Lego Creator: Гаррі Поттер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Lego Creator:
Гаррі Поттер
Гаррі Поттер і Таємна кімната
Обкладинка російського видання першої частини гри.
Розробник Superscape (перша частина)
Qube Software (друга частина)
Видавець Прапор Землі LEGO Media
Росія Новий диск
Жанр(и) Логічна гра стилю «пісочниця»
Платформа ПК (Windows)
Дата випуску Перша частина:
Прапор Землі листопад 2001
Росія 29 серпня 2002
Друга частина:
Прапор Землі 6 грудня 2002
Режим гри однокористувацька гра
Вік. обмеження 3 + (PEGI)
Технічні деталі
Носій CD-ROM
Lego Creatord і Lego Harry Potterd

Lego Creator: Harry Potter (в українському варіанті — «Lego Creator: Гаррі Поттер») — серія відеоігор жанру «пісочниця». Виданням займається компанія LEGO Media.

Видавцем та першої частини гри в країнах СНД стала компанія Новий Диск, а локалізацію виконала студія Селена Інтернешнл.[1] Друга частина російською мовою не видавалася.

Ігри серії[ред. | ред. код]

Вихід першої частини гри, «Lego Creator: Harry Potter» (укр. Lego Creator: Гаррі Поттер), відбувся в листопаді 2001 року на США і через рік, в 2002 році, в Росії. Гра заснована на книзі «Гаррі Поттер і філософський камінь», сюжет якої оповідає про юного чарівника на ім'я Гаррі Поттер, який потрапив до школи чарівництва й чарівництва Гоґвортс.

Друга частина, «Lego Creator: Harry Potter and the Chamber of Secrets» (укр. Lego Creator: Гаррі Поттер і Таємна кімната), заснована на книзі «Гаррі Поттер і Таємна кімната», була випущена 6 грудня 2002 року.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Подібно іншим LEGO-ігор, всі персонажі й інтер'єри ігри виконані в стилістиці кубиків конструктора. Сюжетна лінія ігор заснована на однойменних книгах — «Гаррі Поттер і філософський камінь» і «Гаррі Поттер і Таємна кімната».

Граючи за різних персонажів (серед яких троє головних героїв книжкової серії про Гаррі Поттера), гравець побуває на чотирьох основних і п'яти додаткових локаціях. У їх числі: приміщення замку Гоґвортс, заборонений коридор на третьому поверсі, кабінет зіллєваріння і т.д. Однією з особливостей гри є можливість «добудовувати» приміщення в замку Гоґвортс за допомогою віртуальних кубиків, маніпулюючи й обертаючи їх — таким чином необхідно проходити й деякі ігрові завдання. На одному з рівнів гравець зможе керувати поїздом Гоґвортський експрес, а також використовувати заклинання (одне з яких дозволяє влаштовувати феєрверки).

На рівнях, «побудованих» гравцем за допомогою віртуальних кубиків конструктора Lego, дозволено міняти погоду (на вибір надано декілька варіантів: ясно, сонячно, дощитиме, сніг, туман) і час доби (день-ніч). Також за допомогою вбудованого в гру інструменту можна створювати свої об'єкти або персонажів.

У другій частині гри з'явилася можливість розставляти на рівні рухомі об'єкти й чарівні істоти. Ці істоти — змії, гобліни, тролі і дракон Норберт. Гравець може брати на себе управління одним з істот, відкриваючи нерозвідані раніше області. Крім того, для відкриття доступу до нових місць, гравець повинен виконувати прості доручення. Також збільшилася кількість ігрових персонажів, якими можна управляти.

Ігрові персонажі[ред. | ред. код]

Персонажі, якими можна управляти(список вказаний відповідно до частини другої гри):

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Селена Інтернейшнл (російською) . Селена Інтернейшнл. Архів оригіналу за 12 липня 2013. Процитовано 5 березня.

Посилання[ред. | ред. код]