Герман Воук все ще живий

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герман Воук все ще живий
Формат творчої роботи оповідання
Автор Стівен Кінг
Мова твору або назви американська англійська
Дата публікації травень 2011
Опубліковано в Ярмарок кошмарів

Герман Воук все ще живийоповідання американського письменника Стівена Кінга. Спочатку він був опублікований у травневому номері журналу The Atlantic за 2011 рік.

Сюжет[ред. | ред. код]

Давні подруги Бренда та Жасмін разом дітьми вирушають у подорож на орендованому Chevy Express після того, як Бренда виграє 2700 доларів у лотереї. По дорозі вони згадують своє важке дитинство та не менш важке життя. Тим часом Філ і Полін, двоє літніх поетів і колишніх коханців, прямують на поетичний фестиваль в Університет штату Мен. Вони зупиняються на місці відпочинку, щоб разом пообідати. Незабаром Бренда вирішує, що їх життя більше не варте того, щоб жити, а діти приречені на жалюгідне майбутнє. Навмисне, за згодою та заохоченням Жасмін вона на великій швидкості врізається фургоном у дерево біля Філа та Полін. Філ і Полін поспішають до уламків, але Бренда, Жасмін і всі їхні діти мертві. Коли перехожий запитує Поліну, що трапилося, вона нарешті запитує його: «Як це в біса виглядає?»

Публікація[ред. | ред. код]

«Герман Воук все ще живий» виник як частина парі між Кінгом і його сином Оуеном під час чоловічого баскетбольного турніру NCAA Division I, у якому програв мав написати історію на основі титулу, наданого переможцем. Оуен Кінг придумав назву після того, як прочитав у статті, що Герман Воук досі живий і пише, попри те, що йому було понад дев'яноста років. Кінг задумав цю історію після того, як прочитав про аварію на Таконік-Стейт-Паркуей у 2009 році .

«Герман Воук все ще живий» було вперше опубліковано в The Atlantic у травні 2011 року Він був зібраний у рамках роботи 2015 року «Базар поганих снів» .

Рецензія[ред. | ред. код]

Роккі Вуд описав «Герман Воук все ще живий» як «Король, який ще раз показує, яке у нього ясне око для спостереження за суспільством» і «ще одну мейнстримну історію, яка ілюструє жах, який ховається в реальному житті». Тім Лепчик описав це як «приємну та сумну історію». Самого Германа Воука запитали про новелу під час сесії запитань і відповідей, опублікованої як частина його роману Законодавець 2012 року; Воук сказав: «Я прочитав оповідання містера Кінга, і воно мені сподобалося». Оповідання виграло премію Брема Стокера за короткий проз 2011 року.

Дивись також[ред. | ред. код]

{{Reflist|refs=[1]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Дивись також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. King, Stephen (19 квітня 2011). Herman Wouk Is Still Alive. The Atlantic. Boston, MA, USA: Atlantic Media Company. Процитовано 10 жовтня 2022.