Голлі (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Голлі»
Обкладинка українського видання
АвторСтівен Кінг
Назва мовою оригіналуангл. Holly
КраїнаСША США
Моваанглійська
Жанрдетектив
ВидавництвоСША Чарльз Скрібнерз санс
Велика Британія Hodder & Stoughton[en]
Видано5 вересня 2023
Томів1
СторінокСША 449
Велика Британія 433
ISBNСША 978-1-668-01613-8 (палітурка)
Велика Британія 978-1-399-71291-0 (палітурка)
Попередній твірКазка (роман)

Голлі (англ. Holly) — роман американського письменника Стівена Кінга у жанрі детектив, що побачив світ англійською мовою 5 вересня 2023 у американському видавництві «Чарльз Скрібнерз санс» та у британському видавництві «Годдер і Стоутон»[en][1].

Сюжет

[ред. | ред. код]

Коли Пенні Дал (англ. Penny Dahl) зателефонувала до детективного агентства «Finders Keepers», сподіваючись на допомогу в пошуку її зниклої доньки, Холлі Гібні (англ. Holly Gibney) спочатку не хотіла братися за цю справу. Її партнер, Піт (англ. Pete), хворий на коронавірусну хворобу. Нещодавно померла її мати, з якою у неї були непрості стосунки. А Холлі має бути у відпустці. Але щось у відчайдушному голосі Пенні Дал не дозволяє Холлі відмовити їй.

У кількох кварталах від того місця, де зникла Бонні Дал, живуть професори Родні (англ. Rodney) та Емілі Гарріс (англ. Emily Harris). Вони являють собою картину буржуазної респектабельності: віддані одне одному, одружені восьмидесятилітні, які є напіввідставними науковцями. Але вони приховують жахливу таємницю в підвалі свого добре доглянутого, заставленого книгами будинку, який може бути пов'язаний зі зникненням Бонні. І здаватиметься майже неможливим дізнатися про їх задуми: вони кмітливі, вони терплячі та безжальні.

Холлі мусить використати всі свої неперевершені таланти, щоб перехитрити збочених професорів.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Holly by Stephen King. Goodreads. Архів оригіналу за 16 жовтня 2023. Процитовано 16 жовтня 2023.

Джерела

[ред. | ред. код]