Black-Eyed, Please

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Синець під оком, будь ласка»
англ. Black-Eyed, Please
Нед вдарив Гомера
Нед вдарив Гомера
Нед вдарив Гомера
Сезон № 24
Серія № 523
Перший показ 10 березня 2013
Сценарій Джон Фрінк
Режисер(и) Метью Шофілд
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника RABF09
Запрошені зірки
Тіна Фей в ролі міс Кантвелл, Річард Докінз в ролі самого себе
Особливості серії
Політ у заставці Кінґ Гомер піднімається на Емпайр-Стейт-Білдінг і хапає триоку ворону, коли та пролітає повз
Напис на білборді «Закусочна Клітуса з підібраного з дороги: Хороший підбір крил!» (англ. «Cletus' road kill diner: It's fender-pickin' good!»)
Напис на дошці «Вибачте, я зламав дошку» (англ. «I'm sorry I broke the blackboard.», Барт пише на маркерній дошці)
Сцена на дивані Автор сцени на дивані — Білл Плімптон. Гомера, Мардж, Барта і Лісу зображено в похмурих нуарних тонах історії про гангстерів 1930-х. Кожен з них озброєний зброєю та готовий до нападу. Коли Меґґі вмикає світло, усі перебувають у сьогоденні, тримаючи в руках повсякденні предмети. Потім, коли вони сідають на диван і дивляться телевізор, Меґґі робить у стелю кілька пострілів з автомата.
Хронологія
Попередня Наступна
Gorgeous Grampa Dark Knight Court
Сезон 24
Список серій

«Black-Eyed, Please» (укр. «Синець під оком, будь ласка») — п'ятнадцята серія двадцять четвертого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 10 березня 2013 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

У Спрінґфілдській початковій школі директор Скіннер оголошує, що міс Гувер пішла у відпустку через напад важкої депресії. Замість неї дітей вчитиме міс Кантвелл. Вона любить усіх у класі, окрім Ліси Сімпсон, яку Кантвелл цькує ставлячи занижені оцінки та знімаючи її паперових кенгурят з дошки пошани.

Тим часом Гомер заходить на сніданок в будинок Неда Фландерса, де знайомиться із батьками-бітниками Неда. Останній починає відчувати незручність, коли його батькам Гомер починає більше подобатись, ніж власний син.

Після ранкової пробіжки Нед повертається додому і знаходить там Гомера та його батьків, які курять канабіс і дивляться телевізор. Нед настільки розлючений, що він б'є Гомера кулаком по обличчю, від чого в Гомера з'являється синець під оком. Гомер злий на Неда, який не знає, що йому робити, щоб отримати прощення.

Тим часом Ліса не витримує і розповідає про цькування батькам. Гомер і Мардж намагаються змусити директора Скіннера щось зробити, але марно. Ба-більше — після доносу Ліси, Кантвелл посилила цькування.

Врешті-решт, Нед Фландерс знаходить рішення в Біблії — «око за око» і просить Гомера вдарити його, щоб поквитатися. Однак, Гомер відмовляється бити його, тому що тепер він — краща людина. Коли Гомер хвалиться цим, Нед не витримує і привселюдно б'є Гомера в інше неушкоджене око…

Згодом, бачачи, яка нещасна Ліса у школі, Гомер знаходить вирішення проблем Ліси та Неда. Він прийме вибачення Неда, якщо його дружина Една Крабапель порадить, як позбутися вчительку-цькувачку. Една каже, що є лише один спосіб…

Наступного дня Една приводить до другого класу Кантвелл Барта Сімпсона… Коли Кантвелл виходить до туалету, Барт створює хаос у класі, а потім показує Кантвелл компрометуюче відео, вже опубліковане в Інтернеті, на якому вона в туалетній кабінці лає Лісу. План працює і міс Кантвелл втікає. Однак, Ліса наздоганяє вчительку, щоб дізнатися, чому вона така зла на Лісу? Перед від'їздом Кантвелл зізнається, що цькувала Лісу, бо вважає, що вона — популярна і гарна, а такі дівчата живуть безтурботним життям. Ліса радіє тому, що хтось вважає її гарненькою, хоча Кантвелл на авто оббризкує дівчинку брудом.

У фінальній сцені Гомер влаштовує барбекю з Недом і його батьками. Батько Неда розповідає Мардж, що Гомер і Нед добрі один до одного, бо він підкинув їм марихуану в їжу.

Виробництво[ред. | ред. код]

Спочатку сцена на дивані від Білла Плімптона повинна бути на початку 10 серії сезону «A Test Before Trying». Однак, через стрілянину у школі Сенді-Хук 14 грудня 2012 року тоді було прийнято рішення замінити диванний ґеґ. У сцені Плімптона присутні дещо насильницька атмосфера і зброя, що на той час можна було вважати дещо образливим змістом[1].

2020 року в інтерв'ю виданню «The Telegraph» запрошена зірка еволюційний біолог Річард Докінз розповів, що йому не платили за його появу.

Це була дуже незначна частина і просто для розваги. Я був у Каліфорнії і пішов на студію, щоб записати авдіо, і я був там із голосом Гомера Сімпсона (Деном Кастелланета). Було смішно почути голос актора, який зовсім не схожий на того, як Ви собі уявляєте Гомера Сімпсона і Мардж[2].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 4,85 млн осіб з рейтингом 2.2, що зробило її другим найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі, після «Сім'янина»[3].

Роберт Девід Салліван з «The A.V. Club» дав серії оцінку C, сказавши, що хоча історії були «непоганими», але сценарій був наповнений «непробачною кількістю халтурних жартів»[4].

Водночас, Тереза Лопес з «TV Fanatic» дала серії чотири з п'яти зірок, похваливши виступ запрошеної зірки Тіни Фей в ролі міс Кантвелл, і сказавши, що, «окрім приголомшливого характеру неприязні міс Кантвелл, ця серія викликала щирий сміх як через приколи, так і через цитати із „Сімпсонів“»[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 2,45/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ledesma, Chris (8 березня 2013). Couch Gags. Simpsons Music 500 (англ.). Архів оригіналу за 10 серпня 2021. Процитовано 15 січня 2024.
  2. Wright, John (16 серпня 2020). Richard Dawkins: ‘I passed on a chance to buy Tesla shares pre-flotation’. The Telegraph (англ.). ISSN 0307-1235. Процитовано 15 січня 2024.
  3. Sunday Final Ratings: ‘Once Upon a Time’, ‘The Amazing Race’, ‘Celebrity Apprentice’, ‘Red Widow’, ‘The Cleveland Show’, ‘America’s Funniest Home Videos’ Adjusted Up; ’60 Minutes’, ‘The Simpsons’ Adjusted Down - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org. 12 березня 2013. Архів оригіналу за 14 березня 2013. Процитовано 15 січня 2024.
  4. The Simpsons: “Black Eyed, Please”. The A.V. Club (англ.). 11 березня 2013. Процитовано 15 січня 2024.
  5. Lopez, Teresa (10 березня 2013). The Simpsons Review: Eye for an Eye. TV Fanatic (англ.). Архів оригіналу за 15 січня 2024. Процитовано 15 січня 2024.
  6. Rate and Review: "Black-Eyed, Please" (RABF09). The No Homers Club (англ.). 10 березня 2013. Процитовано 15 січня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]