Книга джунглів 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Книга джунглів 2
The Jungle Book 2
Вид анімаційний
Жанр мультфільм
Режисер Вольфганг Рейтерман
Продюсер Волт Дісней
Сценарист Ларрі Клеммонс
Еван Спіліотопулос
На основі збірки казок «Книга джунглів» Р. Кіплінґа
Композитор Joel McNeelyd
Кінокомпанія Walt Disney
Дистриб'ютор Walt Disney Studios Motion Pictures
Тривалість 78 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 1967а[1]
Дата виходу 2003
Кошторис 20 000 000 $[2]
Касові збори $205 843 612[3]
IMDb ID 0283426
Попередній Книга джунглів
movies.disney.com/the-jungle-book-2

«Кни́га джу́нглів 2» (англ. The Jungle Book 2) — повнометражний мультфільм, створений студією DisneyToon Studios в Сіднеї в Австралії і показаний студією Уолта Діснея та компанією Buena Vista Distribution. Мультфільм був вперше анонсований в США 9 лютого 2003 ріка[4]. «Книга джунглів 2» є сиквелом діснеївського мультфільму «Книга джунглів», в якому Гейлі Джоел Осмент озвучив Мауглі, а Джон Гудмен озвучив медведя Балу. Не дивлячись на те, що даний мультфільм позиціювався як «для продажу тільки на відеоносіях», компанія Діснея з початку представила його на екранах, подібно сиквелу «Пітера Пена», «Пітер Пен 2: Повернення до Небувалії».

Сюжет[ред. | ред. код]

Деякий час поживши в селі з людьми, Мауглі стає місцевою знаменитістю завдяки своїм розповідям про веселощі в джунглях. Проте його названий батько, якого Мауглі називає «сер», боїться джунглів із-за подряпини, отриманої від Шер-Хана. Мауглі скучає за джунглями, те ж саме відчуває стосовно нього його старий друг Ведмідь Балу. Одного разу він, навіть попри заборону Багіри, пробирається в село і забирає Мауглі, з великою радістю до останнього. За ними по п'ятах йдуть кохана Мауглі, дівчинка Шанті, і його маленький звідний брат Ранджан, який таємно зачарований його оповіданнями про джунглі та хоче жити вільним життям диких звірів. Але не лише ці четверо вийшли на арену тигр Шер-Хан також, він жадає помсти хлопчику і тепер має намір вбити його.

Озвучування ролей[ред. | ред. код]

Деякі деталі[ред. | ред. код]

  • Ідея створити сиквел до мультфільму "Книга джунглів" з'явилася в 1990-і роки. Оригінальна ідея мала наступний сюжет: Балу закохується у ведмедицю і намагається врятувати її від браконьєра. Проте кінець кінцем студія Дісней вирішила створити іншу версію сиквелу, з оригінальними персонажами[5][6].
  • Джон Гудмен записував своє озвучування в Новому Орлеані, в той час, як Гейлі Джоэл Осмент записував озвучування в Каліфорнії[7].
  • У 2001 році виник конфлікт з приводу персонажа Луї. Вдова Луї Прима, що озвучив джазовий спів мавпячого короля Луї в мультфільмі «Книга джунглів» 1967 року, подала позов проти Діснея за «порушення договору без виплати авторських відрахувань, збагачення, шахрайство і ненавмисне введення в оману». На її думку, Дісней незаконно використав персонажа Луї, а також голос її чоловіка у своїх інших роботах. Пізніше конфлікт був врегульований Діснеєм в позасудовому порядку, пообіцявши більше ніде не використати образ Луї. Це головна причина, чому він не з'являється в сиквелі[7].
  • Під час виконання класичної мелодії «Шукай тільки потрібне» з першої частини мультфільму, два грушеподібні предмети ударяють удава Каа по голові, роблячи його схожим у цей момент на Мікі Мауса.
  • Під час виконання пісні в колишньому палаці Короля Луї знаходиться багато бегемотів і папуга Ара, хоча ні ті, ні інші в Індії (де відбувається дія) не водяться. Втім, можливо, що бегемоти, показані у фільмі, належать до виду Hippopotamus palaeindicus, який дійсно жив в Індії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Release dates for The Jungle Book 2. Internet Movie Database. Архів оригіналу за 11 лютого 2013. Процитовано 2 лютого 2013.
  2. https://www.webcitation.org/6DRtCfoGj?url=http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=junglebook2.htm
  3. The Jungle Book. Box Office Mojo. Архів оригіналу за 17 грудня 2008. Процитовано 27 вересня 2008.
  4. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою dates2 не вказано текст
  5. Bob Hilgenberg and Rob Muir on the Rise and Fall of Disney’s Circle 7 Animation. Архів оригіналу за 7 березня 2012. Процитовано 22 червня 2021.
  6. Armstrong, Josh (5 березня 2012). Bob Hilgenberg and Rob Muir on the Rise and Fall of Disney’s Circle 7 Animation. KnowTheArtist.com. Архів оригіналу за 11 лютого 2013. Процитовано 1 квітня 2012.
  7. а б The Jungle Book 2. Did You Know?. Internet Movie Database. Архів оригіналу за 11 лютого 2013. Процитовано 1 лютого 2013.