The Kid Is All Right

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Дитина повністю права»
англ. The Kid Is All Right
Ізабель та Ліса на заключних дебата
Ізабель та Ліса на заключних дебата
Ізабель та Ліса на заключних дебата
Сезон № 25
Серія № 536
Перший показ 24 листопада 2013
Сценарій Тім Лонг
Режисер(и) Марк Кіркланд
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника SABF02
Запрошені зірки
Єва Лонгорія в ролі Ізабель, Андерсон Купер в ролі самого себе
Особливості серії
Сцена на дивані Заставка «Смішна Сімпсонія» зображує кожного персонажа як музичний інструмент. У Музиковілі містер Бернс (фагот) насильно змушує всіх грати тільки класичну музику. Однак, Ліса (саксофон) розпочинає повстання за свободу для всіх видів музики
Хронологія
Попередня Наступна
Labor Pains Yellow Subterfuge
Сезон 25
Список серій

«The Kid Is All Right» (укр. «Дитина повністю права») — шоста серія двадцять п'ятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 24 листопада 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Ліса подружилась з новою ученицею Ізабель Гутьєррес. Вона в захваті від нової подруги і домовляється зробити спільну доповідь про Франкліна Рузвельта. Однак, на презентації Ізабель виступає із протилежними Лісі тезами. Ізабель заявляє Лісі, що вона республіканка (тоді як Ліса — лібералка).

Після розмови з батьками, дівчата вирішують відкинути політичні погляди, бо «їм лише по 8 років». У цей час за Ізабель стежить Республіканська партія Спрінґфілда. Вони в захваті від неї («молода, енергійна, латиноамериканка») і хочуть використати її для вербування партії. Однак при зустрічі віч-на-віч Ізабель відмовляється від підтримки на шкільних виборах президента класу. Однак, Республіканська партія вирішує підтриамти Ізабель навіть без її відома.

Ліса злиться на Ізабель, коли у школі бачить надмірну підтримку з боку партії. З допомогою Барта вона посилено готується до попередніх дебатів використовуючи різні методи боротьби. Коли Барт дістає відео-компромат на Ізабель, Ліса розуміє, що зайшла надто далеко.

На класних дебатів Ліса щиро говорить зібраним учням про віру і любов до своїх переконань і вона пишається тим, що є лібералкою. На заключних дебатах дівчата відмовляються від політики і заради дружби їм начхати, хто переможе.

В результаті вибори виграє Ізабель. Згодом Ліса надзвичайно підбадьорена результатами екзит-полу, наданого Мілгаусом. Виявляється, що 53 % учнів погоджуються з її поглядами — їм не подобається Ліса, але вони проголосували б за когось іншого, хто поділяє ліберальні ідеї.

У фінальній сцені під час президентських виборів у США 2056 року Ліса й Ізабель знову виступають конкурентками. За цим по телевізору спостерігає літній Гомер з Гомером-саксофоном з Музиковіля. Обоє пишаються за свою доньку.

Виробництво[ред. | ред. код]

Заставка серії містить 40 різних музичних фрагментів, записувались на трьох різних сеансах. Мелодії сключають у себе 30-секундні уривки Моцарта («Симфонія № 28») та Гріга, 15-секундні відрізки джазової музики, створені Альфом Клаузеном, та односекундні фрагменти духових, волинки, барабану, акордеону, дзвоників та інших музичних звуків[1].

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

  • Назва заставки «Silly Simpsony» (укр. «Смішна Сімпсонія») є відсиланням до музичного мультсеріалу Disney «Silly Symphonies» (укр. «Кумедні симфонії Сімпсонія»). Водночас сама заставка є пародією на короткометражку 1935 року «Music Land» (укр. «Музична країна») з цього мультсеріалу[2].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 6,78 млн осіб з рейтингом 3.0, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[3].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B- сказавши:

Якщо в серії є більший недолік, то це просто те, що [серія] не дуже смішна. Протягом більшої частини епізод здається змістовним, щоб дозволити Лісі вивчити (і викласти) урок від простої старої порядної Ліси Сімпсон, і я дивно з цим погодився…Виділення перерви з прискореного спуску в кепську кепкуватість, щоб зайнятися більше розповідями на основі персонажів, — не обов’язково погано для «Сімпсонів»[4].

Він також похвалив щирість Ліси завдяки виконанню Ярдлі Сміт, однак, водночас, заявив, що запрошена зірка в ролі Ізабель Єва Лонгорія не внесла нічого особливого[4].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з половиною з п'яти зірок, високо оцінивши концепцію серії — обговорення дискусії «Демократи проти республіканців» у справедливому світлі та отримавши задоволення від короткого повернення містера Берґстрома[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,58/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ledesma, Chris (26 листопада 2013). Music Ville. Simpsons Music 500 (англ.). Архів оригіналу за 23 грудня 2014. Процитовано 16 лютого 2021.
  2. 'The Simpsons' Pay Tribute to 1930s Musical Cartoon - Video | Rolling Stone. web.archive.org. 23 листопада 2013. Архів оригіналу за 24 листопада 2013. Процитовано 16 лютого 2021.
  3. Sunday Final Ratings: ‘The Simpsons’ The Amazing Race’, ‘American Dad’ & ‘The Mentalist’ Adjusted Up; ‘America’s Funniest Home Videos’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 28 листопада 2013. Архів оригіналу за 28 листопада 2013. Процитовано 16 лютого 2021.
  4. а б The Simpsons: “The Kid Is All Right”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 2 березня 2021. Процитовано 16 лютого 2021.
  5. The Simpsons: The Kid Is All Right, Review. Den of Geek (англ.). 25 листопада 2013. Архів оригіналу за 19 січня 2021. Процитовано 16 лютого 2021.
  6. Rate and Review "The Kid Is All Right" (SABF02). The No Homers Club (англ.). Процитовано 30 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]