Африканська ліберальна мережа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Африканська ліберальна мережа
Тип політична організація
Інтернаціонал
Засновано червень 2003
Ідеологія лібералізм
Штаб-квартира Кейптаун
Розташування Африка
Афіліація Ліберальний Інтернаціонал
Вебсайт: africaliberalnetwork.org

Африканська ліберальна мережа — це організація, що складається з 47 політичних партій із 29 країн Африки. Вона є асоційованою організацією ліберального інтернаціоналу, політичної сім'ї, до якої належать ліберально-демократичні партії. АЛМ служить для просування ліберальних цілей та принципів на всьому континенті.

Партії, що входять до АЛМ, дотримуються політики, яка свідчить, що вони існують для забезпечення свободи та гідності всіх людей через встановлення політичних та громадянських прав, забезпечення основних свобод, верховенства закону, демократичного уряду, заснованого на вільних та чесних виборах з мирним переходом, забезпечення релігійних, гендерних прав та прав меншин, боротьби з корупцією та створення вільної ринкової економіки

Розвиток[ред. | ред. код]

Мережа розвинулася з Організації африканських ліберальних партій, що існувала спочатку, і була створена під час першої зустрічі партій в Момбасі, Кенія, в липні 2001 року. Офіційно вона була відкрита на наступній зустрічі в Йоганнесбурзі, Південна Африка, у червні 2003 року. На цій зустрічі було прийнято Йоганнесбурзьку декларацію, яка зобов'язує партії дотримуватися основних ліберально-демократичних принципів. В даний час мережа управляється зі штаб-квартири Демократичного альянсу в Кейптауні, ПАР.[1] Вестмінстерський фонд за демократію надає основну підтримку АЛМ, і з її створення вона підтримує взаємовигідні відносини з іншими партнерами. Для забезпечення стійкості АЛМ прагне урізноманітнити та розширити свою базу підтримки та партнерства, включивши до неї інші організації.

Учасники[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. DA to host ALN Secretariat. web.archive.org. 28 серпня 2012. Архів оригіналу за 28 серпня 2012. Процитовано 18 червня 2022.