Феї: Таємниця магічних крил

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Феї: Таємниця магічних крил
англ. Secret of the Wings
Жанр фентезійний фільм[1] і сімейний фільм[1]
Режисер Peggy Holmesd
Продюсер Джон Лассетер
Композитор Joel McNeelyd
Кінокомпанія DisneyToon Studios
Дистриб'ютор Fórum Hungaryd, Netflix і Disney+
Тривалість 75 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2012
IMDb ID 1217213
Попередній Феї: Фантастичний порятунок
disneyfairies.com

«Феї: Таємниця зимового лісу» («Secret of the Wings») — комп'ютерний повнометражний анімаційний фільм, заснований на діснеївській франшизі про фей і створений компанією DisneyToon Studios. Четверта частина серії.

Сюжет[ред. | ред. код]

Одного разу, зголосившись допомогти Фауні відвести тварин в Зимовий Ліс, Дінь-Дінь перетинає кордон між осінню і зимою. У цей момент крильця за її спиною несподівано починають іскритися. Фауна витягує подругу звідти, адже феям теплих пір року не можна заходити на територію Зимового Лісу (так само як і феям зими — до них), інакше їх крила зламаються, а феї без крил не зможуть літати. Вилікуватися від цього неможливо, як вважалося до цього.

Вирішивши з'ясувати, чому сяяли її крила, Дінь відправляється в бібліотеку. Але, на жаль, потрібна їй сторінка була з'їдена книжковим хробаком, і єдиний, хто може пояснити природу цього явища — Хранитель, який проживає в Зимовому Лісі. Тоді фея вирішується на відчайдушний крок: вона шиє собі теплу шубку і таємно вирушає у Зимовий Ліс. Крім причини сяйва, Дінь дізнається, що у неї є сестра на ім'я Барвінка, яка дуже схожа на неї.

Реліз[ред. | ред. код]

Версія Direct-to-DVD випущена на Blu-ray, Blu-ray 3D, DVD, а також для цифрового завантаження 23 жовтня 2012.[2][3] Релізи на Blu-ray і Blu-ray 3D також містять як бонус короткометражний мультфільм «Турнір Долини Фей» (англ. Pixie Hollow Games).3д

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Person Profile // Internet Movie Database — 1990.
  2. Katz, Josh (3/23/2012). Disney's Secret of the Wings Blu-ray. Blu-ray.com. Процитовано 29 березня 2012.
  3. 'Tinker Bell: Secret of the Wings' Dated for Blu-ray and Blu-ray 3D. High-Def Digest. 25 березня 2012. Процитовано 29 березня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]