Married to the Blob

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Одружена з краплиною»
англ. Married to the Blob
Весілля продавця Коміксів і Куміко
Весілля продавця Коміксів і Куміко
Весілля продавця Коміксів і Куміко
Сезон № 25
Серія № 540
Перший показ 12 січня 2014
Сценарій Тім Лонг
Режисер(и) Кріс Клементс
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника SABF04
Запрошені зірки
Гарлан Еллісон та Стен Лі в ролі самих себе
Особливості серії
Політ у заставці Дід Сімпсон як 2013 рік з парашутом летить вгору, а Меґґі як 2014 рік — вниз
Напис на білборді «Пончики Жирного Леда — Стримано суперхристиянські» (англ. «Lard Lad donuts — Discreetly super-christian»)
Напис на дошці Оригінальний показ: «„Judas Priest“ — це не дез-метал» (англ. «Judas Priest is not „death metal“»)
Міжнародна версія: «Якщо Ви не зламали Різдвяні подарунки, то Ви — ледацюги» (англ. «If you haven't broken your Christmas presents yet, you're not trying»)
Сцена на дивані Автор сцени на дивані — Білл Плімптон. Сім'я сидить на дивані. Меґґі змінює оточення кожного разу, коли користується пультом від телевізором. Вона продовжує перемикати канали збільшуючи швидкість. Коли оточення — це знову вітальня, вона кидає пульт у телевізор, і вмикає його.
Хронологія
Попередня Наступна
Steal This Episode Specs and the City
Сезон 25
Список серій

«Married to the Blob» (укр. «Одружена з краплиною») — десята серія двадцять п'ятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 12 січня 2014 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Гомер, Барт і Мілгаус стоять у черзі до магазину коміксів, щоб купити перший випуск перезапуску «Радіоактивного». Під час продажу продавець коміксів (Джефф Альбертсон) дізнається, що його конкурент Майло (власник магазину коміксів «Coolsville») нещодавно одружився.

Раптово уявний Стен Лі каже продавцю, що у нього таки ще є шанс не бути самотнім. Японська дівчина на ім'я Куміко Накомуро входить у магазин. Вона подорожує найжалюгіднішими містами Америки для своєї автобіографічної манґи. Продавець запрошує її на побачення, і дівчина погоджується.

Потім Альбертсон просить Гомера поради щодо побачень, оскільки той — єдиний товстун, одружений з привабливою жінкою. Під час побачення Мардж радить Джеффу не бути самим собою, хоча Куміко насправді подобається справжня особистість хлопця. Продавець коміксів продовжує зустрічатися з Куміко, і обоє вирішують жити разом.

Несучи подарунок для пари, перед магазином Гомер зустрічає батька Куміко. Гомер розповідає йому про те, що хлопець його доньки — жирний задрот. Це спонукає пана Накомуро зупинити стосунки і забрати Куміко.

Мардж говорить Гомеру все виправити, тому Гомер веде пана Накамуру до японського бару. Вони обидва п'ють Хабушу, зміїне рисове вино, після чого п'яні плентаються додому. Дорогою (в галюцинаціях) місто перетворюється на країну чудес. Пан Накамура розуміє, що, заборонивши стосунки, він зіпсував життя Куміко.

Джефф Альбертсон намагається вразити пана Накамуру, влаштовуючись на справжню роботу, використавши його досі не згадуваний диплом хіміка. Однак, пан Накамура каже, що це не потрібно, оскільки продавець коміксів подобається йому і Куміко таким, яким він є. Врешті-решт, у магазині коміксів Стен Лі вінчає продавця коміксів і Куміко Накамуро.

Виробництво[ред. | ред. код]

Спочатку серія повинна називатися «The Fat and the Furious: Tokyo Drift» (укр. «Товстий та лютий: Токійський дрифт»), проте її було перейменовано на «Married to the Blob»[1].

Напис на дошці під час прем'єрного показу «Judas Priest is not „death metal“» (англ. ««Judas Priest» — це не дез-метал») є вибаченням серіалу за те, що у попередній серії гурт «Judas Priest» представили як виконавців дез-металу, хоча насправді він виконує хеві-метал. Хоча сама група ніяк це не прокоментувала, однак фанати у соцмережах вказали на помилку сценаристів «Сімпсонів»[2].

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,83 млн осіб з рейтингом 2.2, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[4].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що «завжди бачиш перспективу, коли шоу вдається до чогось нового, навіть якщо результати, врешті решт, доводять, що не всі експерименти вдаються». Також він зауважив, що «фінал був зворушливим прикладом переосмислення крилатої фрази [продавця коміксів — „Worst episode ever“ (укр. «Найгірша серія»)]»[5].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з половиною з п'яти зірок, сказавши: «Якщо ви хочете знати, чи це хороша серія, я відповів би рішуче: ніби-то. Багато епізодів „Сімпсонів“, які зосереджуються на другорядних персонажах, не такі чіткі, як той, що фокусується на сім'ї, але „Married to the Blob“ страждає лише через те, що є посереднім в особливо хорошому сезоні»[6].

Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії три з п'яти зірок, сказавши, що їй «сподобалися всі комічні, науково-фантастичні та різні відсилання до поп-культури». Також вона похвалила участь запрошених зірок, «милу і розважальну» історію манґи Куміко, а також «галюцинації були чудово анімованою даниною пам'яті режисера аніме Хаяо Міядзакі»[7].

У січні 2015 року серію було номіновано на премію «Енні» в категорії «Найкраще розкадрування анімаційної програми». Також сценариста серії Тіма Лонга номіновано в категорії «Найкращий сценарій анімаційної програми»[8].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,71/5[9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Обкладинка сценарію
  2. Bart Simpson Apologizes for Calling Judas Priest 'Death Metal' | Music News | Rolling Stone. web.archive.org. 14 січня 2014. Архів оригіналу за 29 січня 2014. Процитовано 29 березня 2021.
  3. Wade, Forrest Wickman, Chris. The Simpsons' Tribute to Hayao Miyazaki, Annotated. Slate Magazine (англ.). Архів оригіналу за 14 квітня 2021. Процитовано 29 березня 2021.
  4. Sunday Final Ratings: ‘The Mentalist’, ‘American Dad’, ‘Family Guy’, ‘Bob’s Burgers’ & ‘Bachelor Special Adjusted Up; ’60 Minutes’ Adjusted Down + ‘Golden Globe’ Finals - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 16 січня 2014. Архів оригіналу за 16 січня 2014. Процитовано 29 березня 2021.
  5. The Simpsons: “Married To The Blob”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 16 січня 2021. Процитовано 29 березня 2021.
  6. The Simpsons: Married to the Blob, Review. Den of Geek (англ.). 13 січня 2014. Архів оригіналу за 17 квітня 2021. Процитовано 29 березня 2021.
  7. Lopez, Teresa (12 січня 2014). The Simpsons Review: Nerds Do Get Girls. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 28 серпня 2021. Процитовано 29 березня 2021.
  8. 42nd Annual Annie Awards - Animation's Highest Honor на YouTube
  9. Rate and Review: "Married to the Blob" (SABF03). The No Homers Club (en-) . Процитовано 30 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]