Феї: Таємниця Піратського Острова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Феї: Таємниця Піратського Острова
англ. The Pirate Fairy
Жанр фентезійний фільм[1], фільм про піратівd і фільм плаща і шпагиd
Режисер Peggy Holmesd[2][3][1]
Композитор Joel McNeelyd
Кінокомпанія Walt Disney Pictures
Дистриб'ютор Fórum Hungaryd[4], Netflix і Disney+
Тривалість 78 хв.
Мова англійська
Країна  США
IMDb ID 2483260
Попередній Феї: Таємниця магічних крил
Наступний Феї: Легенда про Загадкового Звіра
fairies.disney.com/the-pirate-fairy

«Феї : Таємниця піратського острова» (англ. The Pirate Fairy) — повнометражний комп'ютерний анімаційний фільм знятий компанією «DisneyToon Studios» в 2014 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Вже протягом чотирьох частин «Фей Діснея» головною героїнею була фея Дінь-Дінь, навколо якої відбувалося багато незвичайних історій, провиною чому часто і була вона сама. І ось ця нова п'ята частина оповідає про нову фею.

Фея Заріна є простою берегинею пилку. Не дуже, мабуть, цікава робота. Ця фея відрізняється від всіх інших своїх побратимів по пилку тягу до пізнання чогось нового і незвичайного, до того, що ще ніхто не дізнався. Вона є такою ж, як і в свій час була Дінь-Дінь, і, звичайно ж, цей інтерес призводить до нових пригод.

Фея Заріна залишає жовтий пилок, що видається їй для польоту, і проводить свої незвичайні досліди. Але всі її спроби були марні, до тих пір, поки вона не знайшла маленьку порошинку синьою пилку. За допомогою цих двох видів пилку і інших інгредієнтів їй вдається створити помаранчевий пилок, за допомогою якого можна керувати світлом, не будучи феєю світла, а також пурпурову, що дає здатність феї швидкого польоту.

Цими дослідами вона із задоволенням ділиться з Дінь-Дінь, але подальші досліди не привели до чогось доброго. Ненавмисно Заріна спотикається і висипає величезну порцію рожевого пилку на квітку, який розростається на стільки, що руйнує цілу частину села, включаючи сховище пилку. Розуміючи яку заподіяла шкоду і що досліди над пилком заборонені Заріна йде з Долини фей.

Через багато часу Заріна повертається в піратському костюмі на змагання у Долині фей. За допомогою магічного пилку вона вирощує величезні маки, які присипляють всіх, за винятком Дінь-Дінь і її подруг, яким вдається втекти, і Кленка, який вийшов до туалету. Заріна краде всі запаси синьою пилку, без яких долина не проживе. Дінь-Дінь з подругами залишають Кленка доглянути за поснувшими феями, а самі летять за Заріною. Наздогнавши її крадуть пилок, однак за допомогою свого чарівного пилку вона перемагає їх.

Коли феї прокидаються, вони дізнаються, що Заріна, кинувши в них пилком всіх кольорів, поміняла їх здібностями (майстриня Дінь-Дінь стає феєю води, фея швидкого польоту Відія — майстринею (що їй доводиться не дуже по душі), фея води Сріблянка — феєю швидкого польотуі, фея квітів Розетта — феєю тварин, фея світла Ірідесса — феєю квітів, а фея тварин Фауна — феєю світла). Тепер їм доводиться вчитися новим здібностям. Вони наздоганяють корабель піратів і намагаються непомітно протягом всього шляху вкрасти пилок, що у них не виходить. Коли вони припливають на острів у формі черепа, вони дізнаються, що Заріна виростила своє дерево пилку. Завдяки йому створить величезну кількість пилку і підніме піратський корабель в небо. Коли їм це вдається, фея Заріна дізнається, що пірати її використовували. Її в ліхтарику кидають у море, але, на щастя, феям вдалося її врятувати. Після цього вона вибачається за все і вони летять за кораблем, щоб перешкодити піратам і це їм вдається.

Після того, як пірати були повалені, Заріна хоче полетіти, але Дінь-Дінь каже, що вони всі хочуть, щоб Заріна залишилася з ним, після чого всі обіймаються. Вони прилітають на кораблі в долину фей, будячи всіх від сну. Феї показують Заріну, повернення якої село дуже зраділо, і розповідають про її нові відкриття з пилком і про чарівне дерево. І, звичайно ж, нова подруга повертає феям їх минулі здібності.

У ролях[ред. | ред. код]

Українськомовне дублювання[ред. | ред. код]

Приквели та сиквели[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б http://www.filmaffinity.com/en/film857046.html
  2. http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=172500.html
  3. http://movieweb.com/movie/the-pirate-fairy/
  4. http://nmhh.hu/dokumentum/166259/premierfilmek_forgalmi_adatai_2014.xlsx