Star Wars Outlaws

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Star Wars Outlaws
Розробник Massive Entertainment[a]
Видавець Ubisoft
Жанр(и) пригодницький бойовик
Платформа
Дата анонсу 13 січня 2021
Дата випуску 30 серпня 2024
Режим гри однокористувацький
Творці
Керівник(и)
  • Джуліан Ґерайті
  • Матіас Карлсон
Сценарист(и)
  • Навід Каварі
  • Ніккі Фой
Художник(и) Бенедикт Подлесніґґ
Технічні деталі
Рушій Snowdrop
Носій Blu-ray, цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Star Wars Outlaws — майбутня відеогра в жанрі пригодницького бойовика, яка розробляється Massive Entertainment і буде видана Ubisoft. Сюжетна історія, що відбувається у всесвіті «Зоряних війн» між подіями фільмів «Імперія завдає удару у відповідь» (1980) та «Повернення джедая» (1983), оповідає про злодійку Кей Весс, яка планує здійснити масштабне пограбування[1]. Ігровий процес має управління від третьої особи, через яке гравець контролює Кей та подорожує відкритим світом, виконуючи різноманітні ігрові активності для просування історією.

Розробка Outlaws велася Massive у співпраці з Lucasfilm Games, а також за підтримки десяти інших студій Ubisoft. Команда прагнула поєднати канонічні елементи всесвіту «Зоряних війн» із власними ідеями. Крім того, особлива увага була зосереджена на створенні кінематографічного ігрового процесу. Умберлі Гонсалес виконала захоплення руху та озвучування Кей, а Ді Бредлі Бейкер озвучив її компаньйона Нікса. Massive використала ігровий рушій Snowdrop для розробки.

Star Wars Outlaws буде випущена для Microsoft Windows, PlayStation 5 та Xbox Series X/S у серпні 2024 року.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Star Wars Outlaws є відеогрою від третьої особи в жанрі пригодницького бойовика[2]. Гравець контролює злодійку Кей Весс, мандруючи відкритими наземними та космічними локаціями, де виконує різноманітні ігрові активності для просування сюжетною історією[3][4]. Бойова система поєднує застосування ближнього бою та бластера, що має декілька режимів вогню, як-от електрошок[5][6]. Кей володіє кількома гаджетами[7], таких як спеціальна відмичка, що дозволяє зламувати двері через ритмічну мінігру[en][8]. Крім того, Кей може використовувати елементи оточення, наприклад, вибухонебезпечні паливні контейнери, для отримання переваги в сутичках[9]. Кей має можливість ховатися за укриттями, а також застосовувати стелс для непомітного пересування і нейтралізації ворогів[4][7]. Кей має компаньйона Нікса — невелику істоту, що допомагає взаємодіяти з оточенням, виконувати атаки або відвертати увагу ворогів, і підносити корисні предмети за командою[10][11].

Для швидшого переміщення наземними локаціями гравець використовує спідер[en], а для подорожей між планетами та дослідження космічного простору — корабель Trailblazer[5], який може приземлятися лише у визначених точках на мапі[12]:83. Trailblazer оснащений зброєю, такою як ракети та лазерні гармати, для протистояння ворожим кораблям, але має обмежений боєзапас[12]:84. Гравці можуть здійснювати гіперпросторові стрибки для швидкого переміщення[en] між планетами, а також досліджувати орбіти планет та їх супутників. Космічні станції слугують місцями для торгівлі та отримання нових завдань[13]:43. На борту Trailblazer гравець може скористатися верстаком для вдосконалення навичок, бластера та спідеру Кей[14].

Outlaws надає гравцям можливість взаємодіяти із чотирма різними синдикатами[8]. Виконуючи завдання для цих синдикатів, гравець впливає на репутацію Кей в кожному з них[15]. Успішне виконання завдань винагороджується спорядженням та новими навичками[16]:0:06:39. Висока репутація в певному синдикаті відкриває доступ до додаткових привілеїв, таких як доступ до територій, місій та контрактів, а також знижки на товари в магазинах, розташованих на територіях синдикату. З іншого боку, низька репутація може призвести до того, що синдикати будуть посилати найманців для переслідування Кей[17]. Рішення та дії гравця протягом гри безпосередньо впливають на репутацію[15]. Крім того, у грі реалізована система злочинів із різними рівнями, які визначають інтенсивність переслідування Кей імперськими силами[18]. Гравець може позбутися переслідування, усунувши ворогів або успішно втікши від них[19]. Під час діалогів із неігровими персонажами гравцеві надається вибір різних варіантів відповідей, які можуть вплинути на результат місій[3].

Розробка[ред. | ред. код]

У 2017 році Massive Entertainment, що є дочірньою студією Ubisoft, розпочала співпрацю з Walt Disney Studios стосовно виробництва відеогри Avatar: Frontiers of Pandora (2023), яка базується на франшизі Disney «Аватар[en]»[20]. Після завершення розробки Tom Clancy's The Division 2 (2019), тодішній керівний директор Massive, Девід Полфельдт, висловив зацікавленість студії в розробці проєктів за мотивами інших франшиз Disney, зокрема «Зоряних війн», під час переговорів із представниками компанії[13]:37. Massive прагнула вийти за межі сервісної моделі[en], яку використовувала в попередніх іграх, та розширити свої творчі горизонти[21]. У лютому 2020 року студія презентувала Lucasfilm Games, дочірній компанії Disney, концепцію «негідницької фантазії» (англ. scoundrel fantasy) за мотивами «Зоряних війн», яка також передбачала створення органічного відкритого світу[12]:80[22]. Ця ідея дістала схвалення Lucasfilm та стала початком розробки Star Wars Outlaws[22], першого проєкту «Зоряних війн», розробленого без участі компанії Electronic Arts після укладення нею угоди з Disney у 2013 році щодо виробництва всіх ігор, пов'язаних із франшизою[23].

Для роботи над Outlaws було сформовано окрему команду під керівництвом креативного директора Джуліана Ґерайті, відомого своєю роботою над The Crew (2013) і серією The Division[12]:80[19], та ігрового директора Матіаса Карлсона. Над наративною складовою гри працювали Навід Каварі[22], який раніше брав участь у створенні Far Cry 5 (2018) та Far Cry 6 (2021)[24], і сценаристка Ніккі Фой[25], відома своєю роботою над Watch Dogs: Legion (2020) та завантажуваним вмістом для Far Cry 6[26][27]. До розробки також було залучено Lucasfilm Games та десять інших студій Ubisoft для додаткової підтримки[28][29]. Команда прагнула об'єднати канонічні елементи «Зоряних війн» із власними ідеями[14], дотримуючись принципів Ральфа Маккворрі[en][b], концептуального дизайнера оригінальної трилогії[13]:38. Крім фільмів[en], студія дослідила інші матеріали «Зоряних війн», як-от анімаційні серіали та літературні твори[30]:0:32:23. Прагнучи до автентичного відтворення атмосфери оригінальної трилогії, розробники звернулися до джерел натхнення Джорджа Лукаса, зокрема, спагеті-вестернів[31][32], робіт Акіри Куросави та класичних воєнних фільмів[13]:38. Додатковим джерелом натхнення слугували оригінальні концепт-арти Маккворрі, розкадрування Джо Джонстона[en] і дизайн істот Філа Тіппеттса[en][33]:0:02:55.

Massive та Lucasfilm обрали часовий проміжок між подіями, зображеними у фільмах «Імперія завдає удару у відповідь» (1980) та «Повернення джедая» (1983) для сетингу Outlaws. Цей період вважався командою «ідеальним початком» для сюжету, оскільки він не сфокусований на темі повстання Альянсу, даючи змогу зосередитися на кримінальному світі галактики, який раніше не отримував детального висвітлення у франшизі[14][34][c]. Додатковим чинником, що вплинув на вибір цього періоду, став розквіт кримінального підпілля у всесвіті «Зоряних війн»[13]:39. На початковому етапі розробки Massive склала список планет, які планувалося додати в гру. Серед них були як планети, що вже з'являлися в «Зоряних війнах», як-от Кіджимі[d], так і створені спеціально для Outlaws, наприклад, Тошара, натхненна африканськими саванами, зокрема танзанські. Попри потенційні складнощі, пов'язані з великою кількістю наявного контенту, студія вирішила додати культову планету Татуїн. Для достовірного відтворення її ключових елементів, таких як місто Мос-Ейслі, характерні дюни та каньйони, розробники звернулися до ілюстрованих довідників Dorling Kindersley із «Зоряні війни»[36].

Студія прагнула представити головну героїню, Кей Весc, як «винахідливу аутсайдерку» (англ. resourceful underdog) — образ, що контрастує з архетипом досвідченого солдата, характерного для їхньої серії The Division[13]:37. На формування образу Кей вплинули такі персонажі «Зоряних війн», як Ган Соло й Лендо Калріссіан, а також герої інших франшиз, зокрема Джек Спарроу, Індіана Джонс та Джеймс Бонд. Водночас розробники хотіли зробити Кей більш релевантною за згаданих персонажів[12]:80, підкреслюючи, що вона «не є джедаєм із надлюдськими рефлексами, ані одним із найкращих бійців чи пілотів у галактиці»[e][37]. Ґерайті зазначив, що сюжетна лінія Кей відображає її шлях дорослішання, де вона трансформується зі звичайної вуличної злодійки на поважну та водночас грізну фігуру в кримінальному світі[30]:0:06:30. Значну увагу було приділено дизайну Кей, включно з ретельним опрацюванням її одягу та фізичних особливостей, таких як зламаний ніс та шрами, щоб візуально передати її життєвий досвід[13]:41.

Умберлі Гонсалес
Гонсалес та Бейкер зобразили Кей Весс та Нікса відповідно, яких розробники позиціонували як єдиний ціле, а не як двох окремих персонажів

Massive створила новий вид істот для «Зоряних війн» — меркаалів (англ. merqaal), одним із яких є Нікс, компаньйон Кей[37]. Розробники позиціювали Кей і Нікса не як окремих персонажів, а як єдине ціле, підкреслюючи їхню синергію та взаємодоповнення[13]:40. Розробники прагнули до органічної інтеграції вже відомих персонажів франшизи, уникаючи звичайного фансервісу[13]:44. Умберлі Гонсалес виконала захоплення руху та озвучування Кей[38], тоді як Ді Бредлі Бейкер озвучив Нікса. Раніше Гонсалес уже мала досвід співпраці з Ubisoft, озвучивши одного з персонажів Far Cry 6, тоді як Бейкер відомий численними ролями в проєктах за мотивами «Зоряних війн», серед яких мультсеріали «Війни клонів» (2008—14, 2020) та «Бракована партія» (з 2021)[39]. Ґерайті пояснив вибір Гонсалес на роль Кей її здібностями втілити багатогранність характеру героїні[12]:80—83.

Розробники зробили значний акцент на кінематографічності ігрового процесу, прагнучи до його максимальної плавності та безперервності[14][22]. Для посилення кінематографічності було застосовано різноманітні візуальні методи, серед яких віньєтування, зернистість, відблиски[12]:84 та надширокий формат[en] зображення[40]. Працюючи над цим аспектом команда навіть дослідила тип об'єктивів камер, які використовувалися під час знімання оригінального фільму 1977 року[13]:38, тоді як значний вплив справив фільм «Бунтар Один» (2016)[30]:0:32:46. Крім того, студія прагнула відтворити атмосферу «денного бойовика» (англ. matinee action) в ігровому процесі[14].

Під час розробки бойової механіки Massive прагнула досягти різноманіття підходів до вирішення ігрових ситуацій, включно з прямими сутичками та стелсом. Ґерайті наголосив, що команда намагалася передати в ігровому процесі відчуття гри не за досвідченого солдата, а за кмітливу злочинницю[19][37]. У такий спосіб, розробники хотіли уникнути обмеження механіки «пошуком укриттів та пострілами в голову»[19]. Прагнучи зробити Нікса корисним для Кей, команда наділила його здібностями, характерними для лемурів і мавп, такими як вміння маніпулювати предметами. Водночас для підкреслення його «жорсткої сторони» та відповідних навичок, персонаж отримав деякі риси рептилій[37]. Натхненням для механіки пересування на спідері став мотокрос[22], а для розробки космічних боїв Massive активно співпрацювала з іншими командами Ubisoft, які мали досвід у розробці аркадних авіасимуляторів та бойових симуляторів[en]. Студія прагнула зробити керування кораблем якомога інтуїтивним, тоді як повільний темп космічних боїв мав би сприяти глибшому та більш насиченому враженню[32]. Massive також прийняла рішення відмовитися від можливості літати безпосередньо над поверхнею планет, адже дійшла висновку, що реалізація цієї механіки виявилася б неефективною та ресурсозатратною[12]:83.

Outlaws створена на основі ігрового рушія Snowdrop, оновленого для поліпшення відкритого світу[21] та ефективної імплементації трьох ключових аспектів дизайну: густонаселених та динамічних міста, великих ландшафтах із різноманітними активностями й космічному просторі[22][41]. Крім того, рушій отримав підтримку технологій трасування променів та DLSS[42]. Розробники відмовилися від використання процедурної генерації локацій, натомість створивши всі ігрові середовища власноруч[19]. Візуальний дизайн гри натхненний естетикою 1970-х та 1980-х років, яка, на думку Ґерайті, має «позачасовий» характер. Цей підхід проявився в простому дизайні космічного корабля Кей Trailblazer та інших ігрових елементів, натхненням для яких слугували іграшки 1970-х років[12]:84. Дизайн спідера Кей являє собою спрощену версію шведського мотоцикла для мотокросу, виконану у ретрофутуристичному стилі[36]. В дизайні Нікса було поєднано риси як хатніх тварин розробників, так і диких тварин[37]. Для захоплення руху Нікса було використано ляльку, а його тривимірна модель створена за допомогою спеціальних шейдерів, що імітували латексний матеріал[12]:84.

Маркетинг й випуск[ред. | ред. код]

Star Wars Outlaws була анонсована 13 січня 2021 року[20]. У червні 2023 року відбулася демонстрація дебютного трейлера та кадрів ігрового процесу під час презентацій Xbox Games Showcase та Ubisoft Forward відповідно[43][44]. У липні гра була представлена на фестивалі San Diego Comic-Con, де було проведено панельну дискусію та роздачу обмеженої кількості постерів[45]. У квітні 2024 року був опублікований сюжетний трейлер[46] та анонсовані два спеціальні видання[en]. Обидва видання надають ранній доступ до гри за три дні до офіційного випуску та сезонний пропуск, що містить бонусну сюжетну місію, набори косметичних предметів та декілька майбутніх сюжетних доповнень. Одне з видань також має додаткові набори косметичних предметів. Одночасно із цим було відкрито передзамовлення, яке надає доступ до наборів косметичних предметів для транспортних засобів[47]. Вартість спеціальних видань, що склала 110 та 130 $ відповідно, а також їхній вміст спричинили критику з боку частини ігрової спільноти[48][49][50]. Ubisoft уклала партнерську угоду з Intel щодо комплектації деяких процесорів 14-го покоління Raptor Lake[en] із безплатною копією гри[51]. Star Wars Outlaws буде випущена 30 серпня 2024 року для Microsoft Windows, PlayStation 5 та Xbox Series X/S[46]. Гра також стане доступною в хмарному сервісі GeForce Now[42].

Нагороди[ред. | ред. код]

Нагорода Дата Категорія Результат Прим.
The Game Awards 7 грудня 2023 Найочікуваніша гра Номінація [52]
Golden Joystick Awards 20 листопада 2023 Найбажаніша гра Номінація [53]

Примітки[ред. | ред. код]

Коментарі
  1. Додаткова розробка: Ubisoft Annecy, Ubisoft Bucharest, Ubisoft Chengdu, Ubisoft Milan, Ubisoft Montpellier, Ubisoft Paris, Ubisoft Redlynx, Ubisoft Shanghai, Ubisoft Stockholm та Ubisoft Toronto.
  2. Принципи Маккворрі являють собою виразні силуети, правило трьох секунд (час, необхідний глядачеві для сприйняття побаченого), і надання індивідуальності персонажам, локаціям та іншим елементам.
  3. Star Wars 1313 від LucasArts та Project Ragtag від Visceral Games мали схожий синопсис, але були скасовані у 2013 та 2017 роках відповідно.
  4. Кіджимі вперше з'явилась у фільмі «Скайвокер. Сходження» (2019)[35].
  5. англ. The team clicked particularly well with Kay because she's neither a Jedi with superhuman reflexes nor one of the greatest fighters or pilots in the galaxy.
Джерела
  1. Cripe, Michael (11 червня 2023). Star Wars: Outlaws Revealed as Ubisoft Massive's Open-World Story Project. The Escapist (англ.). Gamurs. Архів оригіналу за 11 червня 2023. Процитовано 12 червня 2023.
  2. Middler, Jordan (12 червня 2023). Ubisoft has revealed 10 minutes of Star Wars Outlaws gameplay. Video Games Chronicle (англ.). 1981 Media. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  3. а б Kim, Matt (12 червня 2023). First Star Wars: Outlaws Gameplay Shows Firefights, Space Battles, and Branching Dialogue. IGN (англ.). Ziff Davis. Архів оригіналу за 12 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  4. а б Park, Morgan (12 червня 2023). Star Wars Outlaws looks like the best thing Ubisoft has made in years. PC Gamer (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  5. а б Watts, Steve (12 червня 2023). Kay Shot First In Star Wars Outlaws Gameplay Reveal Trailer. GameSpot (англ.). Fandom, Inc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  6. Down, Aaron (12 червня 2012). Star Wars Outlaws release date window, trailer, more. The Loadout (англ.). Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  7. а б Romano, Sal (12 червня 2023). Star Wars Outlaws gameplay walkthrough, screenshots. Gematsu (англ.). Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  8. а б Shea, Brian (10 квітня 2024). Star Wars Outlaws Preview — Exclusive Hands-On Impressions. Game Informer (англ.). GameStop. Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 15 квітня 2024.
  9. Harte, Charles (12 червня 2023). Check Out The Gameplay Debut of Ubisoft's Star Wars Outlaws. Game Informer (англ.). GameStop. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  10. Benfell, Grace (12 червня 2023). The Cute Critter In Star Wars Outlaws Can Distract Enemies And Snatch Weapons. GameSpot (англ.). Fandom, Inc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  11. Parrish, Ash (12 червня 2023). Star Wars Outlaws gameplay looks like Grand Theft Auto: Tatooine. The Verge (англ.). Vox Media. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  12. а б в г д е ж и к л Spencer, Alex (вересень 2023). Rogue Leader. Edge (англ.). № 387. Future plc. с. 78—85.
  13. а б в г д е ж и к л Shea, Brian (квітень 2024). Forging a Strong Reputation. Game Informer (англ.). № 365. GameStop. с. 34—45. Процитовано 15 квітня 2024.
  14. а б в г д Howard, Jessica (12 червня 2023). Star Wars: Outlaws Developers On Creating The Most Ambitious Star Wars Game Yet. GameSpot (англ.). Fandom, Inc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  15. а б Bailey, Dustin (12 червня 2023). Star Wars: Outlaws has narrative choices and factions you can anger, including a GTA-style wanted system. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  16. Ubisoft (13 червня 2023). Star Wars Outlaws: Developer Gameplay Walkthrough Breakdown | Ubisoft Forward (англ.). Процитовано 14 червня 2023 — через YouTube.
  17. Van Aken, Alex (14 червня 2023). Star Wars Outlaws Preview — The Scoundrel Experience. Game Informer (англ.). GameStop. Архів оригіналу за 15 червня 2023. Процитовано 15 червня 2023.
  18. Vergara, Nico (12 червня 2023). Star Wars Outlaws will feature an "ever-present" GTA-like wanted system. VideoGamer (англ.). Resero Network. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  19. а б в г д West, Josh (14 червня 2023). How Star Wars Outlaws will give you the freedom to become the Outer Rim's most infamous scoundrel. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 15 червня 2023. Процитовано 15 червня 2023.
  20. а б McWhertor, Michael (13 січня 2021). New Star Wars game coming from Ubisoft's The Division studio. Polygon (англ.). Vox Media. Архів оригіналу за 13 січня 2021. Процитовано 12 червня 2023.
  21. а б Cryer, Hirun (14 червня 2023). Star Wars Outlaws gameplay was shown in a cinematic mode you can pick on release. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 15 червня 2023. Процитовано 15 червня 2023.
  22. а б в г д е Tapsell, Chris (12 червня 2023). Ubisoft Massive talks us through Star Wars: Outlaws' "unique" open-world. Eurogamer (англ.). Gamer Network. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  23. Orland, Kyle (13 січня 2021). EA's hold over Star Wars games ends with Ubisoft's open-world announcement [Updated]. Ars Technica (англ.). Condé Nast. Архів оригіналу за 13 січня 2021. Процитовано 12 червня 2023.
  24. Navid Khavari. Video Games Chronicle (англ.). 1981 Media. Архів оригіналу за 24 вересня 2023. Процитовано 23 квітня 2024.
  25. Nikki Foy [@NikkiDeryl] (11 червня 2023). SO DO I FINALLY GET TO SAY IT??? This is what I'm lead writer of!!!!!!! (Твіт) (англ.). Архів оригіналу за 12 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023 — через Твіттер.
  26. Nikki Foy. nikkifoy.com (англ.). Архів оригіналу за 31 березня 2022. Процитовано 13 червня 2023.
  27. Reparaz, Mikel (8 лютого 2022). How Far Cry 6's DLC Episodes Got Inside the Heads of Their Villains. Ubisoft (англ.). Архів оригіналу за 2 березня 2022. Процитовано 13 червня 2023.
  28. Ravenscraft, Eric (13 січня 2021). Lucasfilm Games' New Partnerships Mean the Galaxy's the Limit. Wired (англ.). Condé Nast. Архів оригіналу за 13 січня 2021. Процитовано 12 червня 2023.
  29. Star Wars Outlaws™ for Xbox, PlayStation, PC, and More. Ubisoft (англ.). Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 10 квітня 2024.
  30. а б в Game Informer (13 квітня 2024). Exclusive Interview: The Making Of Star Wars Outlaws (англ.). GameStop. Процитовано 22 квітня 2023 — через YouTube.
  31. Ivan, Tom (24 липня 2023). Star Wars Outlaws devs discuss world building in behind the scenes video. Video Games Chronicle (англ.). 1981 Media. Архів оригіналу за 24 липня 2023. Процитовано 28 липня 2023.
  32. а б Bailey, Kat; Bankhurst, Adam; Altano, Brian; Scoville, Max (26 липня 2023). Star Wars Outlaws: Ubisoft Answers All of Our Questions About Its Open-World Star Wars Adventure. IGN (англ.). Ziff Davis. Архів оригіналу за 27 липня 2023. Процитовано 28 липня 2023.
  33. Ubisoft (23 червня 2023). Star Wars Outlaws: Behind The Scenes — Crafting a Galaxy of Opportunity (англ.). Процитовано 28 липня 2023 — через YouTube.
  34. Dinsdale, Ryan (12 червня 2023). Star Wars Outlaws Dev Explains Why It's Set Between Empire and Jedi. IGN (англ.). Ziff Davis. Архів оригіналу за 12 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  35. Hedash, Kara (23 жовтня 2019). Star Wars: The Rise Of Skywalker's Ice Planet Explained. Screen Rant (англ.). Valnet. Архів оригіналу за 24 жовтня 2019. Процитовано 28 липня 2023.
  36. а б Brooks, Dan (23 липня 2023). SDCC 2023: "Step Into the World of Star Wars": Julian Gerighty Talks Star Wars Outlaws. StarWars.com (англ.). Lucasfilm. Архів оригіналу за 23 липня 2023. Процитовано 28 липня 2023.
  37. а б в г д Shea, Brian (15 квітня 2024). Star Wars Outlaws Preview — Meet Kay And Nix. Game Informer (англ.). GameStop. Архів оригіналу за 15 квітня 2024. Процитовано 21 квітня 2024.
  38. Bellingham, Hope (12 червня 2023). I didn't think I could love the little critter in Star Wars Outlaws more, then I saw its mocap puppet. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  39. Bailey, Dustin (12 червня 2023). Star Wars: Outlaws' adorable animal companion is played by the franchise's most prolific voice actor. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 12 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  40. Bellingham, Hope (17 квітня 2024). Star Wars Outlaws defaults to Ultrawide to make it "one of the most cinematic games of all time". GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 17 квітня 2024. Процитовано 22 квітня 2024.
  41. Star Wars Outlaws preview and interview — the authentic sci-fi scoundrel simulator. Metro (англ.). DMG Media. 12 червня 2023. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  42. а б Cryer, Hirun (14 березня 2024). Star Wars Outlaws will be "the most detailed Star Wars experience you've ever seen," says Nvidia as it touts DLSS 3 and ray tracing capabilities. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 14 березня 2024. Процитовано 15 березня 2024.
  43. Phillips, Tom (11 червня 2023). Ubisoft's The Division studio reveals Star Wars Outlaws. Eurogamer (англ.). Gamer Network. Архів оригіналу за 11 червня 2023. Процитовано 12 червня 2023.
  44. McWhertor, Michael (12 червня 2023). Star Wars Outlaws' first gameplay shows an open-world Star Wars scoundrel fantasy. Polygon (англ.). Vox Media. Архів оригіналу за 13 червня 2023. Процитовано 13 червня 2023.
  45. Vicencio, Chastity (18 липня 2023). Star Wars Outlaws at San Diego Comic-Con 2023: Live Panel and Booth Details. Ubisoft (англ.). Архів оригіналу за 19 липня 2023. Процитовано 28 липня 2023.
  46. а б Webster, Andrew (9 квітня 2024). The new Star Wars Outlaws trailer introduces you to the criminal underworld. The Verge (англ.). Vox Media. Архів оригіналу за 9 квітня 2024. Процитовано 9 квітня 2024.
  47. Reed, Chris (9 квітня 2024). Star Wars Outlaws: Here's What Comes in Each Edition. IGN (англ.). Ziff Davis. Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 10 квітня 2024.
  48. Randall, Harvey (10 квітня 2024). Star Wars Outlaws' $110 and $130 editions prompt a collective sigh from potential players tired of season passes and ill-advised early access periods. PC Gamer (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 15 квітня 2024.
  49. Yin-Poole, Wesley (11 квітня 2024). Star Wars Outlaws' Expensive Gold and Ultimate Editions, With Their Season Passes and Early Access, Spark Debate. IGN (англ.). Ziff Davis. Архів оригіналу за 12 квітня 2024. Процитовано 10 квітня 2024.
  50. Croft, Liam (10 квітня 2024). $130 Version of Star Wars Outlaws Under Fire as Ubisoft Prices Increase. Push Square (англ.). Gamer Network. Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 10 квітня 2024.
  51. Willetts, Samuel (10 квітня 2024). This new Intel CPU bundle includes Star Wars Outlaws for free. PCGamesN (англ.). Network N. Архів оригіналу за 10 квітня 2024. Процитовано 15 квітня 2024.
  52. Yonezawa, Bruno (8 грудня 2023). The Game Awards 2023: All Winners & Awards. Screen Rant (англ.). Valnet. Архів оригіналу за 8 грудня 2023. Процитовано 8 грудня 2023.
  53. Loveridge, Sam (10 листопада 2023). Here are all the Golden Joystick Awards 2023 winners. GamesRadar+ (англ.). Future plc. Архів оригіналу за 10 листопада 2023. Процитовано 11 листопада 2023.

Посилання[ред. | ред. код]