. Трамвайне депо закрито у зв'язку з ліквідацією системи у 1945 році.

Кропивницький тролейбус[ред. | ред. код]

Тролейбусний рух у Кропивницькому (на той момент Кіровограді) було відкрито 2 листопада 1967 року. Переживши кризовий стан на початку 2000-х та середині 2010-х років, галузь було реанімовано. Станом на 2023 рік в місті діє 10 тролейбусних маршрутів (№  1, 4, 5 ,7 ,7А ,8 ,9, 10 ,10А ,11). Тролейбусне перевезення здійснює КП «Електротранс». Рухомий склад: тролейбуси ЗіУ-682, ЮМЗ Т2, ЛАЗ Е183, Дніпро Т103.

Галерея[ред. | ред. код]

Колишнє трамвайне депо
ЮМЗ Т2 на кінцевій зупинці маршруту № 10
Трамвайний вагон
Пам'ятник трамваю

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мер Кіровограда Пузаков через маршрутки звільнив в. о. начальника управління транспорту Білобородова. Весь Кропивницький в одному порталі. 18 лютого 2009-02-18. Архів оригіналу за 29 квітня 2009. Процитовано 20 червня 2012.
  2. Транспортна війна у Кіровограді: «маршрутки» проти автобусів. Новини Кіровограда. 2 липня 2009.
  3. Історія трамвая Елисаветграда. untranssite.org. Архів оригіналу за 30 травня 2017. Процитовано 8 травня 2017.