Нельсон Мюнц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж мультфільму
Нельсон Мюнц
Стать чоловіча
Вперше з'явився "Bart the General"
Озвучення Ненсі Картрайт
Вік 10
Колір волосся коричневе
Робота учень Спрінгфілдської школи
Родичі Батько: втік з сім'ї
Матір: працює в ресторані,колишня стриптизерка

Нельсон Мюнц (англ. Nelson Muntz) — вигаданий персонаж американського серіалу «Сімпсони». Нельсон вчиться в одній школі з Бартом Сімпсоном. Він один зі шкільних хуліганів, які знущаються з Барта. Нельсон також був другом Лізи.

Основні дані[ред. | ред. код]

Нельсон живе дуже злиденно. З усього випливає, що він рідко бачить своїх батьків. Його тато зник, коли пішов за цигарками до магазину. Щодо його мами — інформація дуже суперечлива: скільки їй років — невідомо, на вигляд близько 40. В коміксах повідомлялось, що вона працює у ресторані «Хутерс» офіціанткою. В серіалі вона була повією та працювала у стрип-клубі. У одній із серій, де Барт і Ліза працювали над розкопками в індіанській печері, Нельсон повідомив, що у нього є дядько. Більше про нього ніде не згадувалось.

Нельсон вчиться у 4-му класі, він однокласник Барта. Він носить рожеву сорочку, старий розірваний кафтан, і сині пошматовані шорти. Нельсон любить похуліганити та побитися. Попри досить запальну і нечемну поведінку, він часто проявляє сентиментальні риси характеру.

Він також знущається з його однокласника Мілгауза ван Гутена, користаючись його безпорадністю без окулярів і довірливістю. Хоча сам Нельсон не дуже схожий на хулігана, а скоріше на злидня: він завжди розкуйовджений, вдягнений у старий одяг, немитий і часто ночує в парку і харчується рибою та пуголовками. Як показали різні серії, Нельсон ніколи не пробував бутербродів, хот-догів і гамбургерів, не був у зоопарку чи на боулінгу.

Улюблена фраза Нельсона — «Ха-ха!!», коли він бачить щось смішне або з чогось глузує. Англійською мовою ця фраза звучить зі звуком «Хе-ге!». Очевидно, цьому його навчила мама, що видно з фільму.

У майбутньому Нельсон, можливо, одружиться з близнятами Шеррі та Террі у віці 17 років і у кожної з близнят народяться діти, а фразу «Ха-ха!!» він буде використовувати усе своє життя. У іншому варіанті, у віці 40 років, Нельсон винайматиме нічний клуб.

За іншою версією, Нельсон житиме 65 років і коли у цьому віці скаже «Ха-ха!!» на могилі Гомера Сімпсона, він помре від інфаркту прямо на могилі. Проте ці події є лише неточним передбаченням.