The Changing of the Guardian

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Зміна опікуна»
англ. The Changing of the Guardian
Гомер і Мардж укладають угоду про опікунство
Гомер і Мардж укладають угоду про опікунство
Гомер і Мардж укладають угоду про опікунство
Сезон № 24
Серія № 519
Перший показ 27 січня 2013
Сценарій Роб Лазебник
Режисер(и) Боб Андерсон
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника RABF04
Запрошені зірки
Денні Девіто в ролі Герба Пауела, брата Гомера; Рашида Джонс в ролі Портії
Особливості серії
Політ у заставці Нед Фландерс як ангел підіймається вгору
Сцена на дивані Сімпсони сідають на диван, після чого пказано, що диван — частина атракціону. Нельсон кидає м'яч у ціль, і сім'я падає в басейн. Гомер тоне.
Хронологія
Попередня Наступна
A Test Before Trying Love Is a Many-Splintered Thing
Сезон 24
Список серій

«The Changing of the Guardian» (укр. «Зміна опікуна») — одинадцята серія двадцять четвертого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 27 січня 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

У Спрінґфілді буревій, і Сімпсони перечікують його у підвалі будинку, граючи в настільну гру. Раптом Ліса помічає смерч, який забирає Маленького Помічника Санти. Залишивши дітей, Мардж і Гомер з допомогою Ленні і Карла відправляються рятувати пса. У них вдається це зробити, але Гомер і Мардж опиняються у пастці будівлі банка, знесеного торнадо.

Врешті-решт поліція витягає їх, але Мардж травмована ситуацією: якби вони загинули, у дітей не було б опікунів і ними опікувалась би держава. Вони вирішують шукати опікунів, спершу звернувшись до родичів, але незабаром розуміють, що це не найкраща ідея. Тож вони починають дивитися на інших мешканців Спрінґфілда, але ніхто не хоче бути їх опікуном.

Зрештою, Сімпсони вирушають за місто. Хоч вони там і не можуть знайти пару, яка їм подобається, тому вирішують відкласти це питання. Вони йдуть на пляж, де зустрічаються з Портією та Мевом, адвокатесою-екологинею і професійним серфером. Гомер і Мардж вважають їх прийнятними.

Пообідавши з Портією та Мевом, Гомер і Мардж говорять їм, про намір зробити їх опікунами своїх дітей на випадок, якщо із Сімпсонами щось станеться. Портія та Мев погоджується. Вони просять взяти дітей на вихідні у їхній лижний будиночок. Гомер і Мардж залюбки погоджуються.

Вдома вони починають витрачати більше часу на себе, допоки діти перебувають у Портії з Мевом. Після кількох тижнів, проведених один з одним, вони знаходять на вітрині магазину «сімейне» фото Мева, Портії з Бартом, Лісою і Меґґі. Гомер і Мардж розуміють, що вони планують вкрасти їх до своєї сім'ї. Удвох вони прямують до будинку опікунів.

Дорогою Мардж задається сумнівами, чи Мев і Портія не є кращими батьками, ніж Сімпсони, але Гомер запевняє її, що це — їхні діти, і це їх обов'язки. Мев і Портія не бажають відмовлятися від дітей, але, зрештою, вирішують відпустити їх, коли діти кажуть, що вони віддають перевагу своїм рідним батькам, а не їм.

У фінальній сцені вдома Сімпсони вирішують не квапитись з вибором опікунів на випадок смерті, а зосередитись на сімейному житті.

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 5,23 млн осіб з рейтингом 2.3, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[1].

Роберт Девід Салліван з «The A.V. Club» дав серії оцінку C, сказавши, що «серія являє собою три міні-епізоди Сімпсонів: комічний образ природного лиха, добре потерту комічну розповідь з багатьма повторюванми персонажами і коротку історію, якій нашій улюбленій родині загрожує „запрошений голос тижня“… Все настільки поспішно, що нічого з цього не здається сумним чи напруженим, сердечним чи смішним»[2].

Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії дві з половиною з п'яти зірок, назвавши серію «найбільшим розчаруванням 24 сезону [на той момент]»[3].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,41/5[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Sunday Final Ratings: ‘The Mentalist’, ‘Family Guy’ & ‘American Dad’ Adjusted Up; ‘The Simpsons’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 4 лютого 2013. Архів оригіналу за 5 лютого 2013. Процитовано 10 серпня 2021.
  2. The Simpsons: “Changing of the Guardians”. The A.V. Club (англ.). Архів оригіналу за 10 серпня 2021. Процитовано 10 серпня 2021.
  3. Lopez, Teresa (27 січня 2013). The Simpsons Review: Changing of the Channel. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 10 серпня 2021. Процитовано 10 серпня 2021.
  4. Rate and Review: The Changing Of The Guardian (RABF04). The No Homers Club (англ.). Процитовано 25 січня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]