Піноккіо (серіал, 2014)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Піноккіо
Тип телесеріал
Телеканал(и) Seoul Broadcasting System
Жанр Романтичний
Драма
Комедія
Сімейний
Формат зображення 1080i (HDTV)
Компанія iHQ
Сценарист Пак Хє Рьон
Режисер Чо Су Вон
Сін Син У
Продюсери Пак Чхан Йон
Виконавчий продюсер Чхве Мун Сок
У головних ролях Лі Чон Сок
Пак Сін Хє
Кім Йон Кван
Лі Ю Пі
Лі Пхіль Мо
Музика на початку «Non-Fiction» гурту Every Single Day
Країна-виробник Південна Корея
Мова оригіналу корейська
Перший показ 12 листопада 201415 січня 2015
Кількість сезонів 1
Кількість серій 20
Попередник Занадто прекрасна для мене
Послідовник Jekyll and Med
Посилання

Піноккіо (Хангиль: 피노키오, Система Концевича: Пхінокхіо) — 2014—2015 південнокорейський телевізійний серіал, де в головних ролях Лі Чон Сок, Пак Сін Хє та Кім Йон Кван.[1][2] Драма транслювалася на каналі SBS з 12 листопада 2014 по 15 січня 2015 по середах та четвергах о 21:55 (12:55 UTC) і має 20 серій.[3][4]

Сюжет[ред. | ред. код]

У 2000 році Кі Ха Мьон (Лі Чон Сок) живе щасливим життям зі своїми батьками і старшим братом Че Мьон, допоки його батько Кі Хо Сан, капітан пожежної команди, помирає від вибуху на фабриці під час спроби порятунку разом із декількома членами своєї команди. Коли тіло Хо Сана спочатку зникло, то ЗМІ зробили сенсацію, перетворивши його в козла відпущення. У битві за рейтинги, холодна та обачлива Сон Чха Ок, репортер MSC, стверджує, що Хо Сан вижив після вибуху і зараз переховуються через те, що відповідальний за смерть членів своєї команди. Тому сім'я Кі стає вигнанцями[en] у своєму кварталі та об'єктом національного презирства. Жінка Кі Хо Сана зробила самогубство і вбила свого молодшого сина (Ха Мьона), стрибнувши з ним зі скелі. Че Мьон винить у їхній смерті ЗМІ, особливо, Чха Ок.

Але Ха Мьон вижив: був врятований з води Чхве Кон Пхільом, доброзичливим літнім чоловіком, який живе на острові Хянрі. Кон Пхіль, який має або хворобу Альцгеймера або втрату пам'яті внаслідок травми, вірить, що Ха Мьон є його старшим сином Чхве Таль Пхо, простаком, який помер тридцять років тому. Ха Мьон, який не має більше нікого у світі, приймає цей обман і вважає Кон Пхіля за свого батька. Кон Пхіль офіційно усиновляє Ха Мьона, називаючи його Таль Пхо і записуючи його до сімейного реєстру, як свого старшого сина. Через п'ять місяців після цього, коли молодший син Кон Пхіля, Чхве Таль Пхьон, переїжджає на острів зі своєю дочкою Чхве Ін Ха, то вони здивувалися словам Кон Пхіль, в яких говорилося звертатися до простого хлопця, як до свого «старшого брата» та «дядько», відповідно. Чхве Ін Ха (Пак Сін Хє) має «синдром Піноккіо», який викликає в неї гикавку щоразу, коли вона каже брехню.[5] Вона поклоняється своїй матері і ненавидить життя на острові після розлучення їхній батьків. Юна дружба між Таль Пхо та Ін Ха  була зруйнована, коли він дізнався, що мати Ін Ха ніхто не інша, як Сон Чха Ок.

П'яти років по тому, Ін Ха і Таль Пхо є учням старшої школи і однокласникам у своїй старшій школі малого містечка.[6][7] Таль Пхо, який справді є генієм, робить вигляд, що він дурний (як справжній Таль Пхо) і отримує всі нулі у балах за свої тести, щоб не розкрити обман в очах Чхве Кон Пхіля. Через своє останнє місце за оцінками в класі та неохайне сільське волосся, Таль Пхо не має друзів у школі, коли Ін Ха найпопулярніша дівчина у школі.[8] Таль Пхо таємно любить Ін Ха, і він змушений приєднатися до телевізійної вікторини, щоб зупинити Ан Чхан Су, який закохався в Ін Ха, від признання в коханні до неї на національному ТБ.[9] У телевізійній студії, він зустрічає продюсера програми Хван Кьо Тона, який був репортером YGN і одним із суперників Чха Ок, Але змінив кар'єру після того, що сталося із сім'єю Кі. Після того, як побачила Таль Пхо на ТБ, і, незважаючи на свій синдром Піноккіо, який обмежує її вибір кар'єри, Ін Ха вирішує стати журналістом.

У 2013 сім'я Чхве переїхала назад до міста. Ін Ха витратила три роки на навчання після коледжу, щоб стати репортером, але постійно провалювала своє інтерв'ю щодо роботи. З іншого боку, через скрутне становище сім'ї Чхве, Таль Пхо змушений працювати водієм таксі, щоб звести кінці з кінцями. Чха Ок, яка не бачила свою дочку десять років та є зараз відником нічних новин MSC і головою відділу, провалює Ін Ха на її останньому інтерв'ю, сказавши, що від репортер із синдромом Піноккіо не буде користі. Побачивши наскільки відмова матері поранила Ін Ха, Таль Пхо вирішує допомогти її досягти своєї мрії та каже, що він також хоче стати репортером. Місяць по тому, Ін Ха та Таль Пхо беруть участь у «сліпому» прослуховуванні компанії YGN щодо репортерів телевізійних новин, але тільки Таль Пхо отримав там роботу. Коли Таль Пхо зіткнувся з Кьо Тоном, теперішнім керівником відділу новин YGN, то розкриває свою справжню особистість, а також свої справжні мотиви щодо отримання цієї роботи, а саме, він хоче знайти свого старшого брата Че Мьона та очистити ім'я свого батька. Але чого не знає він, це те, що Че Мьон мститься працівникам фабрики, які збрехали про їхнього батька, вбивши двох із них та хибно звинувативши[en] третього. Тим часом, рейтинг правдоподібності новин компанії MSC є надто низьким, тому Чха Ок наймає на роботу Ін Ха, використовуючи її синдром Піноккіо, як рекламний трюк. Отже, Таль Пхо та Ін Ха стають новачками на каналах, що між собою конкурують, і серед їхніх колег: Со Пом Чо, який є з багатої і чебольської сім'ї та пов'язаний з Ін Ха через помилковий номер мобільного телефону, і Юн Ю Ре, колишня сансен фанатка айдола[en], яка зараз використовує ці нав'язливі і рішучі риси у своїй новій роботі.[10]

Пізніше по ходу своєї роботи, Ін Ха дізнається справжню особистість Таль Пхо, що він — Кі Ха Мьон, та відчуває огиду до того, що зробила її мати Чха Ок щодо його сім'ї під час пожежної аварії. Під час лекції проведеної Чха Ок, Ін Ха протистоїть проти неї, а після лекції присутня тоді, коли Таль Пхо розкриває Че Мьону, що він його старший брат Ха Мьон. Разом, вони намагаються прибрати Чха Ок завдяки їхнім правдивим звітам новин через, що поступово розкривають велику змову у індустрії новин.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні актори[ред. | ред. код]

  • Лі Чон Сок як Чхве Таль Пхо/Кі Ха Мьон[11][12][13][14][15]
    • Нам Та Рим як молодий Чхве Таль Пхо/Кі Ха Мьон: Після обманливих телевізійних новин, що зруйнували його сім'ю, Ха Мьон розпочинає нове життя, як Таль Пхо. Він приховує свій розум та минулі спогади за стіною. Його почуття до Ін Ха завжди суперечили з його ненавистю до її матері, але чим старше вони стають, тим більше він розумів, що не може їх відкинути. Після року працюванням водієм таксі, він вирішує стати репортером разом з Ін Ха, щоб підтвердити невинність своєї сім'ї ті показати репортеру Сон Чха Ок, що означає бути справжнім репортером. Однак, з часом Таль Пхо розуміє, що репортери повинні постійно боритися з ідеєю справедливості і правди у світі, де кожен хоче сховати факти заради своїх інтересів.
  • Пак Сін Хє як Чхве Ін Ха[16][17][18][19][20]
    • Но Чон Ий як молода Ін Ха: Ін Ха страждає від синдрому Піноккіо через, що вона не може брехати без гикання. Замість того, щоб приховувати певні речі, вона вірить, що потрібно говорити їх, якими вони є. Ін Ха вирішує стати репортером, бо вірить, що так вона буде ближче до своєї матері Сон Чха Ок, яку вона завжди возвеличує. Уперта та вольова Ін Ха вірить, що всі телевізійні новини повинні бути повністю правдивими, і тому намагається це зробити. Разом із Таль Пхо, вона розкриває правду заховану за великою змовою, протистоячи своїй матері. Хоча спершу Ін Ха поводиться з Таль Пхо, як з членом сім'ї, але з часом зростання її почуттів до нього, призвело до зростання впевненості в почуттях через свою гикавку.
  • Кім Йон Кван як Со Пом Чо[21]
Через те, що Пом Чо народився в багатій сім'ї, то жив нецікавим, але задоволеним життям, допоки не почав отримувати повідомлення від дівчини на ім'я Ін Ха, які були розраховані для її матері. Пом Чо стає заінтригованим через те, що повідомлення постійно приходять кожного року, і це збуджує його інтерес щодо зустрічі з Ін Ха. Покинувши свою роботу, як редактора часопису про моду, він вирішує приєднатися до Ін Ха та стати репортером. На своєму шляху вивчення, як стати репортером, Пом Чо швидко дізнається про силу ЗМІ та її процесу, в якому потрібно обирати між справедливістю і спорідненістю (сімейними зв'язками).

Другорядні актори[ред. | ред. код]

MSC Прес-центр
  • Чін Кьон як Сон Чха Ок: Відчужена матір Ін Ха. Холодна, безжалісна жінка, яка вибрала покинути свою сім'ю заради своєї кар'єри. Вона зрештою стає однієї з найкращих відників новин в індустрії.
  • Кім Кван Кю як Кім Кон Чу: Керівник відділу новин MSC.
  • Кім Йон Хун як Лі Іль Чу
  • Ім Пьон Кі як Йон Ту Йон
  • Юн Со Хьон як Лі Чу Хо
YGN Прес-центр
  • Лі Пхіль Мо як Хван Кьо Тон: Керівник відділу новин YGN. Кьон Тон працює з гаслом «правда може змінити світ». Він спостерігає за Таль Пхо та намагається непомітно допомогти йому довести невинність його сім'ї.
  • Лі Ю Пі як Юн Ю Ре: Минулий сансен фан, яка вирішила стати репортером.
  • Мін Сон Ук як Чан Хьон Кю
  • Кан Сін Іль як Лі йон Тхак
  • Чо Ток Хьон як Чо Вон Ку
  • Чху Су Хьон як Ім Че Хван
Сім'я
  • Чон Ін Кі як Кі Хо Сан, батько Ха Мьона
  • Чан Йон Нам як мати Ха Мьона
  • Юн Кюн Сан як Кі Че Мьон, старший брат Ха Мьона
  • Пьон Хий Пон як Чхве Кон Пхіль, дідусь Ін Ха
  • Сін Чон Кин як Чхве Таль Пхьон, батько Ін Ха
  • Кім Хе Сук як Пак Ро Са: Заможній генеральний директор, який має декілька торгових центрів та, очевидно, є турботливою матір'ю, яка розбещує свого сина Пом Чо. Але Ро Са приховую свій темний бік, маючи змову із Сон Чха Ок, щоб навмисно робити новини, які б відвертали увагу від певних подій і захистили б її інтереси.

Інші актори[ред. | ред. код]

  • Лі Чу Син як Ан Чхан Су
  • Пак Су Йон як Чон Кі Пон
  • Юн Чін Йон як пожежник
  • Йом Тон Хон як керівник фабрики as Factory supervisor
  • Чхве Чон Хун як працівник фабрики
  • Кім Йон Чун як сусідський хлопчик із синдромом Піноккіо
  • Ан Сон Йон як письменник (сценарист) на телевізійній станції
  • У Хьон як класний керівник хлопця Таль Пхо
  • Ім То Йун як Ко Чі Хий
  • Лі Чон Су як загублений турист
  • Хон Хьон Хий як вчитель Юн
  • Лі Син У як Ан Чун Кі, старша дитина батька Чхан Су

Спеціальна поява[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Серіал об'єднав актора Лі Чон Сока та актрису Кім Хе Сук із сценаристом Пак Хє Рьон та телевізійним режисером Чо Су Вон, які співпрацювали рік назад над драмою «Я тебе почую» (2013).[23]

Перше читання  сценарію пройшло в жовтні 2014 у SBS Production Center, що в Ільсані, Південна Корея.

Рейтинги[ред. | ред. код]

  • Сині числа зображують найнижчі рейтинги, а червоні числа — найвищі рейтинги.
Серія # Дата показу Назва серії[nb 1] Середній відсоток глядачів
TNmS Ratings[24] AGB Nielsen[25]
Загальнонаціональний Сеульський національний столичний регіон Загальнонаціональний Сеульський національний столичний регіон
1 12 листопада 2014 Піноккіо[nb 2] 7.8 % (19-те) 9.9 % (14-те) 7.8 % (19-те) 8.4 % (17-те)
2 13 листопада 2014 Гидке каченя[nb 3] 10.6 % (14-те) 12.8 % (6-те) 9.8 % (15-те) 10.8 % (11-те)
3 19 листопада 2014 Снігова королева[nb 4] 9.4 % (18-те) 10.9 % (14-те) 9.4 % (15-те) 10.9 % (11-те)
4 20 листопада 2014 Ромео і Джульєтта[nb 5] 10.6 % (14-те) 12.8 % (6-те) 10.4 % (16-те) 11.8 % (10-те)
5 26 листопада 2014 Король має вуха осла[nb 6] 9.2 % (16-те) 11.6 % (9-те) 10.2 % (13-те) 12.2 % (8-ме)
6 27 листопада 2014 Два роки канікул[nb 7] 11.0 % (11-те) 14.1 % (5-те) 10.4 % (14-те) 12.1 % (7-ме)
7 3 грудня 2014 Жаба в криниці[nb 8] 8.9 % (18-те) 11.3 % (15-те) 8.7 % (16-те) 9.6 % (16-те)
8 4 грудня 2014 Щасливий день[nb 9] 10.8 % (16-те) 12.7 % (10-те) 10.2 % (16-те) 11.4 % (11-те)
9 10 грудня 2014 Гамельнський щуролов[nb 10] 9.2 % (16-те) 11.1 % (11-те) 10.1 % (12-те) 11.9 % (8-те)
10 11 грудня 2014 Хлопчик, який кричав «Вовк»[nb 11] 10.8 % (14-те) 13.2 % (6-те) 10.7 % (14-те) 12.3 % (8-ме)
11 17 грудня 2014 Сон літньої ночі[nb 12] 11.1 % (14-те) 13.3 % (7-ме) 10.4 % (15-те) 11.6 % (10-те)
12 18 грудня 2014 Чарівна флейта[nb 13] 11.3 % (14-те) 13.5 % (6-те) 9.7 % (18-те) 10.9 % (15-те)
13 24 грудня 2014 Дари волхвів[nb 14] 10.4 % (14-те) 12.2 % (9-те) 9.8 % (14-те) 11.1 % (8-ме)
14 25 грудня 2014 Гензель і Гретель[nb 15] 11.6 % (11-те) 13.3 % (9-те) 10.8 % (14-те) 11.7 % (12-те)
15 1 січня 2015 Дон Кіхот[nb 16] 13.3 % (9-те) 15.6 % (7-ме) 12.9 % (9-те) 14.6 % (5-те)
16 7 січня 2015 Нове вбрання короля[nb 17] 12.9 % (9-те) 15.7 % (5-те) 11.8 % (9-те) 14.0 % (5-те)
17 8 січня 2015 Шарлатна літера[nb 18] 12.7 % (8-ме) 15.1 % (5-те) 12.9 % (5-те) 15.2 % (4-те)
18 14 січня 2015 Червоні черевички[nb 19] 12.6 % (8-ме) 16.0 % (5-те) 11.9 % (8-ме) 13.3 % (5-те)
19 Північний вітер та сонце[nb 20] 12.1 % (11-те) 15.5 % (6-те) 11.3 % (10-те) 12.1 % (7-ме)
20 15 січня 2015 Пітер Пен[nb 21] 13.6 % (6-те) 16.7 % (5-те) 13.3 % (5-те) 15.1 % (5-те)
Середнє 11.0 % 13.4 % 10.6 % 12.1 %

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Рік Нагорода Категорія Отримувач Результат
2014 27-ма Премія Grimae Кращий актор Лі Чон Сок Перемога
Премія SBS драма Нагорода за високу майстерність (актор спеціальної драми) Номінація
Нагорода за високу майстерність (акторка спеціальної драми) Пак Сін Хє Перемога
Топ-10 зірок Лі Чон Сок Перемога
Пак Сін Хє Перемога
Нагорода SBS Special Лі Чон Сок Перемога
Нагорода за популярність Netizen Номінація
Пак Сін Хє Номінація
Краща пара[26] Лі Чон Сок та Пак Сін Хє Перемога
Нова зірка Кім Йон Кван Перемога
Лі Ю Пі Перемога
2015 51-ша Премія мистецтв Пексан Краща акторка телебачення Пак Сін Хє Номінація
Найпопулярніший актор телебачення Лі Чон Сок Перемога
10-та Сеульська міжнародна премія драми Видатна корейська драма Піноккіо Перемога
8-ма Премія корейської драми Нагорода за високу майстерність (актор) Лі Чон Сок Перемога
Нагорода за високу майстерність (акторка) Пак Сін Хє Номінація
4та Премія «Зірок МААТР» Нагорода за високу майстерність (акторка мінісеріалу) Номінація
Кращий юний актор Нам Та Рим Перемога
Best Production Director Чо Су Вон Перемога
Кращий оригінальний саундтрек «Піноккіо» виконавця Roy Kim Перемога

Оригінальна звукова доріжка[ред. | ред. код]

Англійські назви пристосовані з iTunes Store, а деталі з Naver Music.[27][28]

Піноккіо: Original Soundtrack
Саундтрек-альбом
Виконавець Різні виконавці
Дата випуску 15 січня 2015
Жанр K-pop, поп, R&B, саундтрек
Тривалість 52:56
Мова корейська, англійська
Лейбл CJ E&M, Gazi Contents
Хронологія Різні виконавці
Попередній
←
Занадто прекрасна для мене
Jekyll and Med
Наступний
→
#НазваАвтор слівАвтор музикиВиконавець(-ці)Тривалість
1.«First Love» (첫사랑; Cheossarang)Jihoon, Tiger JK, BizzyConanTiger JK разом із Punch3:20
2.«Pinocchio» (피노키오; Pinokio)Jihoon, Gu Ji-anRocoberryRoy Kim3:33
3.«Non-Fiction»Moon Sung-namMoon Sung-nam, Jung Jae-wooEvery Single Day4:24
4.«Love Is like Snow» (사랑은 눈처럼; Sarang-eun Nuncheoreom)Пак Сін Вон, Conan, RocoRocoberryПак Сін Хє3:19
5.«The Only Person» (하나뿐인 사람; Hanappunin Saram)RocoberryRocoberryK.Will3:20
6.«Kiss Me»Jihoon, RocoRocoberryZion.T3:09
7.«Passionate to Me» (뜨겁게 나를; Tteugeopge Nareul)JihoonJihoonYounha3:49
8.«You're the One» (그대 하나로; Geudae Hanaro)JihoonOh Chang-hoon, Park Sung-hoKim Bo-kyung3:35
9.«Dreaming a Dream» (꿈을 꾸다; Kkumeul Kkuda)Jihoon, Gu Ji-anRocoПак Сін Хє3:20
10.«Challenge»Moon Sung-namMoon Sung-namEvery Single Day3:26
11.«My Story»Moon Sung-namMoon Sung-namEvery Single Day3:22
12.«Tears in the Crowd (Strings)» Moon Sung-namРізні виконавці4:27
13.«Pino Dream (Strings)» Moon Sung-namРізні виконавці3:52
14.«Calm and Passion» Lee Kyung-sikРізні виконавці2:56
15.«Mysteric Them» Jung Cha-sikРізні виконавці3:04
52:56

Міжнародний показ[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. Кожна назва серії — це уривок із добре відомих робіт у жанрі вигадки таких, як казки, романи та п'єси.
  2. Пригоди Піноккіо
  3. Гидке каченя
  4. Снігова королева
  5. Ромео і Джульєтта
  6. Мідас
  7. Два роки канікул
  8. Китайська байка «井底之蛙» («жаба в криниці»)
  9. Корейська коротка історія «Щасливий день[ko]» написана Хьон Чін Кон, опублікована 1924.
  10. Гамельнський щуролов
  11. Хлопчик, який кричав «Вовк»
  12. Сон літньої ночі
  13. Чарівна флейта
  14. Дари волхвів
  15. Гензель і Гретель
  16. Дон Кіхот
  17. Нове вбрання короля
  18. Шарлатна літера
  19. Червоні черевички
  20. Північний вітер та сонце
  21. Пітер Пен і Венді

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sung, So-young (8 листопада 2014). Actors picked for Pinocchio. Korea JoongAng Daily. Архів оригіналу за 11 листопада 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  2. Lee, Min-ji (6 листопада 2014). Lee Jong Suk and Park Shin Hye Praise Each Other Repeatedly. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 6, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  3. Hwang, Hye-jin (23 жовтня 2014). Lee Jong Suk, Park Shin Hye and More Attend First Script Reading for Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за грудень 30, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  4. Jeon, Su-mi (12 листопада 2014). Lee Jong Suk and Park Shin Hye Ask Fans to Watch First Episode of Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 16, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  5. Choi, Shin-ae (4 листопада 2014). Six Symptoms of Park Shin Hye's Pinocchio Syndrome Revealed. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 7, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  6. Jeon, Su-mi (4 листопада 2014). Lee Jong Suk Gives Park Shin Hye Piggyback Ride in Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 7, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  7. Choi, Shin-ae (7 листопада 2014). Lee Jong Suk and Park Shin Hye Explode with Chemistry in Pinocchio BTS Photos. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 20, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  8. Lee, Ji-young (30 жовтня 2014). Lee Jong Suk Transforms into Country Boy for Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 8, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  9. Park, Ah-reum (3 листопада 2014). Lee Jong Suk Gets Exhilarated Upon Entering City in Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 8, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  10. Characters Images and Descriptions Released for Pinocchio Actors Park Shin Hye, Lee Jong Suk, Kim Young Kwang, and Lee Yoo Bi. Soompi. 28 жовтня 2014. Архів оригіналу за 28 жовтня 2014. Процитовано 28 жовтня 2014.
  11. Actor Lee Jong-suk Confirmed to Star in Pinocchio Alongside Park Shin Hye. Soompi. 11 вересня 2014. Архів оригіналу за 13 квітня 2016. Процитовано 12 вересня 2014.
  12. Jeon, Su-mi (12 вересня 2014). Lee Jong-suk Confirmed as Lead of Drama Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 27, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  13. Lee, Min-ji (6 листопада 2014). Lee Jong-suk Lost Hair After Wearing a Bushy Wig for Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 10, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  14. Lee, Min-ji (1 лютого 2015). Interview: Lee Jong Suk Wants to Keep Acting without Worrying About Managing His Filmography. enewsWorld. Архів оригіналу за березень 3, 2015. Процитовано 9 квітня 2015.
  15. Lee Jong-suk Finds Acting Harder as He Gets More Famous. The Chosun Ilbo. 21 лютого 2015. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 6 березня 2015.
  16. Actress Park Shin Hye Confirms Casting in New Drama Pinocchio. Soompi. 3 вересня 2014. Архів оригіналу за 12 квітня 2016. Процитовано 9 вересня 2014.
  17. Park Shin-hye confirmed to star in Pinocchio. The Korea Herald. 4 вересня 2014. Архів оригіналу за 3 червня 2016. Процитовано 15 листопада 2014.
  18. Lee, Ji-young (4 вересня 2014). Park Shin Hye Confirmed as Lead of Drama Pinocchio. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 27, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  19. Lee, Min-ji (6 листопада 2014). Park Shin Hye Isn't Concerned About Comparisons to The Heirs. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 9, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  20. Kim, Ji-yeon (1 лютого 2015). Interview: Park Shin Hye Talks Having Good Luck with Men, Pinocchio and More. enewsWorld. Архів оригіналу за березень 3, 2015. Процитовано 9 квітня 2015.
  21. Lee, Min-ji (6 листопада 2014). Lee Jong Suk Asked to Hit Kim Young Kwang in Drama. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 9, 2014. Процитовано 15 листопада 2014.
  22. Hong, Hye-jin (15 січня 2015). Lee Joon appears in Pinocchio. K-Pop Herald. Архів оригіналу за 11 червня 2016. Процитовано 27 січня 2015.
  23. Jo, Hye-ryeon (6 листопада 2014). '피노키오' 이종석 "'너목들' 제작진과 두 번째 호흡, 기쁘다" [Lee Jong-suk from Pinocchio says "Glad to work with I Can Hear Your Voice crew once again"]. TV Report (Korean) . Архів оригіналу за 30 червня 2016. Процитовано 19 листопада 2014.
  24. TNmS Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu. TNmS Ratings (Korean) . Архів оригіналу за 17 січня 2018. Процитовано 12 листопада 2014.
  25. AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu. AGB Nielsen Media Research (Korean) . Архів оригіналу за 26 грудня 2013. Процитовано 12 листопада 2014.
  26. Kim, Min-jin (1 січня 2015). Four couples win best couple prize in SBS Drama Awards. K-Pop Herald. Архів оригіналу за 8 березня 2016. Процитовано 7 січня 2015.
  27. Pinocchio (Original Television Soundtrack) by Various Artists on iTunes. iTunes Store. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 28 листопада 2015.
  28. 피노키오 OST : 네이버 뮤직 ("Pinocchio: Original Soundtrack on Naver Music") (кор.). Naver Music. Процитовано 7 листопада 2015.
  29. Kim, Min-jin (24 листопада 2014). Pinocchio sells distribution rights to China for record price. K-Pop Herald. Архів оригіналу за 22 липня 2016. Процитовано 27 листопада 2014.
  30. Choi, Shin-ae (24 листопада 2014). Pinocchio Sold in China for Price 8 Times More than You Who Came From the Stars. enewsWorld. Архів оригіналу за листопад 28, 2014. Процитовано 27 листопада 2014.
  31. Hong, Hye-jin (19 січня 2015). Pinocchio gains popularity in China. K-Pop Herald. Архів оригіналу за 11 червня 2016. Процитовано 19 січня 2015.
  32. Pinocchio continues making waves in China. K-Pop Herald. 23 січня 2015. Архів оригіналу за 11 червня 2016. Процитовано 27 січня 2015.
  33. Anggraeni, Rina (19 квітня 2015). Pinocchio dan Birth of Beauty Bakal Hadir di Layar RCTI. SindoNews.com (Indonesian) . Архів оригіналу за 14 січня 2016. Процитовано 4 лютого 2016.
  34. EISEI GEKIJO to premiere Pinocchio in Japan on March 29, 2015. EISEI GEKIJO. Архів оригіналу за лютий 25, 2015. Процитовано 24 лютого 2015.
  35. Pinocchio to premiere on December 17. One TV Asia. Архів оригіналу за 2 квітня 2016. Процитовано 3 грудня 2014.
  36. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 липня 2017. Процитовано 25 березня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  37. Channel 40, ETTV to premiere Pinocchio in Taiwan on April 2, 2015. ETTV. Процитовано 10 лютого 2015.

Посилання[ред. | ред. код]

Середо-четвергові телесеріали каналу SBS
Попередня програма Назва програми Наступна програма
«Піноккіо»
(12 листопада 2014 — 15 січня 2015)