Нут Ґанрей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нут Ганрей

Посади Намісник Торгової федерації
Планета Като Неймойдіа
Раса Неймодіанець
Національність Неймодіанець
Стать Чоловік
Організації Торгова Федерація
Актор Сілас Карсон

Нут Ґанрей (англ. Nute Gunray) — вигаданий персонаж всесвіту «Зоряних війн». Належить до раси неймодіанців — амфібієподібних гуманоїдів з планети Като Неймойдіа. Обіймав посаду віце-короля Торгової федерації і займав цей пост аж до закінчення Війн Клонів і своєї смерті від руки Дарта Вейдера. Ґанрей особисто брав участь в окупації Набу і був ініціатором численних замахів на Падме Амідалу. Під його керівництвом Торгова Федерація стала одним з найзначніших постачальників дроїдів до армії Конфедерації незалежних систем. Він був убитий разом з іншими членами Ради сепаратистів на Мустафарі в 19 році ДБЯ.

За лаштунками[ред. | ред. код]

  • У фільмах Нута Ґанрея зіграв Сілас Карсон, який також грав неймодіанского сенатора Лотта Дода, майстра-джедая Кі-Аді-Мунді і лейтенанта Вільямса. У грі «Star Wars: Galactic Battlegrounds» його озвучував Філ Проктор.
  • За винятком Дарта Сідіуса, Нут Ганрей — єдиний з негативних персонажів, який з'являється у всій трилогії приквелів.
  • В одній з вирізаних сцен другого епізоду, коли ерцгерцог Джеонозіса Поґл Менший зачитує обвинувачення Енакіну Скайвокеру і Падме Амідалі, Нут Ґанрей перебиває його словами: «Досить. Я хочу побачити, як вона мучиться». Після цього ерцгерцог швидко закінчує читання і наказує своїм вартовим відвести пару на арену для страти.
  • У сценарії до третього епізоду вбивство Ґанрея було представлено дещо інакше, ніж у фільмі. Коли Вейдер починає вбивати членів Ради сепаратистів, Нут Ґанрей і Рун Хаака ховаються під стіл, потім Хаака намагається втекти і його вбиває Вейдер (як у фільмі), але Ґанрей залишається захованим. Коли крім нього в живих нікого не залишається, він біжить до дверей і випускає дройдек. Вони відкривають вогонь, а після його закінчення Вейдера ніде не видно. Ґанрей вважає його загиблим, але раптово Вейдер вистрибує з укриття і розправляється з дройдекамі, а потім вбиває Ґанрея. Ця сцена, яка, можливо, так і не була знята, пояснює здивування на обличчі Ґанрея в момент його смерті — він вважав Вейдера загиблим.
  • У відеогрі з «Помсти ситхів» Ґанрей збігає з центру управління на Мустафарі і намагається відлетіти з планети на своєму кораблі, але Вейдер знищує його корабель, який падає в річку лави і розплавляється.
  • У відеогрі по Першому епізоду Ґанрея можна вбити, граючи за королеву Амідалу у фінальному рівні.
  • У коміксній версії «Помсти ситхів» Нут Ганрей з'являється на Утапау в костюмі з Другого, а не Третього епізоду.

Посилання[ред. | ред. код]